Şimdi Ara

3 Senem gitti (Keşke babamı dinleseydim) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
571
Cevap
4
Favori
25.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özgürlük birçok insana altın tepside sunulmaz. Çaba gösterip elde etmen gerekebilir. Henüz kendini tanıman için çok erken.
    Baba evinde de az halt yemedim, demişsin. Yaşadıklarını halt yemek olarak düşünme. Ne yaşadıysan yaşadın. Hayat senin hayatın. Başkalarına göre "halt yemek" ya da "ahlaklı" davranışlarda bulunmak ne anlama gelir ki?

Ömür dediğin keşif dolu bir seyahat. Doğrular da senin olmalı, yanlışlar da. Kanatlanmaktan korkma. Sen hiç yuvasını terk etmeyen bir kuş gördün mü? Cesur ol ve hayatını yaşa.
  • Zordurumsinyali kullanıcısına yanıt
    ileride sen anne olunca anlayacaksın ,doğru mu yapmışlar ,yanlış mı ?
    belki okul olarak hatalı davranmış olabilirler ama düşünce olarak gayet normal oldukları belli oluyor
    her anne baba çocuklarını mümkün olduğunca korumaya çalışır (sen bunları aşıp yine yapsan dahi)

yanlış okul olduğu konusunda büyük ihtimal haklısındır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

belki okul olarak hatalı davranmış olabilirler ama düşünce olarak gayet normal oldukları belli oluyor
    her anne baba çocuklarını mümkün olduğunca korumaya çalışır (sen bunları aşıp yine yapsan dahi)

bundan annemi olur xocam

https://www.kadinlarkulubu.com/archive/index.php/t-901029.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• quote:

Orijinalden alıntı: 2014turkish

quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

Orijinalden alıntı: Syn3rqy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Syn3rqy

hayret x şehrine gel takılalım diyen olmamış hala,

kalbinin değil aklının sesini dinle derim artık o ne diyorsa

Tipsiz bir kız olma ihtimalime karşı dememislerdir. Ya da beni düşkün kadın olarak görüp, takılacaklari kızın bu kadar karaktersiz olmalarını kendilerine bile yakıştırmak istememislerdir. Ben dışlanan bir insanım, bu kendini her yerde belli ediyor. İnsanın kendini bilmesi ne güzel bir şey, değil mi? Aklımın sesi ile kalbimin sesini nasıl ayırt edebiliyorduk?

burdakilerin çoğunun kızları tipli tipsiz diye ayıracağını düşünmüyorum da neyse Evet güzel bir şey hele bir de bunu umursamiyorsa insan tadından yenmez bi özellik

Tek başına gittiğinde sırf vicdanindan dolayı mı babanları özleyeceksin sence yoksa para yurt hayatı arkadaslarinin kötü olmasi buna katkı sağlayacak mi? Yani her şey kötü gitse bile babamin yanından iyidir özgürüm diyebilecek misin ? Her şeyi düşündün karşılaştirdin mi? Yurt lanet bi yerdir ve bence en kötü evin yerini bile tutmaz.Bunlar kişisel şeyler tabii, demek istediğim sırf babaniza ailenize tutsakliginiza kızarak düşünmeden bu kızgınlığınızla hareket etmeyin,araştırın,karşılaştırın aklınızla karar verin kalbinizle değil tek olmak çok zordur arkadas edinemediginizi yurt okul yurt okul yaptığınızı bir düşünün her ihtimali aklınıza getirin kısacası,

Evet, haklısınız. Evet, her şeye rağmen, her şey kötü gitse bile, "Ben özgürüm" diyebilecegimi dusunuyorum. Yurt ilk sene ya da ilk iki sene, sonra yurtta kararlastirdigimiz kişilerle ayrı ev planım var ama bakalım insaAllah.

ulan insaAllah yazıyorsun yapmadığın ... lık kalmamış. yazık yazık

Size mı soracaktım insaAllah yazıp yazmayacagimi? Sizi ne ilgilendirir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı baskı bendede var

Aileden uzaklaş derim çünkü ben ne zaman tatile falan gitsem beni dönüştü reisi Cumhur gibi karşılıyorlar yani biraz ayrılık ikinize de iyi gelir kanısındayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2014turkish

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

Kesinlikle şehir dışı, tartışmasız. Konuyu bu kadar yobaz, milletin hayatına karışmaya bayılan ve okuduğunu anlamayanlarla dolu bir yerde paylaşmakla hata yapmışsın, gerçi öyle olmayan bir yer bulmak da çok zor. Eğer sen istemediğin halde seni gönderdikleri okulu senin başına kakıyorlarsa onların yanında kaldıkça busefer başına kakacak daha fazla şey biriktirecekler, bu neden evde kalmanın mantığı olmadığının göstergesi. Şehir dışında daha özgür hareket edebilirsin doğru insanlarla muhattap olduğun sürece(burası önemli), ama unutmamalısın ki bu özgürleşme bir amaç değil araç. Oleey özgürüm diye çorap değiştirir gibi sevgili değiştirmenin veya ortamdan ortama koşmanın bir mantığı yok (istersen yine gidersin ama hayatın bundan ibaret olmasın, bu şekilde boşa geçen çok hayat görüyorum). Araç olarak görmekten kastım, artık kendi kararlarını almaktan sorumlu olmaya başlaman: vaktini ve paranı nasıl harcayacaksın, işe girecek misin, sorumluluk alacak mısın, kendini geliştirmek için uğraşacak mısın...

Edit: Mümkünse İstanbul tercih etmeni öneririm.

