Şimdi Ara

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
7
Favori
56.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
301 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hatta dünyada birinciyiz.

Bu gurur hepimizin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötv indirimi gelecek, araba almayın diyenler ne oldu?

Hem kur bindirdi, hem ötv, dolayısı ile kdv.

Bu vergilerle, fahiş sigorta, tüvtürk, mtv, benzin fiyatları ile araba satışları uçtu ise zam yaparlar tabi. Bence az bile zam, ben olsam 2ye katlardım ötvyi
  • Forumda kendini yırtan, aksi şekilde düşünene alsatçı diyen bir ergen vardı... ÖTV düşecek araç almayın diye zırlıyordu.
    İki saattir açtığı konuları arıyorum bulamıyorum. Yatağına kapandı ağlıyor herhalde

• Audi A4 100.000 TL vergi yedi ekstra.

650.000 tlye d sınıfı araba satılan ülke.

• Ama ötv indirimi olacaktı. Arabaları ucuz ucuz alacaktık.

Protesto ediyorum. At arabası alıyorum.

Yok vazgeçtim birbirimize gaz verip beklemeye devam edelim.

Neyse 1,5 sene önce fazla gaza gelip iyi ki arabayı almışım yoksa hem fiyat artışları hem de ötv yüzünden halen yaya dolaşıyor olurdum.

Siz siz olun milletin dolduruşuna gelmeyin.

Yok düşecek yok indirim olacak. Burası Türkiye burada bir şeyin fiyatı hiç düşmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 30 Ağustos 2020; 6:23:55 >
  • Bir ülkede halkın bindiği B C segment otomobiller nasıl lüks tüketim olarak görülür Ötv alınır anlamıyorum. Belki de vatandaş duble yolda 99 model araçla değil de çift yönlü asfaltta i20 yle gitmek istiyordur sayın vergi devleti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg_01 -- 30 Ağustos 2020; 6:21:31 >
  • Hahaha yemin ederim şaşırmadım, geçen bir konuda ne indirimi zam gelir yakında demiştim. Her halk layık olduğu gibi yönetilirmiş.

Emeği geçenlere hakkımı helal etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 30 Ağustos 2020; 6:31:10 >
  • Hahaha.
    Otv indirimi gelecek diye her gun konu acanlar su an ne yapiyor acaba:))

Ayrica ekonomi bakani 2 gun once artik cari aciktan bahsetmiycez cari fazla konusacagiz demisti. Bugun cari acigi onlemek icin vergi duzenlemesi yapiliyor. Komikten ote

• Biz öyle bir talimat vermedik adamlarımıza.

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • un momento kullanıcısına yanıt
    Hocam istersen sen bir düzgün klasik otomobillerin fiyatına bak.

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Hocam passat'tan haberiniz yok herhalde

• Sabredin isyan etmeyin amaç ithalatı önlemek yoksa cari açık konumuz bile değil.

• İnsanlar sabahtan akşama kadar neden vatan millet Sakarya denildiğini anladığında artık çok geç olacak
    Aslında geç artık da
    2002 de ilk oyumu mhp ye vermek için okuduğum şehirden oy kullanacağım yere giden ben söylüyorum bunu
    Allah’a şükür uyandım , her şeyin milletin hataları ve yanlışları sorgulamaması için olduğunu anladım
    Kendini dini bütün muhafazakar tanımlayanlarda uyanır mı göreceğiz , bana göre uyanmayacaklar

Ne güzel hayat , ihaleyle yandaşlıkla cebini doldur , vatan millet Sakarya , zaten hep size vatan millet Sakarya
    Ben bıraktım abi

• quote:

Orijinalden alıntı: max0007

Okudugunu anlamayanlara özet;

1600 cc araçlar için ötv zammı değil matrahların yukarı çekilmesi nedeni ile ötv indirimi yapılmış.

1600 cc üzeri için ise zam söz konusu.

örnek ; son zamlarla clio gibi araçlar %60 lık orana giriyordu. artık %45 e girecek. yani indirim.

edıt ; 1.6 motora ilişkin oranlarda muhtemelen bir yanlışlık var. %80 değil % 60 olacaktır oran. bir sonraki resmı gazetede düzeltirler.

aksi halde 1.6 diye ayırmaz direk 2.0 motora kadar diye belirtirlerdi.
    Okudugunu anlamayanlar icin diye baslamak ve okudugunu anlamamak:) Hocam siz bir daha okuyun bence uykusuzdunuz herhalde 1.6 altinda da artis var.
    Yanlislik yok hocam. Ithal aracin onunu kesmek icin artirmislar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 30 Ağustos 2020; 7:28:59 >
  • 2019 Eylül sıfır ktm duke 250cc 25.000 anahtar teslim. 1 sene geçmedi bakın daha... Bugun ayni motor 41.000!

• Alt dilime de zam gelecek. Üst dilim zamlanınca talep alta kayacak... Tek farkla üst dilimde parayı devlet yerken, alt dilimde alsatçı yiyecek.

• Bari elektrikli scooter alayım, ötv falan gelmedi sanırım ona 🤩 ahaaa çok mutlu oldum bak şimdi, yoksa çocuğun scooterına el koyacaktım.

• Clio ve fiesta yeter bize hatta bisiklet alin sporda yaparsiniz.Saglik icin spor sart.Hem ayrica taksiler niye var.
    Biz kim oluyoruzda mercedeslere binecez o reisin ve yandaslarinin hakki

• quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

Orijinalden alıntı: kagan06

Arkadaşlar 1.6 motor altı olup dün itibariyle 244 bin TL(tüm vergiler dahil) üzerinde satılan araçlara %20 ÖTV artışı yapılmıştır, hayırlı olsun.

%45 için matrah 70.000 TL den 85.000 TL ye çıkartılmış,
    %50 için matrah 85.000 ile 130.000 TL arasında olmak üzere yeniden düzenlenmiştir (eskisi: 120.000 TL altı idi) .

Kısaca ÖTV matrahı 129.000 TL olan aracın ÖTV ve KDV dahül satış fiyatı 228.330 TL olup,

ÖTV matrahı 130.000 TL olan aracın satış fiyatı 276.120 TL olmuştur.

%60 ÖTV Oranı %80 olarak değiştirilmiştir.

ÖTV Matrahı daha düşük olan clio, spacestar, i10 vs araçların fiyatlarında kısmen indirim olabileceği gibi, matrahı 120.000-130.000 arasında olan araçlarda da %10 daha düşük ÖTV ödenecektir.

Ancak, ÖTV matrahı 130.000 TL ve üzeri olan araçlarda %60 olan ÖTV oranı %80 olarak düzenlenmiştir. Bu duruma giren araçların fiyatları artacaktır.

Bilginize sunulur.
    Güzel anlatım olmuş.Bir kaç araba ile de örnekleyebilirsen 10 numara olurdu.

• Haberleri takip edenler dikkat etti mi bilmiyorum, 2 haftadır kurtuluş savaşında ağır bedeller ödeten milletimiz yine bu bedeli ödemeye hazırdır, Yunanistan bedel ödemeye hazırsa Biz de hazırız vs 'halka bedel ödemeli' temalı konuşmalar çoğalmıştı... İşin kötü yanı bence bunlar ısınma aşaması... Daha neler gelecek bilemiyorum. Ab'nin yaptırım uygulması durumu var, Libya da sıkıntı var, ülkenin ortadoğuda yalnızlaşması durumu var, içeride mülteciler var, kontrolden çıkmış bi salgın var vs.... Bence arabayı falan dert etmeyin... Kara günler için para biriktirin... Gidişat çok sakat arkadaşlar...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.