Şimdi Ara

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
7
Favori
56.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
301 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lınc

Almanya da Yaşayıp Ülkemizi Kötülemek....Bence siz artık alman forumlarında dolaşın.

Alan insanların kafasına eagle dayamıyorlar. Talep Var ki alım satım var ....

ben hiç bayiler kan ağlıyor şu bayi kapattı bu bayi kepenk indirdi diye bir şey duymadım.

İnsta da karşılaştığım bi söz var .

''Herkesin vicdanı rahatsa, bu kadar kalbi kim kırdı''
    Suçlu, bu kadar şımarıklık yapan iktidarı hala başımıza bela eden eğitimsiz insanlar topluluğudur. Bu durumda kötülenen ülke değil bu zihniyet. Şayet buna içerlendi isen az çok ne olduğun bellidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pearl g. -- 1 Eylül 2020; 0:5:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kator

Şu ötv zammı geç bile kalınmış bir hareketti. Hükümetin yaptığı en akıllıca hareket son zamanlarda. keşke baştan beri araç için bu kadar ucuz kredi vermeseydi veya max.150 k sınırı koysaydı.Bu arada hükümete laf söyleyeceğine insanlar önce bir kendine baksın. Bi birlik olup araba firmalarına tepki koyamadınız. Aç kurt gibi fiyatına bakmadan araba alacam diye yarışa girdiniz. Resmen akıl tutulması yaşadınız. Hükümet sizin adınıza gerekeni yaptı . Öyle başa böyle ...
    İronidir diye düşünüyorum.. Aksi durumunda idrak ile ilgili ciddi rahatsızlıklarınız olabilir bir uzmana görünün derim.
  • Corona korku propagandası ve toplum sağlığı bahanesiyle alınan sert tedbirler, yeni cıkan kanunlar vs'nin de bu duruma katkısını unutmamak gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pearl g. kullanıcısına yanıt
    Alıntıladığın mesajda ironiden cok çelişki var cunku hem hükümetin ÖTV artışını övüyor hem de araç için bu kadar ucuz kredi vermeseydi diyor. Hükümeti övecek mi eleştirecek mi daha ona karar verememişken sorunun kaynağı olarak "insanlar" ı göstermiş. Mantık iflası gerçekleşmiş :)

• Hocam bunlar sizin argümanlarınız.Savaş ihtimali yok

olası savaşta ambargo yeme ihtimalimiz kesin.Devletin

sizin gibi zekası yok.Vergilendirmeyi sağlıklı yapamıyor.

Şayet amaç parayi içerde tutmak olsaydı, ınşaat yerine

fabrikaya para harcarlardı.Gaz için savaşmaya değmez

çünkü bize yıllarca yetecek miktarda değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanmerto kullanıcısına yanıt
    Doğru
    Sen daha dur , bazı okullara ilkokul ortaokul çocuğu için yıllık 80-100 bin verenlerle makara yapanlar vardı ekşi de veya günlük hayatta
    Nedenini anladıklarında büyük resmi görememe problemleri olduğunu anlayacaklar

Bana göre artık vergiler bu kadar olmuş , araba şu kadar olmuş , tecavüzcü salıverilmiş vs gibi konuları tartışmak veya eleştirmek tam manasıyla patinaj çekip kendini kandırmaktır
    Ben bu kadar gerçeklerden uzak bir dönem hatırlamıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zafer Bayramı kutlu olsun

• Burda zammı savunan arkadaşlarının 2 tür profili var ;

Birincisi arabası olanlar, bunlar arabalarının değerlendiğini sanan tipler.

İkincisi gerçekten tek hücreliler

• qwsehmus kullanıcısına yanıt
    Doğalgazdan bence de savaş cıkmaz. Onun savaşlık konu yapılmasının başka sebebi var. Yeraltından cıkarıldığı söylenen doğalgaz sentetik üretiliyor bakın şöyle. Doğalgaz kimyasal olarak CH4 tür ve CO2 + 2H2O -> CH4 + 4O ile karbondioksit ve su tepkimeye sokarak üretiliyor, maliyet sıfır. Akdeniz karadeniz yeraltı, petrol gazı falan diyerek milyarlarca dolar harcamayla zorlukla üretilen uğruna savaşlar cıkarılabilecek degerli birşey gibi göstrerip sonra faturalardan kazığı geçiriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: AirSupport

Burda zammı savunan arkadaşlarının 2 tür profili var ;

Birincisi arabası olanlar, bunlar arabalarının değerlendiğini sanan tipler.

