Şimdi Ara

3. Dünya savaşı nasıl başlayacak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
0
Favori
12.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • savaş çıkması durumunda kazanan kimse olmayacağı açık ancak kehanetler de detaylı bilgiler verdiği için bir kenera koyup ,bunlar atmasyon diyemiyoruz.

şöyle ki müslüman ve batı arasında başlayacak olan savaş yayıldıkça müttefikler arasında cepheye yeni katılan ülkeler dolayısıyla oldukça uzun sürecek.İlk başlarda teknoklojinin ağır üstünlüğü karşısında ordunun teknik kabiliyetleri eksilmesi durumu olması halinde ,esas 3. dünya savaşı DOĞU- BATI arasında olacaktır.Bu eksende büyük ihtimalle müslüman cephesine çin ve pakistan belki de hindistan (net değil) katılmasıyla cephe çok genişleyecek ve savunma hattının düşmesi sonucunda bir kolu akdeniz üstünden donanma ile bir kolu türkiye üsütnden ve boğazlar kanalı ile bir cephe de kuzeyde afkanistan ve eski rus cumhuriyetleri üstünden büyük ordu hareketleri ile genişleyecektir.

Yine Nortradamus un sözüyle sadece iranda 1 milyondan fazla kişi türkiye üstünden yürüyerek cephe açacaktır.Yine savaşın dönüm noktalarından biri büyük bir gökyüzü olayıyla güçlü müttefikler büyük tahribata uğrayacaklar ve şaşkınlık içinde kalacaklardır.Büyük gökyüzü olayları için 2012 yılı gösterilmesi tesatüf değildir.(başkaları bunu çarpıtmaya veya mısır takvimine bağlasarda bir ortak tarih söz konusudur) Aynı zamanda Amerikanın batı sahilleri büyük su baskınları belki de deprem ile sallanacak ve insan lar telef olacaktır.Büyük insan hareketleri ve göçü olması sebebiyle ABD kendi ülkesi ile ilgilenmek zorunda kalacak ve büyük para ve insan gerektiren savaşa destek vermesi azalacaktır. bundan yaralanacak olan doğu cephesi avrupanın ortalarına kadar isgal edecekler italyanın güneyi fransanın parise kadar olan kısmı ve yunanistan isgal altında kalacaklardır.Kuzey afrikada da büyük çatışmalar vuku bulacak olduğu anlatılmaktadır.İsraillin kanatları kesilecek terimi her yöne çekilmekte bazıları hava filosunun kaybedileceğini bazılarıda tamamen yok edileceğini öne sürmektedirler.

Tabii ki herkez senaryo yazabilir ve mantıklı veya şu an için geçersiz görünenler bazen hayret verici oranda doğru çıkmaktadır.Burada benim ilgimi çeken konu ortada fol yok yumarta yokken yapılmış olan isabetli tahminlerdir.Eh Nortradamus 450 yıl öncesinden böylesine detaylı ve şifreli yazılar yazmışsa kulagımızın arkasında tutmamız gereken bilgiler de olduğu açıktır.Eğer bu olaylar olacak ise maalesef ülkemizi hiç de aydınlık bir gelecek beklememektedir.hatta ve hatta şu an bir bağlantı kuramadığım trabzonun işgali de söz konusu olağını söylemektedirler.Ancak işgal ve çıkartma müslümanlar tarafından olacağı belirtilmektedir.bakalım hepsi uydurma mı göreceğiz.Çok yakında olaylar başlayınca artık herkez bu konular hakkında yorum yapabilcektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: vezir

savaş çıkması durumunda kazanan kimse olmayacağı açık ancak kehanetler de detaylı bilgiler verdiği için bir kenera koyup ,bunlar atmasyon diyemiyoruz.

