Windows 7 yüklü pc'm var. PC acılıyor yaklasık 30 saniye yada 1 dkka bekledikten sonra mavi ekran uyarısı alıp kendını resetliyor. mavi ekranın cıkma sebebini donanımsal hata olarak biliyorum ama harddisk sorunumudur yoksa CPU cok mu ısınıyor bilemedim.
Güvenli modda acınca dosylarımı alabiliyorum. ama normal de acınca anlattıgım sorun olusuyor.
Sebebi ne olabilir acaba bide format atmak sorunu çözer mi?
Teşekkürler.
İşletim sistemi kurulumu sırasında oluşabilen bi aksaklıkta bu tarz sorunlara sebebiyet verebiliyor tabiki belki format çözüm olur denebilir ama ondan önce bi ramlerinizi kontrol etmenizde fayda var gibi birde ısı degerlerinizi. Gerçi belirttiginiz sürede ısıyı kontrol etmeniz imkansız gözüküyor ama sogutmanızı kuvvetlendirerek süreyi uzatabiliyormusunuz die bir deneyin egerki uzatabiliyorsanız sıcaklık problemi olabilir. Ram kontrolu içinde ramlerin slotlarını degiştirip deneyin yada tek tek deneyin tekini cıkartın tek ramle calıstırın daha sonra digeriyle vs. bakın bakalım hala mavi ekran hatası alıyormusnuz. Harddisk sorunundan genelde mavi ekran hatası almanın yerine donma vs. tarzı sorunlar alınması daha fazla görülüyor o yuzden harddisk benim görüşüme göre en son süphelenmeniz gereken donanım parçalarından biri bu konuda
bu laptop ya, söylemeyi unuttum. teşekkur ederim yorumların için. ancak ilk alındıgından beri format atılmadı. yani cokta olmadı alalı aslında.
Isıdan kaynaklı kapatıyorsa elektrik süpürgesiyle fanı temizle.Mümkünse arka kapağı söküp el ile temizle.