Partisinin Bursa 8. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 bin 104 TL olarak açıklanan asgari ücret rakamıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. "İŞVEREN DAHA FAZLA VERMEK İSTİYORSA..." "Ekonomi programımızın temel gayesi milletimizin kur ve enflasyon dengesizliği sebebiyle maruz kaldığı refah kaybını en kısa sürede telafi etmektir" diyen Erdoğan, "Asgari ücreti 22 bin 104 lira olarak açıkladık. Birileri çatladı patladı. Kusura bakmayın, çatlasanız da patlasanız da biz adımlarımızı hesaplayarak atacağız. Yüzde 30 artış enflasyon hedefinden yüksek olmasına rağmen bu bizim de içimize sinen emekçimizin alın terinin tam karşılığı olan belki birilerine göre tutar değildir ama rakam ortada görünen o ki bu hesap yerine oturdu" ifadelerine yer verdi. "50 BİN, 60 BİN TL ASGARİ ÜCRET ALAN İŞÇİLER VAR" Sözlerinin devamında "Yüzde 30 artık Merkez Bankası'nın 2025 enflasyon hedefinden yüksek olsa da bizim de içimize sinen tutar değil. Bu rakam en düşük tutardır. İşveren daha fazla verirse elini tutan yok" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Büyükşehirlerimizde çalışanlar asgari ücretin üzerinde çalışıyor. Şu anda 50 bin, 60 TL asgari ücret alan işçiler var. Bunlara müdahale ediliyor mu? Hayır. Dünyada ve bölgemizde yeni bir gelişme olmazsa 2025 yılı enflasyon hedefimizi tutturacağız. Asgari ücrette tarihimizin en büyük artışlarına gittik. Milletimizden sabır, metanet, ekonomi programımıza destek istiyoruz. 2025'i hedeflerimize uygun şekilde tamamlayarak, son yıllardaki sıkıntılarımızı tarihe gömeceğiz. Enflasyonu düşürerek milletimizin tamamını rahatlatacak şekilde alım gücünü artırmayı, refah seviyesini, fiyatları stabil tutarak yükseltmek istiyoruz." < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 28 Aralık 2024; 17:52:22 > |
RTE: 'Şu anda 50 bin, 60 bin TL asgari ücret alan işçiler var. Bunlara müdahale ediliyor mu? Hayır'
-
-
Bu kadar net !!!
Kimseye zorla Asgari ücret vereceksin diye zorlamıyoruz isteyen 50 bin TL verebiliyor...
-
Reis umarım 50-60 bin asgari ücret verene, asgari ücretin kaç olduğunu hatırlatır ve gerekli cezayı verirsin. Yoksa öyle, asgari ücret 22.104 ise sen 50-60 bin asgari ücret vermesin, verdirmezler. Reis gerekeni yapacaktır.
-
dili sürçmüş ne var bunda..
80.000 TL alan araba tamircisi bile var kafanı çalıştır al yüksel işinde.
asgari ücreti mesleğinde ilerleyemeyen tipler yada çok başında olanlar alıyor genelde.
şu an asgari ücret alan 1 kişi dahi tanımıyorum,yeni mezun yaşı küçükler varsa vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Aralık 2024; 21:20:12 > -
Şimdi herkes usta, hekim, profesör, memur, polis, mühendis, itfaiye eri, hemşire, kasap, bakkal, esnaf, pideci, kebapçı vs... gibi 1000'lerce meslek sahibi olsun, kafayı çalıştırsın herkes yani.
Doktorun eldivenini kim üretecek, profesörün kitabını kim basacak, memurun sandalyesini kim taşıyacak, polisin üniformasının ipliğini makaraya kim takacak, itfaiye erinin köpüğünü kim üretecek, hemşirenin iğnesini kim paketleyip taşıyacak, kasabın yardımcısı kim olacak, bakkalın malzemesini kim getirecek, kebapçının yemeklerini kim servis edecek, o aşık olduğunuz avm'ler de sizlere kim hizmet edecek?
Kısaca hizmet sektörü yani Dünya'nın eli ayağı olan asgari ücretli çalışanlar olmasa, herkes bir hiç olacak.
CHP'nin başı akp ile ittifak halinde olduğu için yalandan miting yapıyor, asgari ücretli haftada 1 gün iş bıraksın bakalım, ülke ne hale geliyor, izler görürüz.
