Şimdi Ara

30.000 TL'ye kadar, çok yakmayan, geniş, sorun çıkarmayacak araç tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yıl sonuna kadar bir araç almak istiyorum. Aşağıdaki başlıklara göre tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

* Aracı aldığımda 2-3 sene değiştirmeyi düşünmüyorum.
    * Maksimum 30.000 TL bütçem var, bütçeyi çok zorlamak istemiyorum.
    * Çok temiz araba kullanırım. Aracı zorlamam, sakin kullanırım, çok hız yapmam, çukur tümsek dikkat ederim, bakımlarına dikkat ederim.
    * Hafta içi günde 30 km kadar yol yaparım. Hafta sonu keyfi şehir dışı gezmeleri falan olabilir.
    * Benzinli ya da dizel olsun. LPG konusuna çok soğuk bakıyorum, kesinlikle düşünmüyorum.
    * Araç çok yakmasın, hatta olabilirse yakıtta cimri bir araç olsun.
    * Mümkün olduğunca geniş bir araç olsun, benim kalıp geniş biraz, çok ufak bi araba düşünmüyorum.
    * Çok sorun çıkaran, kronik problemleri olan, büyük masraf çıkaracak bi araç olmasın.
    * Ağır hasar kayıtlı falan almak istemiyorum, ama bu konuda sabit fikirli değilim, buradaki kriterlere uyuyorsa ve sorun yaşamayacaksam olabilir.
    * 2-3 sene sonra sattığımda aylarca beklemeyeyim, piyasanın 1-2 bin altında verince hemen satabileyim.
    * Aracı yıl içerisinde ne zaman alsam fiyatlar daha uygun olur?

Aklımda bazı modeller var (Üsttekiler Favori olarak belirlediğim modeller)

Favori Modeller
    -----------------------
    Renault Laguna 2003-2005
    Renault Megane 2
    Peugeot 307 Dizel
    Seat Cordoba Dizel
    Toyota Corolla 2000-2001

-----------------------

Alfa Romeo 156
    Ford Focus
    Citroen C4
    Fiat Linea
    Ford Mondeo
    Volvo S40

-----------------------

Sizlerin de yukarıdaki maddelere en yakın uyabilecek tavsiyelerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat_g -- 21 Haziran 2018; 18:37:2 >

• Bu paraya alacağınız otomobiller sizi üzebilir. Ancak temiz bir doblo düşebilir bu fiyata. Bahsettiğiniz kriterleride gayet sağlıyor üstelik dizel.
  • Toyota bakmanı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

Bu paraya alacağınız otomobiller sizi üzebilir. Ancak temiz bir doblo düşebilir bu fiyata. Bahsettiğiniz kriterleride gayet sağlıyor üstelik dizel.
    Haklısınız ama doblo, kango gibi araçları düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

Toyota bakmanı tavsiye ederim
    Yazmayı unutmuşum seçeneklere. Corolla'nın 2000-2001 modelleri benim de hoşuma gidiyor. Sorunsuz olduğunu söylüyorlar. Bildiğim kadarıyla ikinci elde de pek değer kaybetmiyor. Açıkçası fiyatlarının çok yüksek olduğunu düşünsem de cazip bir seçenek gerçekten. 95 modelleri bile 25-30 bine kadar çıkıyor. İlginç.
  • 1.2 2003 2005 model opel corsa essentia 160 bin km civarı öneririm
  • nihat_g N kullanıcısına yanıt
    2001 Corolla otomatik vites kullandık bir süre çok aşırı bir benzin tüketimi var. Tabi 1.3 dizelden sonra öyle de gelmiş olabilir fakat tüpsüz imkanı yok. Onun dışında çok sağlam arabalar bence yani yakıt sizin için çok önemli olduğu için eleniyor direk.

Kriterleri tekrar inceledim ama hepsinin bir arada olması baya baya zor. LPG olmasın az yaksın dizel benzin fark etmez ama az yaksın yani kısaca dizel olsun. Dizel bu fiyatlara Getz, 206+ civarı olabilir ama baktığınız araçlara göre daha büyük araçlar bakıyorsunuz, Linea kalıyor geriye.

