Biraz cahilce bir yorum ve araştırma olmuş. Sadece vw değil bir sürü marka bu resimlere göre yalan söylüyor. Ancak işin gerçek yüzü böyle değil. Resimlerde çok basit bir yöntem kullanmışlar, bagajdaki girinti-çıkıntılar-bombeli kısımlar-eğimli kısımlar hesaba katılmamış. Bir bagaj sallıyorum 100 litreyse buna 5 litrelik su şişesinden 20 tane sığdıracaksın anlamına gelmiyor. Su şişesi veya damacananın geometrik bir yapısı var. Her şey öyle ölçülmüyor. Bu bagaj hacmini dışarıdan normal bir insan ölçemez. İmkansızdır. Bagaj hacmi arabanın CAD programlarında tasarımı sırasında ölçülebilir. 3 tane doğru çizip bagaj hacmi hesaplamaya çalışmak saçmalıktır ve imkansızdır, eğer bagajınız sadece dikdörtgen prizmadan oluşmuyorsa < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bagaj hacmi yalanları - VW uslanmıyor! (5. sayfa)
-
-
yapılan bir çalışmayı üçüncü sınıf bir propaganda olarak göstermişsiniz, çatlasanız da patlasanız da en optimize ürünler vw den çıkıyor demişsiniz olgu demişsiniz.
halbuki vw'nin aracını ölçmüşler ortaya çıkan olguya göre söylediğinden garanti ettiğinden yüzde 35 sapmış.
yanıltıcılık her zaman satışta ve reklamda yerini bulmuştur, yanıltmayı kim yaptıysa azı da çoğu da ne etiktir ne adildir, bütün firmalar için kötü bir olgu ortaya koymuşlar.
bu yanıltıcı bilgilerin en kötüsünü yüzde 35 saptırmayla, sizin de üstüne basarak belirttiğiniz bir takım otoriteler tarafından en optimize ürünler çıkaran vw tarafından müşteriye pazarlanması (bahsedilen firma emisyon konusunda sahtekarlık yaparak hüküm giymiştir) algının mağdur edilen müşteriler tarafından değil vw tarafından yağıldığını ortaya koyuyor.
sahtecilik, yanıltma falan var da adamlar yapıyor o yüzden algıcılık yapmayın susun deme mantığı çok vahim bir durum.
-
Saçma bir test olmuş. Hiçbir üretici kalkıp da bunları metre ile ölçmez. 3. parti çizim programları çizilip otomatik olarak hesaplanır. Sen eline metre alıp küp tarzında düşünürsün ama program en ufak boşluğu bile hesaplar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sanki Bana PeleSaçma bir test olmuş. Hiçbir üretici kalkıp da bunları metre ile ölçmez. 3. parti çizim programları çizilip otomatik olarak hesaplanır. Sen eline metre alıp küp tarzında düşünürsün ama program en ufak boşluğu bile hesaplar.
Hocam otomotiv sektorunde standartlar cok eski.
Konu sahibinin tarifi ettiği gibi 1 litrelik bloklar kullanilarak olculuyor. Gercekten fiziki olarak aracin bagaji bu bloklarla dolduruluyor. (Ben bu olcume daha once sahit oldum) . Uretici boyle olcmek zorunda.
Koltuk arkasinda kalan Alana ne kadar blok sigdirirsaniz artik. Stepne boslugu(stepne yoksa) da dolduruluyor bu bloklarla.
Cizim programknda yaptiginiz olcum standartlarca kabul edilmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 24 Nisan 2021; 15:41:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hala okuma bilmeyen cahiller girinti çıkıntıdan bahsediyor. ADAC'ın yaptığı teste cahilce diyorlar
Arkadaşlar gözü kör olmuş vw fanatikleri için son kez tekrarlıyorum. Bu işin standardı 1 litrelik bloklarla bagajı cam seviyesine kadar doldurmak. Buraya kadar sorun yok sanırım, suyla vs. uğraşmıyoruz.
VW diyor ki ben 615 blok sığdırdım, ADAC aynı testi yapıyor 400 tane sığıyor. Arkadaş bu nasıl bir fark, hangi girinti çıkıntıdan bahsediyorsunuz?
Bu düpedüz hilekarlık, sahtekarlık. Düşünün 3 çocuklu bir ailesini, bagaj hacmi sizin için çok önemli. İki araç arasında kaldınız ve katalog verisine bakıp Tiguan'ı tercih ediyorsunuz.
Tüketiciyi kandırdık mı kandırmadık mı şimdi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: HemicanHocam otomotiv sektorunde standartlar cok eski.
Konu sahibinin tarifi ettiği gibi 1 litrelik bloklar kullanilarak olculuyor. Gercekten fiziki olarak aracin bagaji bu bloklarla dolduruluyor. (Ben bu olcume daha once sahit oldum) . Uretici boyle olcmek zorunda.
Koltuk arkasinda kalan Alana ne kadar blok sigdirirsaniz artik. Stepne boslugu(stepne yoksa) da dolduruluyor bu bloklarla.
