kira sözleşmemi 3 yıllık yaptım. 3 yıl boyunca aynı kira bedelini mi ödeyeceğim? yoksa evsahibinin her yıl kirayı tefe tüfe limitleri dahilinde arttırma hakkı var mı?
öyle bir madde var sözleşmede: kontrat süresi bitiminde .......(tefe tüfe) ye dayanarak ....(%10) kira artışı yapılacaktır.
parantez içindeki kısım benim boşluklara yazdığım kısım. %10 u evsahibi istedi ben de yazdım ne de olsa yasal sınırları aşamaz diye. oraya %50 yazsak da ben yasaların sınırları dahilinde zamlı öderim diye.
yalnız asıl sorum sözleşme bitiminde artış diye bi madde var ancak her yıl olarak artışla ilgili bir madde yok. dolayısıyla ben 3 yıllığına belirttiğimiz kira bedeli olan 575TL üzerinden mi ödeme yapacağım yoksa evsahibinin yasal olarak her yıl kiraya zam yapma hakkı var mı??
acil cevaplarınızı yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar (tahmin olarak değil kesin bilgi istiyorum) şimdiden çok teşekkür ederim
Bunu ev sahibine sorsaydın ya
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Genelde sözleşme yılda bir yenilenir. 3 yıl zam yok sana
ahahaha ne adamsın ya. o zaten zam yapmak istiyor. ama yasal mı değil mi onu öğrenmek istiyorum. evsahibin gıcık olunca onu yasal çerçevede öttürmek harika olabilir;)
quote:
Orijinalden alıntı: KaraXan
Genelde sözleşme yılda bir yenilenir. 3 yıl zam yok sana
eğer böyleyse harika olacak
bu konuda %100 yasal bilgim var diyen varsa avukat vs arkadaşlardan da cevap bekliyorum. teşekkürler ilgi için
Kira artışı her sene yapılır sözleşme süresine bağlı değil
quote:
Orijinalden alıntı: pax ottomana
Her yıl %10 zam seni bekliyor. Ben kira sözleşmelerini 1 yıl olarak yapıyor ve her yıl yeniliyorum. Ev sahibiyim. Oraya adam miktarıda yazmış zaten.
Ben olsam senden boş tarihli bir tahliye taahhütnamesi alırdım ev sahibini yasal olarak öttürme imkanın olmazdı
hahaha evsahibi dayanışması detected. boş kağıda imza atarız yeter ki siz evsahipleri isteyin
%10 yazdığı gibi tefe tüfe'ye bağlı olarak da yazıyor onu da unutmayınız