Şimdi Ara

3 önlibero saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yetmedi mi artık? Ciddi olarak soruyorum sıkmadı mı bu saçmalık? Birisi şuna G.saray’ı çalıştırdığını ve Karabükte olmadığını derhal hatırlatmalı. Sürekli olarak unutuyor çünkü.
    Kalkıpta bana Tolga sol kanat, ndiaye de 8 numara falan demeyin. Ne Tolga’dan sol açık olur ne de Ndiaye’den oyun kurucu yada ofansif orta saha.. Fernando ile birlikte Bu adamlardan dos’dan başka birşey olmaz.
    Peki amaç ne? Orta sahayı güçlü tutup rakibe alan bırakmamak, pres yapmak vs vs..
    Yani bu taktikle fazla pozisyona giremesen bile fazla da pozisyon vermemen gerekir.
    Sonuca bakalım Trabzon’da 4 önlibero oynadık (+selçuk) gelenin geçenin 4-6 attığı Trabzon içimizden geçti. Kaç pozisyon verdik hatırlamıyorum. Rakip kaleye bile gidemedik leş bir futbol oynadık.
    Başak’a böyle oynadık her atakları gol oldu resmen Başak geçtiler bizle. Üstelik Emre ve Mahmut yoktu 2 tane yedek oyuncuyla orta sahayı domine ettiler. Yine leş bir futbol.
    Ulan hadi hücum yapamıyorsun 3 tane defansif oyuncu oynatıp tonla pozisyon vermekte nedir? Mal mısın birader diye sorarlar adama
    Bu konuyu açtım çünkü Beşiktaş maçında da aynı haltı yiyecek ve sonuç hüsran olacak. Maçtan önce kanser ilaçlarınızı yanınıza almayı unutmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen katılıyorum. Galatasaray'ın genlerine aykırı resmen "sol kanatta" Tolga'nın oynaması. Kendisini geliştirmiş geçen seneye göre; şut ve pas konusunda. Ama bu adamda her an atağı öldürme, gol yedirme potansiyeli var. Önüne arkasına hiç bakmıyor.

Trabzon maçında puan kaybımızın sebebi bariz ofansif oyuncu yetersizliğiydi. Bu takımda topu karşı ceza sahasına sürebilecek ya da paslarıyla atağa şekil verebilecek adamlar belli: Ndiaye, Belhanda, Rodriguez, Feghouli, Gomis. Trabzon maçında Belhanda kart cezalısıydı, Rodriguez'i de Tudor oynatmadı, yerine Tolga'yı tercih etti. Koskoca Galatasaray'ın ofansif gücü sadece üç oyuncuya bağlıydı resmen. Feghouli kırmızı kart görene kadar idare ediyordu takım. Ama o da gidince Gomis ileride tek başına kaldı. Ndiaye, tek başına topu sür sür nereye kadar? Sonra zaten ikinci yarıda da Gomis'i çıkardı. Ve maçı kaybettiğimiz tescillendi.

Eğer orta sahanda Fernando ve Ndiaye gibi iki adamın varsa, üçüncü bir orta sahaya ne gerek var? Zaten Türkiye standarlarının çok üzerindesin. Kaldı ki Tolga yerine oynatacağın Feghouli, Rodriguez ve hatta Yasin bile defansa yardım eden oyuncular. Real Madrid ile mi oynuyoruz? Bu noktada en iyi savunma hücumdur. 3 defansif orta saha demek, oyunu yarı alanında kabullenmen demektir. Bu taktik de Türkiye'de tutmaz.

Ama inanıyorum ki Tudor hatasını anlamıştır. Rodriguez uzun bir süre bir daha kesilmez. Feghouli zaten banko oyuncu. Belhanda ise her ne kadar taraftar sevmese de, ofansif yönden takımı hızlı atağa çıkarabilecek, rakibi şaşırtıcı hareketler yapabilecek bir oyuncu. 90 dakikalık maçta bir-iki pas hatasından bir şey kaybetmezsin. Ama pas hatası yapmayacağım diye risk denemezsen kilidi açamazsın. Şu takımda o eski Sneijder olsa neler olurdu hayal bile edemiyorum.

Arkadaşlar bu arada Tudor'un biraz arkasında durmalıyız. Görmüyor musunuz basını, lider takımın teknik direktörüne nasıl davrandıklarını. Derbi kazanamıyor ama illa ki o da olacaktır. Ben inanıyorum ki hatalı kararlar olmasa derbi kazanamamış olmazdık. Tek suçlu Tudor değil. Bana göre bu adam sadece üç maçta hata yapıp puan kaybetti.
    1- Antalya
    2- Trabzon
    3- Başakşehir
    Bilmem farkında mısınız ama bu takım kolay puan kaybetmiyor. Bu maçları da alsak zaten kupayı versinler şimdiden. Ama o günler de gelecektir. Şampiyonluğun anahtarı, bütün küçük maçları kazanmaktır. Rakibin de bunu yapabiliyorsa rakibinle oynadığın maçları da kazanman gerekir. Ama bizim rakiplerimiz küçük maçların hepsini kazanamıyorlar. Biraz kredi verin şu adama, basının terbiyesizliklerine karşı gelin en azından.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Terime 3 maç daha ceza
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.