şöyle ki müslüman ve batı arasında başlayacak olan savaş yayıldıkça müttefikler arasında cepheye yeni katılan ülkeler dolayısıyla oldukça uzun sürecek.İlk başlarda teknoklojinin ağır üstünlüğü karşısında ordunun teknik kabiliyetleri eksilmesi durumu olması halinde ,esas 3. dünya savaşı DOĞU- BATI arasında olacaktır.Bu eksende büyük ihtimalle müslüman cephesine çin ve pakistan belki de hindistan (net değil) katılmasıyla cephe çok genişleyecek ve savunma hattının düşmesi sonucunda bir kolu akdeniz üstünden donanma ile bir kolu türkiye üsütnden ve boğazlar kanalı ile bir cephe de kuzeyde afkanistan ve eski rus cumhuriyetleri üstünden büyük ordu hareketleri ile genişleyecektir.

Yine Nortradamus un sözüyle sadece iranda 1 milyondan fazla kişi türkiye üstünden yürüyerek cephe açacaktır.Yine savaşın dönüm noktalarından biri büyük bir gökyüzü olayıyla güçlü müttefikler büyük tahribata uğrayacaklar ve şaşkınlık içinde kalacaklardır.Büyük gökyüzü olayları için 2012 yılı gösterilmesi tesatüf değildir.(başkaları bunu çarpıtmaya veya mısır takvimine bağlasarda bir ortak tarih söz konusudur) Aynı zamanda Amerikanın batı sahilleri büyük su baskınları belki de deprem ile sallanacak ve insan lar telef olacaktır.Büyük insan hareketleri ve göçü olması sebebiyle ABD kendi ülkesi ile ilgilenmek zorunda kalacak ve büyük para ve insan gerektiren savaşa destek vermesi azalacaktır. bundan yaralanacak olan doğu cephesi avrupanın ortalarına kadar isgal edecekler italyanın güneyi fransanın parise kadar olan kısmı ve yunanistan isgal altında kalacaklardır.Kuzey afrikada da büyük çatışmalar vuku bulacak olduğu anlatılmaktadır.İsraillin kanatları kesilecek terimi her yöne çekilmekte bazıları hava filosunun kaybedileceğini bazılarıda tamamen yok edileceğini öne sürmektedirler.

Tabii ki herkez senaryo yazabilir ve mantıklı veya şu an için geçersiz görünenler bazen hayret verici oranda doğru çıkmaktadır.Burada benim ilgimi çeken konu ortada fol yok yumarta yokken yapılmış olan isabetli tahminlerdir.Eh Nortradamus 450 yıl öncesinden böylesine detaylı ve şifreli yazılar yazmışsa kulagımızın arkasında tutmamız gereken bilgiler de olduğu açıktır.Eğer bu olaylar olacak ise maalesef ülkemizi hiç de aydınlık bir gelecek beklememektedir.hatta ve hatta şu an bir bağlantı kuramadığım trabzonun işgali de söz konusu olağını söylemektedirler.Ancak işgal ve çıkartma müslümanlar tarafından olacağı belirtilmektedir.bakalım hepsi uydurma mı göreceğiz.Çok yakında olaylar başlayınca artık herkez bu konular hakkında yorum yapabilcektir.

İsrail ve Müslümanlar ittifak kurarsa çok büyük olay olur ayrıca Türiye de çok büyük zarar görebilir savaşta Çin ve Rusya doğu da yer alırsa savaş ı zaten doğu cephesi kazanır

