Şimdi Ara

30 YAŞIN DAN SONRA BODY'E GİTMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
5.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm bu yaşıma kadar gitmedim istek heves yoktu.Ama şu bir kaç aydır beynimi kemiriyor,lan diyorum 1.85 boyum var,niye yazık ediyorsun kendine
    kilo 76
    omuz yok
    kollar ince,bacaklarda oyle

6 ayda şekillenir inşallah

• Yapay Zekanın Yanıtı

30 Yaşından Sonra Body'e Gitmek: Bilmen Gerekenler

30 yaşından sonra vücut geliştirmeye başlamak birçok kişi için bir dönüm noktasıdır. Bu süreçte, vücudunun 20'li yaşlarındakine göre daha farklı tepki verdiğini fark edebilirsin. Ancak doğru yaklaşımla 30'undan sonra da kas yapabilir ve hedeflediğin fiziğe ulaşabilirsin.

30 Yaşından Sonra Vücut Geliştirme

30 yaşından sonra vücut geliştirme, bazı fizyolojik değişikliklerden etkilenebilir. Bunlar şunları içerir:

• Hormon Seviyelerindeki Düşüş: Testesteron gibi hormon seviyeleri yaşla birlikte düşmeye başlar. Bu, kas kütlesi kazanmayı zorlaştırabilir.
    • Metabolizma Yavaşlaması: Yaşlandıkça metabolizman yavaşlar, bu da kilo almayı kolaylaştırabilir ve kas kazanmayı zorlaştırabilir.
    • Eklem Sağlığındaki Değişiklikler: Eklem kıkırdağı zamanla bozulur, bu da ağır kaldırma egzersizlerine veya yüksek etkili sporlara katılmayı zorlaştırabilir.

Omuz Genişletme

30 yaşından sonra omuz genişletme, güçlü ve kaslı omuzlar elde etmek için önemlidir. Bununla birlikte, omuz eklemleri yaşla birlikte daha kırılgan hale gelebilir. Bu nedenle, omuz egzersizlerine uygun formda ve ağırlıklarla başlamak çok önemlidir.

Kas Yapımı

30 yaşından sonra kas yapmak hala mümkündür. Bununla birlikte, daha gençken olduğu kadar hızlı olmayabilir. Kas kütlesi kazanmak için düzenli ağırlık kaldırma egzersizleri, yeterli protein alımı ve yeterli dinlenme gereklidir.

Spora Başlamak

30 yaşında spora başlamak herhangi bir yaşta başlamaktan daha farklı değildir. Yavaş başlamak, ısınma ve soğuma egzersizlerine önem vermek ve vücudunu dinlemek çok önemlidir. Yeni başlayanlar için haftada birkaç kez 30-45 dakikalık egzersizler idealdir.

Sonuç

30 yaşından sonra body'e gitmek, doğru yaklaşımla elde edilebilir bir hedeftir. Bazı fizyolojik değişikliklerin farkında olarak, düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve yeterli dinlenme ile hedeflediğin fiziğe ulaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 6 ay yaptıktan sonra bırakma şansın yok zaten, kafein vb. gibi bağımlılık yapıyor.

Yaşı sıkıntı yapılacak son şey.
  • 50-60 yaşında başlayanlar var hocam :D

Yaş sorun değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu adamları anlamıyorum arkadaş 30 yaşında kadar sporun "s" si yok, ondan sonra 6 ayda şekle girsin. Bu kafayla fazla yaşamazsın dostum
  • suÇ kullanıcısına yanıt
    abi, önemli olan aynaya baktığımızda mutlu olmak değil mi? Bu işin yaşı olmaz. Çoğu insan hatun avı için BB yapıldığını sanıyor ama bu işe gönül vermiş kişilere gidip sorsak tamamı "kızların ne düşündüğü umrumuzda değil" derler. Bu sporu ergen psikolojisiyle yapmadığın sürece hayatındaki tüm alanlara artısı olacaktır, inan bana.

Ayrıca daha 30 yaşındaymışsın, dipçik gibi delikanlısın işte ne istiyorsun.
  • Hocam bende 30 yasindayim. 1.80 im basladigimda 81 kilo idim 8 haftada 8 kilo verdim. İnsan degisim gordukce motive oluyor. Spor kadar onemli sey ise beslenme. Gerisi Allah kerim. Benim de ilk hedefim 1 sene gitmek. Bakalim nasip

• Gençler kadar hızlı gelişim gostermezsin ancak bence baslamalisin.birçok hastalığa yakalanma riskindende kurtulursun spora başlayınca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 Ayda TOEFL'DAN 60 almak?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben 36 yaşındayım ve 1 seneye yakın zamandır yapıyorum severek ve isteyerek.