İkincisi gerçekten tek hücreliler
    Lütfen. İstirham ederim. Bir de ben giller var:

Arabası olup, değeri ile ilgilenmeyen, tüketim karşıtı, istese arabasını yenileyebilecek, vergi oranı ne olursa olsun yenileyebilecek; ama yenilemeyenler...

Kalas satıp kalas alacağım? Niye? Sürmesi keyifli, tatlı araba yok ki para vereyim yani? Biniyorum kalasıma. Fiyatlar uçsa, hurda kalasım 100 kağıt olsa, satıp ne alacağım? Binmeye devam ederim. Fiyatlar dörtte birine inse, hurda kalasımı satıp niye bir başka yeni kalas alayım? Bana ne katacak? Ne farkı var yani? Yok bir farkı. O yüzden umurumda bile değil. İsterse vergi %470 olsun, gene almayacağım. İsterse vergi %1 olsun, gene almayacağım.

-----------------

Vergi konusunda hoşuma giden şöyle bir şey var: Bu işe niye bindirdikçe bindiriyorlar? Çünkü kaçarın yok. Kaçağı mümkün değil. En basit, hızlı, kaçaksız vergi toplama yolu. Bu bağlamda, buna servet yatıranlara geçirsinler abi, bize bulaşmasınlar. Tüketimi çok olmayan ilgi alanlarına kayarım. Devlet baba onu bir gelir kapısına çeviremeyeceği için vergi çakmaya uğraşmaz. Parasını kalasa gömecek olanı yolar. Beni yolmaz. Ben de yoluma bakarım. Bu kitle yolunacak ki, biz de hurda kalaslarımızla güzel hayatlar yaşayalım. Hadi bu yıl pandemiden gezemedik de, normalde gittiğim otele %30 vergi çaksa canım yanar. Veya yurtdışı çıkış harcını 1000 liraya çıkarsa canım yanar. Yapmasın. Geçirsin inatla tüketene. Beni rahat bıraksın. Ben hurdama binerim. Yılda iki yurtışı yaparım. Bir de insanlar çoluğun çocuğunun rıskını bir kalasa gömsün. Benim gezdiğim yerde gezemesin. Gitsin kredisini ödesin. Yoksa çok kalabalığız yani. Satın alım gücü de hasbel kader var insanlarda. O krediyi ödemezse benim gittiğim yere salça olur. Rağbet artar. Hem insan kalitesi, hem hizmet kalitesi düşer. Yok. Olmaz yani. Gitsin krediyi çeksin. AVM'de gezsin. Ben de AVM'ye gitmem. Habitatlar ayrı. İkimiz de mutlu.

-----------------

Aslında konu böyle saça böyle tarak konusudur. Yakaladığı yerden öpen bir zihniyet var karşınızda ve inatla yakalanmak istiyorsunuz. İki yıl araba almayın, olan yenilemesin. Bakalım ne oluyor? Valla devlet ne olduğunu şaşırır. Hayatının sillesini yer. Bütçe birbirine girer. Patron sizsiniz aslında da, farkında değilsiniz. Bizde bütün arabalar herkesindir. Ortak kullanılır. Çok baba arabalara da uzun süre bindim. O baba arabalardan inip hurda arabaya da bindim. Bana bir şey değişmiyor. O yüzden olay nedir, tam olarak anlamıyorum. Bir insan neden düşük kilometrede bir kalası satar, gider sıfır kalas alır? Pek kafam almıyor. Ben Legacy'den inip, 325.000km'de mazot kokan ve kara duman atan Fusion'a biniyorum. Fark etmiyor. Adam Corolla satıp Corolla alıyor. Hani Corolla satıp gidip bir keyif makinesi alsa anlayacağım. Eyvallah diyeceğim. Saygı duyacağım. Yok abi. O da yok yani.

Neyse, herkesin popisi farklıdır. Kafamızı taşlara vura vura öğreneceğiz belli oldu bu. Vura vura öğreniriz o zaman. Ne diyeyim.

Ben tüketmemeye devam edeceğim. 10 kazansam da aynı, 1000 kazansam da aynı. Bana farkmaz. Farkan düşünsün diyorum.

• ÖTV Zammı sonrası aracımız :

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Devlet alır. 100 tane alır 1000 tane alır sen alamazsın. Biz alırsak cari açık olur. Telefon bile alamayız. Çünkü bu ülkenin ekonomisini biz düşünmek zorundayız. Devlet bu konuları asla düşünmez egea, clio gibi araçlara binmez.
    Bize yerli araç kullan diyenler o arabalara elini sürmez.
    çokomelli boşuna demedi vatandaşın ne işi olur bmw ile mercedesle.

