Buradan tüm araçların test sonuçlarını görebilirsiniz. https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/autotest/ Fotolar pdf dosyalarından alındı. |
Bagaj hacmi yalanları - VW uslanmıyor! (2. sayfa)
-
-
Evet Posta gazetesi manşeti attım hemen de içine çekmiş seni konunun
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4020D9D24
Bu mesaj silindi.Aynı ligi 21 takım oynuyorsa ve bu takımlar içinden sadece biri şike yaparak ben şampiyonum diyorsa sadece o takımın gösterilmesi gayet doğaldır.
-
Vag savunucusu falan diyecekler de yine de yazayım. Adac incelemesinin başlığı bile “kullanılabilir” bagaj hacmi. Ve bunu adac nasıl ölçtüğünü belirtmiş (koltuk pozisyonu, bagaj örtüsü altındaki alanları dikkate almama, bagaj örtüsüne kadar olan alan vs gibi). Sonuç olarak başlık ve konu tamamen taraflı. Adac da zaten hile vs yapılıyor dememiş ama kullanıcıların katalog verilerine bakarken dikkatli olmalarını belirtmiş. Ama bizimkiler suçluyu bulmuş hüküm verilmiş peşin olarak...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
"Japonlar da beklediğimiz gibi en dürüstleri." cümlesiyle kendinizi ele vermişsiniz.
"Japonlarda yapmış .Ama az yapmış." Bu cümlenin mantıklı tarafı nedir?
"Hırsızın biri 10 lira diğeri 1 lira çaldı. 10 lira çalan daha çok suçludur." demek gibi bir şey.
Kaldı ki hedef saptırmışsınız. "ADAC ın testi gerçek depolama kapasitesini göstermektedir." diyor. Dacia Duster da belirtilen oranın 3 litre daha azına yani 400 litreye kadar depolama yapılabilir demiş. Bunu da "Gayet doğal bir durumdur, compact SUV lar da bu oran daha gerçeğe yakındır." diyerek, tüm araçlarda belirtilen, rakamsal olarak verilen, bagaj hacminin tamamının kullanılamayacağını belirtmiş. Hacmin ne demek olduğunu anlatmaya gerek yoktur değil mi?
-
https://www.youtube.com/watch?v=HuhSGwyLw0g&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yine en yakın değerler Japonlarda.
Şimdi baktım 420 lt olarak belirtilen 308'in gerçek ölçümü 365 lt imiş ki fazla fark yok, kullanışlı bagaj gerçekten.
Şaşırmadım çünkü katalog verisi 380 LT olan alman aracının bagajına 17 inçlik lastiklerden 1 tane sığdırabiliyordum, 2.yi de pandizotsuz şekilde.
Katalogu 420 lt olan 308'e ise pandizotu kaldırınca dikine 4 tane rahatlıkla sığıyor.
-
Bence tam tersi 1.4 dedikleri 1.6 cikabilir
daswagen vwyi savunmak için yine şekilden şekle girip saçmalamış
Teste pratikte kullanılabilir bagaj alanı denmiş. Yanı küp gibi düşünülmüş. Markalar en ufak girintisi çıkıntısı ile hesap yapıyor.
Koltukları sürgülü araçlarda ise koltuklar kullanılabilir pozisyondaki bagaj hacmini versin diyor. Maksimum değil. Bundan dolayı koltuklarında sürgü bulunan araçların bagaj hacminde çok fark olmuş olabilir.
Bu yüzden bütün markaların sonuçları, acikladiklarindan farklı.
Kendi verdiğiniz damacana örneği aşırı sacmalik. Damacananin yapısından kaynaklı çok fazla yitik hacim olur. Damacananin da pratikte kapladığı alan içindeki su miktarından daha fazladır.
Vag grubu katalog olcum aciklarina oynamakta ustadir
quote:
Orijinalden alıntı: pbmaxSende turşusunu kur anca.. sanki rakip firmada milyon dolar tahvilin var. Vw değer kaybedince cebine bişey irecekmiş gibi her vw haberinde senin acil honda aşkını görmek zorundamıyız.
Alıntıları GösterEvet zorundayız hocam çünkü onun işi bu, tek misyon ve vizyonu VAG düşmanlığı çünkü marjinal derecede göçüklü modelin aşığı.
Bir de utanmadan, bağımsız ve tarafsız otomotiv otoritelerini referans alıp yorumladığım için iftiralarla algı oluşturup her mesajında yöneticileri etiketliyor.
