Şimdi Ara

Bagaj hacmi yalanları - VW uslanmıyor! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
3
Favori
21.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
163 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Markaların verdiği litre değerleri doğrudur illaki ancak bu değer tam anlamıyla bir şey ifade etmiyor. Test aslında buna vurgu yapıyor.

Geçen honda hrv inceledim. Kağıt üzerinde 470litre. 380litre hacimli aracımı tercih ederim o 470litreye. Hacim önemliyse litresine bakmak yerine incelemek daha mantıklı.

Vw teknik verilere oynayan bir firma, sonuç normal. Yakıt tüketiminde de, hizlanmada da başka şeylerde de benzer sonuçlar görebilirsiniz.

Arabadan anlayan herhangi biri tiguanda 615litre bagaj olmadığını ilk görüşte anlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birbirinize gireceğinize ortak noktada buluşmaya ne dersiniz? Ortada buluşup Ermenistan'a bir de biz dalalım. Bagaj hacmi yalanları - VW uslanmıyor! 

@tripledes @zotacing

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 24 Nisan 2021; 23:24:3 >
  • tıpkı emisyon olayında olduğu gibi bunda da olay sadece vw için değil tüm otomobil üreticileri için geçerli.

fakat nedense bu ihaleler hep vw üstüne kalıyor.

• orcnd kullanıcısına yanıt

Kalsın n'olcak. VW de "DH'de bizi gömmüşler" deyip yönetim kurulunu acil toplamıyor sonuçta. Boşver :)

• Paylaştığınız linkteki hiçbir paragrafta böyle birsey yazdığını görmedim.

dacia docker gibi küçük araçlarda üreticilerin belirttiğinden büyük bir fark görülmezken, büyük araçlarda/suvlarda büyük farklar oluyor. Bunun sebebi arka koltukların uygun pozisyondaki verilerinin paylaşılmamasi.

testi arka koltukların kullanılabilir pozisyondaki halleri ile gerçekleştirmişler. Fark buradan kaynaklanmış.

Küp koyma, yok farklı küp koyma vs yok. Nasil ölçüm yaptıkları ile ilgili başka bir açıklama göremedim. farkin çıkma sebebi de kızaklı koltuklar olarak verilmiş.

bahsettiginiz linkte bunlar yazıyor genel olarak.

• Marka dusmanligi yada marka fanatikliği yapmadan testin açıklaması;

Kızaklı koltuğa sahip modellerde, arka koltuğun kullanılabilir bir pozisyondaki bagaj hacmini ölçmüşler. Fark bundan kaynaklanmış. Bu koltuklar küçük araçlarda bulunmadığı icin üreticilerin açıkladıklarına göre ciddi bir fark bulamamışlar.

Yanı firmalar bize yalan söylüyor, adac büyük oyunu bozdu, kafası yaşayanlar boş bir kafa yaşıyor konu sahibinin gazlı yazısı ile.

Vw almıyorum çünkü çok yalan söylemiş. Bak Honda az yalan söylüyor kafasını yaşayanlara diyecek birsey yok zaten. Onlar icin makamı verin kelkevsere kadar giderler zaten.

• Konunun ilk mesajında verilen linkte bazı üreticilerin panzilota kadar değil tavana kadar ölçü verdiğini söylüyor. Tavana kadar ölçülürse ancak ölçü tutuyormuş. Bunun da güvenlik sorunu olduğunu bagaj filesi kullanılması gerektiğini söylüyor.

Oysa bagaj hacmi panzilota kadar sayılır. Tavana kadar ölçü vermek tüketiciyi kandırmak olmuyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: gladio2

Bunu bilmiyordum. O zaman söylenen bagaj hacimleri stepne de dahil edildiğinden dolayı fazla. Yoksa bunca firma yalan söylemez herhalde.

Aynen hocam Avrupada stepne standart donanim degil. Aracin Baz donanimi stepnesiz geliyor. O yuzden olcum stepnesiz olarak yapiliyor.

