< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 18 Temmuz 2014; 3:17:47 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 18 Temmuz 2014; 3:17:47 > |
Yukarıdaki bazı yorumlar gerçekten ilginç. Kimi yakıta sebep demiş, kimi araba hassas demiş, kimi R9 a bin karbürötörlü aracı övmüş falan. Aslında bunların hiçbiri doğru değil. Gerçekte olayın mantığı şu: Arabada ne kadar az sensör varsa arızalardan o kadar az haberiniz olur. Yani arıza olmaz demiyorum, arıza olur ama haberiniz olmaz. Aradaki fark budur. Hiç mi sanayide sökülmüş karbüratörlü araç motoru görmedi bu arkadaşlar. Ağzına kadar kurum dolu olur. Pistonların üstü, borulrın içi soba bacası gibi sakızlaşmış kurum dolu olur. Ama sizin motor açılana kadar arızanın kaynağından haberiniz olmaz. Çünkü sensör yoktur sadece tekleme vardır, yolda bırakma vardır. Sensörlerin konulmasındaki amaç arızayı direkt bildirip erken önlem alıp az masrafla kurtarmayı sağlamak, tecrübesiz ustanın elinde alakasız yerlerin sökülmesini, boşuna parça değişimlerini yada komple motor indirmeyi önlemektir. Aslında basit motorlu araçlar hele de sürücüsü tecrübesiz ise sanayiden çıkmaz, yolda bırakır ve toplamda işletme maliyeti yeni sistem bir araçtan daha fazla olur. Bir kez aracı yolda kalan birinin çekici masrafı, yanlış müdahale, parça ve işçilik masrafı yeni nesil ve bakımları zamanında yetkili serviste yapılmış bir araçtan fazla olur. Ben bunun istisnasını görmedim. Ben senede 250-450 TL arası 10.000 - 20.000 bakımları dışında aracıma doğru dürüst masraf yapmıyorum. Bir renault 19 un yıllık sanayi masrafı toplandığında en az 1000 TL dir. 5 sene binseniz 5000-6000 TL kafadan zarar edersiniz. Ayrıca aracınızı sürekli yetkili servise götürseniz yeni nesil aracınız temiz servis kayıtlı olduğundan en az emsalinden 2000-3000 lira fazlaya satılır. Yani servise fazladan verilen para misli misli geri alınır.
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadbul -- 18 Haziran 2014; 8:43:12 > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 18 Haziran 2014; 14:59:18 > |
|
|
|
|
|