Şimdi Ara

3. Dünya savaşı nasıl başlayacak? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
0
Favori
12.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim anlamadığım küresel ısınma olacak bundan 30 yıl sonra diyordu tüm dünyada haberlerde. Daha en geç 5, 6 ay kadar önce başladı bunun muhabbeti.

Ne 30 yılı anlamadım. Bu yıl mı başlıyor ne? bile diyemiyoruz. Çünkü başladı malesef...

Herşey bzulların erimemesi üzerin kurulu. Onlar bu şekilde erimeye devam ederse iklimler daha bir ısınacak ayvayı kökten yiyeceğiz...
  • Hale bak abi:) Dünya bitsin diye fikir üretiyoruz. Nasıl ölelim diye kafa patlatıyoruz:) Ne kadar belli hepimizin aslında ölümlü olduğu değil mi?
  • arkadaşlar dünyanın biteceği falan yok , tüm canlılar gibi insanoğluda varlığını sürdürmeye devam edecek .Nortradamus a göre 3797 yılına kadar tarihlendirme söz konusu.Adam yazmış da yazmış bence herkez iyi bir kopyasını okumalı.Sadece genel kültür açısından .

Müslümanların savaşları ile ilgili ben birkaç tanesini linkliyorum.Ama yorumlar çok değişmekte olduğu için genelde olaylar olduktan sonra bunu da demişti diye yazıyorlar yazarlar.Bence esas anlamlarını original şiiirleri okuyarak kendiniz yapabilirsiniz.Bulmaca tarzı yazılmış olaylar.

Burada vurgulamak istediğim konu müslüman cephe ile batının (amerika bunun neresinde olacak anlamış değilim , çünkü şiirler yazıldığında ABD diye bir yer keşfedilmemiş idi) uzun soluklu bir savaşının olacağı anynı zamanda sanırım kıtlık ve depremler ve volkan patlamalarının olası söz konusu.Dünyanın ekseninin şaşacağından bahsedilmekte .Bu bana foton kuşağı teorilerini yazanlar ile benzerlik olduğunu gösternekte.Belki de herkez eski yazıtları esas aldığı için benzer kaynakları kullanmaktadırlar.BUnlar eski mısır ve öncesinden alınmış yazılardan çıkarılmış şeyler.Uydurma mı yoksa gerçek mi hepimiz göreceğiz.Olası yeryüzü olayları ve dört gün sürecek karanlık ve aydınlık için 2012 yılını gösteriyorlar.Sanırım bunu 3113 yıllık maya takvimini ele alarak bulmuşlar.Nortradamus da yıldızların konumunu belirtiyor hep tarihlendirmemerde.Ancak gözlemlediğim kadarıyla tarihlendirmeler hep yanıltıcı çıkıyor.Yazarlar şu yıl şu olay olacak diyorar birşey çıkmayınca , haa işte adam sallamış diyorlar.Sallayan 400-500 öncesinden sallmış ise biraz yanılma payını da koymak lazım .Ned e olsa bunları yüzyıllar öncesinden yazmış ,biraz insaflı olmak lazım.

türkiye ile ilgili kısamlar beni ilgilendirdiği için hep dikkat ettim , daha önemli birşey çıkmadı .
    Mesela iki yiğit dövüşçü çıkacakalr meydana diye söylenenleri genelde yazarlar türkiye yunanistan çatışması olarak söylüyorlar ama belki başka bir gerçekdir.Çünkü ilk ktabını 1983 yılında okuduğum Nortradamus da 3. dünya savaşı çin amerika rusya kapışmasını gösteriyorlardı ve yıl olarak 1999 söyleniyordu.Şu anda herkezin bildiği gibi ne rusya kaldı geriye nede 1999 yılı.Ancak bu olayların başlangıçı için pap seçiminden sonra olması bekleniyordu. Papa daha yerni seçildiğine göre , herşey papa ile alakalı görünmekte amerika başkanının da kadın olması bir beşka dörtlükte olduğu için amerikadaki seçimlere kadar birşey olacağını sanmıyorum.

