3 defa kırmızı ışık cezası alanların ehliyetine 1 ay el konulacak diye bir kanun varmış. Küçük kardeşim 2 defa kırmızı ışık cezası yedi; cezayı plakaya yazdılar, araç benim üstüme olduğu için ceza benim oluyor. Sorun, aracın üstüne 1 defa daha kırmızı ışık cezası yazılırsa ehliyetime el mi konulacak, yoksa bunun bir önemi yok mu? Cezayı ehliyetime mi yazmaları gerekli 3 defa? Bilen arkadaşlar soruma cevap verirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aligums -- 7 Ekim 2024; 0:59:42 > |
3 defa kırmızı ışık cezası
-
-
Kardeşine araç verme, yok bi şekilde alıyorsa aracı anne yada babanın üzerine devret
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Olay çok saçma değil mi? Sonuçta bir aracı sadece araç sahibi kullanacak diye bir kaide yok ki. Kırmızı ışıkta başka sürücü geçebilir bunun cezasını araç sahibine yıkmak saçma geldi.
-
Kullananı rfid ile mi tespit edecekler? Kiralık araç değilse kişiye yazılamaz ceza. Aracını veren de sonucuna katlanıp riskini alsın. Kardeşinin ciddi bir eğitime ihtiyacı var demek ki. Böyle devam ederse sadece kendi canını değil başkalarının da canını tehlikeye atacak. Ben uygulamada bir sıkıntı göremedim.
Uygulamada nasıl bir sıkıntı göremedin? Kardeşinin ciddi bir trafik sorunu var ve 2 kere ceza alması gereken yerde başkası ceza alıyor. Farz et ki araç sahibi 2 kere kırmızıda geçti, cezayı kendisi hak etti. 3üncü de arabasını kardeşi izinsiz aldı ve kırmızıda geçtiyse ne olacak?
İlla ki madur olacak yanları var opsiyonel bir konu.
-
Kardeşinin kasap gibi kullandığını bildiği halde aracı veriyorsa ben burada araç sahibinde de kusur bulurum
Ehliyete el koyma cezası kişinin kendisine verilir. Kişi tespit edilemezse plakaya uygulanamaz.
-
hız cezalarında da aynı şekilde puan düşmüyorlar -durdumadıkları sürece-
-
senin ehliyetine işlememiş ki ceza bizim şirkette 10 kişinin kullandığı araba var
-
öyle kanun olmaz, cezaların şahsiliği ilkesi var. kardeşinizin yediği ceza sizin ehliyetinizi kaybetmenizi sağlamaz
-
Nerde yiyonuz bu cezaları bilmiyorum. Ankara hariç Türkiye'de hiçbir yerde trafik polisi yok ki.
-
eğer sizin kırmızı ışıkta geçtiğinizi gören bir trafik polisi sizi durdurup ceza yazarsa öyle olur. yoksa plakaya gelen ceza ile kimsenin ehliyeti gitmez.
-
Var öyle bi kanun da pratikte uygulanmıyor.
Kırmızı ışık ihlallerinde araç durdurulup sürücü belgesine işlem yapılmadığından 47/1-b ler plakaya yazılıyor...
Bahsi geçen o kanun sürücülerin pek çoğunun içeriğinden bihaber olduğu 2918 sayılı karayolları trafik kanunu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X