Ama ADAC aracta stepne olup olmamasindan bagimsiz olarak o alani olcmedigini yazmis zaten. O Alan yaklasik 70-100 litrelik falan.

Koltuguda ileri itip arkasini doldurursaniz o da 100 litrelik vardir hatta daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 25 Nisan 2021; 1:27:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Konunun ilk mesajında verilen linkte bazı üreticilerin panzilota kadar değil tavana kadar ölçü verdiğini söylüyor. Tavana kadar ölçülürse ancak ölçü tutuyormuş. Bunun da güvenlik sorunu olduğunu bagaj filesi kullanılması gerektiğini söylüyor.

Oysa bagaj hacmi panzilota kadar sayılır. Tavana kadar ölçü vermek tüketiciyi kandırmak olmuyor mu?

Hocam onu ben de gordum. Ilginc geldi. VDA standardi buna izin vermiyor aslinda. En fazla koltuk sirtliginin ust noktasina kadar yuklemeye izin veriyor.

Acaba standard donanima file falan koyup mu standardi saglamislar. Hangi marka tavana kadar olcmus belirtmemisler. Tavana kadar olcmek cidden tuketicyi kandirmak.

• bende stepne'nin bagajın içinde olmasına takılıyorum, hem alandan çalıyor hemde stepne bölümü üzerine kapatılan zemin ayracı kartondan hallice çok ince/zayıf oluyor bazı modellerde. ee kardeşim diyelim ben bi şekilde çamaşır makinası attım bagaja götürmem lazım biyere, o zemindeki ayraç anında yamulur ağır bir yük bindiği zaman, hani nerde kullanışlılık sıfır. (üzeri halı kaplı olacak sekilde) bagaj zemininin altı düz metal şase halinde olmalı ki ağır bagaj yüklerinde sorun olmasın, yük aracın şasesine binsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 25 Nisan 2021; 9:40:19 >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

Neresinde yazıyor? Paragrafı atabilir misin? Ben göremedim belki.

“Uygun bir koltuk pozisyonunda ve tavana kadar sayılmasın” diye bitirmiş. Dediğin gibi “bazı üreticiler tavana kadar saymış” denilen bir yazı göremedim. İksi arasında fark var.

Normalde pandizota kadar sayılır zaten. Onlarda pandizota kadar ölçtük demişler. Fark çıkmasının sebepleri olarak koltuk pozisyonu ve bazı markalarda yedek lastiğin kargo hacmi olarak hesaplanması söylenmiş.

• yok tavana kadar ölçüm yapılmaz, öyle olursa zaten benzer araçlar arasında cok ciddi farklar çıkar ve işin icinde bir bityeniği olduğu anlaşılır. genelde detaylı teknik dokümanlarda bagaj hacmi 3 değer olarak verilir (stepne var/stepne yok/arka koltuklar yatık)

kendi aracımda verilen detay stepne varsa 371 litre, yoksa 405 litre. düşünün sadece stepne bile 35 litre fark yaratıyor, tavana kadar olan ölçüyü yazsalar en az 100 litre fark eder.

• Optimistic measurement kısmında belirtiyor. @Hemican da aynı şeyi fark etmiş.

Hangi üretici yapmış söyleseler daha iyi olurdu ama onu söylememişler.

Bir sonraki paragrafta da bagaj hacmini panzilottan yukarı kullanmak için file ile önlem alınması gerektiğini anlatmışlar.

Anlaşılan firmalar bir şekilde standartları belirleyen metinlerin açıklarını değerlendiriyor. İnşallah ADAC'ın bu testi emisyon olayı gibi bir dönüm noktası olur da tüm firmalar panzilot ile bagaj halısı arasındaki boşluğu bildirmek zorunda bırakılır.

Benim için bagaj hacmi bir arabayı alma-almama kararı verdirecek kadar önemli. Rakam oyunları ile kandırılmak istemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Optimistic measurement kısmında belirtiyor. @Hemican da aynı şeyi fark etmiş.