• konu nerden nereye gelmiş :)
  • @vezir

nostradamus un kehanetleri bizi neden ilgilendirsin ki?

anekdot olarak ilgi çekici muhakkak,ama meseleye biz bulunduğumuz konumdan geleceğe program şeklinde bakarsak,
    kehaneten değilde,geçmiştn alınan dersler, mevcut konjekturler ve stratejilerle değerlendirmeli değilmiyiz.

tarih e bakarak bir 3. dünya savaşının çıkacağını,günümüzün dünya halklarının basit değerlendirmesi ile söylemek 2*2=4 gibi.

bu savaşın ortadoğudan çıkacağını mevcut durum,taraf olablecek uluslar, politik hepsini bırakın- kitlelere bakarak bile söyleyebilirz.

savaşın sonucunu hayal etmek ise biraz yüksek açı ile değerlendirmeye haiz işte.

buradaki değişkenler hem çok fazla hemde savaş öyle böyle tahmin edilebilir bişey değil.

ne teknolojik ne sayısal üstünlük ne politik ne jeopolitik unsurlar sonuç tahmin etmeye izin vermesede,
    tarih dersleri ve sosyal bakışın incelikleri ile süperlerin sahneden üzgün ayrılacağını,zalim devletlerin
    devletsiz kalacağını düşünüyorum

• Ben bir tek şeyi kavrayamıyorum. 3. Dünya Savaşı olurken, ülkeler bakın stratejik konumu en iyi olan ülke Türkiye! Haydi saldırııın!! mı diyecekler? Yoksa kimse bize dokunmak istemeyecek mi acaba herkesin gözü üzerimizde olduğu için. Ve biz dibimizde 3. dünya savaşı olurken huzur içinde yaşayacak olabilir miyiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

Ben bir tek şeyi kavrayamıyorum. 3. Dünya Savaşı olurken, ülkeler bakın stratejik konumu en iyi olan ülke Türkiye! Haydi saldırııın!! mı diyecekler? Yoksa kimse bize dokunmak istemeyecek mi acaba herkesin gözü üzerimizde olduğu için. Ve biz dibimizde 3. dünya savaşı olurken huzur içinde yaşayacak olabilir miyiz?

aslında savaş durumunda stratejik konumumuz negatif etkiye sahip.barış zamanı ve küresel ticarette ise olabilecek en iyi yerdeyiz.
    bu topraklarda istikrar demek,neredeyse yattığınız yerden zengin olmak demek tabi akıllı yatak da zeki uyku modunda.

biz bu savaşa istesekte istemesekte gireceğiz gibi görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: driver

quote:

Ben bir tek şeyi kavrayamıyorum. 3. Dünya Savaşı olurken, ülkeler bakın stratejik konumu en iyi olan ülke Türkiye! Haydi saldırııın!! mı diyecekler? Yoksa kimse bize dokunmak istemeyecek mi acaba herkesin gözü üzerimizde olduğu için. Ve biz dibimizde 3. dünya savaşı olurken huzur içinde yaşayacak olabilir miyiz?

aslında savaş durumunda stratejik konumumuz negatif etkiye sahip.barış zamanı ve küresel ticarette ise olabilecek en iyi yerdeyiz.
    bu topraklarda istikrar demek,neredeyse yattığınız yerden zengin olmak demek tabi akıllı yatak da zeki uyku modunda.

biz bu savaşa istesekte istemesekte gireceğiz gibi görünüyor.

Türkiye tek başına direnemeyektir. Artık Osmanlı olmadığımıza göre...

Karşımızda bu sefer kılıç kalkan olmayacak. Bir şifre onayı ile düğmeye basılıp 10 milyon insanı öldüren atom bombaları olacak, belki de lazer silahları...

Demek istediğim durum vahim bu sefer. Vatan elden gidebilir. Arkamıza sağlam birilerini almamız gerek. Çin gibi, Rusya gibi. Yoksa...

