Şimdi Ara

3 Senem gitti (Keşke babamı dinleseydim) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
571
Cevap
4
Favori
25.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BlindGuardianNN

bende diyorum binlerce konu var buna benzer niye sadece bu konu bu kadar çok yorum almış ve gözlenmiş, bu konu ne bunun sebebi diye girdim ve kız olduğunu gördüm sonra anladım.

''geçde olsa anlamak güzel''

Kız olduğum için değil, sitede bir suru kız vardır. Sanırım ustlerde birisine aslında başka bir şeyi anlatmak için yazdığım "her halti yedim." Kısmı dikkat çekti, o yüzden olduğunu düşünüyorum, bir erkek "her halti yedim" yazsaydi, alkislanirdi, "helal koçum" denirdi ama bir kız yazdığı zaman (ki amacım şehir dışına çıkmadan da aynı şeyler yapılabilir, amacım gezmek, tozmak degil manasindaydi) böyle olmus oldu işte.

Kimsenin alkışladığı falan yok, saçmalamasın kimse.

Alkışlayan iki üç kişi ile de genelleme yapmayın.

Beni yuhaliyorlar zaten, tasliyorlar beni. Bir erkek foruma, ya da real hayatta "ben her halti yedim" deseydin diyorum, tebrik edilirdi. Ama ben kız olarak deyince, herkes beni taşlamaya başladı. Hatta konunun bu kadar öne cikmasindaki sebebin o olduğunu düşünüyorum, yazmaz olaydım.

Ben de diyorum ki
    ''Bir erkek foruma, ya da real hayatta "ben her halti yedim" deseydin diyorum, tebrik edilirdi.''
    böyle bir şey yok, alkışlayan da tebrik eden de onun gibidir.
    Genelleme yapmayın diyorum o yüzden.

Anladım. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker07

Konuyu bölük pörçük anlatmışsın gibi geldi bana. 9-11. 11.sınıftan 12.sınıfın şu dönemine kadar ne oldu ? Ayrıca boşa giden senelerine de üzülmek , şu anki durumunu düzeltmiyor. Eyleme geçmek lazım

daha liselisin ( galiba ) ve önünde büyük bir fırsat var. Gelecekte kendini nerede görmek istiyorsun, hangi meslek hayalin ? Git ve onu bir şekilde elde et. Rehber hocanın başından ayrılma, bölüm mezunlarıyla irtibata geç , bölüm derslerine vs. bak.

Konu, içerik itibariyle sen haklısın- ailen haklı vb. şekline dönmüş. Sadece burada yazılanlara bakarak karar veremeyiz ki buna .kaldı ki biz karar verecek kişiler de değiliz.

https://www.youtube.com/watch?v=5mQo1fZnJgo

Konuyu bölük pörçük anlatmamin sebebi bu forumda daha önceden çok uzun yazı yazan kişilerin altına herkesin "okumaya üşendim" demesi ve bu "okumaya üşendim" yorumlarının da herkes tarafından beğenilip üstte tutulması. O yüzden kısa tutmak zorunda kaldim, daha iyi yardım alabileyim diye. Beni çok destekleyici mesajlar oldu, yerici mesajlar da. Herkese teşekkür ederim, yerenlere de, destekleyenlere de vakit ayırdıkları için. Destekleyenlere, sorunum psikolojik olarak çözüldüğü için ayriyeten teşekkür ederim ve Allah razı olsun. Maalesef liseden geçen sene mezun oldum, bu sene mezuna kaldım. Ne okula, ne dershaneye gidiyorum. Hiç arkadaşım da yok, herkes beni bıraktı. Ya da ben onları bıraktım. Zaten arkadaşım olsa gider ona sorarım, buraya konu açmam. Haklisiniz ama siz tanımadığım insanlar olduğunuz için daha objektif yorumlayabilirsiniz. O yüzden bu da bi nebze daha iyi.

Neden arkadaşın olmadığı ile ilgili bir fikrin var mı, yalnız kalmak senin tercihin mi yoksa?

