Şimdi Ara

3. hdd yardım (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 3. bir hdd aldım SATA ama nasıl takılacağını bilmiyorum (2 tane sata takılı bilgisayarımda, bu üçüncü olacak)

sadece depolama için kullanacağım. anakart: gigabyte 81955x - royal

bir bilen varsa yardım edin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncakaya -- 7 Mart 2007; 11:53:23 >

• eğer 3. sata slotun varsa yeni aldığın diski ona takacaksın...zaten sistem otomatik tanır...fakar windowsa geldiğinde yeni diski formatlamadığın için görmeyecektir...bunun için; bilgisayarıma sağ tıklayıp yöneti seç, ardından disk yönetimi bölümüne gir ve yeni aldığın diski formatla...bu arada hayırlı olsun, arşivinin maşallahı var heralde...
  • o anakartın 6 adet sata yuvası var görünüyor

yani bağlamanda bi sorun omlamz bir tanesine tak o kadar
  • çok teşekkürler arkadaşlar taktım hdd yi fakat bilgisayarımı tıkladığımda görmüyor.

ama everest yada aygıt yöneticisinde görünüyor ne yapmam lazım (bilgisayarımda disket sürücüsü yok)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuncakaya

çok teşekkürler arkadaşlar taktım hdd yi fakat bilgisayarımı tıkladığımda görmüyor.

ama everest yada aygıt yöneticisinde görünüyor ne yapmam lazım (bilgisayarımda disket sürücüsü yok)

demin yazdıklarımı hiç okumamışsın...

aşağıda...

quote:

Orjinalden alıntı: Rapator

eğer 3. sata slotun varsa yeni aldığın diski ona takacaksın...zaten sistem otomatik tanır...fakat windowsa geldiğinde yeni diski formatlamadığın için görmeyecektir...bunun için; bilgisayarıma sağ tıklayıp yöneti seç, ardından disk yönetimi bölümüne gir ve yeni aldığın diski formatla...bu arada hayırlı olsun, arşivinin maşallahı var heralde...

• Rapator hocam olur mu hiç okudum fakat bulamadım disk yönetimine girdim ama nasıl formatlayacağımı anlayamadım, öyle bir seçenek bulamadım
  • ama görmesi gerekir yine

işlem yapmak istediğinde biçimlendirilmemiş diye uyarması lazım

belki boyutundan sebep olabilir

partition magic gibi bi programla biçimlendirmeyi dene

belkide biostan kapalıdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS 5 HDMI SORUNU ACİL YARDIM
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Rapator hocam olur mu hiç okudum fakat bulamadım disk yönetimine girdim ama nasıl formatlayacağımı anlayamadım, öyle bir seçenek bulamadım

yeni aldığın diski dediğim yerde görüyorsan üzerine sağ tıkladığın zaman biçimlendir veya mantıksal sürücü oluştur gibisinden seçenekler çıkacak...önce mantıksal sürücü oluşturacaksın, sonrada biçimlendireceksin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapator -- 6 Mart 2007; 17:58:10 >
  • hocam sadece

dinamik diske dönüştür
    özellikler
    yardım

var ne yapmam lazım

bu linkte resmi var

http://img405.imageshack.us/my.php?image=abcju3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncakaya -- 6 Mart 2007; 18:16:15 >
  • quote:

hocam sadece

dinamik diske dönüştür
    özellikler
    yardım

var ne yapmam lazım

tamam, o zaman dinamik diske dönüştür diyeceksin...bundan sonra çıkan seçeneklerden yukarıda dediklerimi yapabilirsin...bende burdan yapmıştım ama şimdi seçenekleri tam hatırlamıyorum...
  • hocam

disk 0

disk1

disk2

diye 3 seçenek var "disk 2 seçili ne yapayım
  • resmide bu hocam

http://img405.imageshack.us/my.php?image=adsz11up9.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncakaya -- 6 Mart 2007; 18:21:16 >
  • senin yeni aldığın disk disk 2 diye geçiyo zaten dikkat edersen

disk 2 seç
  • disk2 de kalacak...diğer disklerini disk0, disk1 olarak görüor zaten...
  • yaptım hocam şimdi de böyle oldu

http://img256.imageshack.us/my.php?image=3333333dl4.jpg

ama diğerleri temel disk sadece bu dinamik oldu ve hala bilgisayarımda görünmüyor
  • quote:

yaptım hocam şimdi de böyle oldu

http://img256.imageshack.us/my.php?image=3333333dl4.jpg

ama diğerleri temel disk sadece bu dinamik oldu ve hala bilgisayarımda görünmüyor

şimdide temel diske dönüştür diyeceksin...
  • bu işte bi yanlışlık var ama

şimdide teme ldiske dönüştür diyor seçenekte

bence partition magic varsa onla formatla
  • evet hocam bi prblem var temel diske dönüştür deyince yine aynı 3 seçenek çıkıyor

dinamik diske dönüştür

özellikler

yardım
  • quote:

evet hocam bi prblem var temel diske dönüştür deyince yine aynı 3 seçenek çıkıyor

dinamik diske dönüştür

özellikler

yardım

yeni birim deyince nasıl birşey çıkıyor...benim bu kadar uğraştırmamıştı...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.