• ne olursa olsun biz devletsiz kalmayız merak etme .bunu çok kesin söyleyebiliriz.
    savaş acımasızdır,kılıç kalkanlı yılları bırakalım bir 2.dünya savaşı daha benzetilebilir olabilir.
    tanklı denizaltılı nükleer bir savaş.
    elektronik savaşında kendine özgü dezavantajları olacaktır.
    ne olursa olsun insan asla güçlü olana kendini yok ettirmez.zor durumun kendine özgü şartlarında daha farklı daha enteresan savunma ve saldırı tasarlamak ne yapabileceğini bildiğiniz makinelerden herzaman üstündür.
    işin içinde insan varsa emin olabileceğiniz tekşey neyi nekadar arzuladığıdır.
  • Türkiye tarafsız olacaktır büyük ihtimal.
    Abd gelipte Türkiye topraklarında savaşamaz, Rusya Türkiye yerine daha kolay ülkeleri karşısına almayı tercih eder, AB zaten savaşacak durumda değil, Çin desen onun derdi Tayvan Japonya G.Kore olacaktır.. Araplar kendi derdinde ve Türkiye ile savaşacak kapasitede değil, İran Türkiye ile kapışmaz kendi topraklarını korur, İsrail'in gücü en fazla Ürdün Lübnan'ı işgal ve Sina yarım adasını korumaya yeter..
    Tek karamsar nokta K.Irak. Orada ki Türk ve Kürt akrabalarımız da rahat durursa tarafsız kalmak mümkün gözüküyor.
  • ya 3 'ü bitirdikte 4 kaldı ..4.dünya savaşını zaten biz göremeyiz 3.yü göreceğimiz bile muamma,ama şu da bilinmelidir ki ülkemiz her yönden tehdit altındadır.Yunanistan;Ermenistan,Irak sınırı,İran Sınırı..buralara yığınak yapmak şart..
  • quote:

anadolu Türkün'dür,Türk'ün olacaktır ne zamanki Türk soyu kurursa ancak o zaman başkaları onu bizden alabilir...

Uzaydan ülkemize bakınca Anadolu Türkündür mü yazıyor? Tapulu malımız mı? Dünya herkesin... Biz zamanında dünyayı almışızda onlar bizi alamayacaklar mı? Bu arada seveseve ölmek falansa ölün o zaman. Ben mutluyum böyle vallahi...

Devir değişti...

Atom bombası diyorum, zırvalık değil.Tarihi hepimiz biliyoruz. Ama o devir başka, bu başka! Utanmasan kalkıp en büyük Türkiye, Türkler herkesi döver tüm dünya bize dalsada döver! Üstün insanlarız falan dersin.

Aşırı güvenden bir yerimiz patlayacak be... Hiçbirşey değiliz işte dünyada. Kimse sallamıyor bizi. Ne Avrupa, Ne Asya, ne Amerika...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 25 Ocak 2007; 20:47:37 >

• quote:

Aşırı güvenden bir yerimiz patlayacak be... Hiçbirşey değiliz işte dünyada. Kimse sallamıyor bizi. Ne Avrupa, Ne Asya, ne Amerika...

Bu konuda sana katılmıyorum.
    Türkiye'nin ne kadar büyük bir ülke olduğunu görememen beni üzdü.

ABD bizi sallamıyor doğrudur. Ancak sormak gerekir, ABD kimi sallıyor ki bu devirde?
  • iran(ve civarı)
    rusya ve eski ssbc devletleri
    abd diil 2 tane abd olsa taş taş üstünde kalmaz batıda

rusya+iran zaten tam bir kaos yaratır ya ne ingiltere nede abd kalır beah
  • amerika yenmedi mi ruslari 2. dunya savasi sonra. artik kizil meydanda coca cola icip mc donalds a gidiyorlar ruslar. sscb yikildi iste artik para da harcamiyorlar savunma sanayisine. iran ise keles ve intihar bombacilari ile mi yenecek amerikayi? amerika hepsini yener. muttefikleri ingiltere almanya fransa ve bir kac arap ulkesi var. turkiyeye de bi kac milyar dolar para verir satin alir hemen turkiyede muttefik olur olmassa iranin yaninda mi yer alsin yani amerika varken. 2 secme sansi var turkiyenin bati yada dogu siz olsaniz dogu mu secersiniz? yilda 1 trilyon dolara yakin yatirim yapiyor amerika kim bu kadar para harciyor ki amerikayi yenecek dogrusu guluyorum amerika dusmanlarina
  • quote:

Orjinalden alıntı: armagedon2001

ibrahim karagül'ün yazısının konuya bir nebze olsada açıklık getireceği kanaatindeyim.

