Şimdi Ara

3 Senem gitti (Keşke babamı dinleseydim) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
571
Cevap
4
Favori
25.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala okuyor musun mesajları bilmiyorum ama yinede yazayım. Eğer ailen bu kadar baskıcı ise kesinlikle dışarıda bir yer yaz. Babanın sözüne bakma ileride çok pişman olursun. Bizde üniversiteye giderken düzgün kalalım diye buldukları cemaate tıkıştırmaya çalıştılar. Üç yıl dünyanın sıkıntısını çektim. Sana tavsiyem il dışını yaz ve cemaatlerden uzak dur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sauron

Hala okuyor musun mesajları bilmiyorum ama yinede yazayım. Eğer ailen bu kadar baskıcı ise kesinlikle dışarıda bir yer yaz. Babanın sözüne bakma ileride çok pişman olursun. Bizde üniversiteye giderken düzgün kalalım diye buldukları cemaate tıkıştırmaya çalıştılar. Üç yıl dünyanın sıkıntısını çektim. Sana tavsiyem il dışını yaz ve cemaatlerden uzak dur.

Okuyorum mesajları. Evet, cemaat yerine kendi capimizda din yaşamak daha iyi. Artık karışıyorlar mı size peki?

• öncelikle suç babanda özel okula vermekle herşey bitmiyor madem seni o kadar düşünüyordu araştırsaydı okulu sana sorsaydı bir sorun varmı okulda filan.Sana tavsiyem kendi hayatın bu sonra pişman olacağın şeyler yapma lise hayatı yaşayamamışsın bari üniversite hayatı yaşa.Zaten belli bir yaşa gelince başarılı olunca babanda mutlu olacaktır bir sorun kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoIF

öncelikle suç babanda özel okula vermekle herşey bitmiyor madem seni o kadar düşünüyordu araştırsaydı okulu sana sorsaydı bir sorun varmı okulda filan.Sana tavsiyem kendi hayatın bu sonra pişman olacağın şeyler yapma lise hayatı yaşayamamışsın bari üniversite hayatı yaşa.Zaten belli bir yaşa gelince başarılı olunca babanda mutlu olacaktır bir sorun kalmaz.

Bir sorun olmasına rağmen ilgilenmiyordu pek, bana yapılanları mustehak goruyordu. Çok eziyet çektim, Allah bugunlerimi aratmasin da. Evet, haklısınız diğer konularda da, teşekkür ederim.

• Lisede evden ayrıldım hocam kafa yapın o kadar degiscek ki kendin bile inanamayacaksın. Alanyadan ankaraya geldim sende daha buyuk biyere git en azından orda nr varsa gittigini yerde eksik olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: bursalıtimsah

Lisede evden ayrıldım hocam kafa yapın o kadar degiscek ki kendin bile inanamayacaksın. Alanyadan ankaraya geldim sende daha buyuk biyere git en azından orda nr varsa gittigini yerde eksik olmasın

Ankara'dan memnun musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

Orijinalden alıntı: u9ur10

valla olmayınca olmuyo be kardeş benimkilerde çok uğraştı . dershane faln 3 sene dershanede takıldı derste bira içilirmi içiyoduk . öle bi mallık :D kafa yoksa yapcak bişey yok.

Oo, siz de iyice abartmissiniz. derste ha? Öğretmen bir şey demiyor muydu?

yok kimya hocası kendi rakı yapıp bize getiriyodu enden :)
  • quote:

quote:

quote:

valla olmayınca olmuyo be kardeş benimkilerde çok uğraştı . dershane faln 3 sene dershanede takıldı derste bira içilirmi içiyoduk . öle bi mallık :D kafa yoksa yapcak bişey yok.

Oo, siz de iyice abartmissiniz. derste ha? Öğretmen bir şey demiyor muydu?

yok kimya hocası kendi rakı yapıp bize getiriyodu enden :)

Valla mi? hahahah. Yok artık. Öğretmenle rakı keyfisi he

• Zordurumsinyali kullanıcısına yanıt
    ebevenyler her zaman haklı olacak diye bir kavram yok zaten.Tabiki annemiz babamız onlara çok güvenmeliyiz ama kendi hayatınla ilgili kararları alırken senin seçmen lazım onlarında destek vermesi lazım.Yoksa ileride çok mutsuz olursun.Mesela yakın bir arkadaşım var babası yüzünden TM okumuş babası gitmiş TM ye yazdırmış.Bu arkadaş ben sayısalcı olmama rağmen benden çok sayısal net yapardı TM netide sağlamdı.Sırf babasının yüzünden TM hacettepe ing iktisat bölümüne gitti 6-7 kişilik bir arkadaş grubumuz var bir tek o mühendis dğeil diğer hepimizz mühendislik okuyoruz o çook pişman yaşıda büyük bizden artık geri dönüp okuyamaz bu yüzden hep babasını suçlayacak ve mutlu olmadığı bir meslek yapıcak.