Ek olarak favorilerde Corolla varsa o size yakın ise tüketim pek önemli değildir bence karar vermeniz gerekiyor o liste değişmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

2001 Corolla otomatik vites kullandık bir süre çok aşırı bir benzin tüketimi var. Tabi 1.3 dizelden sonra öyle de gelmiş olabilir fakat tüpsüz imkanı yok. Onun dışında çok sağlam arabalar bence yani yakıt sizin için çok önemli olduğu için eleniyor direk.

Kriterleri tekrar inceledim ama hepsinin bir arada olması baya baya zor. LPG olmasın az yaksın dizel benzin fark etmez ama az yaksın yani kısaca dizel olsun. Dizel bu fiyatlara Getz, 206+ civarı olabilir ama baktığınız araçlara göre daha büyük araçlar bakıyorsunuz, Linea kalıyor geriye.

Ek olarak favorilerde Corolla varsa o size yakın ise tüketim pek önemli değildir bence karar vermeniz gerekiyor o liste değişmeli
    Toyota aklıma yatan bir seçenek aslında. Nispeten geniş bi araç, sağlam ve sorunsuz deniyor, düz vitesinde sanırım daha az yakıyordur. Otomatik vites düşünmüyorum. Şanzıman sorunları çok masraflı olabiliyor. Yakıt konusu da 1 numaralı öncelik değil aslında. Yani benzinlide 8-9 LT civarına kadar sorun olmaz yakıt tüketimi. 11-12 lt yakıt tüketimine çıkmadığı sürece çok sıkıntı değil yani.

Yani tabii ki bütün kriterler olmayacak bunun farkındayım, mümkün olabilen en yakını için karar vermeye çalışıyorum. Bu kriterlerde bir sıralama yapacak olsam Genişlik > Sorunsuzluk > Yakıt tüketimi olarak öncelik verebilirim.

Liste zaten ilk akla gelenlerden oluşuyor mecbur değişecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat_g -- 22 Haziran 2018; 9:43:4 >

• 307 1.4 hdi envy
  • quote:

Orijinalden alıntı: yiğit_kemal

307 1.4 hdi envy
    Kesinlikle düşündüğüm en favori araçlardan biri. Yalnız tereddütteyim. Peugeot için baş ağrıtır, sanayiden çıkmazsın gibi yorumlar yapılıyor, diğer taraftan çok memnun olup tam tersini söyleyenler de var. Temiz 200.000 km civarı bu aracı alsam, o km den sonra çok masraf çıkarır mı?
    Turbo enjektör sağlam ise en azından büyük masraf çıkarmaz. Benim aracım da 1.4 HDi motoru olduğu için biliyorum. Dediğim gibi makyaj öncesi elektrik problemi çıkma ihtimali oluyor. Tabi büyük problemler değil lamba patlaması gibi ufak şeyler ama devamlı olduğunda rahatsız oluyor insan. Benim mesela klima kontrollerinin oradaki lamba hep patlıyor her sene neredeyse. Kalitesiz de takmıyorum ama nedense hep aynı yer.

Toyota konusunda yakıt dışında hiç olumsuz bir durumu yok. Hem süspansiyonları daha konfor için yapılmış diyebilirim. Şu an aktif bir Peugeot 207 kullanıcısı olarak Peugeot süspansiyonları genelde sert oluyor. Tabi B sınıfı bir araç benimki ama 307 de buna benzer diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Turbo enjektör sağlam ise en azından büyük masraf çıkarmaz. Benim aracım da 1.4 HDi motoru olduğu için biliyorum. Dediğim gibi makyaj öncesi elektrik problemi çıkma ihtimali oluyor. Tabi büyük problemler değil lamba patlaması gibi ufak şeyler ama devamlı olduğunda rahatsız oluyor insan. Benim mesela klima kontrollerinin oradaki lamba hep patlıyor her sene neredeyse. Kalitesiz de takmıyorum ama nedense hep aynı yer.

