Şimdi Ara

30 m2 salon için uzun yıllar kullanılcak servisi iyi olan klima tavsiyesi lütfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 30 m2 salonumuz var ve artık evde oturamamaya başladık ankarada.Şimdi bu konularda hiç mi hiç bir bilgim yok , bu nedenle kaç b.t.u alınmalı? bide hangi marka iyi?marka iyi derken servisi ve servis ağı önemli aslında tabi birde ürünün sağlamlığı.Ne önerirsiniz arkadaşlar bana??Yardımlar için şimdiden sonsuz teşekkürler , nolur bi an önce karar verip klima alıyım da sizde sevap işleyin kurtarın beni ve benim durumumdaki arkadaşları lütfen...

• Merhaba,
    adece sogutma amaçlımı yoksa ısıtma amaçlıdamı kullanmak istiyorsunuz?30 m2 yere 18000btu minimum yeter.Eger kaliteli klima alırsanız daha da düşük Btu alabilirsiniz.Malum elektrik fiyatlarının zamlandıgı bir zamanda size İnverter Klima Tavsiye ederim,İnberter klimalar çok ekonomik olmaları ile tanınır.Odayı belli bir dereceye getirdikten itibaren çok ekonomik modunda çalışır ve çok az elektrik harcar.Marka konusunda ise Bütçenize göre hareket edebilirsiniz.Kaliteli inverter klima olarak şuan benimde almak istedigim Mitsubishi(1400ytl civarı)klima Tavsiye olabilir.Bütçeniz müsait ise daha farklı Markalara bakabilirsiniz.Forumu biraz dolaşırsanız Fikir sahibi olabilirsiniz.
    kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: loko

http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pTopCategoryId=3002&pCategoryId=3215&pSubCategoryId=3215&pBrandId=134772&pInstanceId=609545
    birde Fiyat olarak uygun olan
    http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pTopCategoryId=3002&pCategoryId=3215&pSubCategoryId=3215&pBrandId=450602&pInstanceId=610664

2. resimdekini tavsiye etmem sabancının uydurma toplamasıdır kaliteli klima degildir mitsubishide pahalı olabilir ama uygununa bakmak lazım

• 30 m2 yere 18 000 BTU gerçekten az gelir ve dış ünite sürekli çaışmak zorunda olacağından sarfiyat artar. en az 24 000 btu olması gerekir. kima alınırken servis ağına ve özellikle EER (soğutma) ve COP(ısıtma) çarpanı katsayılarına bakılmalıdır. EER ve COP katsayıları ne kodar yüksekse klima o kadar tutumlu ve verimli olur.Bunu alacağınız markalar arasındaki değerlerle kıyaslayarak hangisi daha yüksekse onu tercih ediniz.
  • m.heavy kullanmaktayım. 2007/Kasım ayında aldım.gayet güzel ve tasarruflu. şiddetle tavsiye ederim. elektrik sarfiyat değerlerini yazacağı fakat pek vaktim yok bu aralar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • toshiba ve mitsubishiler var baya saglam klimalar yıllarca kullanılabiliyor hastanelerin çoğunda kullanılıyor
    toshiba klimalar
    http://www.toshibashop.com.tr/list.asp?ana=TOSKLIMA
    mitsubishi klimalar
    http://www.estore.com.tr/EStore/Browse.aspx?catalog=BeyazEsya&category=mitsubishiklima(53000000)&pageIndex=1

• naptin hocam hangar mi sogutuyoruz? 18000 btu klima 30 m2 yere cok fazla bile gelir. Ben Mitsibushi MSZ GC 35 12000 BTU klima ile 24 m2 salonda muhtesem perfromans aliyorum acik bir yer olmasina ragmen. Benim klima 30 m2 de yeterli olur. Nerdeyse her metrekareye 1000 btu kapasite vereceksin hocam. Yapmayin boyle yonlendirme paraya yazik.

quote:

Orjinalden alıntı: deepndark

30 m2 yere 18 000 BTU gerçekten az gelir ve dış ünite sürekli çaışmak zorunda olacağından sarfiyat artar. en az 24 000 btu olması gerekir. kima alınırken servis ağına ve özellikle EER (soğutma) ve COP(ısıtma) çarpanı katsayılarına bakılmalıdır. EER ve COP katsayıları ne kodar yüksekse klima o kadar tutumlu ve verimli olur.Bunu alacağınız markalar arasındaki değerlerle kıyaslayarak hangisi daha yüksekse onu tercih ediniz.
  • aslında asıl amacım öncelikli olarak soğutma amaçlı ama sıcak madunuda kullanabilirim aslında eğer faturaya aşırı katkı yapmazsa.
    Yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum sanırım mitsubishi alacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

aslında asıl amacım öncelikli olarak soğutma amaçlı ama sıcak madunuda kullanabilirim aslında eğer faturaya aşırı katkı yapmazsa.