Ben kendimi anlatayım kısaca.Ailemi çok severim hiç bir sorunum yoktu lise son ve mezun olduğum yıl ygs den 220 puan almıştım bi bok olmaz diye gittim gezdim eve çok geç saatlerde geldim ailemle o yıl çok sorun yaşadım babam benim artık okumayacağımı düşünmeye başlamıştı o yıl sigarayada başlamıştım.Bir gün eve 3 te geldim ve orda koptu babam ilk defa bana küfür etti benim paramı yiyosan benim kurallarımı uygulayacaksın dedi ben sigara içmiyorum sen benim paramla sigara içiyosun dedi.Haklı adam bir bakıma.
    Bende gittim çalışmaya başladım dershaneyi filan bıraktım lys de salladım 3-4 ay böyle devam etti pek konuşmadım babamla annemle filan.
    Sonra askeri okulu kazandım deniz astsubay,çok sevindiler filan neyse gittim ordaki piçler yüzünden intibakta bıraktım ( ileride kesin atılırdım para ödemeden bırakayım dedim) çekilecek dert değil.Sonra aynı yıl dokuz eylül jeolojiyi kazandım.Hep inşaat müh. istiyodum olmadı.Neyse 5-6 ay izmirde okudum sonra baba ben burayıda bırakıcam tekrar hazırlanıcam dedim.O da bu son şansın bırak ama bir daha olmasın dedi tamam dedim.1-2 ay gibi kısa bir süre kalmıştı ve istediğim puanı alamadım inşaat müh tutmadı.Gittim 2 yıllık inşaat teknikerliği okudum 2 yılda bitirip geldim hemen bayada başarılıydım orda.Hatta Eramusu kazandım gitti yurtdışına babamdan hiç para almadan bunlara çok sevindiler.Sonra okul bitti hiç dershane filan gitmeden kendm hazırlandım osmangazi inşaat müh. kazandım dgs sınavı ile.Bundan sonra ailemle aram çok iyi çok mutlular.Giden senelerimede hiç uzulmuyorum çünkü bu tecrübeleri yapmasam bu akılda olamazdım başka bir bölümde sevmediğim bir işi yapıyor olabilirdim.Ama şuan hayatta en çok istedğim bölümü kazandım ve hayalim olan bir mesleğim olcak.
    Yani hayatta hep hayallarinin peşinden koş kimsenin engel olmasına izin verme

• quote:

quote:

Lisede evden ayrıldım hocam kafa yapın o kadar degiscek ki kendin bile inanamayacaksın. Alanyadan ankaraya geldim sende daha buyuk biyere git en azından orda nr varsa gittigini yerde eksik olmasın

Ankara diyip genellemekle hataya düşersiniz hocam. Büyük sehirlere mahalle üzerinden değerlendirme yapmak lazım. Çayyolundan çok memnunum ama ulus sıhiye fln, Altındağ tarafları hos yerler degil. Düşündüğünüz unv varsa da sorabilirsiniz cogunu gezdim daha dün tobbdaydık

• quote:

quote:

quote:

Ankara diyip genellemekle hataya düşersiniz hocam. Büyük sehirlere mahalle üzerinden değerlendirme yapmak lazım. Çayyolundan çok memnunum ama ulus sıhiye fln, Altındağ tarafları hos yerler degil. Düşündüğünüz unv varsa da sorabilirsiniz cogunu gezdim daha dün tobbdaydık

Ankara mı, İstanbul mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: RoIF

ebevenyler her zaman haklı olacak diye bir kavram yok zaten.Tabiki annemiz babamız onlara çok güvenmeliyiz ama kendi hayatınla ilgili kararları alırken senin seçmen lazım onlarında destek vermesi lazım.Yoksa ileride çok mutsuz olursun.Mesela yakın bir arkadaşım var babası yüzünden TM okumuş babası gitmiş TM ye yazdırmış.Bu arkadaş ben sayısalcı olmama rağmen benden çok sayısal net yapardı TM netide sağlamdı.Sırf babasının yüzünden TM hacettepe ing iktisat bölümüne gitti 6-7 kişilik bir arkadaş grubumuz var bir tek o mühendis dğeil diğer hepimizz mühendislik okuyoruz o çook pişman yaşıda büyük bizden artık geri dönüp okuyamaz bu yüzden hep babasını suçlayacak ve mutlu olmadığı bir meslek yapıcak.