Toyota konusunda yakıt dışında hiç olumsuz bir durumu yok. Hem süspansiyonları daha konfor için yapılmış diyebilirim. Şu an aktif bir Peugeot 207 kullanıcısı olarak Peugeot süspansiyonları genelde sert oluyor. Tabi B sınıfı bir araç benimki ama 307 de buna benzer diye tahmin ediyorum.
    Senede bir defa söylediğin gibi ufak problemler benim için çok sıkıntı olmaz. Yani nihayetinde 10 yaşın üzerinde araçlar bunlar. Toyota konusunda haklısın, çok sağlam bir araç görüntüsü veriyor. Çoğu zaman duyduğum yağını suyunu ihmal etme sorunsuz uzun yıllar kullanırsın. Zaten 95 modellerin bile 25-30 bin tl lere kadar olmasında bu sağlamlık ve sorunsuz olmasının da payı çok büyük. Yakıt tüketimi de benzinlide 9 lt civarında yanılmıyorsam. Benim için çok ekstra ocağa incir ağacı dikecek türden bi seviye değil aslında. Dediğin gibi tek olumsuz kriteri yakıt tüketimi.

164 bin km de aldim 214 bin km de sattım. Benimki maviydi. Çok memnun kaldım. Cebindeki parayla ne aldığını bilirsen hiç Üzmez. Bu paraya alabileceğiniz en donanım li yakışıklı cimri araç. Süspansiyonlari sesli çalışır. Bazen koltuk altındaki Abs soketleri temazsizlik yapar ama büyük problem değil. Sonuçta 13 14 yaşında araba. Sen millete bakma. Herkes akıl verir ama kimse para vermez. Onlara bırakırsanız araba alamazsınız.
  • yiğit_kemal kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıkların 307 içindi sanırım?
  • Evet. 307 1.4 hdi envy. 2004 model.
  • Peki 2004-2006 arası dizel megan 2 ler nasıldır? Az yaktığını biliyorum. Bu fiyatlara bulmam mümkün müdür acaba sıkıntısız olanını?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat_g

Peki 2004-2006 arası dizel megan 2 ler nasıldır? Az yaktığını biliyorum. Bu fiyatlara bulmam mümkün müdür acaba sıkıntısız olanını?
    megane 2'lerde çok dikkatli olmalısın km düşürmeler hayli fazla diye duymuştum. dizel bulamazsın ancak yüksek km'li bir kaç parça boyalı bulunabilir.
  • 2010-2012 arası fiat linea bagaj geniş, yakıtı az, yıllık açacağı masraf herşey dahil 1000'lirayı geçmez.
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-nissan-i-bilen-arasin-575323619/detay

Şu araçlarda da bakabilirsin üzmez

Hem modelli hemde güvenilir.
  • O bütçeye alacağınız araçlar eski model araçlar olacaktır. O kadar eski model araçlarda Dizel bakmanızı kesinlikle tavsiye etmem. Çıkaracağı olası masrafla incir ağacı dikebilir. Sorun sadece masraf çıkarma riski değil tabi birde konfor yönünden bakarsak yüksek km li dizel motor traktör gibi hem gürültülü hem vibrasyonlu çalışır. Araç kullanmak zevk yerine eziyete dönüşür. Tüm bunlara rağmen İlle de dizel derseniz PSA nın HDİ motoru ve Fiat Multijetler uzun ömürlü ve sağlamdır.

Benzinli tarafında ise bütçenize göre az yakabilecek benzinli araç yok gibi bişey. Sakin kullanımda az yakan benzinli araçların çoğu günümüzün modern euro 6 turbo-benzinli motorlarıdır. Örnek olarak VAG TSİ ve PSA Puretech motorları. 1.2 Puretech üretildiği günden beri yıllardır aralıksız yılın motoru ödülünü alıyor. Sizin alacbileceğiniz benzinli araçlar atmosferik benzinli olur. Atmosferik benzinlinin az yakması teoride mümkün görünse de pratikte pek mümkün olmuyor. Bu yüzdendir ki o bütçedeki araçların benzinlisini bulmak hiç kolay olmuyor. LPG uyumlu oldukları için benzinde kimse kullanmıyor. LPG konusunda önyargılarınızı göz ardı etmenizi tavsiye ederim. Zaten LPG uyum olan benzinli bir araç alırsanız bir yerden sonra benzin fiyatlarına katlanamayıp ve/veya mahalle baskısına dayanamayıp LPG taktırırsınız.

Tavsiye edeceğim araçlar:

1)Renault Clio 3

2)Renault Megane 2(temizi zor)

3)Fiat Punto

4)Peugeot 207(Diğerlerine nazaran küçük görünsede içi geniş)

5)Citröen C4

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.