Şimdi Ara

Bagaj hacmi yalanları - VW uslanmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
200
Cevap
3
Favori
21.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
163 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni bir SUV aldınız, bagaj hacmi nedir? En az 500 L civarı değil mi?

Peki sığdırın bakalım 25 tane damacanaBagaj hacmi yalanları - VW uslanmıyor! 

Sığmıyor değil mi?

Üreticilerin kullandığı iki ölçüm var. VDA standardını Avrupa, Japonlar ve Kore kullanıyor. Amerika'da tabiki SAE.

Bagaj hacmi ölçümü konusunda bu standartlar pek de adam gibi yazılmadığından üreticiler kötüye kullanabiliyor. Alman ADAC kuruluşu şu hacimleri bir de ben ölçeyim demiş ve istisnasız tüm üreticilerin yalan değerler verdiğini göstermiş.

Vw bu değerlerde başı çekiyor her zamanki gibi. ADAC bile yeter artık dediyse düşünün. Ülkemizde satılmıyor ama SHARAN modelinin katalog verisine 325 litrecik fazladan yazıldığı ortaya çıkmışBagaj hacmi yalanları - VW uslanmıyor! 

Maşallah diyelim... Emisyon'da hile yapamayınca bagaja sardılar demekkiBagaj hacmi yalanları - VW uslanmıyor! 

http://techzle.com/adac-usable-cargo-space-for-cars-sometimes-well-below-specification

Ben de ADAC testlerinden SUV'lere bir göz attım ve en fazla atandan en az atana doğru listeyi veriyorum.

VW'in yalanlarına alışığız da Volvo'ya bu fark yakışmamış. Japonlar da beklediğimiz gibi en dürüstleri.

Aşağıda bazı arkadaşlar amatör bir test olduğunu söylemiş. Elimde metre galeri galeri gezip ben ölçtüm diye düşünüyorlar herhalde Bagaj hacmi yalanları - VW uslanmıyor! 

Arkadaşlar testleri ben yapmadım, taptığınız VW'in anavatanı Almanya'nın henüz VW kadar hile yapmayan ADAC kuruluşu yapmış. 1903 yılında kurulmuş ve Euroncap'in de bir partneri.

VW fanatiği arkadaşlar nasıl savunacak diye bekliyordum biri stepneyi çıkarınca oraya da birşeyler sığar demiş. Ben başka birşey demiyorum arkadaşlar. Benzini de yarım depo alın oraya da birşeyler sığar:)

Bazı arkadaşlar da bagaja su sığdırmaya çalışmışBagaj hacmi yalanları - VW uslanmıyor!  VDA Hacim testleri 200x100x50 mm'lik (matematiği zayıf olan arkadaşlar için 1 litre eder) bloklardan tüm bagaja kaç tane sığdığı ile ölçülüyor. ADAC bu testleri yapıyor ve VW'in 615 sığdırdığını iddia ettiği yere 400 blok sığdırabiliyor:) Bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-52FA4E8AC -- 23 Nisan 2021; 8:34:11 >

• Başlık, üçüncü sınıf propaganda gazetelerinin manşeti gibi olmuş. Kuru algı çalışması. Böyle algılarla olguları değiştiremezsiniz.

Birileri çatlasada patlasada, istesede istemesede kalite, verimlilik, işlevsellik ve fonksiyonellik gibi otomotivin olmazsa olmaz disiplinleri en optimize sunan tek firma Volkswagen’dir diyen otomotiv otoritelerinin söylediği olguyuda hatırlatmakta fayda var.

Ayrıca Tiguan’ın bagajı iki bölme, stepne çıkartıldığında hacim fazlasıyla artıyor.

Fotolarda göremedim Honda’ya damacana atarken köpük sıkmışlar mı acaba göcük filan sıkıntı olabilir.

Amatörce bir tespit çalışması olmuş. Üreticiler bu değeri hesaplarken bagaj içerisindeki girintiler çıkıntılar dahil bir 3d modelleme oluşturur. Ve oluşan 3 boyutlu model yine bilgisayar ortamında içerisinde sıvı konulduğunda ortaya çıkacak hacme göre bagaj hacmi değeri ortaya çıkar. Yani öyle aptalca metreyle ölçme gibi yöntemlerle belirlenmez.

Yani verilen değerler doğrudur. Ha son kullanıcı olarak bizlerin bu bagajı tam olarak kullanamamamız belki 400 litrelik bir bagajın en fazla 350 sinden yararlanıyor olmamız bizim eşyalarımızın şekli ile alakalıdır ve aracın bagaj hacminin 400 litre olduğunu değiştirmez.

• Hepsi sahtekarmış da vw niye eleştiriliyomuş? Oranlara bakın arkadaşlar, biraz matematik lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-52FA4E8AC -- 23 Nisan 2021; 8:17:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğrafların kaynaklarını atar mısın?

C5 aircross'un bagaj boyutları daha büyük olmasına rağmen 3008'den daha az bagaj hacmi sağlıyor olması inandırıcı gelmedi yanlış anlama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mordawey -- 23 Nisan 2021; 0:33:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sahtekarlık konusunda vw'nin başı çekmesi şaşırtmadı. Emisyon sahtekarlığı cezasını hâlâ ödüyorlar.