-
Asgari kelimesini fazla kullanmıs ama konustugunda haklı. 1 aydır ev gençlerine sövüyordunuz çalışmıyorlar diye. Ülkenin başındaki adam suratınıza 60.000 verenin elinden mi tutuyoruz niye 22.000e çalışıyorsunuz diye soruyor. Sokağa çıksam istanbulda zararına yaşayan bir sürü insan bulurum adam sabahın karanlığında işe gidip akşam 3 saat trafikte evine dönüyor ay sonunda zararda. Bu 2 senedir böyle olmasına rağmen ısrarla istanbulda. Haftada 1 gün tatilinde nasıl tozu dumana katıyorsa istanbul ortamlarında king asla istanbulu bırakamaz. Bunlar bide yıllarca herkes istanbulda yaşamasın, herkes üniversite okumak zorunda değil diyen tipler sıra kendilerine geldiğinde akıllarının ucundan geçmiyor gitmek. İstanbulun %90ı 22.000e çalışıyor sallayın 50-100 kazanıyom diye. Çoğunun geliri kira + masrafları karşılıyor sadece hayatta kalmak için çalışıyor kenara 5 kuruş atabildiği yok. Çoğu senede 1 gün konsere gitmemiştir. Çoğunun çalıştığı iş köyden kente göçülmese oluşmayacak bir problemi çözmek üzerinedir. Çoğu köyüne dönüp en yakın ilçede aynı mesleği yapsa tüm maaşı cebine kalacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Doğru,
bir çok yerde bordroda asgari ücret yazıyor ama aldığı maaş daha yüksek bundan.
asgari ücreti devlet vermiyor, devlete kalsa 50Bin tl de diyebilir ama işverenleri zora sokacak bir durum olurdu.
Ben devletten isteğim şu fiyatlar konusunda sıkı bir denetim getirmesi.
AB ülkelerinde var böyle denetimler.
-
Demografi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2014 verilerine göre Türkiye'deki 12,2 milyonu aşkın kayıtlı işçiden yaklaşık 5 milyonu, yani %40'tan fazlası, asgari ücretle çalışmaktadır. Bu verilere göre Türkiye Avrupa ülkeleri içerisinde en büyük asgari ücretle çalışan oranına sahiptir.
Lüksemburg, İrlanda, Hollanda ve Almanya'da asgari ücret 2.000 euronun üzerindeyken, Fransa'da bu rakam 1.801 euro, İspanya'da ise 1.323 euro.
Asgari ücretle çalışanların oranı
Bu oran Almanya (%6.6) dahil 10 AB üyesinde de %5'in üzerindeydi.
Türkiye'de ise karşımıza daha ciddi bir tablo çıkıyor. Ülke asgari ücretle çalışanların oranı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 2022 yılında yaptığı açıklamaya göre, yaklaşık %37 civarındayken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK-AR) yaptığı bir araştırmaya göre, bu oran %50'ler civarında.
-
İşveren fazla verecek olsa zaten %25 te ısrar etmezdi.
-
sigortası düşük yatsın destek alsın diye patron gösteriyor senin etrafında kaç kişi var asgari ücretli kesin %100 dür
-
Ya kardeşim sen anlamak istemiyorsun galiba. Mesela asgari ücret 17.002 TL. Adam 25.000 TL maas alıyor ama SSK'yı 17.002 TL'den yatırıp gerisini elden veriyorlar vergi kacırıyorlar. Olay bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7-Quaresma -- 29 Aralık 2024; 1:37:34 > -
bu çok önemli bir konu. emekli olduğunda hatta emekli olmadan da acı gerçek ile karşılaşmak var. bu durum hala devam ediyor mu acaba?
* işçi açısından bu durum değerlendirildiğinde:işçinin çalışma hayatının sonunda alacağı emekli maaşı ve sosyal güvence hakları değer kaybedecektir. işçinin işsiz kalması ve işsizlik maaşı almak istemesi durumunda, daha düşük işsizlik maaşı alacaktır. işçi işten çıkartılırken, daha düşük tazminat alacaktır.
* devlet açısından değerlendirildiğinde: işveren düşük prim bildirimi yaptığından, devlet vergi gelirlerinde kayba uğrayacaktır.
* işveren açısından değerlendirildiğinde: işçinin gerçek maaşını düşürdüğü için vergi ve sigorta primi kaçırmış olacaktır.
bu paranın bir kısmını elden bir kısmını da bankaya yatıran işverene, ertelemesiz hapis cezası verilmesi gerekir. bizde ne yapılıyor? devlete olan borçlar affediliyor.
aklıma şu geldi yine: "herkes cennete gitmek istiyor ama hiç kimse de bu dünyadan ayrılmak istemiyor"
-
Bu dediğin şuna benziyor.