• israil in kanatlarının kesilmesi diye bahsedilen nedir tam olarak bilmiyoruz ama amerika kendi ülkesinde oluşan doğa olayları ve felaketler ile ilgilenirken müslümanların yüklenmesi sonucu yok edileceği söyleniyor , bazıları da nükleer bir saldırı ile bertaraf edileceğinden bahsediyor.Ne olursa olsun çok insan telef olacak ve dünya düzenini etkileyecek bir olaylar silsilesi baş gösterecek . Ülkeler belki birleşip yeni cepheler oluşturacak ,yani tek kıta yönetimleri gibi bir şeyler olacak ama daha çok erken hele bir savaş başlasın o zaman daha açık olarak meydana gelecektir. Zaten avrupa birliği sayesinde bir taraf belli oldu bile , diğerleri 21 yüzyılın ikinci yarısında oluşabilir.İlk yarısı savaş ve doğa felaketleri ve yaraları sarma ile geçecek görünüyor maalesef.
  • Bu gidişle savaşa neden olacak sebep SU olacak...
  • su sebep değil ama sonuç olacak , esas sebep emperyalizm imparatorluğunun ayakta kalma çabasından kaynaklanmakta.Sömürge ve sömürgecilik bittikten sonra güçlü devletler kaynak ve iş gücü açısından refah düzeylerini sürdürebilmek adına yeni bir dünya düzeni oluşturdular bu özellikle 2. dünya savaşının sonunda oluşturan bir düzen idi , şu anda da tüm hızıyla devam etmektedir ve 3. dünya savaşının sonuna kadar da devam edecektir.
    Savaşın sonunda ülkeler oturup yeniden düşünecekler ve yeni bir dünya düzeni altında küçük ve bölünmüş devletlerin bu işi yürütemeyeceklerine karar verecekler ve aynen avrupa birliğinde olduğu gibi içişlerinde bağımsız ancak para ve diğer işlerde tek devlet gibi davranan ve birliğin başkanı ve anayasının olduğu kıta yönetim sistemine geçiş sistemi uygulamaya konulması durumu hasıl olacaktır.Bilemiyorum ama bir afrika grubu bir asya grubu bir avrupa şeklinde yapılanma olacaktır. Eğer dikkat ederseniz güney amerikada bunun tohumlarını ve gelişmelerini görebilmeniz söz konusudur.

konu uzun tabii bu durum da 22 yüzyıl içinde olacak olan 4. dünya savaşına doğru devam edecek ve dünya tek bir yönetim altında birleşerek yeni altın çağına geçişi mümkün alacaktır.Kaynaklar biteceği ve enerji üretimi için sonsuz değerlendirebilecek güçlerden faydalanarak yeni bir çağa adım atılacaktır.Torunlarımızın çaçukları için güzel bir dünya var ama şu an için yaşamamız gereken kötü günler bekliyor görünüyor.

• -BENCE ABD İLE ÇİN ARASINDA OLACAK GİBİ GELİYOR TABİ YANDAŞLARI DA VAR
    -rahmetli dedemin çocukken(evliya olabilir) hocasından duyduğu bizim köyün hocası 1920lerde kuduse yahudi devleti kurulacağından daha kurulmadan söylemiş
    -benim dedemden duyduğum 3 dünya savaşı zannettiğimde 6aydan fazla sürmeyecek bütün milletlerin katıldığı bir savaş yanlız bu savaşı müslümanlar kazanacağını söylemiş hocası 90 yaşında vefat eden dedem bunu sürekli söylerdi vefat tarihi 2000 di
    -aklıma bir şey geldi 11 eylül ün ilk günleri idi gazetede mi hatırlamıyorum bir haber okudum 11 eylülden bir gün önce amarikada bir genç yarın 3 dünya savaşı başlayacak amarika bu savaşı kaybedecek şeklinde bir şey okumuştum fbı da bunu göz altına almış şelindeydi tam hatırlayamıyorum
    -yanlız zulüm devam etmez yıkılan evler katledilen canlar mahvedilen ırzlar gün gelir bedeli elbet ödenir allah(cc) amarikayı yenmekten aciz değildir