• Fotoğraflardaki veriler doğru ise güzel bir çalışma olmuş. Bu arada damacana örneği doğru olmamış. 26 damacana 490 küsür litre yapar. Suyu döktüğümüzde tam sınırlarda durduğunu hayal edersek eğer 500 ise ortada bir yalan yok demektir. Sonuçta bu 500 litre olayını 1 damacana bile sığmayacak şekilde ama 500 litre alacak şekilde de yapabilirsin.

Yine de VDA ve SAE ölçümleri de hata bulmuş zaten.

• Başlık, üçüncü sınıf propaganda gazetelerinin manşeti gibi olmuş. Kuru algı çalışması. Böyle algılarla olguları değiştiremezsiniz.

Birileri çatlasada patlasada, istesede istemesede kalite, verimlilik, işlevsellik ve fonksiyonellik gibi otomotivin olmazsa olmaz disiplinleri en optimize sunan tek firma Volkswagen’dir diyen otomotiv otoritelerinin söylediği olguyuda hatırlatmakta fayda var.

Ayrıca Tiguan’ın bagajı iki bölme, stepne çıkartıldığında hacim fazlasıyla artıyor.

Fotolarda göremedim Honda’ya damacana atarken köpük sıkmışlar mı acaba göcük filan sıkıntı olabilir.

• Bagaja ekstra bir bavul koymak için uzun yola giderken stepneyi söker miydiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Profes124 kullanıcısına yanıt

Hayır aracınız vw ise sökmenize gerek yok, şahsen asla yapmazdım zaten bahsettiğim tam boy stepnelerde oluyor. Küçükler için hazne tam uyumlu hiç çıkartmanıza gerek kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-007649809 -- 23 Nisan 2021; 18:30:8 >
  • www.kanalbilgi.net
    LED TVlerin Gerçek Hz Değerleri Nedir? – KanalBilgi.Net | Yaşam için En Gerekli Bilgiler
    https://www.kanalbilgi.net/teknoloji/led-tvlerin-gercek-hz-degerleri-nedir.html#.YIIJwFM8VPw

Bu bagaj hacmi olayı anlaşılan televizyonlardaki hertz muhabbetine dönmüş. Hepsi aynı oranda hata payına sahip olsa tamam ölçüm farkı diyeceğim ama firmaların bu yaptığı müşteriyi aldatmak oluyor. Sanki ihtiyaçları var.

• Geç olduğu için voltroller damlamamışlar. Ama Sabah başlarlar yine “omo vosvos oyo prom yopoyo ho” diye. Melikşah_38 de eniştesiyle gelir

• Skoda superbinki nasıl acaba en çok onu merak ettim şimdi. Malum, bagajı tek kişilik yatak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bagaj hacmini değerlendirmek tamamen kullanıcısına bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Kemal Geliyorum -- 23 Nisan 2021; 4:7:10 >
  • VW motorlarını da incelesinler bence.1.6 motorlar 1.4 falan çıkabilir
  • Uretici yamuk yumuk ecis bücüş bagaj alanina sanki su doldurulabilinecekmis gibi hacim verisi veriyor. Oysa kimse orayi havuz olarak kullanmiyor, yada harc dokmuyor. Dolayisizla girintili cikintili bagajlar bu testtte cuvallar. Ornegin 470lt hacme sahip girintisi cikintisi cok olan bagaji bu yontemle olcersek belki de 350lt cikmaz mi? Ben mi cok uctum acaba

• Amatörce bir tespit çalışması olmuş. Üreticiler bu değeri hesaplarken bagaj içerisindeki girintiler çıkıntılar dahil bir 3d modelleme oluşturur. Ve oluşan 3 boyutlu model yine bilgisayar ortamında içerisinde sıvı konulduğunda ortaya çıkacak hacme göre bagaj hacmi değeri ortaya çıkar. Yani öyle aptalca metreyle ölçme gibi yöntemlerle belirlenmez.

Yani verilen değerler doğrudur. Ha son kullanıcı olarak bizlerin bu bagajı tam olarak kullanamamamız belki 400 litrelik bir bagajın en fazla 350 sinden yararlanıyor olmamız bizim eşyalarımızın şekli ile alakalıdır ve aracın bagaj hacminin 400 litre olduğunu değiştirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Sahtekarlık konusunda vw'nin başı çekmesi şaşırtmadı. Emisyon sahtekarlığı cezasını hâlâ ödüyorlar.

Sende turşusunu kur anca.. sanki rakip firmada milyon dolar tahvilin var. Vw değer kaybedince cebine bişey irecekmiş gibi her vw haberinde senin acil honda aşkını görmek zorundamıyız.

• Tiguanin verisi zaten koltuklar en öne alınmış haldeki verisi. Asıl saçmalık burada. En gerideyken 510gibi bir hacmi var.

Bagaj altı bölmeleri de dahil ediyor vw. Kağıt üzerinde büyük görünüyor, pratikte pek bir işine yaramıyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.