Hangi üretici yapmış söyleseler daha iyi olurdu ama onu söylememişler.

Bir sonraki paragrafta da bagaj hacmini panzilottan yukarı kullanmak için file ile önlem alınması gerektiğini anlatmışlar.

Anlaşılan firmalar bir şekilde standartları belirleyen metinlerin açıklarını değerlendiriyor. İnşallah ADAC'ın bu testi emisyon olayı gibi bir dönüm noktası olur da tüm firmalar panzilot ile bagaj halısı arasındaki boşluğu bildirmek zorunda bırakılır.

Benim için bagaj hacmi bir arabayı alma-almama kararı verdirecek kadar önemli. Rakam oyunları ile kandırılmak istemem.

Hocam tabi de 700 litrelik yapsa biri tavana kadar olcup oburu 400 litrelik yapsa herhalde almadan araci farkedersiniz gozle gorunce bagaji. Bu 400se bu nasil 700.diye Dikkatinizi ceker.

Tabi bu insanlari kandirmak icin bir bahane degil ama tuketici de az bir sey uyanik olmali her durumda. Alacagi urunu mutlaka kendi incelemeli.

• Hemican kullanıcısına yanıt

Gidip incelersem afaki farkları tabi ki görürüm ama atıyorum 3 firma katalogda 550 litre üstü bagaj hacmi vermiş 1 tanesi 440 litre demiş. Gidip o 440 litre bagajlı araca bakmam bile.

Belki gerçekte aralarında çok ufak fark vardır ama katalogda yüksek bir fark olursa tüketici zaten incelemeden eler.

Mevcut aracımı alırken üzerine az biraz ekleyip S60'da alabiliyordum ancak bagaj hacmi işimi görmediği için gidip bakmadım bile.

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Bagaj hacmi yalanları - VW uslanmıyor!

Adac in kendisi bu büyük fark için bir açıklama getiriyor.

Adac testleri gerçek kullanılabilir alana kadar hesaplanmıştır. Yani pandizota, cam hizasına kadar. Ek olarak, her arabanın koltukları, düzgün bir karşılaştırma için uygun bir hizaya getirilmiştir. Bazı durumlarda, üreticilerin uygun alanı ölçmedeki davranışı, koltukları en öne itip alanın en son santimetre karesine kadar yüklenmesi şeklindedir. Aynı zamanda adac bazen yedek lastik için kullanılan alanında kargo alanı olarak sayıldığını gözlemlemiştir.

burada bazı üreticilerin tavana kadar olan alanı saydıkları gibi bir ima yok. Adac un Kendi ölçüm methodlarından bahsediyorlar.

çevirmemi istediğin başka yer var mı dediklerinin yazdığı? Akademik düzeyde istersen İban atayım.

konu tamamen koltuk pozisyonları ve çok az yedek lastikler ile ilgili. Bundan dolayı koltukları hareketli olan suv/mpv gibi araçlar konuşulmuş.

• VW yerine Fiat aldığımda herkes Egea kötülüyordu DSG şanzıman arizasina 15-20 bin verdiklerinde çok rahatladım. VW ağır çöp araba anca reklam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Locaste Siarnaq -- 25 Nisan 2021; 4:40:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam tabi de 700 litrelik yapsa biri tavana kadar olcup oburu 400 litrelik yapsa herhalde almadan araci farkedersiniz gozle gorunce bagaji. Bu 400se bu nasil 700.diye Dikkatinizi ceker.

Tabi bu insanlari kandirmak icin bir bahane degil ama tuketici de az bir sey uyanik olmali her durumda. Alacagi urunu mutlaka kendi incelemeli.

Alıntıları Göster

Ben onceden (gozume buyuk gelmese de) tiguanda 615 litre iyi bagaj varmis diye dusunuyordum. Ama aslinda tucsondan kucukmus

Katalogda net rakamlar verilmisken, sahsen goz yanilsamama degil rakamlara guveniyordum. Uckagida gelmisiz

Bundan sonra tek tek metre ile olcerim

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.