Birisi siyasi görüşten terkeder, diğeri arkamdan işler çevirir vs. Glbl sebeplerden.

Hmm, yavaş yavaş arkadaşın kalmadı yani anladım

Aynen oyle, yavaş yavaş hepsi gittiler benden.

• quote:

Orijinalden alıntı: The legacy of Kül Tigin

quote:

Orijinalden alıntı: Revion

Baban haklı. Yoldan çıkmak, kullanılıp atılmak mı istiyorsun?

Bu ne vizyonsuz yorumdur, fikir alış verişi yaptığımız modellere bak. 100 küsur kişi de beğenmiş yorumu. Kız zaten söylemiş kırmadığım fındık kalmadı diye, bir şeyler karalayacaktım da bu kafadaki adamlara zaman harcayamam.

Ben o Revion adlı kişinin o alintiladiginiz yorumuna ithafen, "şehir dışına çıkmayi gerektirmiyor, bir şey yapılacaksa, baba evinde de yapılır zaten" manasında "baba evinde her halti yedim" yazdım, o manada öyle yazdim, onu kastettim ama herkes beni yanlış anladı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker07

Konuyu bölük pörçük anlatmışsın gibi geldi bana. 9-11. 11.sınıftan 12.sınıfın şu dönemine kadar ne oldu ? Ayrıca boşa giden senelerine de üzülmek , şu anki durumunu düzeltmiyor. Eyleme geçmek lazım

daha liselisin ( galiba ) ve önünde büyük bir fırsat var. Gelecekte kendini nerede görmek istiyorsun, hangi meslek hayalin ? Git ve onu bir şekilde elde et. Rehber hocanın başından ayrılma, bölüm mezunlarıyla irtibata geç , bölüm derslerine vs. bak.

Konu, içerik itibariyle sen haklısın- ailen haklı vb. şekline dönmüş. Sadece burada yazılanlara bakarak karar veremeyiz ki buna .kaldı ki biz karar verecek kişiler de değiliz.

https://www.youtube.com/watch?v=5mQo1fZnJgo

Konuyu bölük pörçük anlatmamin sebebi bu forumda daha önceden çok uzun yazı yazan kişilerin altına herkesin "okumaya üşendim" demesi ve bu "okumaya üşendim" yorumlarının da herkes tarafından beğenilip üstte tutulması. O yüzden kısa tutmak zorunda kaldim, daha iyi yardım alabileyim diye. Beni çok destekleyici mesajlar oldu, yerici mesajlar da. Herkese teşekkür ederim, yerenlere de, destekleyenlere de vakit ayırdıkları için. Destekleyenlere, sorunum psikolojik olarak çözüldüğü için ayriyeten teşekkür ederim ve Allah razı olsun. Maalesef liseden geçen sene mezun oldum, bu sene mezuna kaldım. Ne okula, ne dershaneye gidiyorum. Hiç arkadaşım da yok, herkes beni bıraktı. Ya da ben onları bıraktım. Zaten arkadaşım olsa gider ona sorarım, buraya konu açmam. Haklisiniz ama siz tanımadığım insanlar olduğunuz için daha objektif yorumlayabilirsiniz. O yüzden bu da bi nebze daha iyi.

Neden arkadaşın olmadığı ile ilgili bir fikrin var mı, yalnız kalmak senin tercihin mi yoksa?

Birisi siyasi görüşten terkeder, diğeri arkamdan işler çevirir vs. Glbl sebeplerden.

Hmm, yavaş yavaş arkadaşın kalmadı yani anladım

Aynen oyle, yavaş yavaş hepsi gittiler benden.

İleri de yine arkadaşların olacaktır muhtemelen; ama iyi tanı insanları, ondan sonra arkadaş olarak benimse, benim tavsiyem de bu olsun bari konuda

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineering

beyler bu kadar ciddiye almayın yahu. fake & gay

Off ne diyorsunuz ya, bir bitmediniz!