Kareler tamamlanıyor ve harita netleşiyor.
    Ortadoğu'nun, Orta Asya'nın, Basra Körfezi'nin, Doğu Afrika'nın istilası için atılan her adım birbirini tamamlıyor.
    Birkaç yıl içinde nerelere geldik? Artık bölgesel savaşı tartışıyoruz hatta taktik nükleer silahların kullanılacağı bir savaşı.
    Türkiye dahil, her ülkenin sınırlarını tartışıyoruz, etnik ayrışmaların nerelere uzanacağını, mezhep eksenli çatışmaların hangi ülkeleri parçalayacağını tartışıyoruz.
    Bu noktada Türkiye, ne yapacağını şaşırmış durumda.
    Diplomatik cambazlık bir noktada işe yaramaz hale gelebiliyor ve gelişmeler Türkiye'yi nihai karara zorluyor.

Irak işgal edilmeden önce tartıştığımız olaylar şimdi gerçek oluyor.
    Birkaç ayda kontrol edeceklerini düşündükleri PKK, Kerkük ve genel anlamda Irak krizi şimdi kapımızı çalıyor.
    İran'a yönelik saldırgan süreç tehlikeli bir aşamaya geldi.

Lübnan, Filistin patlama noktasında. Somali işgal edildi. Suriye prese alınmış durumda.

Birkaç gündür özel harekat timleri Kuzey Irak'a akıyor. Helikopterlerle belli bölgelere indirme yapılıyor.
    Kuzey Irak'ın bazı bölgelerinde çatışmalar yaşanıyor. Olağanüstü bir hareketlilik var. İzleyebiliyor muyuz?

Mezhep çatışması çıkacak dedik, çıktı. Irak'taki mezhep bölünmesi bütün bölgeye yayılacak dedik, yayılıyor.
    Hedef sadece Irak değil dedik, Afganistan'dan Somali'ye kadar olan bütün bölgede savaş var şimdi. Sadece bu ülkeleri değil, bütün bölgeyi kamplara ayırıyorlar. Nasıl mı?

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Umman, Mısır ve Ürdün'ü İran'a karşı bir araya getirdi. Sünni Eksen ya da Ilımlılar İttifakı dedikleri bu.

İran, Suriye, Hizbullah, bir tarafta bu ülkeler bir tarafta. Bu bölünme, Pakistan'dan Lübnan'a kadar çok daha tehlikeli sonuçlar doğuracak.

Şii Hilali ve Sünni Blok projeleri uygulamada.
    Bu ülkeler ABD adına İran'a bir çağrı yaptılar ve Irak'a karışmamasını istediler. İran zaten Irak'ı önemli oranda denetim altında tutuyor. S. Arabistan, ABD ile danışarak Irak'a asker göndermeye hazırlanıyor.
    İran askeri zaten orada. Ne olacak? Irak içinde örgütler düzeyinde yürütülen Şii-Sünni savaşı devletler düzeyine yükselecek ve yaygınlaşacak.
    Kimlerin planıydı bu? Yıllardır konuşuyoruz, bilmeyen kalmadı ama bilenen bir tuzağa böyle sürükleniyoruz işte.

ABD, uçak gemilerini dünya petrolünün yüzde 20'sinin geçtiği Basra Körfezi'ne gönderiyor.
    Irak içinde İran'a karşı bir savaş başlattı. Yakında ABD kontrolündeki örgütler İran içinde saldırılara başlayacak. Sadece Erbil'deki “çuval olayı” ile sınırlı kalmayacak. Patriot füzelerini ve mayın gemilerini Körfez'e gönderiyor. F-117 hayalet uçakları Kore'de toplanıyor. Ağır bombardıman uçakları başka üslerde. İsrail dahil, bütün bölgeye yoğun askeri yığınak yapıyor. Bunlar direnişe karşı mı? Bu silahlarla direnişe karşı savaşılmaz ki. O zaman neye karşı? Son olarak Tahran, hava sahasına grimeye çalışan bir ABD casus uçağını düşürdüklerini açıkladı.

ABD'ye rağmen Iraklı Şiiler İran'a yaklaşıyor. Kuzey Iraklı Kürtler İran'la aralarının bozulmasını istemiyor. Siyasi, ideolojik ve ekonomik bağımlılık bunu gerektiriyor.

Bush'un son planı Irak'tan çok İran'ı hedef gösteriyor. Açıkça askeri tedbirden söz ediliyor. Sanıldığı gibi Irk'a 21 bin asker değil, 92 bin asker gönderme hazırlıkları var. 21. bin sadece ilk aşamada gönderilecek. Irak'ta zafer kazanmanın yolu İran ve Suriye'yi dize getirmekten geçiyor. Bu ülkelerle diyalog yerine çatışma tercih edildi. Bush yönetimi son iki yılını işte bu savaşla geçirecek.

