Şimdi Ara

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
7
Favori
56.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
301 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BMW 1 serisi (118i) MSport Liste fiyatı 346.100 bin TL

BMW 1 serisi Yeni Fiyat;

Araç bedeli: 183.315,7
    ÖTV 80%: 146.652,6
    Toplam: 329.968,3
    KDV 18%: 59.394,3

Genel toplam: 389.362,5 bin TL (Eski fiyatı 346.100 bin TL)

Neden etkilendi: Motor hacmi 1600 altında ve ÖTV Matrahı 130bin TL'yi geçiyor. ÖTV oranı 60% yerine 80% oldu.
  • bütçe açğını da, gelir adaletsizliğini de halk sağlıyor sanki.

geçiniz. bak bmw 3 serisi, avrupa' lı insan değeri gören insanlar için orta segment bir sedan. bir gecede bir kararnameyle 70 bin lira zamlandı ülkede. halk ata binsin, devletlümüz mercedes' ten inmesin. gözünü sevdiğim siyaseti, fatura bile ödemiyor. suçlu ya biziz ya dış güçler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PrinceOfPersia

Biz bir şekilde araç aldık da yeni nesil yeni mezun gençler nasıl araç alacaklar. İş desen yok olan da komik rakamlar alıyor. Daha bunun vergisi bakımı falan var. Şu an yeni mezun bir genç olsaydım hayata bakış açımı düşünüyorum tamamen karamsar olurdu herhalde
    Öyleler zaten. 94 doğumlu bir arkadaşım var, daha geçen görüştüm telefonda, asgari ücretle çağrı merkezinde iş bulduğu için mutlu durumda. Birisi de iş değiştirmiş 3000 banında diye bayağı mutlu.

Yeni nesil cidden şansız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Valla memur maaşına gelene kadar, geçiş garantili köprüler, saraylar, israf, makam araçları, uçaklar o kadar kısılacak yer var ki ama memur maaşı denerek millet yanlış yere yönlendiriliyor.

• Durmak yok, yola devam!
  • Hangi otomobilin fiyatı nasıl değişti?

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı

• Ohh suyunda da oh oh evet evet...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı

Hayırlı Uğurlu olsun.
    Selam ve Afiyetle

not:İçki vergilerini zamanında alkışlayanlara daha beterini dilerim.Denizi kuruttukça hepimize sıra gelecek.Biraz doları gevşetebilir (ytd) bu hamleler ama yön belli maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 30 Ağustos 2020; 11:40:0 >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    o nasıl mantık öyle. zam yapmasın adam almasın eeee? Sen birşeylerin fiyatını sabit tutamadığın sürece zam yapmak zorundasın. Bir bak bakalım 2015 te yaptığın alışverişi şimdi aynı fiyata yapabiliyor musun? Diğer konu için o zaman açmayacak öğretmenlik fakültelerini almayacak yeni öğrenci. Her sene bilmem kaç bin tane mezun çıkarıyorsan onlara iş alanında yaratmak zorundasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ötv " güncellemesine" çok, ama çok sevindim ve de bekliyordum zaten.. çünkü çok geç kalınmıştı..

böyle millete böyle iktidar düşüncesinden hareketle, her pisliği iktidara atmak yerine hatayı kendinizde de arayınız..

her ötv artışında hep aynı klasik atarlar, tepkiler, çığlıklar ve saç baş yolmalar olması normal amma 2 hafta sonra tıpış tıpış bayinin yolunu tutup sıfır otomobil almasını iyi biliyorsunuz..

haydin şimdi hep beraber yüklenin twittera da #sıfıraraçlaraboykot" başlığını açarak tepkinizi gösterin; tabi yerse
  • 30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı

• Benim w204fl i satayım da aynı fiyata c segment veya b suç sıfır araca geçeyim diyordum lakin bundan sonra almanın mümkünatı kalmayacak ölene kadar kullansamı ne yapsam

• Satılmayan arabanın vergisi olmaz
    Herkes elindeki araca sahip çıksın devir öyle bir devir.

• Sen misin pandemide param yok diye ağlayıp devletten ucuza kredi dilenip sonrada şark kurnazlığı ile kredileri altına dolara arabaya gömen.

Bir siz akıllıydınız.

• Hakan.. kullanıcısına yanıt
    Bakılan fiyat aralığına göre durum değişir sonuçta yerlisi de dahil hepsi kur ile doğrudan ilişkili, dolaylı gibi gözükse de işçilik hariç neredeyse tüm girdiler euro üzerinden hesaplanıyor.

Ben bu ortamda önümüzde ki kısa orta vadede talepte daralma iflaslar kredi geri ödemelerinde problem ve enflasyon öngörüyorum, araba ihtiyacım elzemse alırım değilse beklerim, 2018 ağustos kur şoku araçlara 1 sene sonra yansıdı, ben kriz döneminde menkul/g.menkul alma taraftarıyım, faiz düşükken borçlanır mal edinmem yüksekken mal edinirim.

Bu durum kişisel yatırım kararı olduğundan tavsiye vermem mümkün değil, tavsiye almanızı da önermem yatırım tavsiyesi değil kişisel yatırım kararımdır.

En doğru kararı siz vereceksiniz, ayrıca ben ithalatçı veya imalatçıların 130 ile 140 arası matraha sahip araçlarda alt dilime sokma amacıyla (gümrük giriş matrahı imkan verirse) indirim yapacaklarını öngörmekteyim bu da yatırım tavsiyesi değildir.

Selamlar.

• Utanç duyuyorum sadece.

• canınızı sıktığınız şeye bakın. haftaya cuma bi müjde daha patlatırlar unutulur gider bu konu.
  • doğalgaz çıktı doğalgaz sevinmiyorsunuz üstüne üstlük gezegenler arasi liderine laf ediyorsunuz 2023 ulkemizde cikan doğalgazla hava aticaz hava f16lara gaz taktiricaz dışa bagimliliktan kurtulcaz ey cehapee

• Yapıştır bu millete az bile. Birileri altın klozetlere sıçar altın musluklarda elini yıkar, birileri de yiyecek ekmek bulamaz. Daha bunlar iyi günlerimiz.
  • memur maaşları yük diye açılan konuların sebebi belli oldu zammı haklı çıkarmak
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.