Şimdi Ara

30 m2 lik Salona toplam kaç wattlık ses sistemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 30 m2 lik bir salonda ev sineması amaçlı kullanılacak 5+1 ses sisteminin toplam çkışı yaklaşık kaç watt olmalıdır? Ses sistemleri hakkında uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: drasil

30 m2 lik bir salonda ev sineması amaçlı kullanılacak 5+1 ses sisteminin toplam çkışı yaklaşık kaç watt olmalıdır? Ses sistemleri hakkında uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum.

bu iş biraz senin ne kadar seviyede dinleyeceğine bağlı , minumum 70 watt rms den itibaren değerlendir....
  • Birde bu Rms olayının neden çok fazla üzerinde duruluyor , Önemli olan sesin beğenisi , bass lar tizler vs. 150 watt rms li bir sistem 60 larda kendini bozuyorsa , 70 watt lık bir sistemde son seste iyiyse 70 olan daha iyidir...Böyle bakmak lazım diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reddawn

Birde bu Rms olayının neden çok fazla üzerinde duruluyor , Önemli olan sesin beğenisi , bass lar tizler vs. 150 watt rms li bir sistem 60 larda kendini bozuyorsa , 70 watt lık bir sistemde son seste iyiyse 70 olan daha iyidir...Böyle bakmak lazım diye düşünüyorum.

İlginize teşekkür ederim. Makul ölçülerde ve sağı solu rahatsız etmeyecek bir ses yüksekliğinde keyif alarak film izleyeceğim bir arayıştayım. Müzik ikinci planda. Öneriniz benim için bir parametre olacak, tekrar teşekkürler.
  • Bu forumda genel olarak medya sistemler tartışılmakta ve görüş belirtilmekte , düşündüğünüz ya da gördüğünüz sistemler hakkında sorular sorarsanız daha çabuk sonuca gidersiniz
  • Bu arada bir haylide ürün fanatiği mevcut .... jazz cılar creativeciler , logitech ciler gibi aman dikkat duygusal davranmayalım
  • Kısık seslerde bile tatminkar bir bas almak ve az distorsiyon olması için en az 150 200 RMS lik setler düşünmekte fayda var bence. Bütçe nekadar ona göre bir tavsiye vermeye çalışalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaGeSuKo -- 3 Ağustos 2005, 18:05:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Kısık seslerde bile tatminkar bir bas almak ve az distorsiyon olması için en az 150 200 RMS lik setler düşünmekte fayda var bence. Bütçe nekadar ona göre bir tavsiye vermeye çalışalım.

400-500 YTL civarı olabilir. Teşekkürler.
  • ya bütçen nasıl bilmiyorum ama şöyle söyleyim bende eskiden creative 4+1 4400 vardı toplam 41 rms ve onunla 45 m2 lik salonda çok da keyifli film seyredebiliyordum , ama ses çok açınca bozuluyor orası ayrı ama çok ses fanatiği değilsen 50 rms bile yetebilir sana eğer çok fazla para harcamak istemiyorsan
  • inspire 5700 ben sattım su anda mega kullanıyorum inspire 5700 eminim işinizi görcektir film için çok kaliteli bi sistem bence
  • Bana kalırsa en Creative inspire 5700 Digital iyi bir çözüm olmayacaktır enihat arkadaşıma katılıyorum inspire 5700 hakikaten çok kalitelidir,zaten Creative'in "İNSPİRE"serisinin ismini kurtaran tek hoparlör setidir o,fakat 30 M2'lik bir alan için DVD performansı az kalıcaktır ki dijitalde ses zaten kısılıyor ve şu var,tamam aksiyon sahnelerinde yine tatmin edebilir belki ama asıl problem,aksiyonun olmadığı yada az olduğu sahnelerde ortaya çıkacaktır!!!Ayrıca 5700'de DOLBY PROLOGİC 1 var,2 yok,yani VCD izlendiğinde yada mp3 vs...tarzı stereo bir ürün dinleneceği yada izleneceği zaman 5+1 hoparlörün verdiği keyiften yararlanılamayacak!!!Yada DİV-X izlerken mesela...!!!Bana kalırsa ENNNN akıllıca çözüm,nerdeyse tüm dijital sinyalleri çözebilen ve inanılmaz kaliteli olan AUDİGY 2 ZS+LOGİTECH z-5300 yada CREATİVE 550 alınmalı,ses kartı 150 YTL civarı,350'yede hoparlör alınsa 10 numara olur bence!!!Böyle şeyler 2 ayda bir alınan birşey değil,o yüzden söz konusun olan miktar 400-500 YTL civarıyken mümkün olanın en iyisi ve her konuda en memnun edici alınmalı Kolay gelsin...Bu arada Creative 550 500 WATt BURST POWER,Logitech z-5300 280 WATT RMS,hemen hemen kafa kafaya RMS değerleri