• 30 lu yaşlar bir erkek için verimli çağlardır ... tabiki spora başlanılır ve herşey yolunda gider , gelişilir, zayıflanır ...
  • Bende 30 um hocam. 6 aydir gidiyorum. 190 90 kg mim 6 ayda 12kg verip, kontrollu olarak 5 kg geri aldim. Amacim yag oranini dusurup kas kutlesini arttirmak. 6 ayda kendimi simdiden terminator gibi hissetmeye basladim. Her ne kadar sekil olarak terminatorluge yaklasmamis olsakta ve 20 lik lerden daha cok kosup daha fazla agirlik kaldirmanin zevki de bir baska

• 60 kusur yasinda vucut gelistirme yapan birini taniyorum. Hicbir sey icin gec degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

Şu adamları anlamıyorum arkadaş 30 yaşında kadar sporun "s" si yok, ondan sonra 6 ayda şekle girsin. Bu kafayla fazla yaşamazsın dostum

30 yaşını geçenler ölsün mü birader

6 ayda eski haline göre gözle görünür toparlanma gösterir aksini iddia edebilir misin?
  • Gerçekci olmak gerekirse 30 yaşından sonra bir şeyler çok daha zor olur. Çünkü gençken üretilen ve doğal doping olan hormonların üretimi iyice azalmaya ve durmaya başlar. 27 yaşına kadar sürekli artan performans bu yaştan itibaren doğal olarak azalmaya başlar. 27-28 yaşlarıma kadar çok performanslı bir şekilde spor yaptım.(3 senesi salonda BB olmak üzere) Ancak verdiğim aralarla beraber sürekli olarak performansımın düştüğünü hissettim. Şu an 34 yaşındayım ve biliyorum ki 5-6 sene önceki performansıma ne yaparsam yapayım doğal yollardan dönemeceğim...En azından kendi vücumun performansını ve farklarını yaşıma göre biliyorum. 30 yaşından sonra spora başlayacaksanız en alt düzeyden başlayıp çok yavaş ilerlemeniz lazım. Aksi takdirde vücut ağrılarına ve yorgunluğa dayanamaz hemen pes edersiniz. 20 yaşında hiç spor yapmamış biriyle 30 yaşında hiç spor yapmamış biri performans ve gelişim hızı olarak çok fark eder.

• benim yaş 39 kollar bacaklar çok inceydi 35 yaşına gelince 52-56 kg dan 70 e çıktım ve 1 ay 1 haftadır spora gidiyorum 75 kg oldum kendimi daha dinç hissediyorum az da olsa şekillenmeler de oldu gençler gibi çok hızlı gelişmeyi beklemiyoruz ama faydasını mmuhakkak görürsünüz asla pes etmeyin devam edin ben öyle yapıyorum yazın Ramazana kadar 80 kg olmak ve biraz kol göğüs bacak omuz geliştirmek kalınlaştırmak amacındayım ensem bile kalınlaştı çok hızlı gitmemek lazım bu yaşta ama faydası tartışılmaz keşke yılalr önce gitseydim ama kader kısmet nasip diyelim pazartesi-çarşamba-cuma gidiyorum ve bu akşamı da iple çekiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tancatanca -- 14 Ekim 2015; 14:35:47 >
  • 30'dan sonra spor bir başkadır Spor yapacak vakit bulmak, genç yaşlara göre daha zor olsada beslenme, supplement, okuma-araştırma, maddiyat gibi yönlerden daha rahat oluyor insan. Gittiğim salondaki gençler (anam yaşlandık mı ) çok bilinçsiz bu konuda. Beslenme düzeni yok, supplement kullanmayı sadece protein tozundan ibaret sanıyorlar çok farklı protein tozları olmasına rağmen sahtekar hocamızın verdiği (elinde kaldığı) protein tozu kullanınca şişecek sanıyorlar.

6 ayda şekle giremezsin diyen arkadaş ; 21 Nisan'dan itibaren after before yaparım sana görürsün fazla yaşamazsını Ki ilk 2 ayı sadece kas, yağ kaybı gözetmeksizin diyet şeklinde geçti. Bilinçli bir şekilde yaparsan gençler kadar hızlı gelişirsin. Testesteron üretimi azalıyor veya bitiyor mu 30'da ? Tak taaaaak O yüzden 30'da da çok güzel gelişirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

Şu adamları anlamıyorum arkadaş 30 yaşında kadar sporun "s" si yok, ondan sonra 6 ayda şekle girsin. Bu kafayla fazla yaşamazsın dostum

30 yaşını geçenler ölsün mü birader

6 ayda eski haline göre gözle görünür toparlanma gösterir aksini iddia edebilir misin?

Aksini iddia ederim. Bu adam o 6 ayda nasıl beslenecek? asıl önemli olan budur, çalışma şekli beslenme şekli vs. yoksa o altı ay daha kötü bile olabilir. 30 yaşına gelenler ölsün falanda demedim..

• Bu adam o 6 ayda beslenmeyi cozememisse spora gerek yok normalde de olebilir. Baska bir acidan bakarsak zaten olumlu canlilariz. Su ucgunluk dunyada kasli olmak biz +30 larin da hakki :) Yilmak yok spora devam arkadaslar.

• 30 dan sonra gelişim yavaşmış, randımanı yokmuş vs. Hepsi palavra...
    40 ıma 6 ay kaldı. Boyum 1,73 kilom 80. Omuz, 132 cm- göğüs 110 cm- kollar 42 cm
    Yavaş gelişmem böyleyse, varsın yavaş gelişsin.
    Kimsenin lafına bakmayın, herkes çok iyi biliyor, bunu çok gördüm. 6 ay salona gelen bana hareket gösteriyor, program veriyor...
    Sporun yaşı yok hocam. Babam 67 yaşında ve sıkı ağırlık çalışıyor.
    Kolay gelsin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rapsody_izmir kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:18:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.