Şimdi Ara

30-35 bine ilk araba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar en fazla bir sene içerisinde ilk arabamı almayı planlıyorum inşallah. Fakat piyasaya hiç hakim değilim ve arabalar hakkında fazla bir şey bildiğim söylenemez. Ayrıca araba sürmeyi de alacağım arabayla öğreneceğim büyük oranda. Bütçe olarak 30-35 binlere kadar çıkabileceğimi tahmin ediyorum. Yani ikinci el tercih edeceğim. Bu durum ve şartlardaki biri için önereceğiniz arabaları nedenleriyle birlikte yazarsanız çok memnun olurum. Ben de böylece önerileriniz yardımıyla araba dünyasını tanımaya ve kendimce karar vermeye çalışacağım.

• Merhaba, bence otomatik bir araba alarak ise baslayin, birde bu acemilik sirasinda arabanin motoru durdu mu yokusta kacirdimi dogru vitestemiyim gibi aslinda arabanin kendi kendine yapmasi gereken ve soforlukle hic alakasi olmayan seylerle ugrasmayip tum konsantrasyonunuzu yola ve cevrenize verebilirsiniz.

Kaza yapma riskiniz azalir. Huzurlu gecer acemiliginiz.

Birde butcenizi bir 5 bin tl daha yukseltin gerekirse biraz daha gec arac alin.

Cok km yapmayacaksaniz dizel furyasina hic bulasmayin. Kucuk hacimli bir benzinliyle ise baslayin derim.

Hem alirken, hem bakimlarinda daha az odersiniz dizel motorun itina edilmesi gereken kisimlari ile kafa yormaniza gerek kalmaz.

Birde olabildigince guvenlik ekipmani fazla arac almaya calisin. Misal cam tavan yerine fazladan 2 airbagi tercih edin. Cam tavan hayatinizi kurtarmaz.

Hayirli gunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 15 Mayıs 2017; 15:11:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Merhaba, bence otomatik bir araba alarak ise baslayin, birde bu acemilik sirasinda arabanin motoru durdu mu yokusta kacirdimi dogru vitestemiyim gibi aslinda arabanin kendi kendine yapmasi gereken ve soforlukle hic alakasi olmayan seylerle ugrasmayip yum konsantrasyonunuzu yola ve cevrenize verebilirsiniz.

Kaza yapma riskiniz azalir. Huzurlu gecer acemiliginiz.

Birde burcenizi bi 5 bin daha yukseltin gerekirse biraz daha gec arac alin.

Cok km yapmayacaksaniz dizel furyasina hic bulasmayin. Kucuk hacimli bir benzinliyle ise baslayin derim.

Hem alirken, hem bakimlarinda daha az odersiniz dizel motorun itina edilmesi gereken kisimlari ile kafa yormaniza gerek kalmaz.

Birde olabildigince guvenlik ekipmani fazla arac almaya calisin. Misal cam tavan yerine fazladan 2 airbagi tercih edin. Cam tavan hayatinizi kurtarmaz.

Hayirli gunler.

Arkadaş gayet güzel açıklama yapmış, sanıyorum yazmayı unuttuğu tek şey Mitsubishi Attrage

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Önerilerinizi mutlaka değerlendireceğim. Aslında bu konunun benim için bir nevi ders gibi olmasını istiyordum ve gelen ilk cevaba çok sevindim. Peki bu kriterlere uyan bir örnek verebilir misiniz, ilk aklınıza gelenlerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ürüng Ayığ Toyon

Çok teşekkür ederim. Önerilerinizi mutlaka değerlendireceğim. Aslında bu konunun benim için bir nevi ders gibi olmasını istiyordum ve gelen ilk cevaba çok sevindim. Peki bu kriterlere uyan bir örnek verebilir misiniz, ilk aklınıza gelenlerden.

mitsubishi spacestar/attrage, toyota yaris, honda jazz, suzuki swift, hyundai i10/i20, vb

tabi misal aile bebek çocuk varsa hb modeller yerine sedan modellere yönelmeniz daha hayrınıza olur. bagaja konacak eşya çok olduğu için
  • Kalabalık ve park yeri sorunu olan şehirlerde yaşıyorsanız kısa bir araba (hb) almanız size parklarda kolaylık sağlayacaktır, arka park sensörü veya geri görüş kamerası da çok işinize yarar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.