< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
300.000 kmde araç alanlar bu araçları kime satacak? (2. sayfa)

-
-
Yıllık 10bin yapan araçlar İnandırıcı gelmezse almazsın. He yıllık 10bin km yapan araç yok mu dersen var. Evden işe işten eve giden araç. Hesabının ona göre yaparsın. 2 senede 60 70bin km yaparak hesaplarsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
pandemi öncesi 380 binde aldığım aracı 9 ay sonra kar gözetmeksizin sattım. işimi gördü hevesimi de aldım. alan arkadaş nasipliymiş, pandemi patladı ve sonraki fiyatları biliyorsunuz.. bu aralar piyasada köpük var diye bekliyorum şartlar daha iyi olduğunda yine 250-300 bin km arası hacimli bir araç almak niyetindeyim.
-
2 sene önce 240 bin km'deki arabamı satmıştım 3 gün sonra 90 bin km olarak ilanda görmüştüm.
Şimdi o arabanın gerçek kilometresi 300 binden aşağı değildir ama sorsan 100 bin kmde derler.
quote:
Orijinalden alıntı: eagleoneyeMuayne kayıtlarından bakılır. En son kaç km ile muayneye girdiyse.
Yanlış cevap, km düşürenler zaten düzenli olarak muayene öncesi düşürüyor. Bu kadar basit detaylara dikkat ediyorlar, merak etmeyin. Aracı 300 bine getiriyor, muayeneye 150 bine düşürüyor, üzerine yine yapıyor 50-100 bin km, girerken bu sefer 180' e çekip giriyor, bir sonrakine 210'a çekip giriyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: murat2580arkadaşın dediği doğru muayenede 100 bin olsun 2 sene içinde istediğin kadar bin muayene zamanı tekrar 105 bin yap kim anlayacak soran olursa sağlık sebebiyle araç garajda yattı binilmedi dedi mi olay bitmiştir.
2 farklı arkadaşımın başıma geldi, adam 50 bin yapıyor, 15 binde muayene giriyor, üzerine aracı 140 bine getirip muayeneye 30 binde giriyor, üçüncü muayeneye de 45 bin civarı girmiş....
-
Kullandığım araba 2018 nisan çıkışlı 152bin km
Arka tamponda ufak bir ezikten ötürü boya var
Ön tampona geri geri gelip biri vurdu sol far değişti vs
Onun dışında hiç bir şeyi yok
Güzel bi kuaför temizlik ülkenin yarısına 60 bin km diye yutturursun ki gerek bile yok
Havuz paspas almışım ilk gün döşemesine ayak değmemiş daha
2 sene daha kullansam 250-300 bin yaşıda 5
Bakıyorum ilanlara 8-10 yaşında 80-100 bin km araba dolu -
9 sene kullandığım 94 model civic şu anda abimde ve 370 bine geldi. Biniciden ve bakımlı olunca ilk araç bakanların tercihi olabiliyor. Burada önemli olan al-sat arabası olmaması. Geçmişi belli ise sürpriz ihtimali yok değilse de çok daha düşük oluyor.
-
Bravo forumda 300000 km yi yeni deviren bir forum üyemiz var.Aracı 180000 km de aldı ve aldığından beri debriyaj değiştirmedi.Bunun dışında bırakın debriyajı arıza için dikkate alınır birşey değiştirdiğini de görmedim.Gelin bakın aracına 100000 km deki birçok araçtan temiz ve daha diri.
-
Her malın bi alıcısı vardır nokta
Adamlar onada çözüm bulmuş
Sıfır aracı alıyor ilk 3 yıl muayene yok 100 bin oldu diyelim 40 cekiyor sokuyor .Tekrar 60 bin yapıyor 2 yılda 60 bine çekiyor sokuyor .Ptt sorgu bakıyoruz aaa her dene 15-20 bin yapmış normal temiz alalım alıyoruz :)) bu iş bence kesinlikle şans nasip işi ,bazen boya km takıntısı insanları görünce hak veriyorum .
Yetkili servis bakım lı mı
Sonra değişen tramer var mı yoksa almak saçma .
