Arkadaşlar saçma sapan eleştiri ve alaycı tavırlardan dolayı konu gereksiz yere çorbaya döndü. Yardımcı olmak için uğraşan öneride bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Önerilerinizle bir PC toplayıp boş yere konuyu işgal edip gereksiz tavırlar sergileyen arkadaşların burnuna faturayı sokucam. |
30-35.000TL'ye İntel kasa tavsiyesi rica edicem. (3. sayfa)
-
-
Hayır niye millet buna duyar kasmış anlamadım . Elbette istenilen sistem 35 binden daha aza toplanabilir . Evet ekran kartlı yarısına insanlar bilgisayar topluyor olabilir .
Adam kalkmış yeniye ihtiyacım var bütçem 35k demiş . Sen adama istiyosan parça öner istemiyosan önerme .
Arkadaşım sadece lol oynuyor . 50k ya sistem topladı . Ben de 5k ya laptop aldım . Napayım yani :D
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayır marka değil satıcı site farkı. Kazık bir fiyata koymuş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olur tabi ki
-
Fake and guy
:)) ya kafam zaten karışık birde böyle birşey denk gelince iyice karıştı. bakıyorum aynı özellikde biri diğerinin 4 katına satılıyor. :) 100 200TL oynasa marka farkı diycem.
-
Eyvallah destek için ya :) PC toplamaya odaklanmak yerine böyle tartışmalar yüzünden ne yaptığımdan birşey anlamadım. garip bir durum. Keşke en başında rakam yazmak yerine sürekli oyun oynıycam ekran kartım var bana en iyi sistemi önerin deseydim kimse rahatsız olmasaydı. :)
-
Bir çok öneri gelmiş, arasından derleyip sisteminizi alabilirsiniz. Daha üstüne fazla öneri gelmesi zor hocam.
Farkettiyseniz benzer ürünler öneriliyor sürekli.
Amd için
5900x
b550 Unify x
2x16 4000 Mhz ram
1 tb samsun nvme
corsair 5000d airflow
Psu 1000W 80+platinium ( özellikle platinium diye belirtiyorum. Ferrari alıp LPG takmaya benzer diğer türlüsü sistemi sağlam psu ya emanet etmek iyidir. 1000W olması sizi korkutmasın 1000w harcamaz sistem ihtiyaç ne kadarsa o kadarlık kullanır daha verimli ve daha az enerji harcaması olur sizin için.)
İntel için;
11900k
Z590 Unify
2x16 4000 Mhz ram
1 tb samsun nvme
corsair 5000d airflow
Psu 1000W 80+platinium
üç aşağı beş yukarı sistem önerileri hep bunlara benzeyecek. Sadece marka model değişiyor.
Unify özellikle öneriyorum. Hem yapısal olarak çok iyi anakartlardır hemde uzun dönem sizi üzmeyecektir.
WİFİ olmasıda size ekstra avantaj sağlayacaktır.
-
Bahsettiğiniz bu sanırım? Dediğiniz gibi hocam hemen hemen aynı sistemler geliyor. Herkese çok teşekkür ederim yardımları için.
-
1 saat sonra gaming gecesi var sıvı soğutucu ve ramler var. Sıvı soğutucu Asus rog strix 360mm var güzel bir indirim yaparlarsa alın derim. Asus rog strix z590 var birde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 20 Ağustos 2021; 21:2:39 >
Evet soğutucu ve anakartı gördüm onları bekliyorum. İyi bir fiyat gelir umarım.
Bu olay kafamı karıştırıyor hocam. desteklenen ram çok az. OC yapmadığımı düşünürsek benim bu kartta maksimum 2666Mhz ram mi kullanmam grekiyor? mesela 4 tane 2666 mı yoksa toplam 2666 mı destekliyor. Bu olay kafamı karıştırıyor gerçekten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turgut1973 -- 20 Ağustos 2021; 21:35:40 > -
Güzel indirim yapacakları kesin stokta az 10 tane
Edit:
3080ti de var.
6800 xt de var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 20 Ağustos 2021; 21:57:41 > -
evet gördümde PNY marka. yukarıda anakart ram hızıyla ilgili birşey ekledim yazıya ama görmediniz sanırım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Turgut1973Evet soğutucu ve anakartı gördüm onları bekliyorum. İyi bir fiyat gelir umarım.
Bu olay kafamı karıştırıyor hocam. desteklenen ram çok az. OC yapmadığımı düşünürsek benim bu kartta maksimum 2666Mhz ram mi kullanmam grekiyor? mesela 4 tane 2666 mı yoksa toplam 2666 mı destekliyor. Bu olay kafamı karıştırıyor gerçekten.
O ayar için biostan xmp açıp ramin mhz sine ayarlamanız gerek.(Mesela ram hızı 4600mhz,xmp açıp ram hızını 4600mhz ye ayarlayacaksınız.)
TechnopatyoutubeBellek frekansı yükseltme rehberinde sisteminizdeki RAM'lerin tam performansını nasıl elde edeceğinizi gösteriyoruz... XMP destekli belleklerin frekanslarını yükselterek performansınızı arttırabilirsiniz. Extended Memory Profile denilen bu profiller sayesinde normalde maksimum performansında çalışmayan belleklerinizi, destekledikleri en yüksek performans seviyesine kolayca getirebilirsiniz. Bu rehberimizde Z170 yonga setli bir anakart ve yeni nesil Skylake işlemciye sahip bir test sistemi üzerinde DDR4 bellekler kullandık. Ancak rehber Z97, H97, H81 ve daha önceki sistemlerde ve DDR3 belleklerde de aynen uygulanabilir. Zira kullandığımız RAM'lere özgü bir ayar içermiyor, RAM'lerin içerisinde XMP ile sunulan profilleri etkinleştirmeyi gösteriyor. Daha önce BIOS'tan Bellek Hızı Nasıl Ayarlanır: https://www.technopat.net/2014/02/16/biosdan-bellek-hizi-nasil-ayarlanir/ rehberimizde de yer alan bu konuda sorularınızı Technopat Sosyal'de sorabilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/ -~-~~-~~~-~~-~- Önerilen "ViewSonic XG2700-4K İncelemesi" https://goo.gl/Ldk9v3 -~-~~-~~~-~~-~-https://www.youtube.com/watch?v=xHhSNYiU8cc&feature=youtu.beBu videoda anlatılıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 20 Ağustos 2021; 21:56:40 >
-
Bu indirimler gerçek mi Ekran kartına 8 bin TL indirim yaptılar?
-
Evet güzel indirimler yapıyorlar. Asus rog strix z590 ı almanızı tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 20 Ağustos 2021; 22:22:36 > -
Hocam sakın yanlış anlamayın tabi istediğiniz bütçede sistem toplayabilirsiniz bunun sonu yok. Kimsenin de kimseye karışma hakkı yok. Eleştiren arkadaşlar içinde madem donanımdan anlamıyorsunuz söyle düşünün burası oto galerisi araçların yüzde 99 u 90k-100k arası gayet donanımlı ve hızlı. Sizde gelip 300k ya araç arıyorum varsın çok da hız yapmasın (ekran kartı olmasın) diyorsunuz. Ama sizin alacağınız 100k lık bir araçla 300k lık bir araç arasında aradaki 200k ya değecek oranda bir fark yok. Yani burada önerilen sistemler ile sizin ayırdığınız bütçenin fiyata göre performans dengesinin biraz tutarsız olması. Umarım anlatabilmisimdir. iyi geceler..Tabi bütçeniz varsa dediginiz fiyatlara sistem vardır elbette.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X