Bundan sonra: Önce Irak işgali öncesi gibi yalan senaryolar ve medya manipulasyonları başlayacak. Irak'taki üslere savaş uçakları gönderilecek. Avrupa'daki füze sistemleri İsrail'e nakledilecek. Irak'a gönderilecek ek birlikler İran sınırlarında konuşlanacak ve İran güçlerinin Irak'a misillemede bulunması engellenecek. B-2 ağır bombardıman uçakları için tanker uçakları Bulgaristan'a ve yakın bölgelerdeki üslere nakledilecek. Ve Büyük Ortadoğu savaşı ABD ve İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine ve petrol tesislerine yönelik füze ve hava saldırılarıyla başlatılacak.

Muhtemelen İran'ı provoke edip bir hata yapmaya zorlayacaklar. Mesela Basra Körfezi'ndeki gemilerine ya da Irak'taki birliklerine bir saldırı gibi. Ya da öyle gösterecekler. Hitler'in Polonya'yı tuzağa düşürmesi ve 2. Dünya Savaşı'nı başlatması gibi. Ya da Tonkin Körfezi yalanı gibi. 5 Eylül 2006'ta aktarmıştım: Vietnam savaşı Ağustos 1964'te Tonkin Körfezi'ndeki bir destroyerine yönelik saldırı iddiasıyla başladı. İddia üzerine ABD Vietnam'a saldırı kararı aldı. Ama zamanla ortaya çıktı ki, aslında böyle bir saldırı olmamıştı. Savaşı başlatmak için bir mizansendi. Bu senaryo milyonlarca Vietnamlının, on binlerce ABD askerinin ölümüyle sonuçlandı. Benzer bir senaryo yaşanabilir mi? Bir “kaza” meydana gelir mi? ABD ya da İngiliz gemilerine yönelik bir saldırı neden benzer bir savaşa yol açmasın!

forumda eskilerden kimse kalmamış gibi.

çoook mükemmel bir tespit

• walla bence insanlık var oldukca 3.4.5...10.... savaşlarda olmaya devam edicekdir. türkiye için hatta bütün bölge içinse en büyük tehlike israili görüyorum arkasında amerika olsun yada olmasın.

hatta adamlar tüm insanlık için bile tehlike arzediyor

peki hiç bitmezmi bu savaşlar ? ne zamanki bir topluluk tüm dünyaya hakim olur ve insanlıkda düşünce ve akıl devrimi gercekleşirse o zaman mümkün olabilir buda ne kadar güclü olursa olsun bir ülkenin yapacagı iş degildir gibi son savaş bir fikirler savaşı olucak inancındayım
  • dunyadaki savaslarin bitmesi icin kaynaklarin sinirsiz olmasi lazim, ne yazik ki tanri boyle yaratmamis dunyayi. petrol,altin,bor,celik gibi savunma sanayisinde son derece onemli hammaddeler icin insanlar olur savaslar cikar cok normaldir. zamaninda osmanli devletinde yenicerilere savas ganimetleri verilmemis olsaydi onlar savas dahi yapmazlardi zaten kac defa bu yuzden ayaklandilar para yuzunden. israil kimse icin tehlike arz etmiyor yanlisiniz var bence. kime savas acmis durup dururken bilemiyorum ama etki olmadan tepki de olmaz adamlar zaten zengin satin almis orayi bunu cekemeyenler oyle gosteriyorlar.
  • peki dendigine göre adamlar bizim ülkemizdede pek cok toprak satın almış bu onlara kendi ülkelerini kurma hakkını verirmi?
  • almanyada da turkler bircok yerde toprak satin almislar, ev almis 10milyon turk var nerdeyse orda. peki devlet kurabilirler mi sence almanyada? kuramazlar, nedeni de devlet gucludur herseyi herkezi kontrol etme yetkisine sahiptir. israil vatandaslari gidip birisine para verir yine aldirir o yeri turkiyede bunu engelleyemessin sadece tapuda ismi yazan turk ismi olur ne fark edecek ki. kim nerden uyduruyor devlet kuracaklar soyle yapacaklar boyle yapacaklar diye. bunu dusunenler modern nazi oluyorlar, varsa paralari onlar alsinlar israil vatandaslarinin alacaklari yerleri de.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.