|
Bildirim
|
evlensen bile çocuğu nasıl büyüteceksin ki. bu konuda amerikalılar ve avrupalılar düşünce biçimi olarak bizden çok önde. en basitinden filmlerde bile görürsünüz çocuk yapmanın hatta evlenmenin büyük sorumluluk olduğuna dair replikler. aslında hiç basit şeyler değil bunlar. bizde evlenmek ve çocuk yapmak çok basit bir şey gibi görülüyor. hadi evlenmeyi geçtim, bir çocuğu düzgünce büyütmek çok zor bir şey. ülkenin geneli "allah nasibini verir" mantığında olduğu için çocuklar da iyi gelişemiyor. bir tane büyüt tam büyüt yerine on tane yapıp hiçbirini eğitmiyorlar. konuyu nereden nereye getirdim ama söylenecek çok şey var maalesef. milli takım maçını izlerken bile ülkenin durumuna ve düşünce yapısına gelebiliyor konu. dünyada bizden başka herhangi bir milletten bir insanın konuşmaya özelden başlayıp bu kadar genele çıkabileceğini sanmıyorum. bizdeki sorunlar o kadar temelde ki, en ufak sorunlarda bile ülkenin hali konuşulabiliyor. yakın gelecekte de düzelecek gibi gözükmüyoruz.
akp'den sonra başa gelecek hükümetin doğum oranını kontrol altına alması lazım. kuzey ülkelerinde hükümet erkeklere doğum iznini teşvik ediyor, hatta ünlü ceo'lardan biri çıkıp "doğum izni almayan bir erkek gördüğümde ne kadar karaktersiz olduğunu düşünüyorum" tarzı bir şeyler demişti. açın adamların üniversitelerine bakın bizdeki gibi her üniversitede tüm mühendislik dalları, tıp vs. yok. adını hayatımda ilk kez duyduğum abidik gubidik bölümler var ve bunlara ciddi yatırımlar yapıyorlar. ihtiyaç ne yöndeyse ona göre bölüm açıyorlar. bizde ne yapılıyor peki? bilimde mi iyiyiz, yoksa sporda mı? iyi olduğumuz hiçbir yön yok. resmen allah ülkenin belasını vermiş. milletin bakanı, hükümet sözcüsü hatta muhalefet partisi kültürel, bilimsel veya sosyal açıklamalar yapar; bizimkilerin işi gücü salak saçma polemikler. öyorlamam bu kadar. |
Ak Parti burda olduğu sürece sen evlenemessin. Avrupa da olsan en az 5 milyar kazanırdın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E1825AD4A -- 11 Ekim 2016; 2:56:46 > |
|
|