< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
300.000 kmde araç alanlar bu araçları kime satacak? (3. sayfa)

-
-
Millet araç alabilmek kazalı araçlar, bitik araçlar arıyor, herkes kendi penceresinden bakıyor ama durumu kötü olan insanlar var onlar ne yapsın, taksi çıkması kazalı vs. araç alan bir kitle var ülkede.
Kısacası her malın bir alıcısı vardır.
-
Bakımı yapılan araba 300 olsa ne 400 olsa ne... Ne gereksiz takıntıları var şu milletin, yok lokal boyası var, aman çiziği var. Piyasa normale de dönemiyor ayrıca her yer kol gibi.
-
Sıfır fiyatları böyle oldukça 400-450 bin km bandı yüksek gelmemeye başlıyacak gibi.
-
Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil herkes bütçesine ve kriterlerine göre araç alıyor. Ben mesela 65 bin tl bütçeye mümkün olduğu kadar konforlu ve dolu , bagaj hacmi geniş, fazla yipranmamış, yakıt sarfiyatı az olan ve yine mümkün olduğu kadar düşük km bir araç almaya karar verdim. Bu seçeneklere 2009 model 1.6 benzin lpg megane 2 exp aldım. Tavanda iki karış işlemli boya var kaput değişmiş hasar kaydı 3 bin civarında iki kapıda da boya var. Km 146 bindeydi sorgulamalari filan yaptım araç gidişi duruşu usta ve expertiz kayıtları da orjinal km olduğuna işaret ediyordu ama km düşürülmüş olma ihtimali de olsa bütçeme ve kriterlerime uyan araç buydu zaten. Piyasaya göre en az 20 bin ucuz aldım üç dört yıl binerim satarken de piyasanın altında satarım. Beni a noktasından b noktasına sıkıntısız götürüyor mu bütçeme uyuyor mu ben ona bakarım.
Aynı aracın boyasız değişensiz olanını alayım desem 85-90 istiyorlar.
Benim gibi bütçesi kısıtlı olanlar mecburen yüksek km li ya taksi çıkması ya pert kaydı veya komple boyalı fiyatı piyasadan oldukça ucuz olan araçlara yöneliyor. Benimkisinde en azından pert kaydı komple boya yok km de eğer orjinalse gayet iyi. Ben ustama sorarım expere sokarım biner sürerim km ve hasar sorgularini yaparım içime sindiyse alırım pimpirikli biri olsaydım 65 bine hatasız megane 1 bile bulamazdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 2 Mart 2021; 9:30:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Size km sahtekarlığının kesin ve basit çözümünü anlatıyorum:
Sıfır araç alındıktan sonra her petrol istasyonunda plaka ile birlikte km bilgisi de pompacı tarafından girilecek. 500, 1000, 1300, 1750 vs. gibi her seferinde kayıt edilecek (gerekirse ekrandan kontrol edilerek). Bu bilgiler de ülke çapında bir bulut sistemine yüklenecek ve şasi no'dan istenildiği zaman istenilen araç 5 tl karşılığı sorgulanabilecek. Bu yükseliş durduğu anda ya da geriye gittiği anda polis direkt ruhsat sahibini ifadeye çağıracak. Km saati mi bozuldu yoksa dolandırıcılık peşinde misin neden km geri gitti diye sorguya çekecek. Galerici ne kadar sahtekar olursa olsun, aracın önceki sahipleri 5-10 yıl düzgün şekilde kaydettirdiği için istese de km'de oynayamayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 2 Mart 2021; 9:36:27 > -
Kötü niyetli kişiler. Aracı sıfır alıp 20 30 bin km yapıp dışarıda bakım yapıp km düşürüp bir 20 bin daha yapıp serviste düşük km ile kayda giriyor. Bu şekilde 50 bin görünen araç en az 100 150 binde oluyor. Bunu da 2006 da yetkili serviste duymuştum. Yapan da sigorta eksperiymiş.
Kısaca km düşürme uzun yıllardan beri var olan bir uygulama. Yeter ki niyet kötü olsun.
Bu yüzden ikinci el her zaman büyük bir risktir. Kötü niyetlilere denk gelmeyin yeter ki.
Bu her araç illaki böyle olacak değil. Eniştemin Fairway vardı 10 yıllık 40 küsür bin. Onu sattı sıfır megane 2 aldı o da daha 50 bin olmadı bile. Küçük şehir her yer yürüyerek ulaşılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhalif13 -- 2 Mart 2021; 10:17:34 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim araba 340 bin kmde. Üzerinde sıfır motor var. İçinin 340 binle uzaktan yakından alakası yok. Diri bir araba valla memnunum ben. Gören hiç kimsede 340binde demiyor. İsteyen almasın.
-
ben de tam onu diyecektim. bazen Sahibinden de araç ilanların bakıyorum 15 yıllk araç 120bin KM de. 6 yıllık LPGli araç, 70bin KM'de. KM ile oynama tahmin edilenden daha yaygın bence.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kilometreye bu kadar takılmayin, varsa güç kaybı, segman atılır, piston değişir her neyse sorun çözülür.
Ben asıl kaporta yalanlarına gülüyorum. Koca memlekette hiç kazalı araç yok. Ya motorsiklet çarpmış yada otoparkta sürtülmüş yada çizik boyası.
Gerçi bence boyada benim için dert değil, tabi fiyatı ona göre olmalı. -
Kör satıcının kör alıcısı olur merak etmeyin, uygun fiyatlı herşey satılır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kim almış abicim sıfır fiyatına 300bin kmde araba. Benim etrafımda sıfır fiyatına o kadar km de araba alan kimse yok. evet 2nci el fiyatları çok yükseldi doğru ama o araçların sıfır fiyatlarıda aynı paralellikte yükseldi yani kimsenin sıfır fiyatına pert araba aldığı falan yok biraz abartmışsınız
-
Km düşürülür satılır, bakımı serviste yapılmamışsa, muayenesi zamanında yapılmamışsa hilelere açık bir konu bu. Gerçi taşradaysan,her gün dur kalklı trafiğe girmiyorsan yüksek km li araç da alınır, tabi ona göre fiyatla. -
aracı sıfır alabilen kişinin parasal bir sorunu yok yoğun çalışıyor yoğun yaşıyor çok geziyor aracı garanti süresinde kullanıp satıyor yenisini alıyor. bu aracı ikinci el alan adamın birinci el alacak gücü yok geliri sınırlı ve istikrarlı değil ayağını yorganına göre uzatıyor çok gezemiyor yıllar geçtikçe araç elden ele düştükçe tablo dahada bozuluyor
sonra ilk 4 senede 100.000 km gören araç sonraki 10 senede 200.000 km
anca olabiliyor. benim çevremde çok buna benzer tabloya sahip araç var her zaman kötü düşünmeyin..
ayrıca şunu söylemem lazım ülkede hep aynı insanlar sıfır araç alıp satıyor geriye kalan % 80 ikinci ele devam her evin önünde bir araç olması ülkeyi zengin göstermiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X