Şimdi Ara

30-35.000TL'ye İntel kasa tavsiyesi rica edicem. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tavsiye için teşekkürler. 2.el donanım istemiyorum.

• Turgut1973 T kullanıcısına yanıt

Her iki sistemde de her hangi bir sorun yaşamazsınız.

Alacağınız monitörde 32inç civarı bir şey olabilir. Yada bir kaç ekran birlikte setup kurulumu yapılabilir.

Ben klinikte 4 pc birden aynı anda kullanıyorum.

Seçtiğim ürünlerin hepsi üst seviye ürünler sizi kullanım konusunda üzmeyeceklerdir.

Daha üst modeller varmı evet var ama gerek yok. Çünkü Ferrari ile yola çıkarken neden bugatti ile çıkmıyorum gibi bir soru oluşturur size. İki araçlada aynı yolu aynı sürede alırsınız çünkü yol aynı yapıya sahip.

Böyle düşünebilirsiniz.

Ram 64 gb ideal olacaktır.

Anakart 5800 Mhz kadar destekliyor.

İsterseniz 4x32 5500 Mhz ram takabilirsiniz, size kalmış birşey.

Diğer arkadaşların sistemleride tabi alınabilir; benim oluşturduğumuz sistemler hem örnek olması hemde üst segment bileşenler ile dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StamP0fRadiation -- 20 Ağustos 2021; 11:37:8 >
  • Evet haklısınız RAM olarak 2x16 ya da 4x16 düşünüyorum. Monitörüde 34" üstü düşünüyorum. Hatta mümkünmü bilmiyorum şuan kullandığım pc yi aynı monitöre bağlayıp gerktiğinde geçiş yapılabilir mi bilmiyorum. Bu konuyuda araştırıcam.

Yapılabiliyor KVM dediğimiz ara modüler yapılar var. Bunlarla yapabilirsiniz tabi ama onları kullanmaya alışmak biraz uğraştıracaktır.

Ram alırken anakartın destekleyip desteklemediğine göz atarsınız. Ama unify serisinde neredeyse tüm ramler destekleniyor.

Sistem olarak uyumsuzluk oldukça düşük. Eğer oyun vs gibi birşey'e o kadar düşkün değilseniz 6900XT almanıza gerek yok. 3070-3060-6700XT-6800XT de alabilirsiniz. Hatta çok daha düşük ekran kartlarıda alabilirsiniz. Sadece monitör desteğine dikkat etmeniz gerekiyor.

https://www.incehesap.com/gaming-geceleri/

Bu linki,saat 22.00 de açılıyor bilgisayar bileşenlerinde güzel indirimler oluyor. Bu siteden Z590 anakart çıkarsa uygun fiyata alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tamam da arkadaş haklı ekran kartsız 35bin lira ne gözünüzü seveyim. En premium parçaları toplasan 15bin anca eder. Millet burda 10bine ekran kartlı sistem toplamaya çalışıyor, siz dalga geçer gibi 35bine ekran kartsız sistem toplayabilir misiniz diyorsunuz..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet çok fazla oyun oynamıyorum arada bir öyle çok ağır oyunlarda değil. şuanda RX480 256bit 8GB var kullandığım bilgisayarda. Bunuda kullanmayı düşünüyorum yeterli olursa. Monitör alacağım zaman karar vericem ekran kartı olayına.

Olabilir, rx480 sizi baya götürecektir arıza vermedikçe, yaptığınız işleri kıyasladığınızda.

• Arkadaşım haklısın belki ama ben PC toplayıp 3 sene sonra sorun yaşamaya başlamak yerine 6 7 sene belki daha fazla süre PC sorununu kafamdan atmak istiyorum. Tabiki 10.000 15.000TL lik PC de toplanabilir herkes bütcesine göre neyi alabiliyorsa almalı. Ben uzun süre PC sorunum olmasın diye iyi bir sistem toplamak için 30.000 TL vermeyi gözden çıkardım. Bunda insanları rahatsız eden kısım nedir tam olarak? Millet 80.000 100.000TL ye sistem topladık diye videolar yapıyor gidin onlara söyleyin ne gerek var bu kadarına 20.000TL lik yeterdi deyin? Beni mi buldunuz hep bir ağızdan laf ediyorsunuz sabahtan beri? Sınır mı var arkadaşlar ne kadarlık istersek sistem toplama tavsiyesi alamıyormuyuz?

Bu foruma ne oldu böyle? Eskiden kimse kimsenin ne topladığına karışmaz sadece öneri verir geçerdi. Ayıptır boş işlerle bu kadar uğraşıp insanların keyfini neden kaçırıyorsunuz?

Sanırım sorun ettiğiniz forumda puan kastığımı falan düşünüyorsunuz? Mümkünse yetkili kişilerden ricam ismimin yanında yazan rutbe ve bu zamana kadar aldığım puanları lütfen silin. Bundan sonrada atacağım hiç bir mesajdan puan rutbe gelmemesi için engel koyun mümkünse.