Ama kıskanılan ülkenin başkanı en zırhlısından maybacha binmekten çekinmez.Din propagandacısı malum diyanet başkanıda aynı şekil misal neden korunacaksa ettikleri dualar betonarme yaptıkları onca gereksiz camiden söylenen otomatik seslendirmeli selalar vs. vs. korumuyor herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Lütfen. İstirham ederim. Bir de ben giller var:

Arabası olup, değeri ile ilgilenmeyen, tüketim karşıtı, istese arabasını yenileyebilecek, vergi oranı ne olursa olsun yenileyebilecek; ama yenilemeyenler...

Kalas satıp kalas alacağım? Niye? Sürmesi keyifli, tatlı araba yok ki para vereyim yani? Biniyorum kalasıma. Fiyatlar uçsa, hurda kalasım 100 kağıt olsa, satıp ne alacağım? Binmeye devam ederim. Fiyatlar dörtte birine inse, hurda kalasımı satıp niye bir başka yeni kalas alayım? Bana ne katacak? Ne farkı var yani? Yok bir farkı. O yüzden umurumda bile değil. İsterse vergi %470 olsun, gene almayacağım. İsterse vergi %1 olsun, gene almayacağım.

-----------------

Vergi konusunda hoşuma giden şöyle bir şey var: Bu işe niye bindirdikçe bindiriyorlar? Çünkü kaçarın yok. Kaçağı mümkün değil. En basit, hızlı, kaçaksız vergi toplama yolu. Bu bağlamda, buna servet yatıranlara geçirsinler abi, bize bulaşmasınlar. Tüketimi çok olmayan ilgi alanlarına kayarım. Devlet baba onu bir gelir kapısına çeviremeyeceği için vergi çakmaya uğraşmaz. Parasını kalasa gömecek olanı yolar. Beni yolmaz. Ben de yoluma bakarım. Bu kitle yolunacak ki, biz de hurda kalaslarımızla güzel hayatlar yaşayalım. Hadi bu yıl pandemiden gezemedik de, normalde gittiğim otele %30 vergi çaksa canım yanar. Veya yurtdışı çıkış harcını 1000 liraya çıkarsa canım yanar. Yapmasın. Geçirsin inatla tüketene. Beni rahat bıraksın. Ben hurdama binerim. Yılda iki yurtışı yaparım. Bir de insanlar çoluğun çocuğunun rıskını bir kalasa gömsün. Benim gezdiğim yerde gezemesin. Gitsin kredisini ödesin. Yoksa çok kalabalığız yani. Satın alım gücü de hasbel kader var insanlarda. O krediyi ödemezse benim gittiğim yere salça olur. Rağbet artar. Hem insan kalitesi, hem hizmet kalitesi düşer. Yok. Olmaz yani. Gitsin krediyi çeksin. AVM'de gezsin. Ben de AVM'ye gitmem. Habitatlar ayrı. İkimiz de mutlu.

-----------------

Aslında konu böyle saça böyle tarak konusudur. Yakaladığı yerden öpen bir zihniyet var karşınızda ve inatla yakalanmak istiyorsunuz. İki yıl araba almayın, olan yenilemesin. Bakalım ne oluyor? Valla devlet ne olduğunu şaşırır. Hayatının sillesini yer. Bütçe birbirine girer. Patron sizsiniz aslında da, farkında değilsiniz. Bizde bütün arabalar herkesindir. Ortak kullanılır. Çok baba arabalara da uzun süre bindim. O baba arabalardan inip hurda arabaya da bindim. Bana bir şey değişmiyor. O yüzden olay nedir, tam olarak anlamıyorum. Bir insan neden düşük kilometrede bir kalası satar, gider sıfır kalas alır? Pek kafam almıyor. Ben Legacy'den inip, 325.000km'de mazot kokan ve kara duman atan Fusion'a biniyorum. Fark etmiyor. Adam Corolla satıp Corolla alıyor. Hani Corolla satıp gidip bir keyif makinesi alsa anlayacağım. Eyvallah diyeceğim. Saygı duyacağım. Yok abi. O da yok yani.

Neyse, herkesin popisi farklıdır. Kafamızı taşlara vura vura öğreneceğiz belli oldu bu. Vura vura öğreniriz o zaman. Ne diyeyim.