Cizim programknda yaptiginiz olcum standartlarca kabul edilmiyor.
Alıntıları GösterHaa bir dakika ben o kısmı görmedim. Blok olayı ise doğrudur bilemem. Peki alıntıladığım mesajda Hemican'ın söylediği durum bu farkı açıklar mı sizce? Alt halıdan tepeye kadar yapılan ile stepne alanından tepeye kadar olan kısımda illaki fark oluşacaktır. Bahsedilen girinti çıkıntı bunlar olabilir.
Ek: Hala testin saçma olduğunu düşünüyorum :) VW'yi bırakın Alman aracına bile sahip olmadım desek yeridir :)
-
Adamlar bagaja sivi doldurulacak gibi hesap yapiyor sanirim. O sekilde oldugu surece verilen rakamlar da abeslik goremedim sonucta herkes bu bagaja sabit bloklar koymuyor. Poset, elbise, yastii, yorgan vs her boslugu doldurabilecek esyalar koyulursa zaten sivi koyulacakmis gibi olculen hacime yaklasik çıkar.
Sonucta her seferinde bagajda sert valiz tasimayacagiz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bazıları bagaj hacminin sofistike 3D yazılımlar kullanılarak ölçüldüğünü sanıyor. BU YANLIŞ.
Ölçümler Avrupada VDA (DIN70020), ABD'de ve galiba Uzakdoğuda SAE (ISO3832) standartlarının istediği şekilde yapılıyor. VW'nin de dahil olduğu Avrupa ölçümlerinde 200x100x50 mm'lik, 1 litre hacme karşılık gelen bloklarla bagaj dolduruluyor (ister yazılımla, ister fiilen). SAE standardında bloklar daha küçük. O yüzden SAE ölçümleri daha yüksek sonuçlar verebiliyor.
ADAC'ın bu hataya düşeceğini sanmıyorum ama ölçümü yapılan aracın bagaj hacmi hangi standarda göre ölçülmüşse, o standardın bloklarıyla yeniden ölçülmelidir. ADAC Avrupalı araçlarda VDA bloklarını kullanırken, aynı blokları SAE ile ölçmüş olabilecek Japon araçlarında da kullandıysa - ki sanmıyorum, bunlar profesyonel insanlar - Japonların ya da Amerikalıların aleyhine sonuçlar çıkabilir.
VW'in hile yaptığını sanmıyorum, Sonuçta kullandıkları VDA (DIN) standardı buna cevaz veriyor ki stepne alanını ve koltuk boşluğunu da ölçmüşler ama pek etik durmuyor böyle bir ölçüm. En azından koltuk boşluğu değil de, stepne alanı kullanılabilir kargo hacmi olarak ölçülmemeliydi ama tabii bazıları "neden ölçülmesin, orayı da kullanmak isteyen kullanır" diyebilir.
Firmaların böyle kolayca ölçülebilecek değerlerde sallamasyon yapabileceklerini sanmıyorum açıkçası çünkü bunu bir Amerikalı evinde aynı yöntemle ölçebilir ve VW'ne milyonluk dava açabilir yalan beyandan. Bu durum öyle kolayca saklanılabilecek bir şey değil.
Ortada bence hile yok ama tartışılır ve etik bulunmayabilir bir durum var.
Edit: İmla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 24 Nisan 2021; 19:21:5 >
-
Bir bu eksikti. Wv Vag grubu araçları dsg şanziman sorunlari, doguş tavrından dolayı sevmem zaten ama Alman firmasına yakışmamış.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
WV gerçekten aynı bloklarla mı sığdırdim diyor?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Başlık vw, içerik hepsi, sonuç vw. Ne yiyip ne içiyorsunuz diyeceğimde demiyorum.
En iyi hacim Japon arabalarında. Hem de epey fark var. Ama broşürlerden okuyanlar vaay beee, vw nasıl da ezmiş geçmiş derdi.
Şaşırdık mi ? Tabiki hayır 😄
Rakamlarda hata mı var acaba...Ortalama 1000x1000x750 =0,75m3 yapar...1m3 zaten 1000lt...Bagaj camı eğimi düşülecek bundan...Nasıl 380-400’e düşüyor anlamadım...Testin linkini atar mısınız?
Testlerdeki ölçümler bagaj üzerindeki pandizot koruyucunun altının hacimleri olabilir...Bütün markalarda bagaj hacmi konusunda böylesi manipülasyon olacak iş değil...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 24 Nisan 2021; 20:23:43 >
Şu vw i savunanlar kadar vw kendini savunmadı.
-
Hocam Bmw kullanıyorum,eşimde de nissan var...matematiksel yorum yaparsanız sevinirim bana cevaben yazdıysanız...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 24 Nisan 2021; 20:28:1 >
Kavga başlar
Bunu bilmiyordum. O zaman söylenen bagaj hacimleri stepne de dahil edildiğinden dolayı fazla. Yoksa bunca firma yalan söylemez herhalde.
Volkswageni savunan arkadaşlar; yarın bir gün zorda kaldığınızda yanınızda volkswagen olmayacak savunmayı şu markayı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X