Şimdi Ara

30 Ağustos 2020 ÖTV Zammı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
7
Favori
56.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
301 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Matrahları bilmiyorum hocam matrahları söylerseniz hesabı kolay. Bende araç almak istiyordum ama vazgeçeceğim şuan bu piyasada, altın döviz yatırımına devam, ileride sakinlesin bakarız:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkemizde Ötv matrahı şöyle bilerlenir.

1.Aracın ithalattaki değeri,
    2.Ana distribütörün bayiye iskontolu satış fiyatı
    3.Bayinin nihai tüketiciye satış fiyatı

Bu 3 fiyattan hangisi en Yüksek ise Ötv matrahı odur. Genelde de araçların çoğunun ithal olduğunu düşünürsek Ötv matrahının en çok etkileyen unsur döviz kurları yani dolar ve ağırlıklı olarak euro.

Yapılan düzenleme ile aslında şu amaçlanmış. Türkiyede üretim yapan firmalar için bir nevi avantaj sağlanmış. Tabi bazı modellere. Örn Honda civic i Türkiyede üretse de bazı modellerinde Ötv matrahı yüksek olduğundan daha fazla vergiye tabi olacak. Bu noktada firmaların Ötv matrahlarını düşürmeleri halinde (ki pek olası gözükmüyor. Türkiyeye özgü fiyat belirlemeleri ya da döviz kurlarının düşmesi gerek) bir avantaj olacak.

Bu karar kısaca 0 araç alacakların çoğunun canını yakacak. Ya da şu isteniyor. Kimse içmeye ayranı yokken sıçmaya tahtıravalli ile gitmesin. Herkes clio egea vb araçlara binsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dışarısı lüks araba kaynıyor. Bence iyi oldu. Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı.
  • sardemir kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, doğru bilgilendirmek adına hızlıca yazdım, ufak hatalar mevcuttu düzelttim.

Genel hatları ile 120.000 ile 130.000 matrah arası araçlar bu işten karlı çıkacak, ayrıca matrahı 130.000 ile 140.000 arası olan araçlara ben indirim bekliyorum bunlar acele etmesin, eğer ithalat matrahları 130.000 altında ise ki kar marjından dolayı az satanlar hariç hepsi altında olacaktır. Ben bu modellerde bir alt dilime sokmak adına indirim yapacaklarını düşünüyorum.

Yani düne kadar 244.000 TL ile
    265.000 arasına satılan araçlarda dikkat edin 1 aya kadar alt dilime sokmak adına indirim olabilir... Şahsi düşüncemdir yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan06 -- 30 Ağustos 2020; 8:9:3 >
  • kagan06 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yatırım için altın döviz yada faiz den çok araba almak daha karlı duruyor.Yılbaşı civarı 2019 seat ateca 205 bine alan birader şuanda en az bi 100 bin karda.
    Hiçbir yatırım aracı 10 ayda gibi civarda %50 kazandırmaz.
  • Özellikle 30 Ağustos tarihine denk getirilmiş, halka verilmiş bir ceza. Bunların nasıl bir zihniyette olduğunu görün artık.

• justinxnitsuj kullanıcısına yanıt
    Güzel özet.
    Sonuç 2. el daha da yükselir.

• Usta-74 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar haklısınız, geçen sene ağustos ayında aracımı sattım artık araca ihtiyacım yoktu evde 1 araç daha vardı ve toplu taşıma kullanmaya başlamış bu parayla da yatırım yapmış döviz altın almıştım.

Bu aracı 40.000 TL ye sattım ama alan arkadaş daha geçen ay 65.000 TL den satmış aracı :) ben de bu 40.000 bin TL yi 60 65 civarına getirdim ama uğraştım, hiç satmasam da bu tutara gelecekti ama pandemiyi hesaba katma şansım yoktu.

Dediğiniz gibi oldu durum, sadece ons altına yatırım yapanlar şuan itibariyle dediğiniz kadar kar etti ucu ucuna kendim ons yatırımı yaptığım için biliyorum, ancak araba ihtiyacım olmasına rağmen bende erteliyorum ve erteleceğim, şu aşamada bu tarz yatırımlardan vazgeçip parayı arabaya yatırmak artık mantıklı değil.

Fiyatlar tavan yapmış durumda, ama TL de kalanlar için ithal girdisi yüksek araçları almayı düşünenler eğer kurlarda artış beklemekte iseler araçlarını alabilirler, diğer arkadaşların araba ihtiyacı elzem değilse beklemek gerek bunca paralara araç almak bu gelir seviyeleri ile zor...

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Ucuzlayan araca talep artar. Gerisini tahmin edin.

• Hahahha bayiler varya suan zil takip oynuyordur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan fakir Anadolu'lu senin ne haddine Mercedes e BMW ye binmek, sen çağırdığımızda oy vereceksin askere gideceksin.Sen kimsin haddini bil(!)

• Usta-74 kullanıcısına yanıt
    hakkaten la

• Biz bir şekilde araç aldık da yeni nesil yeni mezun gençler nasıl araç alacaklar. İş desen yok olan da komik rakamlar alıyor. Daha bunun vergisi bakımı falan var. Şu an yeni mezun bir genç olsaydım hayata bakış açımı düşünüyorum tamamen karamsar olurdu herhalde

• Geçtiğimiz cumartesi günü BMW 3 Serisi (Msport) için aldığım fiyatı teklifine göre;

Yeni fiyatı;

Araç bedeli: 296159,7
    OTV 80%: 236927,7
    Toplam: 533087,4
    KDV 10%: 95955,7

Genel toplam: 629043,2 bin TL

Eski fiyatı;

Araç bedeli: 296159,7
    OTV 60%: 177695,8
    Toplam: 473855,5
    KDV 18%: 85294,0

Genel toplam: 559149,5 bin TL

Fiyat farkı: 69893,7 bin TL
  • Mercedes e BMW 'ye binmeyiverin siz de kardeşim. Bu Merkele de bi cevap olabilir :) Bak Eğitimde ki kdv'yi % 1 'e indirmişler destek için, olumlu tarafından bakın : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redeemertr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 30 Ağustos 2020; 9:36:23 >

• kagan06 kullanıcısına yanıt
    bende araba bakıyorum kısmetse hafta ici bir tane alayım dedim hocam neden sizce mantıklı degil? eldeki para eriyip gidiyor
    altın vs ne zaman artacagı mechul arabada artık 1 ay gectıkte ustune 10 koyar oldu
  • Adamlar Mart ayından beri bedavadan para dağıtıyor, Nisan ayında atamasını yaptığı öğretmene Ekim ayına kadar iş başı yapmadan yattığı yerden para kazandırıyor, kamudaki bu açık devam ettiği sürece ve deliğin çoğunluğunu halkın kendisi yarattığı müddetçe vergiler artmak zorunda kalacak.

Devletin çok uzun süre memur almaması ve zam yapmaması lazım. Alaçatı’dayım 35 plakalı Aston Martin mi ararsın neler neler var. Her köşe başından lüks arabalar fırlıyor milletin elinde son model telefonlar. Alayında 11 Pro Max var. Bu kafayla devam ettiğiniz sürece vergiler artmaya devam eder.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.