• 3 .dünya savasının galinbi olmayacak belki sıcak çatışmalar kısa sürebilir ama söyleninenler müslümanların büyük zaferler elde ederek ilerleyeceği ancak orta avrupa civarında durma ve gerilemenin başlayacağından söz edilmekte.Yani bir kazanan olmayacak ama ilk başlarda müslümanların bağlı oladuğu grup kazanacak.Bunun için kıvırcık sakallı bir lider olacağını söylüyorlar bu kişi altında tüm müslümanlar tek bayrak altında birleşeceklermiş. Ama 27 yıl civarında sürecek olacak savaşta her yer tahrumar olacak ve çok insan ölecek .Bu kadar insan zayi olduktan sonra kazanan olsa ne yazar kazanan olmasa ne yazar.Belki türkiye isgal edilecek insanlar zulum görecek beni bu kısmı ilgilendiriyor.Basiretsiz yöneticiler olduğu süreçte iyi liderlik ve doğru kararlar önem taşımaktadır.
  • Türkiye işgal edilirse yeni bir Kurtuluş Savaşı olur bu da 3.Dünya savaşından çıkar.ama Müslümanlar kazanırsa onca insan ölücek ama Abd ve Diğer avrupa devletlerinin zulmü kesilecek
  • Kimse gelipte Türkiye'yi işgal edemez arkadaşlar.
    Sırf maganda kurşunundan kaç işgalci asker vurulur
  • doğru söylüyosun hele milli maç sırasında falan bizi kuşatmaya gelseler. farkında olmadan geri püskürtücez adamları.
  • warcraft3'teki gibi olmasada 3. dünya savaşı başladı bile...bunun adı ekonomik savaş. milli gelirleri 30000 dolar olan ülkelerin milli gelirlerini artırma uğrunda yaptıklarının neticesinde birçok insan açlıktan ölüyor bu savaşta.illa silah kullanarak savaş yapılmıyor...
  • tehlikeli olan dinler değil insanların düşüncelerine saygı duymamak...
    quote:

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

quote:

Orjinalden alıntı: Darth Revan

İslam alemi ve Hristiyan alemi arasında çıkıcak büyük ihtimalle ve nükliier faciyalar sonucu dünya diye bi gezegen oluyacak

Yani din çatışmaları, savaşı başlatacak! O halde dinler tehlikelidir bu durumda değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dellci

Kimse gelipte Türkiye'yi işgal edemez arkadaşlar.
    Sırf maganda kurşunundan kaç işgalci asker vurulur

bu kesin doğru
  • Arkadaşlar ben sizin kadar iyi niyetli düşünmüyorum bence 3 . dünya savaşı başlamıştır. Bence toplumu yanıltan şey şavaşın bir anda haydaa diye başlayacagı görüşüdür. 3. dünya savaşının zaten içinde oldugumuzu düşünüyorum. Ve bu bir din savaşıdır. Allah sonumuzu hayır etsin.

Türkiyenin işgali hakkındada sıcak bir çatışmaya en önde olarak katılacak biri olarak şunu söylemek isterim. malesef şu an işgal altın oldugumuzu fark edemesekte sanırım bunu bu sene içinde fark etmeye başlıyacagız. Olaylara olanlara bir bakarsanız ne demek istedigimi anlıyacaksınızdır. Atatürkün gençlige hitabesinde bahsetigi gibi gaflet içindeyiz.

ama şunu belirtmekten gurur duyuyorum. En başta ben olmak üzere bu memleketi kurtarmak gerektiginde bu ülkede damarlarında o asil kanı taşıyan milyonlarca türk genci oldunu biliyorum.

Biz türler destanlar yazmışızdır. Tarih bir destan daha istiyorsa gene yazarız.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucoo -- 19 Ocak 2007; 20:52:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yucoo

Arkadaşlar ben sizin kadar iyi niyetli düşünmüyorum bence 3 . dünya savaşı başlamıştır. Bence toplumu yanıltan şey şavaşın bir anda haydaa diye başlayacagı görüşüdür. 3. dünya savaşının zaten içinde oldugumuzu düşünüyorum. Ve bu bir din savaşıdır. Allah sonumuzu hayır etsin.

