sülfatlaşma çok fazlaysa aküyü kurtaramazsınız. aşırı şarj ayini bitince yalancı bir voltaj verir, hatta oto aküleri marş bile basabilir. ama c20 testine sokunca herşey belli olmaktadır. malesef yeni akü almak gerekmektedir. sülfatlaşmayı engellemek istiyorsanız aküyü ara sıra şarj edeceksdiniz. |
300 Liralık Aküyü Güç Kaynağı İle Tamir Etme (Yuasa) (2. sayfa)

-
-
şunun gibi cihazla sarıyı vurmazsa inanmam halojen lambayı yakıp akü test cihazında kırmızıda kalan çok akü gördüm.
sende bir denemelisin.
-
bilgisayara bağlı ups var bunda ki akülerin ölmemesi için nasıl bir önlem almalıyız?
-
Fesat olma kardeşim. Sen ne yapardın?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aleyküm selam, bu bir akü kurtarma aleti değildir, güç kaynağıdır. İsterseniz akü kurtarmada da işe yarar. Ama tüm aküleri kurtaracak ve ilk günkü haline döndürecek diye bir şey yok.
Sıfır akünün bile 2 sene dayanmadığı durumlar oluyor. Bu açıdan bir garanti verilemez.
Ayrıca akü fabrikadan çıktığı gün 12 saat çalışıyorsa zamanla bu çalışma süresi azalacaktır, bu alet ya da farklı bir alet aküyü ilk günkü durumuna getiremez.
Bu amaçlar için bu aletin alınması çok doğru olmaz. Ama onlarca akünüz vardır, çöpe atmak yerine 6 ay-12 ay-24 ay artık ne kadar dayanacaksa o kadar kullanacağınız şekilde tamir etmek isterseniz işinizi görür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piladam -- 30 Haziran 2021; 11:0:19 > -
Aküyü geri alanların ilk sebebi kilosu 6-8 tl civarına hurdaya satmak. (Yasa gereği akü satanların belirli bir kilo atık toplaması lazım ama o yasa için mi alıyorlar ikinci sebep için mi alıyorlar bilemem :))
İkinci sebep tamir edip başkasına satmak olabilir. Ama üzerinde tarih yazar, 1 seneden eski üretim tarihli aküleri almamak lazım.
Dediğim gibi arızalı denilen akülerin çok büyük bölümü aslında arızalı değildir veya arızalıysa bile çok basit bir şekilde giderilebilecek bir arızaya sahiptir.
Ben bunu 300 liralık akü üzerinden anlattım ama siz 2000 liralık akü veya on binlerce liralık akü sistemi üzerinden de düşünebilirsiniz.
-
Bazı basit soruların cevabı çok zor oluyormuş, güç kaynağı güç kaynağıdır :)
İstediğimiz DC voltaj ve akımı alabileceğimiz ayarlı bir cihazdır. Elektrik şebekesinden 220 VOLT AC gelir, dc sistemlerde işimize yaramaz. Bu tür cihazlar AC/DC dönüşümü yapar.
İsterseniz şarj aleti olarak kullanırsınız, isterseniz devrenize gerekli voltajı verirsiniz.
Akü şarj aletlerinin birçoğu ile bu iş yapılamaz.
Çünkü akü şarj aletine arızalı aküyü bağladığımızda voltajı çok düşük olduğu için şarj edilemeyebilir ya da voltajı fırladığı için şarj aleti aküyü doldu sanar.
Bazı akü şarj aletlerinin kurtarma modu vardır, onlar hariç.
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: piladammeasjlar tam gitmemiş anlog bir cihazla yük demek istemiştim https://www.malzemeevi.com/ntbt50-aku-test-cihazi-analog-6v12v-125a-profesyonel?gclid=CjwKCAjwrPCGBhALEiwAUl9X07oSVgu2nuAry2tncxwLJs01GpOxjt7EfSAbHwQAR04nUcwWqiBG1BoCgGQQAvD_BwE
-
Kaç seri akü var içinde? 1 seri ise ve sürekli şarjda ise yapacak bir şey yok.
Olur da birkaç ay kullanmama durumunuz olursa mutlaka tam şarjlı saklayın.
Ancak birkaç akünün seri bağlandığı bir sistemse ve imkan varsa aküler arada bir teker teker tamamen şarj edilip dengelenirse çok iyi olur.
(Elektrik işlerine yatkın değilseniz UPS çok tehlikeli olabilir, lütfen dikkat edin)
-
Ama o cihaz benim onardığım akü için çok fazla güçlü.
Bendeki akü 12V 7 Ah akü, bu aküden normalde 125 amper çekilemez zaten.
Daha büyük bir akü kurtarınca mutlaka deneyeceğim.
(Özellikle profesyonel test cihazı dediğim sistem bu linkteki cihazın yaptıklarından çok daha fazlasını çok yüksek doğrulukla yapabiliyor.)
-
-
Bu tür cihazlar genelde ayarlı değildir, pilden ne kadar akım çekilebilecekse çekmeye çalışırlar. (Elimde var zaten ama büyük akülerde kullanıyorum)
Ayrıca bu cihaz 10 saniyede ölçüm yapıyor, ben IEC standartlarına uygun, günler süren çok daha detaylı testler yaptım, daha ikna edici olması gerek :)
Sonraki videolarda ampul yerine bu cihazdan da kullanabilirim.
-
9A 2 adet yuasa var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
aynı akünün ölüsü var bende. yerine bir akü alıp 15 yıllık upsye taktım. 650 watt güç kaynaklı kasayı kaldırmıyor 5 saniyede elektrik kesiyor o sırada pcyi kapatamıyorum zaten. acaba benimkini tamir etsem 2 aküyü paralel bağlantı yapsam sistemi tutabilir mi
-
Aynı ups eskiden sistemi çalıştırabiliyor muydu? Ups'in gücü yeterli miydi?
Eğer yeterliyse aküler onarılınca çalıştırır diye düşünüyorum.
Birçok ups'in sadece birkaç saniye çalışmasının sebebi akü arızasıdır.
-
2 paralel ise çok yapacak bir şey yok. Zaten sürekli prize bağlıdır, kullanmayacağınız zaman tamamen şarjlı bırakın.
Eğer 2 seri bağlı ise arada bir akülerin voltajlarını ölçüp fark varsa teker teker şarj etmek gerekebilir.
Onun dışında şu şekilde kullanın diye verebileceğim pek tavsiye yok maalesef.
-
elimde 12 V 9 amper jel akü var nasıl kendine getirebilirim?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tebrikler donanımhaber ruhuna yakışan bir konu.. özlemiştik böyle konular görmeyi duygulandım desem yeridir..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X