Klimayı aldıgınızda sizinde degerlendirmelerinizi bekliyoruz.iyi günlerde kullanmanız dilegiyle.
  • Yalniz iki mitsibushi var biri mitsibushi electrik, digeri mitsibushi heavy, Mitsibushi eleckrik klima plus olarak turkiye pazarinda digeri ise iklimsa bunyesinde ve onumuzdeki yil iklimsadan sanko grubuna gececekmis. Ben uzun arastirmalar sonucunda mitsibushi elektrikten MSZGC35 inverterli ve MSH GA 25 klasik modelden olmak uzere 2 adet urun aldim ve gayet memnun kaldim klimaplus serviside cok temiz calisti.

quote:

aslında asıl amacım öncelikli olarak soğutma amaçlı ama sıcak madunuda kullanabilirim aslında eğer faturaya aşırı katkı yapmazsa.
  • Cemele ne yapıyorsun 30 m2 için 18000 btu ortalama tam gelir ben deki klima seninkiyle aynı model 12gc 27m2 ısınamıyorum yanlış cevap verme sen soğutmada kullanıcaksın onu sana yeter 24m2 için soğutmada benimde problemim yok çok soğuklarda 12btu yetmiyor ısıtamıyor . mitsubishi klimaplustan gelen ekip 18000 btu olmalıydı dedi daha önce yazdım bu sorunumu 22 m2 kadar 12000 btu garantisi 20m2 sonası ille 18000 çıkması şart . 30m2 için soğutmadada risk oluşabilir net olmamakla güneye bakan tarafsa ve arkadaşın ısıtma isteğide var kesinlikle yetmez. ısıtma amaçlı . selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: cemele

naptin hocam hangar mi sogutuyoruz? 18000 btu klima 30 m2 yere cok fazla bile gelir. Ben Mitsibushi MSZ GC 35 12000 BTU klima ile 24 m2 salonda muhtesem perfromans aliyorum acik bir yer olmasina ragmen. Benim klima 30 m2 de yeterli olur. Nerdeyse her metrekareye 1000 btu kapasite vereceksin hocam. Yapmayin boyle yonlendirme paraya yazik.

quote:

30 m2 yere 18 000 BTU gerçekten az gelir ve dış ünite sürekli çaışmak zorunda olacağından sarfiyat artar. en az 24 000 btu olması gerekir. kima alınırken servis ağına ve özellikle EER (soğutma) ve COP(ısıtma) çarpanı katsayılarına bakılmalıdır. EER ve COP katsayıları ne kodar yüksekse klima o kadar tutumlu ve verimli olur.Bunu alacağınız markalar arasındaki değerlerle kıyaslayarak hangisi daha yüksekse onu tercih ediniz.

• Hilmi-c arkadasim ben sogutma amacli olarak soyledim. Zaten yaziya bakarsan hangarmi SOGUTUYORUZ diyorum. 12000 BTU 30M2 de sogutma icin yeterlidir.Yer istanbul, en ust kat cati yok, 4 m direk guneye bakan cam ve gunun her saati gunes almaya musait 24m2 de cok net sonuc veren bir cihaz 30m2 de yeterli olur sogutma icin. Yanlis yonlendirme yok bizzat kullandigimizi soyluyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: hilmi-c

Cemele ne yapıyorsun 30 m2 için 18000 btu ortalama tam gelir ben deki klima seninkiyle aynı model 12gc 27m2 ısınamıyorum yanlış cevap verme sen soğutmada kullanıcaksın onu sana yeter 24m2 için soğutmada benimde problemim yok çok soğuklarda 12btu yetmiyor ısıtamıyor . mitsubishi klimaplustan gelen ekip 18000 btu olmalıydı dedi daha önce yazdım bu sorunumu 22 m2 kadar 12000 btu garantisi 20m2 sonası ille 18000 çıkması şart . 30m2 için soğutmadada risk oluşabilir net olmamakla güneye bakan tarafsa ve arkadaşın ısıtma isteğide var kesinlikle yetmez. ısıtma amaçlı . selamlar

quote:

naptin hocam hangar mi sogutuyoruz? 18000 btu klima 30 m2 yere cok fazla bile gelir. Ben Mitsibushi MSZ GC 35 12000 BTU klima ile 24 m2 salonda muhtesem perfromans aliyorum acik bir yer olmasina ragmen. Benim klima 30 m2 de yeterli olur. Nerdeyse her metrekareye 1000 btu kapasite vereceksin hocam. Yapmayin boyle yonlendirme paraya yazik.

