Şimdi Ara

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
7
Favori
56.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
301 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: valerio

cıplak fiyatı 130 bin altı olan mesela megan vs indirim olması gerekmiyor mu ?
    Olmamis tersine gecirmisler zammi icon 1.3 252 idi 288 olmus iyide arabanin vergisi fiyati 106 bin tl idi nasil oldu bu is ?

• valerio V kullanıcısına yanıt
    fiyat artışı normal eğer önceki fiyatı 252 lira ise, 245 lira sınırından yukarıda olan araçlar %80 ötv'ye giriyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 2 Eylül 2020; 23:54:10 >
  • ben oyak indiriminden almıştım eylül teslimdi aracın çıplak fiyatı 106 12 binde aksesuar vardı.
    matrah 118 bin yani 130 bin altı yüzde 50 dilime girmem lazım?
  • valerio V kullanıcısına yanıt
    evet ham fiyat 85-130 arası ise %50 ötv dilimine girer hocam, ancak oyak indirimi gibi olan özel indirimler için farklı bir şey uygulanıyor mu orasını tam bilemiyorum. belki ötv'yi indirimsiz fiyata göre hesapliyor olabilirler.

• Ötv kazığını unuttuk değil mi 1 hafta geçmeden?

Unuttuk.

Beter olalım.

Her millet layığıyla..

• Merak ediyorum yerli ve milli otomobilimiz eğer üretilirse ne kadar ederden satışa çıkacak ..!
  • İki motor iki şanzımanlısını alın siz de madem. Gerçeğinde bile herbirinden 1'er tane var. Nankör hayiiinler.

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bamorex

Merak ediyorum yerli ve milli otomobilimiz eğer üretilirse ne kadar ederden satışa çıkacak ..!
    şu anki TL değeri ile minimum 500, 3 yıl sonra 800 ü bulur diye tahmin ediyorum
  • Arkadaşlar niye üzülüyorsunuz.

Süper SATIŞ fırsatı. Bu kazık fiyatları bile fırsat sanan sivri zekalılar varken siz de araçlarınızı kar ederek satın işte ne güzel. Bu fırsat dünyada kaç ülkede çıkar=)

Zaten 2022 muhtemel seçim öncesi dövizde muhtemel korkunç devalüasyonlar olacağı aşikar....O durumda %80+18 ötv+kdv ile 1 tane bile araç satışı olmayacağı yani vergi toplanamayacağı da aşikar. Bu ötv ler inecek hem de %60larında altına bile iner devalüasyon oranına bağlı olarak. Aksi taktirde ne sıfır ne 2. el tek araba satmaz distribütör galeri aracı son kullanıcı vs hepsi batar.

Bu ötv oranından sıfır araç satışlarının yapılabileceği son 2-3 aylık zaman diliminde olduğumuza inanmaktayım....Bu fiyatlardan sıfır/2.el ne alırsanız elinizde patlar. Euro olarak 1 yıl sonra yarısına bile satmanız mümkün aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 5 Eylül 2020; 17:28:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SUBARU

Ötv kazığını unuttuk değil mi 1 hafta geçmeden?

Unuttuk.

Beter olalım.

Her millet layığıyla..
    Bu ötvden en fazla 2-3 ay bilemedin 5-6 ay daha araç satışları devam eder. Ardından %50 %100 %200 devalüasyonlar geldimi bak bakalım ötv %80 den % kaçlara kadar iniyor...İnmemesi mümkün değil. İ-ne-cek. Nokta.

Yapacak hiç birşey yok. Arabanı satıp güzel bir yatırım aracına geçip 1 yıl bekleyeceksin. Araba alamazken alabilecek hale geleceğin aşikar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightbreaker

Bu ötvden en fazla 2-3 ay bilemedin 5-6 ay daha araç satışları devam eder. Ardından %50 %100 %200 devalüasyonlar geldimi bak bakalım ötv %80 den % kaçlara kadar iniyor...İnmemesi mümkün değil. İ-ne-cek. Nokta.

Yapacak hiç birşey yok. Arabanı satıp güzel bir yatırım aracına geçip 1 yıl bekleyeceksin. Araba alamazken alabilecek hale geleceğin aşikar.

Alıntıları Göster
    Arabani satip, dovize gecip nakit dovizle devaluasyona girersen evet, dedigin dogru. Ardindan otv indirimi geldiginde sattigin arabanin aynisini doviz bazinda daha ucuza almis olursun.

Ama ellerinde sermaye olmayip sıfırdan alacaklar ya da devaluasyona tl de yakalananlar icin istedigi kadar otv indirimi olsun. Devaluasyonu yedikten sonra arabanin fiyati her turlu suankinden daha pahali olacak. Yapilacak otv indirimi kurdaki artışın yarattigi zammi kompanse etmeyecektir.

• (Başka tepki veremedim)

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

(Başka tepki veremedim)

yıllardır içiyorum şu yüksekliğe erişemedim, 'tavşan bilmem neresini taşa sürtmüş, dağı şeeetttim demiş' gibi bir şey sanırım. yazık bu tebaaya.

• Benjamin Franklin'in dönüşü çok fena olur. Bunu unutmamak gerek. Arkasından faizler ve patates olacak bir sektör gelecek. Tabii beraberinde yeni işsizler.

• Aynı araç yıllar geçtikçe üst vergi dilimine giriyorsa o vergi sisteminde sıkıntı vardır. Matrahlar çok komik arttırıldı, enflasyon min %30 bu ülkede, araç fiyatları ise %80 arttı son bir senede. Buna karşılık matrah arttırımı nasıl %10 olur... Almasın kimse araç nasıl düşüyor OTV görürüz. Yazık günah yaa.. araç alırken 2 tanede devlete alıyoruz. Akaryakıtin yarısı vergi, her sene araç vergisi, muayenesi, sigortasi.. bu da yetmezmiş gibi parasız gidilecek yol da kalmayacak yakında, bunca vergi alınıyor ama yol devlet tarafından yapılmıyor... Araç almakla bitmiyor iş. Alanda sürünüyor, alamayan da...

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Zırhlı Egea'ya binecek halleri yok ya. Tabiki Yerli ve Milli Maybach'lara binecekler, Almanlar da endişe ve kıskançlık dizboyu olacak.
  • konu ile ilgili çok güzel bir yazı:https://www.paraanaliz.com/2020/ekonomi/kerim-rota-yazdi-baris-ve-sinemin-orta-direk-olma-hayali-50957/

son yılların resmini çekmiş resmen adam.mesela ötv,kdv falan değil.köle oluyoruz köle.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.