Ben tüketmemeye devam edeceğim. 10 kazansam da aynı, 1000 kazansam da aynı. Bana farkmaz. Farkan düşünsün diyorum.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle katılıyorum. Adam 2 yaşında 20 bindeki aracını üstüne 50-60 bin vererek sıfırlıyor aklım almıyor.
    Hiç mi sosyal hayatın yok, ailen yok?
    Neyse sınırı karantinasız açmışlar, yolculuk göründü bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

Mesele vergi geliri olsa oranları arttırmak yerine azaltırlar. ÖTV'de yapılacak küçük bir değişiklik halkın talebini arttırır ve daha çok vergi toplarlar. 1 Arabadan 10 Lira vergi almak mı daha akıllıca 5 arabadan 5'er lira almak mı daha akıllıca? Vergi oranı yükseldikçe araç satışı azalır ve vergi geliri düşer. Ki zaten son 2-3 senedir araç satışı ve ÖTV geliri düşüyor. Burada amaç üç kuruşluk verginin peşinde koşmak değil yurt dışına çıkan dövizleri engellemek, vatandaşı ithal harcamadan uzaklaştırmak. Son 1 senedir konut satışları artsın diye yapılan faiz indirimleri araba alanların iştahını kabartıyor 0,98 0,79 oranlarla önüne gelen kredi çekip araba alıyor. Nasıl olsa araba her yıl katlanarak değerleniyor TL kredi ödemeleri hep sabit diyerek. Burada araç düşük faizin araba sektörüne gitmesini engellemek. Eğer faizler hakkı olan seviyeye gelirse araçlarda makul ÖTV indirimleri olabilir. Şu an arabadan ÖTV'yi azaltın bankalarda araba kredisi için millet birbirini ezmeye başlar. Yalan yok bende hemen gider 0 araba alırım nereden bulacağım 0,98 Faizle enayi kredisi? Her sene TL %15-20 enflasyonla eziliyor zaten.

Alıntıları Göster
    yaptığın hata şu herkesin bir araç almasına ve bunu zorunlu gerekmedikçe belli süreler içinde değiştirme durumuna engel olabilirsin.

misal kişi keyfi değiştirecekse ötvyi köküne kadar geçir.Ama bu dediğin skalada ihtiyacı olanda alamıyor.Araç değişim hakkıda misal zorunlu kaza o bu şu olmadıkça 3-4 yıl olmalı.Bunu yapmak zor değil.Direk almayın deyip cezalandırmak doğru diyorsun sen kendi söyleminle bu anlayışta kimse memnun olmaz.Olan var olmayan var ne evli ile bekar aynı ne fakirle zengin.

Denetim ve disipline tabi bir ülke olsan açık olur ama belli ölçüde olurdu bu yöntemlerle ancak ülken fakirleşir huzursuzlaşır daha agresif olur zaten insanı mutlu eden pek birşey yok şu b*ktan coğrafyada.Yaşayamadıktan keyif alamadıktan sonra.

Bilmem anlatabildim mi.Tek araç alımı kolay olmalı ekstra araçta ötvyi istersen %500 yap ama ihtiyacı kısamazsın kimi bir araç alamaz kimi üç araçla gezer bunu ayarlayamazsın.Parası olan yine alır ama ucu ucuna ihtiyaç için alacak olan hiç alamaz.

ihtiyaç ayrıdır arabayı yatırım aracı olarak kullanıp alım satım farklıdır.Dediğim gibi herkes tek araca sahip olacak.Zorunlu ve beyanlı durum olmadıkça aracını kaza o bu şu nedeni ile 4 yılda bir değiştiremeyecek.İkinci araçta %500 üçüncü araçta %1000 yap bak nasıl oluyor.Yapmak istersen tabi uğraşmak istemeyenin işi bu dediğim kestirip atarsan bitti ihtiyacı olan alamasın diğer yönlü katakulli ile alan alıyor zaten.Kaçağı yada vergi açığınıda dengeleyemezsin bu kafa ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 1 Eylül 2020; 17:13:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-681F960DF

Bu mesaj silindi.
    Bencede herşeyin en kötüsünü hakediyor bu ülkede yaşayan insanlar seçtikleri adamdan senden biri zaten siyasilerin çoğunun niyeti belli dağdan gelmedi çoğu siyasiler bu ülkenin insanlarının yüzünü yansıtır seçen çoğunluğun niyeti ne ise başa o geçiyor zaten.

Bu ülkede kurulduğundan beridir her ne yaşandı ise sebebi tamamen halktır.Bir çoban aramasın bu koyun sürüsü kendine kendi akıllı olmadıkça sömüren çok olur.
  • Yapılsın be
    Herkes hak ettiği hayatı yaşar
    İ

• bir de ötv indirimi bekliyordu forumdakiler
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.