Adam 3 parça değişen hasar Kaydı yok diyor sanayide macun işlem cıkma ne ararsan yapılmış
Diğer tarafta adam 3 parça değişen en ufak parça bile direk değişim olmuş hasar kaydı 13 bin sen hasar kaydı vad diye 7-8 bin altına almaya çalışıyorsun gidiyorsun sanayi deki aracı alıyorsun airbag patlakmış direnç varmış o bu şu hakedşyor ya bazen gerçekten insanımız istisnalar hariç çoğunluk bu kadar ama gördüğüm kadarıyla yeni nesil bizler hibi düşünüyor bakalım düzelecek umut var
Yazım hatası fazla olabilir mobilden
-
Çoğu uygun fiyatlı binecek araç aradığı için alıyor. Sonra yine kırsal kesimde tanıdık eşe dosta veriyorlar.
Edit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 19 Şubat 2021; 21:30:33 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sifir arabalar dusmeye mi basladi . Clio linea dacia filan herhalde bahsettigin sifir arabalar. Onlar bildigin sahin dogan kartal toros. Klimali doganla lineanin farki ne ? 2 tane hava yastigi mi ? Bizim ulkemizde 2. El fiyatlari 2. El arabasini satmak isteyenler yukseltmiyor bunu anlayin artik
BIZIM ULKEMIZDE 2. EL ARABALARIN FIYATININ YUKSEK OLMASI DEVLETIN "0" km ARABALARDAN ARACLARDAN YUKSEK VERGI ALMASI YUKSELTIYOR.
ALDIGIN ARABANIN MOTOR HACMINE GORE NEREDEYSE %51ILE %60 ORANINDA PARASINI DEVLETE VERGI VERIYORSUN.
NE ZAMAN 200 BINE SATILAN BIR ARABA 100 BINE SATILIR O ZAMAN 2. EL ARABALARINDA FIYATI DUSER.
bende 2010 c5 var kimse kusura bakmasin 100binin altina vermem . Begenmeyen gitsin 120 bine 0 kmde dogan sahin toros alsin
Sıfır araca da km çekerse o direk ticari araçtır. Başka açıklaması olamaz.
Neden inandırıcı gelmiyor merak ediyorum??? 15 yılda 200 bin km yapsa yılda 13-14 bin km yapar yani bu rakam normal ki. Anadoluda küçük yerlerde birçok araba bu km'leri bile yapmıyor.quote:
Orijinalden alıntı: Finnbhennach
15-20 yaşındaki arabanın 150 binde olduğuna inananlara.
Her arabayı şirket arabası sanmayın zaten arabanın kozmetiği belli ediyor yaptığı km'yi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
KM den ziyade bakımı yapılmış ve sicili dürüst araç olmalı. KM dediğiniz kullanıma bağlı olarak değişir. İstanbulda kullanılan araba ile balıkesirde kullanılan araba aynı KM de çok farklı yıpranabilir. Piyasada olan KM takıntısından dolayı malesef yaş aldıkça araçlardaki dürüstlük azalıyor ve sicil bozuluyor. Doğru bir fiyat ile ilk sahibinden sicili dürüst olan bakımlı 400bin KM deki 10yaşındaki bir aracı çok rahat bir şekilde 5yaşında 120bindeki 4.sahibinden satılık bir araca tercih ederim. Metal yorgunluğu denen olgu malesef biraz piyasada ağıza plasenk olmuş bir tabir. Biraz araştırınca kritik eşiğin neler olduğunu öğrenebiliriz.
Ekleme: Tercih ettiğim için rahatça yazabiliyorum:)
-
Her malın alıcısı vardır diye boşuna dememişler. Bazıları muhtemelen son muayene veya son yetkili servis bakımı km'sine bakıp, km düşürmeye gideceklerdir.
Ama bunu yapmasalar bile muhtemelen alıcısı çıkar. Üçkağıt yapan 5-10 bin fazlaya satar, yapmayan ise 5-10 bin ucuza.
He kalkıp da 500 bin km'deki arabayı 250 bine düşürürse o da işin civcivli kısmı. Tarcanlara malzeme lazım.
-
Dikkat ettinizmi 4..5 yillik araclar 150..200 bin km araliginda ilanlarda.
Ama
15..20 yillik araclarda hep 150...200 bin km lerde 2...3 defa el degistirince arac alip satanlardan biri km yi dusuruyo. Bizde psikolojik olarak dusuk km li araca biniyoruz. Icimiz rahat ediyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X