Şimdi Ara

3000 Lira Bütçeyle Videodaki Sesi Verebilecek Eksoz Yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2003 Model Bmw 530i kullanıyorum. 6 silindirli 3000cc motora sahip. Arabanın tüm herşeyi orjinal, egzozlara da hiç ellenmemiş. Ancak katlar değişecek, tıkalı olduğunu söylüyor usta. Ben de onlara el atmışken arabanın sesinin de aynı videodaki gibi olmasını istiyorum.

Bu şekilde bir ses almak için ne yapmam lazım? (Usta tavsiyesi olanlar istanbulun heryerinde bildikleri ustalar varsa yazarlarsa sevinirim)

Aynı sesi 3.000 lira bir bütçeyle alabilir miyim?

Yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.

VİDEO LİNKİ:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fdh61 -- 22 Kasım 2017; 15:9:40 >

• Sadece katları iptal ettirme seçeneği de var, bu durumda ses abarti şekilde çıkar mı? Rahatsız edici bir ses istemiyorum, yukarıdaki videodaki kadar olsun yeter.
  • Araç I6 ama siz V8 sesi istiyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 22 Kasım 2017; 17:30:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Araç I6 ama siz V8 sesi istiyorsunuz...

Evet doğru ama ekstra harcamayla ve düzenlemeyle olur mu onu merak ediyorum. Olursa da 3.000 liraya olur mu?

Veya aynı sesi alabilmek icin kac para harcamam lazım.

Ya da videodaki ses sadece bana mi güzel geliyor, hic oynamamam mi lazim?
  • 5.40 al. sadece biraz fazla mtv verirsin.
  • Motoru güçsüz olup şöyle egsoz ile saçma sapan ses çıkaranları görünce yolda arabayla vurasım geliyor.
  • TSY kullanıcısına yanıt
    Bu arabayla olmaz diyorsunuz yani
  • Zaten ben sacma sapan ses cikmasin, ayni videodaki gibi ses ciksin diyorum.

Videodaki ses kötü mu?
  • E39 5.30'dan nasıl sesler elde edilmiş youtubeda bir bakın isterseniz. Sıralı 6 silindirden de kendine has sportif bir ses alınabiliyor. Birçok V6'dan daha güzeldir sıralı 6 silindir sesi.

Ama V8 sesi elde etmeye çalışmak zor. V8'in silindir ateşleme sırası, emme manifoldu akustiği vs. çok başka. Bu süreç yorucu ve tatmin edici olmayabilir. Sıralı 6 silindirin sesi de çok güzeldir ve sportiftir. Siz buna ortaya çıkarmaya çalışın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fdh61

Bu arabayla olmaz diyorsunuz yani

malesef ömrüm bmw üzerinde geçti. yakıt fiyatları çok yükseldi yoksa 4 kapı e36 m3 e geçecektim :S
  • Downpipe+kat iptali + orta susturucu iptali (resenator delete) ve iyi bir spor son susturucu ile çok iyi ses alırsınız. Burada ki masraf olacak şey spor son susturucu , zaten gerisi düz boru. Bu şekilde muayeneden geçmez aklınızda bulunsun, bu yüzden mümkün mertebe kaynak yerine kelepçe kullanılmasını isteyin ki muayeneye girerken 15dk lık işiniz olsun.

Bir arkadaş motoru güçsüz arabalardan bahsetmiş ancak bu araba 3000motor 6 silindir ve bu işe çok uygun neyi kastetmiş anlamadım. Sonuçta 1.6motor şahine yapmıyorsunuz bu işlemi, son kuruşuna kadar değer. Rakam da max. 2bin500 civarı tutar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre4748

Downpipe+kat iptali + orta susturucu iptali (resenator delete) ve iyi bir spor son susturucu ile çok iyi ses alırsınız. Burada ki masraf olacak şey spor son susturucu , zaten gerisi düz boru. Bu şekilde muayeneden geçmez aklınızda bulunsun, bu yüzden mümkün mertebe kaynak yerine kelepçe kullanılmasını isteyin ki muayeneye girerken 15dk lık işiniz olsun.

