Arkadaşlar merhaba, Bilgisayara üçüncü monitörü bağlamak istiyorum. Ekli görüntüdeki 8 nolu portta olan ekran kartında iki DVI çıkışa bağlı monitor var. Sorunsuz çalışıyor. 2. nolu alanda on-board bir HDMI çıkış var ve 3.monitöre bağlı ancak görüntü aktarımı olmuyor.
Ekran kartı ve bütünleşik olan HDMI çıkış aynı anda çalışmaz mı?
dostum anakart üzerindeki çıkışları ekran kartı takılı değilken kullanabilirsin,yani onboard dedigimiz çıkışlar bunlar oluyor,işlemci veya anakart içindeki gömülü dahili grafik birimini kullanan çıkışlar o 2 numaradakiler ekran kartında 2 çıkış varsa 2 tane monitör takabilirsin,yada 3 monitör destekleyen bir ekran kartı alman lazım(yanlız eski bir ekran kartı alıcaksan dikkat etmen gereken şey ;ekran kartı üzerinde 3 tane çıkış olabilir ama bu demek değildir ki 3 ekran kartı takabilirsin,bazı çıkışlar sadece bazı durumlarda kullanılabilir,mesela 1 hdmi 1 dvi 1display port cıkısı olan bir ekran kartında ya 1 hdmi ile 1 dvi cıkısı kullanabilirsin,yada 1display port ile 1 dvi çıkışı kullanabilirsin(örnek olarak yazdım böyle olucak diye bir kaide yok),ekran kartını almadan önce sitesine girip çıkış portlarını incelemen lazım, yeni kartların çoğunda 3-4 monıtör sorunsuz çalışır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme