Bildirim
3 GB GTX 780 sli performansı nasıl olur
Baseus Pudding Hızlı Şarj Özellikli Type-C to Type-C Kablo 100W, 1.2 Metre, Mavi : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CKF6NLFX
9 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
elinizde varsa olabilir lakin yeni nesil oyunlarda ram sıkıntısı olabilir fakat daha önemlisi ekran çözünürlüğü 1080p için sli yapmaya gerek yok çok rahat yeter maksat boşuna masraf yapmayın hocam -
quote:
Orijinalden alıntı: Ezequel
arkadaşlar 3 gb gtx 780 ftw sli yaparsam sıkıntı olurmu ? akıcı bi görüntü alırmıyım. yoksa 4gb ve daha üstü ekran kartlarıyla sli a girişmek daha mı mantıklı .
1080p oynucaksan yeter dostum 4 8 12 gb şişirmelerine takılma . W10 la beraber daha optimize olacak herşey . 780 taş gibi karttır sli scaling % 85 üstü . 2 kaata yakın performans alırsın
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
SLI/CF ve akıcılığın aynı cümlede kullanılmasını anlamıyorum açıkçası.
Tek kartla karşılaştırıldığında frametime'ı direk ikiye katlayan bir durum ve şahsen "akıcılık" aranıyorsa bulaşılmaması gereken bir teknoloji olduğunu düşünüyorum yeterince gelişene kadar.
Size de daha üst düzey ve tek bir kart öneriyorum. -
120hz/144hz monitörün varsa tamam ancak 60hz'lik bir monitör ile SLI bence pek gerekli değil. -
2-3 güne monitör alacaktım . 144hz-60hz arasında kararsızdım . ileride sli yaparsam 144hz iş görür diye düşünmüştüm ancak olumsuz yorum var sli dan vazgeçtim. tşk ederim yorumlarınız için. -
144 Hz monitörlerin performansının doruk noktası zaten 100-143 FPS aralığında olduğu için tek kartla da kesinlikle kullanılmaları gerekli gene "akıcılık" kovalanıyorsa ve CRT kullanmıyorsanız. -
-
Tek GTX 980 kullan daha iyi. -
Şu linklediğin tablo oldukça yanıltıcı olmuş. 1440p'de ve muhtemelen full ayarlarda, tek 980'in oldukça düşük fps aldığı yerde ki 40 ms ortalama frametime'ından da anlaşılıyor (muhtemelen 25-30 fps civarı), quad-sli karşılaştırılmış.
SLI setuplarda bu tabloya AFR'dan oluşan GPU başına 1 frame'lik input lag ekleniyor oyunun verdiği fps'de ve tabi ki onun üstüne gene artan CPU overhead'den doğan genel sistemdeki input lag artışı ekleniyor.
Yani nedir, 2x SLI'yla 100 fps'de çalışıyorsa oyun 10 ms input laga denk geliyor sadece AFR'ın kattığı, kart sayısı arttıkça 10-20-30 ms diye gidiyor eklenen input lag ve teoriksel olarak quad-sli'da 100 fps altında 40 ms'e kadar çıkabiliyor ki bu dediğm gibi CPU overhead'den doğan input lag hesaplanmadan.
Sonuç olarak tek kartla oyunu 75 fps'de çalıştırıp çift kartla 150 fps'ye çıkamıyorsanız ki çıkamazsınız AFR akıcılık kaybı yaratacaktır.
En "akıcı" oyun an itibariyle en üst düzey tek kartla AA ve Shadow'lar tarzı CPU overhead'i çok yüksek olan görüntü ayarları kapalı halde olacaktır ve tabi ki sisteme yapılabilecek bütün tweakler yapıldıktan sonra.
-
Hocam pcper'in sitesindeki incelemelere bakabilirsiniz, normal fraps'ın ölçtüğü fps'den ayrı olarak Ekranın karşısına koydukları bir donanım ile harici olarak ekranda gözlemlenen asıl saniyedeki kare sayısı değerini hesaplayıp observed fps tablosu altında yayınlıyorlar. Bu duruma dediğiniz gecikmeler vs de dahil. Üstelik ben R9 295X2 ve GTX 590 ekran kartlarını kullandım şimdiye kadar kendi sistemimde. Hiçbir sorun yaşamadım yıllardır. İnsanların Gözünü korkutmanıza gerek yok bu SLI konusunda. Sonuçta artısı, eksisinden çok daha fazla ki böyle bir şeye başvuruyor insanlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 23 Şubat 2015; 14:12:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnceledim. Yazılım yerine kamerayla frametime ölçümleri yapıyorlar. FPS yerine daha güzel bir değer ancak gene de sistemdeki toplam input lag ölçülmediği için pek bir anlam ifade etmiyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: Brightmist
SLI/CF ve akıcılığın aynı cümlede kullanılmasını anlamıyorum açıkçası.
Tek kartla karşılaştırıldığında frametime'ı direk ikiye katlayan bir durum ve şahsen "akıcılık" aranıyorsa bulaşılmaması gereken bir teknoloji olduğunu düşünüyorum yeterince gelişene kadar.
Size de daha üst düzey ve tek bir kart öneriyorum.
Kullandında mı konuşuyorsun yoksa yorumlara bakarak mı? Haftasonu gtx660 gibi eski sayılabilecek bir kartla bile sli ın ne kadar işe yaradığını ve sorunsuz olduğunu gördüm. Akıcılık konusunda da bir çok oyun deneme rağmen sorun yaşamadım. Tek sıkıntı ram konusunda oldu ki zaten kartlar 2 gb olduğu için texture ayarlarını ultra yapmadığımda her şey kaymak gibi oluyor. -
http://www.anandtech.com/show/2803
Şu article biraz daha açıklayıcı olacaktır. -
Buna benzer bir konuyu 6-7 ay önce baska bir nickde acmistim. 2 gtx760 sli ile ilgiliydi. Kartlar 2gb di. yorumlarda sikinti olmaz diyen daha fazlaydi bende bi tane daha 760 aldım ve bazı sevdigim oyunlarda akicilik problemi yasadim. cok ugrasmama ragmen sıkıntıyı çözemedim. O zaman 2gb ram yetersiz kalmis dendi ve konu kapandi. 760 i iade edip 780 aldim bende. Simdide acaba 3gb yeterli olurmu diye merak ettim. Bazi arkadaslar olumsuz yaklasinca hic tekrar bulasmiyim dedim. sonucta sli denedim ve husran oldu. Sli düşünen arkadaslara tavsiyem iyce arastirin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- yüksek duyarlıklı olay süreölçeri nedir
- intel hd graphics 3000
- gddr6 nedir
- intel iris xe graphics
- beklenmedik sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi
- rtx 5050
- dikey senkronizasyon nedir
- rx 8800 xt
- ekran kartı öğrenme
- rtx 4000 serisi ne zaman çıktı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X