Bir arkadaş motoru güçsüz arabalardan bahsetmiş ancak bu araba 3000motor 6 silindir ve bu işe çok uygun neyi kastetmiş anlamadım. Sonuçta 1.6motor şahine yapmıyorsunuz bu işlemi, son kuruşuna kadar değer. Rakam da max. 2bin500 civarı tutar.

+1

Baştan sona kadar doğru. Olması gereken cevap budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

E39 5.30'dan nasıl sesler elde edilmiş youtubeda bir bakın isterseniz. Sıralı 6 silindirden de kendine has sportif bir ses alınabiliyor. Birçok V6'dan daha güzeldir sıralı 6 silindir sesi.

Ama V8 sesi elde etmeye çalışmak zor. V8'in silindir ateşleme sırası, emme manifoldu akustiği vs. çok başka. Bu süreç yorucu ve tatmin edici olmayabilir. Sıralı 6 silindirin sesi de çok güzeldir ve sportiftir. Siz buna ortaya çıkarmaya çalışın...

Youtubeda başka videolarda da baktım ama dedigim gibi, benim istedigim v8'in tok sesi, bunun için illaki bir sey yapilabilir diye düsünüyorum. Mesela aynı arabanın sürüş halindeki sesi de aşağıda. Bence imkansız degil veya beklentimin çok yüksek olduğunu düşünmüyorum.

• quote:

Downpipe+kat iptali + orta susturucu iptali (resenator delete) ve iyi bir spor son susturucu ile çok iyi ses alırsınız. Burada ki masraf olacak şey spor son susturucu , zaten gerisi düz boru. Bu şekilde muayeneden geçmez aklınızda bulunsun, bu yüzden mümkün mertebe kaynak yerine kelepçe kullanılmasını isteyin ki muayeneye girerken 15dk lık işiniz olsun.

Çok sağolun hocam detayli bilgi için...

Bu yaptıklarınızla birlikte v8 gibi ya da ona çok yakın tok ses alabilir miyim? Bir de yukaridaki videodaki gibi bir ses muayenede falan sorun olmaz heralde demi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Selami Şahin 1.6 ie

quote:

+1

Baştan sona kadar doğru. Olması gereken cevap budur

Atmosferik motora downpipe öyle mi? Bu mu doğru?

O arkadaş ezbere konuşmuş. Egzozda ne var ne yok değişsin demiş. Bunu herkes söyler. Downpipe atmosferik araçta olmaz Atmosferik araçta headers olur.

Ben dediğim gibi V8 sesi alınmasının zor ve yorucu bir süreç olacağını düşünüyorum. Ama sıralı 6 silindirin de çok güzel bir sesi olduğunu söylüyorum..

Mesela şu videoya bakalım. Araçta son susturucu vs orta susturucu iptali yapılmış ses bu...

https://youtu.be/zaUX8SGKR-A

Ben önce katalitik iptali yapılmasını tavsiye edebilirim. Eğer bu ses yeterli gelmezse son susturucu değişikliğine gidilebilir. Bu son susturucu ne olmalı, ne olmamalı hem youtube'dan izlenen videolardan hem de E38 530 sahibine olanlardan fikir alınıp karar verilmeli. Ezbere konuşanları dinlerseniz sonuç tatmin etmeyince olan paranıza ve zamanınıza olur...

Eğer para harcanmak istenmiyorsa kat iptali ve orta susturucu iptali yapılabilir. İstenildiğinde geri takılır.

• Fdh61 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, oldukça tok ve güzel bir ses alırsınız, tabiiki v8 deki hırıltı ve gürleme olmaz ama sesin tok olacağından şüpheniz olmasın, aracın kullanım keyfi artar. Daha da başarılı bir işlem için motorunda rahat nefes alması lazım, aracınıza uygun kaliteli bir açık hava filtresi (intake kit) takarsanız performansınızda tüm bu işlemlerle kayda değer ölçüde arttırırsınız.
  • Arkadaşım asıl sen google ile bakıp türkçe de yerleşmiş downpipe kelimesini evirip turbo dan başkasına olmaz diyorsun. Bal gibi de olur. Önce "down pipe" kelimesinin tam olarak ne olduğunu öğren derim. (ingilizcenden emin olamadığın için ayrı yazdım rahat kelime köküne inebilesin diye, biliyorsan sorun yok)

Buyur aşağıda ki linktende göreceğin üzere işin aslı budur, olur ama turbo da ki boyutkarda performansa etkisi olmaz. Downpipe ın hem turbo hem atmosferik araçlarda ne manaya geldiğini iyi incele bence.

Kısa bir bölümünü çevirmem gerekirse : "teknik olarak downpipe: headers veya egzoz manifoldunu katilitik konvertöre bağlayan bir egzoz sistemidir." ee şimdi sen atmosferik araçta headers olur demiştin ne oldu şimdi

Arkadaşımız birşey sormuş ve lafı çok uzatmadan kısa bir özet geçelim dedik konuyu evirip çevirip nereye getirmişsin. Benim kısa yazdığım şeyi zaten iyi bir egzozcuya söylese istediği noktaya ulaşır.

http://www.exhaustvideos.com/faq/whats-a-downpipe-and-why-would-i-want-one/

What’s a Downpipe?

Technically, the “downpipe” section of an exhaust system connects the headers or exhaust manifold to the catalytic converter(s). For most vehicles, the downpipe section is essentially incorporated with the catalytic converter section, and since there’s very little performance or fuel economy benefit to replacing a modern catalytic converter (they’re just not that restrictive), most vehicle downpipes are never given much thought.

However, on a vehicle equipped with a turbocharger, an after-market downpipe can offer a significant improvement in performance

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Buyur arkadaşım bu da sana toyota mr2 sw20 turbosuz araç için downpipe. Kafanda ki headers ve downpipe kelimelerinin daha rahat ışık tutması için. Bu arada güzel kardeşim inan bu işlerle ilgiliyim, altımda bulunan 225hp stock aracı +400hp ye çıkarmak için profesyonel çalışıyoruz. 34 yaşındayım 18 araç değiştirdim bunlar içinde wrx sti da var.

Bu yüzden beni mesajından haberdar etmeden bilgisizlikle suçlaman hoş olmamış. Mesela mesaj yazarken beni de CC leyip atmosferik araca downpipe olmaz deseydin daha güzel bilgi paylaşımında bulunurduk. Kaldı ki insanlar yanlış ta yazabilir, bu beni bilgisiz yapmaz sadece bir konuyu bilmiyor yapar.

http://www.japspeed.ie/toyota-mr2-non-turbo-tubular-manifold-downpipe.html

• Kusura bakma, forumda bulunan ergenlerden dolayı bazen arada yanlış kişiye çatabiliyoruz.

Ben de modifiyeli araç sahibiyim. Ls3 motor sahibiyim ve egzantirik, egzoz sistemi, egzoz manifoldu modifiyesi yapıldı.

Downpipe kelime anlamıyla aşağı sarkan boru anlamına geliyor bunu biliyorum. Yabancılar downpipe'ı sanırım bizim gibi daha dar kalıpta kullanmıyorlar. Türkçe üzerinden daha doğrusu Türkiye'ye bakarak durumu değerlendirecek olursak turbolu olan motordaki downpipe ile atmosferikteki bayağı farklı. Atmosferiklerde genelde egzoz manifoldundan sonra ta arabanın arka tamponuna kadar yek pare bir boru oluyor. Bazılarında da vidalı borular bulunabiliyor.

Bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak isterim. Keza benim de bilgi dağarcığım elverdiği ölçüde yardımım olacaksa seve seve. Kırıcı olduysam kusuruma bakma. Modifiye sayfalarından birkaç cümle ezberlemiş ve onu tekrar eden biri olarak algıladım... İyi akşamlar, araç içinde kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 23 Kasım 2017; 18:5:3 >

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Yok hocam problem değil önemli olan ortak noktada buluşmak. Tabii ki bende sizin bilginizden faydalanmak isterim, kaldı ki çok çok ciddi bir makineyle uğraşıyorsunuz, arada danışacağım konularda olabilir.

Sizde haklısınız gerçi attığım ilk mesaj çok yüzeysel olmuş bahsettiğiniz izlenim var biraz aslında, biraz daha detaya inerek paylaşımda bulunabilirdim. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.