Tamam sakin ol Harun abi
  • Zordurumsinyali kullanıcısına yanıt
    Mesajını editleyip burada yazdığınla değiştir bence
  • quote:

quote:

quote:

Bu ne vizyonsuz yorumdur, fikir alış verişi yaptığımız modellere bak. 100 küsur kişi de beğenmiş yorumu. Kız zaten söylemiş kırmadığım fındık kalmadı diye, bir şeyler karalayacaktım da bu kafadaki adamlara zaman harcayamam.

Ben o Revion adlı kişinin o alintiladiginiz yorumuna ithafen, "şehir dışına çıkmayi gerektirmiyor, bir şey yapılacaksa, baba evinde de yapılır zaten" manasında "baba evinde her halti yedim" yazdım, o manada öyle yazdim, onu kastettim ama herkes beni yanlış anladı.

Ya ne yaptığın pek ilgilendirmiyor beni açıkçası fakat yapma potansiyelin her halükarda var, istediğin gibi yaşamak veya babanın dayattığı gibi yaşamak senin tercihin. Değinmek istediğim nokta yasağın arzu uyandırdığı, baskıyla zorlamayla kişinin yapmak istediğine engel olunamayacağı idi.

• Güvenli limandan ayrılırsan başına güzel şeyler gelir. Bu senin hayatın. Baban görevini yapmış. Sende şehir dışına gitmek istiyorsan git ve görevini yap. Gerisi hikaye.
  • 18 yaş olup hayatı çözdüm düşüncesi tam komedidir. Öğrenci hayatı için en iyisi aynı ilde farklı evde oturmaktır. Yeni şehire alışmak okadar kolay değildir. Öğrenci evi yurt falan hepsinin zorlukları vardır. Belirli yaşa kadar aile ile yaşamak nefret de etse kişiyi aileye psikolojik ve fizyolojik olarak da bağlar. Bir anda verilen özgürlük kişiye ağır bir sorumluluk yükler ve kaldıramayan eskisinden daha kötüye gider.
  • quote:

Hangi mesaj? Anlamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: 2014turkish

quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

ileride sen anne olunca anlayacaksın ,doğru mu yapmışlar ,yanlış mı ?
    belki okul olarak hatalı davranmış olabilirler ama düşünce olarak gayet normal oldukları belli oluyor
    her anne baba çocuklarını mümkün olduğunca korumaya çalışır (sen bunları aşıp yine yapsan dahi)

yanlış okul olduğu konusunda büyük ihtimal haklısındır

bundan annemi olur xocam

https://www.kadinlarkulubu.com/archive/index.php/t-901029.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Oha bu nedir ya

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ya ne yaptığın pek ilgilendirmiyor beni açıkçası fakat yapma potansiyelin her halükarda var, istediğin gibi yaşamak veya babanın dayattığı gibi yaşamak senin tercihin. Değinmek istediğim nokta yasağın arzu uyandırdığı, baskıyla zorlamayla kişinin yapmak istediğine engel olunamayacağı idi.

Benim de 'ben baba evinde her halti yedim" derken değinmek istediğim nokta sizin "yasağın arzu uyandırdığı, baskıyla zorlamayla kişinin yapmak istediğine engel olunamayacağı idi." Dediğiniz yer idi ama yanlış anlaşıldım hep.

• quote:

quote:

Hangi mesaj? Anlamadım?

Heh, nasıl anlatsam bilemedim şimdi
    ''Cevapla'' butonunu kullanarak cevap yazdığım için mesajda sadece nickin gözüyor. O nicke basarak hangi mesajdan bahsettiğimi bulabilirsin.

Ama neyse, direk alıntı yapayım;

''Ben o Revion adlı kişinin o alintiladiginiz yorumuna ithafen, "şehir dışına çıkmayi gerektirmiyor, bir şey yapılacaksa, baba evinde de yapılır zaten" manasında "baba evinde her halti yedim" yazdım, o manada öyle yazdim, onu kastettim ama herkes beni yanlış anladı. ''

Burada yazdıklarını yanlış anlaşılmaya sebebiyet veren mesajındaki yazdıklarınla değiştirirsen yanlış anlaşılmalar olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 23 Mart 2017; 16:15:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GoaPsy

Güvenli limandan ayrılırsan başına güzel şeyler gelir. Bu senin hayatın. Baban görevini yapmış. Sende şehir dışına gitmek istiyorsan git ve görevini yap. Gerisi hikaye.