Türkiyenin işgali hakkındada sıcak bir çatışmaya en önde olarak katılacak biri olarak şunu söylemek isterim. malesef şu an işgal altın oldugumuzu fark edemesekte sanırım bunu bu sene içinde fark etmeye başlıyacagız. Olaylara olanlara bir bakarsanız ne demek istedigimi anlıyacaksınızdır. Atatürkün gençlige hitabesinde bahsetigi gibi gaflet içindeyiz.

ama şunu belirtmekten gurur duyuyorum. En başta ben olmak üzere bu memleketi kurtarmak gerektiginde bu ülkede damarlarında o asil kanı taşıyan milyonlarca türk genci oldunu biliyorum.

Biz türler destanlar yazmışızdır. Tarih bir destan daha istiyorsa gene yazarız.

Teşekkür ederim.

doğru söylemişsin savaşta Türkiye işgal edilirse gene kurtarırız

• Arkadaşlar önce 3. dünya savaşını tanımlamamız lazım. Eğer bilinen diğer dünya savaşları gibi düşünülücek ise bence öyle bir savaşı en azından önümüzdeki on yılda göremeyeceğiz. çünkü önceki savaşlar gibi müttefikler mevcut olsada müttehidler veya mihver devletleri diye bir cephe yok. Mihver devletleri olarak iran ve suriye gösterilirse, buda yanlış olur, çünkü iran ve suriye müttefikler karşısında dayanacak güçleri yok, ayrıca onceki iki dünya savaşında mihver devletleri savaşın başlamasında önemli rol almışlardır, halbuki şuanki iran ve suriyenin öyle bir teşebbüsü yok, olmadığı gibi buna güçleride yok.

İran'ın nükleer araştırmaları barışçıl olsun veya olmasın, askeri olsun veya olmasın, kimseyi tehdit edemez. İran kime bomba atacak. İran kime kafa tutacak. ne ekonomisi buna müsade eder nede halkı.

Söylemekte yara var müslüman devletler arasında batı bağımlısı olmayan tek devlet iran kalmıştır. batı iranı dışladıkça mecburen oda araştırma geliştirmeye büyük önem vermek zorunda kalmıştır. bazı devletler sayesinde örneğin rusya ve çin, bugün son teknoloji olmasada balistik füze, akıllı füze, insansız keşif üçakları, savaş uçakları, helikopterler, tanklar, toplar, savaş gemileri üretmektedir ve hatta basra körfezinde deniz altıya sahip olan ve üreten tek devlettir ........ ve bütün bunları 15 sene içersinde yapmıştır geçen sene 100milyon dolarlık silah satışı yapmışlar.

Ama söylediğim gibi bunların hepsi batıya kafa tutmaya yetmez. yani iran hiç bir yere saldıramaz. saldırmaz. suriyede zaten irana bağamlı bir devlet olduğundan oda kimseye dokunamaz.

....

Tabi eğer üçüncü dünya savaşının tanımını değiştirirsek, ki ozaman 3. dünya savaşı olmaz işler değişir.

Üçüncü dünya savaşı yerine

1) Mezhepler savaşı: müslümanları birbirine katl ettirme batı için en iyisi olur. Şii ile sünni hatta sünnilerde kendi aralarında vahabiler şafei hanefi hembeli mezdeki lerle savaşa bilir. batılılarda barış gücü ismi altında gerekli yerleri veya istedikleri yerleri korumaya alıp müslümanları uzaktan izleyebilirler. Batı basınıda her gün yazar "Vah vah bugün yine 200 kişi ortadoğuda öldü".....

2) Dinler savaşı: haçlı seferlerinin devamı olarak görüle bilir ama pek ihtimal vermiyorum. çünkü zaten kudüs - kutsal topraklar - ellerinde. müslümaların orayı geri almasıda anca hayal ve rüyalarımızda görürüz.