quote:

• quote:

Hilmi-c arkadasim ben sogutma amacli olarak soyledim. Zaten yaziya bakarsan hangarmi SOGUTUYORUZ diyorum. 12000 BTU 30M2 de sogutma icin yeterlidir.Yer istanbul, en ust kat cati yok, 4 m direk guneye bakan cam ve gunun her saati gunes almaya musait 24m2 de cok net sonuc veren bir cihaz 30m2 de yeterli olur sogutma icin. Yanlis yonlendirme yok bizzat kullandigimizi soyluyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: hilmi-c

Cemele ne yapıyorsun 30 m2 için 18000 btu ortalama tam gelir ben deki klima seninkiyle aynı model 12gc 27m2 ısınamıyorum yanlış cevap verme sen soğutmada kullanıcaksın onu sana yeter 24m2 için soğutmada benimde problemim yok çok soğuklarda 12btu yetmiyor ısıtamıyor . mitsubishi klimaplustan gelen ekip 18000 btu olmalıydı dedi daha önce yazdım bu sorunumu 22 m2 kadar 12000 btu garantisi 20m2 sonası ille 18000 çıkması şart . 30m2 için soğutmadada risk oluşabilir net olmamakla güneye bakan tarafsa ve arkadaşın ısıtma isteğide var kesinlikle yetmez. ısıtma amaçlı . selamlar

quote:

quote:

quote:

cemele
    Yüzbaşı

1 Temmuz 2008; 21:28:09

--------------------------------------------------------------------------------

Yalniz iki mitsibushi var biri mitsibushi electrik, digeri mitsibushi heavy, Mitsibushi eleckrik klima plus olarak turkiye pazarinda digeri ise iklimsa bunyesinde ve onumuzdeki yil iklimsadan sanko grubuna gececekmis. Ben uzun arastirmalar sonucunda mitsibushi elektrikten MSZGC35 inverterli ve MSH GA 25 klasik modelden olmak uzere 2 adet urun aldim ve gayet memnun kaldim klimaplus serviside cok temiz calisti.

quote:

Yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum sanırım mitsubishi alacağım. --->Buda en alttaki alıntı diğer arkadaşın ilave ettiği yazı ile sizin yazınız.

---

benim okuma tarihimle sizin yazılarınızın tarihleri farklı ben genel konuştum tembellik etmeyip ayrıntıları kopyalasaydım daha net olurdu orda ben suçluyum ok . ama Cemele sende bende klimacı değiliz ben bu forumdaki bilgilere dayanarak konuşuyorum . Siz şayet arakadaşın ısıtma isteğinide GÖRÜP ONA GÖRE TEKRAR YAZI YAZSAYDINIZ ben bu yazıyı yazmazdım ama siz yazı yazmışsınız ve ısı istemini gözden kaçırmışsınız bende toparlayarak dikkat çektim. yine diyorum yazımdada var ve forumda inceleyin 12000 btu klimalar anca ve anca soğutma açısından 20-22 m2 kadar önerilmiş siz şimdi 24m2 kullanıyorsunuz ama ben 2-3 m2 sonrasında soğutmadada net olmayarak randıman düşeceğine inanıyorum zira 2-3 m2 önemi sınır değeri aşınca dahada büyüyor ara ve güneşi fazla almayan bir yerse 30m2 bende az çok ok derim ama siz 30 m2 kullnmıyosunuz bu cihazı budfa var. daha fazla bişe söyleyemem haddimi aşmış olurum . ama Eletrik konusunda sizi tekrar rahatsız edicem onuda bilin sizden aldığım bilgiyide bana kimse vermedi. kızmak yok elektrikte kız ama klimada hayır . ikimizde kullanıcıyız sonuçta . selamlar

• Bu üstteki yazıyı büyük ihtimal fazla alıntı yüzünden silerler kopya edip pm yapıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.