Evet, babam bunun görev olmadığını söylese bile haklısınız. Teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim de 'ben baba evinde her halti yedim" derken değinmek istediğim nokta sizin "yasağın arzu uyandırdığı, baskıyla zorlamayla kişinin yapmak istediğine engel olunamayacağı idi." Dediğiniz yer idi ama yanlış anlaşıldım hep.

Ya bırak herkes ne anlıyorsa onu anlasın. Kimseye kendini kanıtlamak zorunda değilsin. Seni mutlu edecek ne ise onu yap. 20 yıl sonra geriye bakıp "keşke" demeyeceğin her şeyi yap, zira bence hayattaki en kötü şey o telafisi olmayan pişmanlıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: pat55

18 yaş olup hayatı çözdüm düşüncesi tam komedidir. Öğrenci hayatı için en iyisi aynı ilde farklı evde oturmaktır. Yeni şehire alışmak okadar kolay değildir. Öğrenci evi yurt falan hepsinin zorlukları vardır. Belirli yaşa kadar aile ile yaşamak nefret de etse kişiyi aileye psikolojik ve fizyolojik olarak da bağlar. Bir anda verilen özgürlük kişiye ağır bir sorumluluk yükler ve kaldıramayan eskisinden daha kötüye gider.

Korkuttunuz beni ama bu şehirde kalıp da ayrı eve çıkmak mümkün değil maalesef. Yine de teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Hangi mesaj? Anlamadım?

''Cevapla'' butonunu kullanarak cevap yazdığım için mesajda sadece nickin gözüyor. O nicke basarak hangi mesajdan bahsettiğimi bulabilirsin.

''Ben o Revion adlı kişinin o alintiladiginiz yorumuna ithafen, "şehir dışına çıkmayi gerektirmiyor, bir şey yapılacaksa, baba evinde de yapılır zaten" manasında "baba evinde her halti yedim" yazdım, o manada öyle yazdim, onu kastettim ama herkes beni yanlış anladı. ''

Burada yazdıklarını yanlış anlaşılmaya sebebiyet veren mesajındaki yazdıklarınla değiştirirsen yanlış anlaşılmalar olmaz.

Hee anladım. Hiç aklıma gelmemişti, teşekkür ederim. Herkesin yorumuna cevap yazmaktan bir hal oldum

• Ben tam da senin durumuna benzer bir durumdaydım.İstemediğim bölümü yazdım üni de.Sonra 4 sene zaman kaybettim , babam yüzünden.Şimdi İstanbulda üniversite okuyorum. Lisede de istemediğim bir liseye gönderilmiştim.Arkadaşlık ortamı berbattı.Ben de müslüman değilim.Deistim. Bana özelden mesaj atarsan yardımcı olabilirim sana. Şehir veya bölüm seçiminde hata yaparsan sonra çok üzülürsün.Çok dikkatli davranman ve çok düşünmen lazım bu konuda.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi mesaj? Anlamadım?

Hee anladım. Hiç aklıma gelmemişti, teşekkür ederim. Herkesin yorumuna cevap yazmaktan bir hal oldum

Rica ederim
    Ve kolay gelsin, daha bir ton cevap gelir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya bırak herkes ne anlıyorsa onu anlasın. Kimseye kendini kanıtlamak zorunda değilsin. Seni mutlu edecek ne ise onu yap. 20 yıl sonra geriye bakıp "keşke" demeyeceğin her şeyi yap, zira bence hayattaki en kötü şey o telafisi olmayan pişmanlıktır.

Haklısınız, teşekkür ederim. İyi geldi yorumunuz.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.