Şimdi Ara

3. Stop lambası Ve led yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, bu gün birinin uyarmasıyla fark ettim arka 3. Stop lambası ( bagajın üstündeki) uzun ince lamba yanmıyor. Söküp baktığımda bir ara yandı söndü, tekrar yandı ve söndü. Belli ki bir temassızlık var. Mssela 15 tane ufak ampulün bazen ilk 5 i yanıyor bazen sondan3 ü bazen ortadan bir kaç tanesi fln. Aracın markadı palio hb. Sizce elektrikçi halledebilir mi yoksa yeni komple bir lamba mı alayım ?

Edit: arkadaşlar bugun baktım parçacılara 50 tl ye buldum. Ben diyorum ki led yapayım şu ince çizgi şeklinde olanlardan. Bunu nasıl bağlarım ve nasıl olur sizce? Daha mantıklı değil mi , yoksa hiç uğraşma al parçayı mı dersiniz. Led'i nasıl bağlarım bir kablo yeterli mi yoksa başka parçalar gerekli mi ?Bu arada ampul almıştım 30 tl de ona vermiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 11 Ağustos 2015; 19:35:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• paralel bağlı heralde yoksa seri bağlı olsa ya hepsi yanar ya hepsi söner. bende de ön farların altlarında led döşeli idi şerit led ilk sağından solundan yanıyodu ortadakiler yanmıyodu söktürmüştü muayenedeki adamlar. ağır kusur muş. lambaların hepsi sağlam mı led lambadır heralde kontrol edebilirsin 1.5 voltluk pil ile. soketli ise sokette kablo temas ediyor etmiyordur plaket üzeri lehimli ise de soğuk lehim olmuş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuri37781 -- 8 Ağustos 2015; 22:30:46 >
  • Birine soyle frene basarken lambanin ustune vur. Bende de oldu vurunca duzeldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oksitlenme olabilir. Bağlantıları elektrikçiye kontrol ettirin halleder onlar.
  • Hocam ben söktüm içini temziledim, ampulleri fln yerini değiştirdim. Biri frene basarken ampullere mi vuracağım.

• Yani elektrikçi halledebilir değil mi ? Daha ilk aracım çok bilmiyorum böyle işleri, peki bunun masrafı ne kadar olur arkadaşlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Hocam ben söktüm içini temziledim, ampulleri fln yerini değiştirdim. Biri frene basarken ampullere mi vuracağım.

Yok lambanın üstüne vur, sökmeden. Bende de bir kısmı yanarken bir kısmı yanmıyordu, vurunca düzeldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 Corsa D Akü İkaz Lambası
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lehimler kopmuştur. Eliniz tutarsa lehimi ya da hangi ildesiniz yardımcı olayım lehimleri düzeltseniz sorun çözülür büyük ihtimal. Vura vura lehimler temas ederek de çalışabilir. Örnek olarak 4 numaralı lehim;

3. Stop lambası Ve led yapma
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • pi10 kullanıcısına yanıt
    İstanbuldayım hocam teşekkür ederim düşünmeniz yeterli, arkadında lehim var mı bilmiyorum büyük ihtimal dediğiniz gibi oluyordur. İnşallah çok uğraştırmadan çözebilirim :)

• Bugun gösterdim ampul yuvaları bitmiş dediler. Bunun öncesinde yaklaşık 15 tame ampul aldım 30 tl verdim. Keşke ampul değilde yeni lamba aldaydım o da 20 30 bişidir dediler. Ampul yuvaları pas tutmuş birde birbirinden ayrılmış iyice. Ben diyorum ki led yapayım, ancak göz alır mı sizce ked daha fazla ışık çıkarıcak çünkü ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Glp107Oa

Birine soyle frene basarken lambanin ustune vur. Bende de oldu vurunca duzeldi.

Tarafımca denenmiştir ve sonuç başarılı oldu. Tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim eski aracımda ampuller paralel bağlanmıştı 5 ampulün 3 ü yanınca fark ettim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki ampülleri söküp led şerit yapsam nasıl olur sizce ?

• Tek basinizayken de fren svicini cikarip kontril edebilirsiniz; bu sayede frene birinin basmasina gerek kalmaz..
    3.stop lambasi led ampullu ise, ledler gitmistir, degil ise ya sokette korozyon-temassizlik vardir, ya da devre uzerinde soguk lehim vardir

• rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Elektrikçiye gösterdim ampulleri tutan yuvalar bitmiş dedi, bunları mı lehimlersem düzelir hocam ?

• Bence de gerekli hocam o yüzden hemen yapmaya çalışıyorum ancak elektrikçinin söylediğine göre lamba yani ampüllerin oturduğu yuvalar bitmiş.araları açılmış paslanmış hep. Ampüllerin hepsini değiştirdim yine olmadı zaten.Bende diyorum ki yenisini almak yerine komple söküp led taksam göz alır mı ? Bu arada ledin önünde kırmızı lamba olucak tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 11 Ağustos 2015; 2:21:41 >
  • Palio için muhtemelen bu tip parçaları ucuza bulabilirsiniz, söküp takmayı da bildiğinize göre yenisi tamirden daha ucuza gelir muhtemelen. Sonuçta elektrikçi en ufak bir işte dahi para alıyor sizden tamirat için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.