Şimdi Ara

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
7
Favori
56.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
301 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

ben de burada yazdım; ötv indirimi mantıksız, dahası ötv bindirimi yapması gerekiyor hükümetin. cari açığın kapatılması için bu gerekli. çünkü otomobil büyük oranda ithalata dayalı.
    Cari açık, vergi ile mi düşer?
    Kazançla düşer! İçine kapanarak değil, fakirleşerek değil!
    Ben mutsuz olayım ama yeterki "cari açık" büyümesin!

Kendini ekonomist sanan, bazı kanallarda boş boş sallayan sözüm ona ekonomistlerin lafları bunlar.
    Vergiyle biryere varamazsın, örneğini gösteremezsin.

Eğer sözlerin ironi değilse, BLOK!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl önce 220 bin lira olan Nissan X-Trail CVT'siz, dandik DCT şanzımanlı versiyonu ile bile 400 bin lira olmuş. Xtronic CVT'li versiyonunu satışa sunsalar demek ki arabanın fiyatı 600 bin lira falan olacak. Yazık ülkenin geldiği hale bak.
  • Alacağım aracın %75 ini ödedim teslimat tarihinde kalanı ödeyecektim . faturası zamdan 10 gün önce kesilmiş aracım için ötv farkı istiyorlar neden diye sorduğumda. Aracın ÖTv si ödenmediği için maliyeye fark çıkıyor diyorlar sizce bu yasal mı bilgi sahibi olan birisi açıklayabilir mi. Faturasını kesip ötv sini ödememeleri kendilerinin kabahati olmalı. Ayrıca zaten faturası kesilmiş bir araç ÖTV zammı gelsede neden ÖTV zammı etkiler? Daha önce başına gelmiş veya bilgisi olan varsa yardım edebilir mi ?

• Vergilerle back to the future olduk, hoş geldin 90'lar 🙏

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dedekorkut33 D kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarıyla ötv'nin tamamı maliyeye ödenmeden aracı plakalandıramıyorlar, bayinin trafik tescili-plaka için devlete ötv miktarını ödemesi şartı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 31 Ağustos 2020; 12:33:15 >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Evet ama faturası kesilmiş aracın ÖTV si neden artar onu anlamadım

• dedekorkut33 D kullanıcısına yanıt
    işte orda iki ihtimal var, ya bayi ötv ödemesi yapmamıştır (kalan parayı alınca aracın tescil işlemleri öncesi öderiz diyerek) yada bu zamlardan dolayı bi şekilde para koparmaya çalışıyordur.

• Türk olmaktan gurur duyup Türkiye’de yaşamaktan nefret ettirdiler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk milletinin boykotu, satın almayıp protesto etmeyi öğrenmesi gerekiyor. Ozaman milletin lehine adımlar atılır. Bu yönetime böyle protesto ama millette bitiyor herşey.

• 2 gün önce adam acill satılık başlıklı ilanında fiyatını indirmişti daha sonra pazarlıkla 115 bırakmıştı anlaşmıştık akşamında ötv zamından sonra 125 çıkardı fiyatı son 120 olur diyor şaka gibi bir ülkedeyiz
  • 1000.000 tl lik iett otobuslerine biniyorsunuz , mercedes bmw bizim neyimize degilmi !

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugarb

Cari açık, vergi ile mi düşer?
    Kazançla düşer! İçine kapanarak değil, fakirleşerek değil!
    Ben mutsuz olayım ama yeterki "cari açık" büyümesin!

Kendini ekonomist sanan, bazı kanallarda boş boş sallayan sözüm ona ekonomistlerin lafları bunlar.
    Vergiyle biryere varamazsın, örneğini gösteremezsin.

Eğer sözlerin ironi değilse, BLOK!

Alıntıları Göster
    Cari açık vergiyle düşmez ama yüksek vergiler ithal ürüne olan talebi düşürür. Bunun adı maliye politikasıdır. Adamın derdi buradan elde edeceği vergi değil, ithal mala olan talep ile dışarı döviz çıkmaması. Maalesef Türkiye büyüyüp gelişemiyor, ihracat yapamıyor.

• Almanya'dan selamlar. :))

40 bin euroya e kasa 2019 mercedes amg full araba var , siz ise gidin o paraya pejolara binin,super abii yaa 3 boyutlu ekran var yaa Almanya bizi kiskaniyeee yaa puhaha :))

Not: gurbetci degilim sonradan geldim:))

Itibardan tasarruf olmaz o yuzden siz Mercedes parasina Clio'ya bineceksiniz ki o paralarla ucaklar, yazliklar, saraylar alinip itibar saglansin

• quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

Cari açık vergiyle düşmez ama yüksek vergiler ithal ürüne olan talebi düşürür. Bunun adı maliye politikasıdır. Adamın derdi buradan elde edeceği vergi değil, ithal mala olan talep ile dışarı döviz çıkmaması. Maalesef Türkiye büyüyüp gelişemiyor, ihracat yapamıyor.

Alıntıları Göster
    Hiç sanmıyorum, adamın derdi bal gibi vergiden gelir elde etmek!
    Dövizin çıkıp çıkmaması falan değil olay. Ayrıca çıksa ne olur çıkmasa ne olur!
    Cari açıkla bunu ilişkilendirmek sadece masal!
    Tüm ithalatı durduralım ozaman, at arabasına binelim!
    Bu kadar acımasız vergi sistemimi olur, yazıktır günahtır!

• hasanmerto kullanıcısına yanıt
    Almanya da Yaşayıp Ülkemizi Kötülemek....Bence siz artık alman forumlarında dolaşın.

Alan insanların kafasına eagle dayamıyorlar. Talep Var ki alım satım var ....

ben hiç bayiler kan ağlıyor şu bayi kapattı bu bayi kepenk indirdi diye bir şey duymadım.

İnsta da karşılaştığım bi söz var .

''Herkesin vicdanı rahatsa, bu kadar kalbi kim kırdı''
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

ben de burada yazdım; ötv indirimi mantıksız, dahası ötv bindirimi yapması gerekiyor hükümetin. cari açığın kapatılması için bu gerekli. çünkü otomobil büyük oranda ithalata dayalı.
    Zırhlı maybachları ve sayısız lüks makam aracını sanırım papua yeni gine hükümeti alıyor.
  • Bunu ciddiye alıp Reis'e hayranlık duyan asgari ücretli Akp'li vatandaşlar yoksa namerdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ugarb kullanıcısına yanıt
    Döviz çıkarsa cari açık artar, senin para birimin yabancı para birimleri karşısında değer kaybeder. Üretmeyen, dışa bağımlı bir ülke olduğun için dövize ihtiyacın var. TL'nin değeri yerlerde olduğu için devlet için senden topladığı TL verginin çok bir kıymeti kalmıyor. Basit ekonomi bilgisi ile açıklanabilecek, doğrudan cari açıkla ilgili bir olay. Amaç evet almayın, dışarıya döviz çıkmasın.

Tüm ithalatı durdurursan taş mı kemireceksin? Temel besin maddesi unda bile ihtiyacının tamamını üretemeyip, ithalat yapan bir ülkeyiz. Ayrıca işin bir de siyasi-oy kısmı var.

Tabiki yöntem bu olmamalı, cari açığı kapatmak (daha doğrusu daha da büyümesini engellemek) için bu yöntem kullanılmamalı. Herşeyden önce tl neden bu kadar değer kaybetti, neden üretmiyoruz, neden ekonomi bu durumda diye sorgulanması lazım, gerekli tepkilerin gösterilmesi lazım. Yoksa zaten istesek de ithalat yapamayacak duruma geleceğiz.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.