• Kardeş mega'yı kaça aldın??? Sen anlarsın...
    quote:

Orjinalden alıntı: enihat

inspire 5700 ben sattım su anda mega kullanıyorum inspire 5700 eminim işinizi görcektir film için çok kaliteli bi sistem bence
  • dostum megayı sıfır kayseride cambridge adamların elinde 1 tane varmıs zaten anladığım kadarıyla uzun zamandırda duruyormus kayseride megaworksun değerini bilen yok yani 2 yıl garantili 325 e aldım.
  • Affan kardeşim güzel açıklamış benimde önerim Audigy 2 ZS ses kartı ve Logitech Z-5300 veya Megaworks ikilisi
  • arkadaşım bu sorunun cevabı birazda senin bütcenle ilgili bana sorarsan git JBL in 5.1 inin al derim onunda fiyatı 1100 ytl civarında.
  • evet fiyat en önemli kriter , sen fiyattan bahset
    şahin de 6.45 de otomobil ama sadece o yönleri aynı sonuçta
  • Sevgili arkadaşlar, önerilerini yazanlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Başlıktaki bir salon ebadındaki ( 30 m2) ortamda öncelikle film izlemek için tatmin edici toplam kaç Watt çıkışın uygun olduğunu sormuş ve bunun için de 400-500 YTL ayırmayı düşündüğümü bildirmiştim. Sonra ki yanıt veren arkadaşların rakam herhalde gözünden kaçmış, hala bütçen ne kadar diye soruyorlar. Ayrıca marka sormamıştım, buna sorduğum sorunun yanıtı ortaya çıktıktan sonra karar vereceğim. İlginenlere tekrar teşekkürler.
  • quote:

Sevgili arkadaşlar, önerilerini yazanlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Başlıktaki bir salon ebadındaki ( 30 m2) ortamda öncelikle film izlemek için tatmin edici toplam kaç Watt çıkışın uygun olduğunu sormuş ve bunun için de 400-500 YTL ayırmayı düşündüğümü bildirmiştim. Sonra ki yanıt veren arkadaşların rakam herhalde gözünden kaçmış, hala bütçen ne kadar diye soruyorlar. Ayrıca marka sormamıştım, buna sorduğum sorunun yanıtı ortaya çıktıktan sonra karar vereceğim. İlginenlere tekrar teşekkürler.

Açıkçası ses sistemleri mevzusunda seni en çok yanıltacak olanlardan birincisi sadece forumda yazılanlara güvenip sistemi dinlemeden alışveriş yapman ikincisi ise bu watt hesabına güvenmen.Sony, Philips ve diğer güvenilir markaların sistemlerini dinle ve ne bana nede başkasına güven.Tek güvencen kulağın olsun.Üşenme tek tek mağazalrı gezip olabildiğince çok modelde dinleti yap.sistemi alınca marka modelinide bizimle paylaşırsan sevinirim

• quote:

Sonra ki yanıt veren arkadaşların rakam herhalde gözünden kaçmış, hala bütçen ne kadar diye soruyorlar.

ayrıca bütün mesajları okumak yerine direk sorunu olan arkadaşla ilgilendiğimden alttaki mesajları okumuyorum.Sadece konuyu açanın ilk mesajını okuduğumdan belirttiğin rakamı göremedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.