lenovo z500 W8 kullanıyordum , w8.1 e geçince bilgisayarımı serbest bıraktığımda 3 dk sonra hdd %100 ,cpu %40-60 oluyor.
Herhangi bir tuşa bastığımda veya mouse a dokunduğumda hemen %1 lere iniyor. defender sürekli tarama yapmak istiyor ben dokununca bırakıyor.
1 hafta önce "herşeyi kaldırın ve windowsu yeniden yükleyin " diyerek format attım. gayet düzelmişken şimdi tekrar aynı problem devam ediyor
defender ve disk birleştirmeyi çalışırken yakaladım bunlar yükseltiyor fakat bunların bitmesine izin verdikten sonrada bunlar çalışmadığı halde gene 3-5 dk sonra %100 çalışmaya başlıyor. Benim kullanmamla hemen düşüyor. Kısacası arkamdan iş çeviriyor.
virüs taraması yaptırdım herhangi birşey yok.
Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Aslında sorunun cevabını kendiniz söylemişsiniz:) W8 e geçöişsiniz. Sorun bunda ya işte:D Bazı programlar AMAN BİZ W8 E UYUMLUYUZ deyip gincelleştirme getirselerde ( avast , asc7 , driver booster) W8e uyumlu değiller . O programlardan kurtul. İyi forumlar:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bazı anti virüs programlarının özelliği o dediğin şey arkandan iş çevirmiyor; Bilgisayarı sen kullanırken kasmaması için tarama ve disk birleştirmeyi durduruyor. Boşta bırakınca devam ediyor. Düşündüğünün aksine aslında iyi bir özellik bırak tarasın zararı yok, tarama bitince durur
zararı yoktur belki fakat tivibu kullanırken veya youtube dan video izlerken fan aşırı derecede çalışıyor br işlem yapmak istediğimde 3-5 sn donuyor.