Söz uçar yazı kalır, benim yazdıklarımda kalmıyor sayesinde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: pbmaxSende turşusunu kur anca.. sanki rakip firmada milyon dolar tahvilin var. Vw değer kaybedince cebine bişey irecekmiş gibi her vw haberinde senin acil honda aşkını görmek zorundamıyız.
Alıntıları GösterOruç başına mı vurdu git bir elini yüzünü yıka başka markalar yapmamış bir tek vw yapmış mı yazıyor orada? Honda ile ilgili tek bir ibare de yazmadım. Kullanıcı adımı görünce Honda geliyor diye paniğe kapılıyorsun .
Merak etme ben senin Honda kullanırken yaptığın gibi 1.0 tsi motor 75 binde yağ yakmaya başlar 100 binde motor patlar filan diyecek kadar holiganlık yapmam.
Her kullandığınız markanın ortağı gibi davranmaktan vazgeçin artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 23 Nisan 2021; 15:33:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-007649809Evet zorundayız hocam çünkü onun işi bu, tek misyon ve vizyonu VAG düşmanlığı çünkü marjinal derecede göçüklü modelin aşığı.
Bir de utanmadan, bağımsız ve tarafsız otomotiv otoritelerini referans alıp yorumladığım için iftiralarla algı oluşturup her mesajında yöneticileri etiketliyor.
Söz uçar yazı kalır, benim yazdıklarımda kalmıyor sayesinde.
Alıntıları GösterAlıntı
metni:bağımsız ve tarafsız otomotiv otoritelerini referans alıp yorumladığım için iftiralarla algı oluşturup Şunu her seferinde yazmasan olmazdı. Yahu bırak reklamı şimdi sen niye normal konuşamıyorsun arkadaşım Allah aşkına. Hani bu zengin karıları olur ya, her şeyde kendisinin reklamını yaparlar, onlar gibi konuşuyorsun slogan slogan.
Arkadaşı model aşığı olarak nitelendirmişsin de kendin gidip 6 yıllık konuyu sabah hortlatmışsın neden onu söylemiyorsun? Bir de bu aralar yorum siliyorsun veya yöneticiler siliyor, saçmalıkların da internet ortamından kaybolmuş oluyor artık ss de alıp yüzüne falan vuracağım tezatlıklarını vallahi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxacoricofallapatorian -- 23 Nisan 2021; 14:27:17 >
-
Adac'ın sitesinde test ile ilgili birşey bulamadım. Bir yerde bagaj hacmi geçiyor ona da tıklayınca sayfanın kaldırıldığına dair bir ibare çıkıyor.
Ölçümü eğer boşluğa sığacak hava veya su miktarı ile yapıyorlarsa ve çıkan sonuç katalog verisinden farklı ise bu sahtekarlıktır. Ancak ben dümdüz ölçüyorum girinti çıkıntıyı saymıyorum diyorlarsa zaten katalog verisini tutturmaları mümkün değil.
Bagaj alanı panzilota kadar içine alabileceği su veya hava miktarına göre hesaplanması lazım. Paspasın altında kalan bölmeler ile panzilotun üstünde kalan alanı saymak müşteriyi kandırmaktır.
Arkadaşlar bagaj verileri yakıt tüketimi gibi gerçeği ile aynı litreyi vermez Almanlarda her zaman 300lt eksik bakın
Ulen vw ne adamsın ya ben senin ülkemde vücut bulmuş halini tanıyorum sanki
-
gene vw'ye parası yetmeyen birileri toplanmış eğleniyorlar, kolay gelsin
-
Standart bagaj ortusunun altinda kalan tum alanin olculmesine izin veriyor.
Standard aracta yedek lastik yok o alan da olculuyor mesela.(BU alan zaten yaklasik 70-100 litrelik bir alan.)
Tiguanin koltugu ileri geri oynuyor, en ileri aliyor. Koltuk ve bagaj arasinda asagiya dogru hic bir sey sigdiramayacaginiz bir alan olusuyor o alanda olculuyor.
Yani aslinda yalan degil gercekten o standardin kurallarina uyularak yapilan olcumde o hacme ulasilabiliyor. Buradaki sorun standardin gercek hayata uzak olmasi.
Honda CRV de yedek lastik aracin altinda konumlandirilmis. Farkin az cikmasinin sebebi bu zaten. Aslinda o daha kotu, o aracta 560 litreye ulasmanin hic bir yolu yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 23 Nisan 2021; 15:38:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X