• Tamam dediğiniz gibi yaptığımı düşünelim.

Mevcut donanımı yazıyorum.

Gigabyte G1 SNIPER B7

İntel İ5-6500 3.2Ghz

2x8 2133Mhz cl14 RAM

RX480 256Bit 8GB Ekran kartı.

650Wat 80+ Power

Bu ana karta yeni nesil bir işlemci ile 3600 ya da 4000Mhz civarı bir ram önerebilir misin rica etsem? Diğer arkadaşlarda yeterli görürse söz veriyorum hemen sipariş vericem bilgisayar falanda toplamıycam. Hatta faturasınıda paylaşıcam sizinle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turgut1973 -- 20 Ağustos 2021; 13:36:31 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 20 Ağustos 2021; 13:54:58 >

Anladığım kadarıyla uzun bir süre idare edecek sistem istiyorsunuz. 35.000tl ye ekran kartı ile beraber en iyi sistemler alınabiliyor. Dediğim sistem size yetecektir.

Ram daha ekstrem olsun istiyorsanız:

https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-bilesenleri/ram-bellek/gskill-trident-z-rgb-16-gb-2x8-gb-ddr4-dimm-4600-mhz-f4-4600c19d-16gtzre_spp_955576

2 tane alın

Ya da

https://www.hepsiburada.com/corsair-vengeance-cmw64gx4m4d3600c18-64gb-4x16gb-ddr4-3600-mhz-c18-black-rgb-pro-dimm-bellek-p-HBV00001998OG

Soğutucu için de:

https://m.trendyol.com/nzxt/kraken-x73-rgb-360mm-islemci-sivi-sogutucu-p-92676184

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 20 Ağustos 2021; 14:56:1 >

o zamanin ortalama bir sistemi ile 5 sene idare etmissiniz. sizin kullanim surenize ve amaciniza gore ekstrem parcalari almaniza gerek bir durum yok. z590/x570 anakarta binlerce lira dokmenin de size hic bir getirisi olmayacaktir. sizin asil ihtiyaciniz en fazla 8 core ve 32gb ramli bir sistem, fazlasi gereksiz minimal farklar icin paranizi carcur etmek olur.

ortalama bir b560/11700f veya ortalama bir b550/5800x + 2x16gb 3600mhz ram sizin isinizi fazlasiyla gorecektir. 4c/4t sistem ve 2133 16 ramle 5 sene idare ettiyseniz 32 3600 ram ve 6/12 ya da 8/16 sistemle de rahatca 5 seneyi cikartirsiniz. unutmayin, daha fazla para vermek sizin kullanim senaryonuza gore daha fazla performans getirisi sunmuyor, yakin zamanda da sunmayacak. zaten 5 seneye ddr5 sistemlerle farkli mimariler oturacak, o yuzden bosuna paranizi carcur etmeyin. 11400f ya da 5600x bile size fazlasiyla yeter de, hadi gonlunuz olsun diye 11700f veya 5800x yazdim.

• trol konuya ciddi ciddi yorum yazanlar var.

• Çok güzel sistem teşekkürler. Ram biraz pahalı geldi bir Ram buldum sizce nasıl? 64GB 4000Mhz

www.vatanbilgisayar.com
    GSKILL 64GB (2x32GB) TRIDENT Z ROYAL GOLD DDR4 4000MHz CL18 1.40V RGB Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-64gb-2x32gb-trident-z-royal-gold-ddr4-3200mhz-cl18-1-35v-rgb-ram.html
  • Tanımadığın insanlar hakkında böyle yorumlar yapabiliyor olman ne kadar tuhaf. Ben burada önerilen sistemlerden birini toplayıp faturamı paylaştığımda sen özür dileyecek misiniz?

• https://m.n11.com/urun/gskill-trident-z-rgb-f4-4600c19d-16gtzre-16-gb-2x8-ddr4-4600-mhz-cl19-ram-1995802

2 tane alın

O fiyatlara ram vermeye gerek yok 32gb ram yeter de artar  Amacınız oyun değilse ilk attığım 3600mhz ramler iş görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 20 Ağustos 2021; 16:5:35 >

Kesinlikle alaycı veya eleştirel bir tavrım yoktu ki kimsenin de haddi değil bu. Sadece bakış açısı katmak istemiştim.

• Evet haklısınız ama anlamadığım konu diğer arkadaşın yazdığı RAM ile sizin önerdiğiniz ikiside 2x8 4600Mhz CL19 biri 1600TL diğeri 6500TL bu aradaki fark marka farkı mı?

• Haklısın senin için demedim onları zaten. Diğer arkadaşların eleştiri ve alaycı tavırlarını kast etmiştim tekrar okuyunca anladım. Kusura bakma o kadar gereksiz eleştiri ve değişik tavır var ki sana denk gelmiş hepsinin birikimi. :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.