3) Arab Acem savaşı: Türkiye olarak bizi pek ilgilendirmiyor, çünkü ne arabız, nede acem. iran ile arabistan arasında geçen bir savaş olacaktır. burdada arabistan amerikan desteği alacağı için yenilmez, tabi diğer taraftan iranda yenilmez çünkü azda olsa kendi teknolojileri var, milliyeççilikleri var, ve araplarda daha fazla iman gücüne sahipler, en önemliside savaş tecrübesi olan generaller ve komutanlara sahip. bunları iran ırak savaşında gösterdiler. Irak tüm dünyadan destek aldığı halde, ve iran ambargo altında olduğu halde ırak 8 yıl savaştıktan sonra iranı yenemedi, sonunda iran pes etti ve barışı kabul etti, aslında savaşı ırak başlatmıştı ama iran bitirdi, çünkü ırak daha ilk sene dolduğu an irandan özür dilemişti ve barış istemişti ama iran kabul etmemişti. demekki arabistanda iranda yenilmeyeceği için bu savaş baya uzun sürer.

tabi bu arada bazılarının düşündüğü gibi, batı veya amerika türkiyeyi işgal edecek birgün sıra bize gelecek deyimlerine inanmıyorum. türkiyeye saldırmazlar. çünkü türkiye zaten onların. türkiye zaten batı sistemine dahil olmuş. küreselleşme dedikleri şeye dahil olmuş bitmiş. şuan bir türk olarak paranızı alıp bu sisteme dahil olan tüm ülkelere taşına bilir iş kurabilirsiniz elbette paranız varsa. tabi karşılığında diğer ülkelerdende aynı şekilde türkiyeye gelir ev alabilir iş kurabilir veya mal alış verişinde buluna bilirsiniz........ hatta siz o sisteme dahil olan üst mahkemelere baş vura bilirsiniz........ bu sebepten dolayı türkiye güven içinde. korkmanıza gerek yok.

sonuç: 3. dünya savaşı diye birşeyin önümüzdeki 10 yıl içersinde olması imkansız gibi bir şey

Sevgiler Saygılar

• NewVatoo
    Bunu hiçbimiz bilemeyiz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

NewVatoo
    Bunu hiçbimiz bilemeyiz...

dostum eğer sonucu bilemeyiz diyorsan, o sonuca nasıl vardığımı söyledim. savaş çıkmaz demiyorum. dünya savaşı olmaz diyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: armagedon2001

forumda eskilerden kimse kalmamış gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewVatoo -- 20 Ocak 2007; 13:03:12 >
  • Bence 3. Dünya Savaşı Müslüman Alemiyle ABD Arasında Çıkacak.Eğer Bizim Ba$ımızda Erdoğan Durursa Hala Biz Ne Yaparız Bilemem.Erdoğanın Soyu Hristiyanlardan Geliyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheM

Bence 3. Dünya Savaşı Müslüman Alemiyle ABD Arasında Çıkacak.Eğer Bizim Ba$ımızda Erdoğan Durursa Hala Biz Ne Yaparız Bilemem.Erdoğanın Soyu Hristiyanlardan Geliyo

gerçek hayatımızda, bizi çevreleyen insanların çoğu düşünmeden, bilmeden, anlamadan sırf ağzları var diye konuşurlar. forumdada, sanal alemde, sırf klavyeleri var diye yazıyorlar.

yaw dostum ne dediğinin farkındamısın. erdoğanın soyunun bu savaş ile ne ilgisi var. ABD neden müslümanlar ile savaşsın, savaşırsa bile, ABDdeki 30-40 milyon müslümanı neyapacak.........

lütfen yazmadan önce düşünün, ordan burdan duyduklarınızı, eksik olarak aktarmayın lütfen.

bende seningibi erdoğanı sevmem, ama bu benim delili, burhanı olmayan şeyleri söylememe sebep olmaz.

saygılar....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.