Konuda saatlerdir insanlara maalesef bunu anlatmaya çalışıyorum, "her halti yedim eskiden" cümlesini de bu yüzden yazdım, yazmaz olaydım amacım zaten bi kere erkek değil, benden geçti aşk işleri, o kısımdan ağzımın payını çoktan aldım. Yani normal erkek arkadaş olur, sevgili olmadan ama daha ilerisi olmaz diye hedefim var, evlilik olarak da evlenmeyi dusunmuyorum, benim 8 yaşında bir kız kardeşim var, o benim çocuğum gibi, bütün her şeyim onun olsun, sadece onun, kendime yatırım yapacağım ne varsa onun içindir bu. Gelecegimde, planlarimda kişi olarak bir tek o var. Ben de sizin dediklerinizi istiyorum zaten, sorumluluk duygusu, parayı yönetme, kendi işlerini kendi yapma, özgüvenli olma, kendini korumayı öğrenme, kendini geliştirme vs. İnsaAllah olur.

seninle kimle evlenmez zaten

Zaten kimsenin benimle evlenmesini istediğim yok. Bir problem mı var da burada kin kusuyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire_67

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fire_67

Hayat senin hayatın kardeş ailenin ##yazmıym neyse

Ney? Neyi yazmayacaksiniz, anlamadım.

Git iyi bi okula aileni ipleme,yani ben erkeğim öyley yaptım.Öyle yapıyorum.Kendi seçimlerimin sonucunada katlanıyorum.Yanlş yaparak büyüyor insan.Ama gittiğin şehrin memlekete yakın olmasına dikkat et.Maddi durumun çok iyi değilse ist hariç Büyükşehirleri yaz canım

Anladım. O günler gelsin hele bi bakalım. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rurounius

Özgürlük birçok insana altın tepside sunulmaz. Çaba gösterip elde etmen gerekebilir. Henüz kendini tanıman için çok erken.
    Baba evinde de az halt yemedim, demişsin. Yaşadıklarını halt yemek olarak düşünme. Ne yaşadıysan yaşadın. Hayat senin hayatın. Başkalarına göre "halt yemek" ya da "ahlaklı" davranışlarda bulunmak ne anlama gelir ki?

Ömür dediğin keşif dolu bir seyahat. Doğrular da senin olmalı, yanlışlar da. Kanatlanmaktan korkma. Sen hiç yuvasını terk etmeyen bir kuş gördün mü? Cesur ol ve hayatını yaşa.

Teşekkür ederim, bu yorumunuz çok iyi geldi. Haklısınız. Gerçekten çok teşekkür ederim. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

Olabilir, annemin o okula verilmem gibi bir isteği yoktu, babam verdi. Dedim ya, düşünmüyorum ama evet, koruma içgüdüsü hakkında haklısınız. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakifdurdu38

Aynı baskı bendede var

Aileden uzaklaş derim çünkü ben ne zaman tatile falan gitsem beni dönüştü reisi Cumhur gibi karşılıyorlar yani biraz ayrılık ikinize de iyi gelir kanısındayım

evet, haklısınız. Biraz özlem katmak lazım araya. Teşekkür ederim.

Aynen öyle hatta Tatillerde falan gec gidin eve evdeyken hep dışarı çıkın ki yaptıkları hatayı anlasınlar

• quote:

Orijinalden alıntı: hakifdurdu38

Aynen öyle hatta Tatillerde falan gec gidin eve evdeyken hep dışarı çıkın ki yaptıkları hatayı anlasınlar

Haklısınız. Babam kaç yaşında olursam olayım, 6dan sonrasına sıkıntı ama olsun. Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

• yıldız ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

yıldız ol.

Nasıl yani?

• Ailen sana iyilik yaptığını zannederek fazlasıyla kötülük yapmış. Bu saatten sonra orada durman sana hiç bir şey kazandırmayacak. Eğitim hayatını "babana vicdan azabına" değişeceksen hiç bir yere gitme. ama ben okumak istiyorum diyorsan git uzaklara okulunu bitir işte o zaman "babanın gurur duyduğu" bir evladı olursun.

sana yazılan her mesaja cevap vereceksen sabahlar olmaz burda.
    senin yaşın atıyorum 17
    sana yazan 7si var 11i var 15i var.
    çoluk çocuk kaynıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadistica -- 23 Mart 2017; 9:6:48 >
  • Kendi Yolunu Çizip gittiginde, geriye donup baktiginda kullanacagin tek kelime ben neden daha once yapmadım... Adim kadar da eminim
    Rica ederim böyle şeyleri ancak birlik olursak aşabiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: sadistica

Ailen sana iyilik yaptığını zannederek fazlasıyla kötülük yapmış. Bu saatten sonra orada durman sana hiç bir şey kazandırmayacak. Eğitim hayatını "babana vicdan azabına" değişeceksen hiç bir yere gitme. ama ben okumak istiyorum diyorsan git uzaklara okulunu bitir işte o zaman "babanın gurur duyduğu" bir evladı olursun.

sana yazılan her mesaja cevap vereceksen sabahlar olmaz burda.
    senin yaşın atıyorum 17
    sana yazan 7si var 11i var 15i var.
    çoluk çocuk kaynıyor.

Vicdanimi rahatlatan yorumlardan birisi daha. Teşekkür ederim. Bende artık öyle düşünüyorum, teşekkür ederim bütün herkese. Cevap vermeyince tuhaf hissediyorum kendimi, havalaniyormusum gibi olmasın diye. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MORFEUS

Kendi Yolunu Çizip gittiginde, geriye donup baktiginda kullanacagin tek kelime ben neden daha once yapmadım... Adim kadar da eminim

Bakalım ya. Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

• Sen yolunu belirlemişsin zaten babanla otur konuş evlatlıktan reddetsin seni ikinizde rahat edin yoksa adam vurur seni
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.