Ben kendimi anlatayım kısaca.Ailemi çok severim hiç bir sorunum yoktu lise son ve mezun olduğum yıl ygs den 220 puan almıştım bi bok olmaz diye gittim gezdim eve çok geç saatlerde geldim ailemle o yıl çok sorun yaşadım babam benim artık okumayacağımı düşünmeye başlamıştı o yıl sigarayada başlamıştım.Bir gün eve 3 te geldim ve orda koptu babam ilk defa bana küfür etti benim paramı yiyosan benim kurallarımı uygulayacaksın dedi ben sigara içmiyorum sen benim paramla sigara içiyosun dedi.Haklı adam bir bakıma.
    Bende gittim çalışmaya başladım dershaneyi filan bıraktım lys de salladım 3-4 ay böyle devam etti pek konuşmadım babamla annemle filan.
    Sonra askeri okulu kazandım deniz astsubay,çok sevindiler filan neyse gittim ordaki piçler yüzünden intibakta bıraktım ( ileride kesin atılırdım para ödemeden bırakayım dedim) çekilecek dert değil.Sonra aynı yıl dokuz eylül jeolojiyi kazandım.Hep inşaat müh. istiyodum olmadı.Neyse 5-6 ay izmirde okudum sonra baba ben burayıda bırakıcam tekrar hazırlanıcam dedim.O da bu son şansın bırak ama bir daha olmasın dedi tamam dedim.1-2 ay gibi kısa bir süre kalmıştı ve istediğim puanı alamadım inşaat müh tutmadı.Gittim 2 yıllık inşaat teknikerliği okudum 2 yılda bitirip geldim hemen bayada başarılıydım orda.Hatta Eramusu kazandım gitti yurtdışına babamdan hiç para almadan bunlara çok sevindiler.Sonra okul bitti hiç dershane filan gitmeden kendm hazırlandım osmangazi inşaat müh. kazandım dgs sınavı ile.Bundan sonra ailemle aram çok iyi çok mutlular.Giden senelerimede hiç uzulmuyorum çünkü bu tecrübeleri yapmasam bu akılda olamazdım başka bir bölümde sevmediğim bir işi yapıyor olabilirdim.Ama şuan hayatta en çok istedğim bölümü kazandım ve hayalim olan bir mesleğim olcak.
    Yani hayatta hep hayallarinin peşinden koş kimsenin engel olmasına izin verme

Bende onu diyorum iste, bir karar alacaksam benim kararım olsun ki, ben başkasına kizmayayim. İyi o zaman, mutluysaniz sikinti yok, böylesi daha iyi. İnsaAllah bakalım. Teşekkür ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Revion

Baban haklı. Yoldan çıkmak, kullanılıp atılmak mı istiyorsun?

Baba evinde de az haltlar yemedim, burda tam tersine yoldan çıktım, ailemin hiç haberi yok ama. :D şehir dışı olunca kendimi geliştirmeye fırsatım olur diye düşünüyorum, burada babam yapılmasında sakınca olmayan şeylere bile karşı çıktığı için.

İyi b*k yedin, senin sektör belli.. bol şans .s

• Zordurumsinyali kullanıcısına yanıt
    Karışsalar da iplemiyorum. Zaten kendileri de yanlış yaptıklarını kabul ediyorlar. Şehir dışına git güzel olur ama ilk yıl kesinlikle dikkatli ol. Sigaran yoksa sakın başlama, içkin yoksa sakın başlama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redshift

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Revion

Baban haklı. Yoldan çıkmak, kullanılıp atılmak mı istiyorsun?

Baba evinde de az haltlar yemedim, burda tam tersine yoldan çıktım, ailemin hiç haberi yok ama. :D şehir dışı olunca kendimi geliştirmeye fırsatım olur diye düşünüyorum, burada babam yapılmasında sakınca olmayan şeylere bile karşı çıktığı için.

İyi b*k yedin, senin sektör belli.. bol şans .s

Ben o yorumu başka bir şeyi kastederek yazdım. Neyse, ne anlarsaniz anlayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sauron

Karışsalar da iplemiyorum. Zaten kendileri de yanlış yaptıklarını kabul ediyorlar. Şehir dışına git güzel olur ama ilk yıl kesinlikle dikkatli ol. Sigaran yoksa sakın başlama, içkin yoksa sakın başlama.

Haklısınız, sigara var, alkol yok çok şükür, teşekkür ederim. :)

• Babanız sizi %80 FETÖ okullarına göndermiş olması lazım en kötü sözde dindar okullar onların. O liselere giden arkadaşlarım da hep yoldan çıktılar kimisi pezev*nk oldu kimisi alkolik

• Farklı bir şehirde okuman güzel olur aileden kurtulmak zorundasın üzülmelerine bakma baban at gözlüğü takmış gibi düşünüyor sen hep olduğun insansın şehir değişse insanlar baskılasa bile aynı kişi olacaksın bari şehir değiştirde baskılarından kurtul rahat edersin

• hayatını başkaları için bitirme dostum git ne yapmak istiyosan onu yap

• Her birey için ekonomik bağımsızlık en önemli şeydir. Kendine iyi bir gelecek sağlayacağına inanıyorsan ailenden uzakta başka biri şehirde de hayatına devam edebilirsin. Zaten mezuniyetten sonra ekonomik bağımsızlığını kazanıp toptan bütün sılıntılarından kurtulursun.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.