Kalp demiş ki ben müdür olayım bütün vucuda kanı ben pompalıyorum merkezde ven varım bütün vücudun motoru benim benim müdür olmam lazım.
Beyin demiş ki bütün sinir sisteminin merkezi benim bütün vucudu zaten ben kontrol ediyorum ben müdür olayım.
Sonra
Göt demiş ki ben olmasam kim sıçacak?
Sonuç Göt müdür olmuş.
-
Özel sektörde kimse kara kaşına kara gözüne bakıp yüksek maaş vermez. Başkalarının yapamadığı veya yapmak istemediği hatta az kişinin yapabildiği talebin yüksek olduğu bir iş yaparsan öyle yüksek maaş verirler. Özel sektörde arz talep kuralı işler. Öyle devletteki gibi üniversite mezunu kariyer meslek yapanla ilkokul mezunu vasıfsız işe yapanın arasındaki 5-6 binlik maaş farkı özelde olmaz. Özelde vasıfsıza asgariyi dayarlar.
-
ooof gına geldi bu ülkeden
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dilimi sürçmüş yoksa gerçeğimi söylmiş? Cumhurbaşkanının demek istediği şu hayat böyle işinize geliyorsa çatlsanızda böyle patlasanızda böyle 80.000₺ çalışan var 50.000 de çalışan var sizde gidin çalışın sizi tutan yok ağlamayın demek istedi.Ben konuşmasından %100 böyle olduğunu anladım 80.000₺ da alsan bu Ülkede senden bir halt olmaz demek istedi.Ağzından çıkan sözleri çok iyi değerlendirdim ben benim açık açık söylediğin herşeyi o usturuplu bir şekilde söyledi.Çok takdir ediyorum adamı bunlar Dinci olmasa ömür boyu oyumu veririm bunlara ama dinciler işde Ateist değiller Allahla kitapla şunla bunla insanları sadece kandırıyorlar malesef bizim toplumda her seferinde önüne atılan samanı yiyor napalım gerçekler acıdır can yakar.Cumhurbaşkanı dobra dobra herkese gerçekleri suratına attı.Bunu keşke politika diliyle değilde gerçekden yapsa Kara mizaha bayılıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 29 Aralık 2024; 11:9:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
İşciye, emekliye hak ettiği cevabı vermiş işte.Emekliye fazla ver desen arkasını döner gider, emevi camiinde namaz kılacak mısınız diye sorsalar 2 saat konuşur!
-
Emekli maaşı 50 bin mi olacak şimdi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çevremde asgari ücret alan bir kişi bile yok.
asgari ücret çoğu zaman bir eve giren 2.3. maaş.
genç tecrübesiz erkeklerin ya da kadınların aldıkları bir maaş.
muhalefet o kadar düşük seviyedeki asgari ücret 40 bin 50 bin tl olsa her şey çözülecek kafasındalar. popülist şeyleri söylemekten başka bir halt bildikleri yok.
-
şu söylenenler bile ellikiden alkış alıyor tam bir komedi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Şimdi herkes usta, hekim, profesör, memur, polis, mühendis, itfaiye eri, hemşire, kasap, bakkal, esnaf, pideci, kebapçı vs... gibi 1000'lerce meslek sahibi olsun, kafayı çalıştırsın herkes yani. Doktorun eldivenini kim üretecek, profesörün kitabını kim basacak, memurun sandalyesini kim taşıyacak, polisin üniformasının ipliğini makaraya kim takacak, itfaiye erinin köpüğünü kim üretecek, hemşirenin iğnesini kim paketleyip taşıyacak, kasabın yardımcısı kim olacak, bakkalın malzemesini kim getirecek, kebapçının yemeklerini kim servis edecek, o aşık olduğunuz avm'ler de sizlere kim hizmet edecek? Kısaca hizmet sektörü yani Dünya'nın eli ayağı olan asgari ücretli çalışanlar olmasa, herkes bir hiç olacak. CHP'nin başı akp ile ittifak halinde olduğu için yalandan miting yapıyor, asgari ücretli haftada 1 gün iş bıraksın bakalım, ülke ne hale geliyor, izler görürüz. |
Benzer içerikler
- migpack apk
- sezen aksu pkk
- 25 yaşında hakim olunur mu
- daire içinde duvar yıkmak cezası
- fissler boykot mu
- mavi taksi nedir
- kara kutu nedir
- youtube premium fiyat
- togg renkleri
- teslim alınmayan kimlik nereye gider
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X