Şimdi Ara

3000 TL DSLR Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Foruma yeni üye oldum ve fotoğraf konusunda çok tecrübeli değilim.

Benim kullanım amacım günümüz gençlerinin merakı veya günlük çekim v.b gibi amaçlarla değil bu sebepten profesyonel destek almak için yardım istiyorum.

Adobe Illustrator, Corel Draw. Photoshop CC gibi programlarda logo tasarım,illüstrasyon,manipülasyon gibi çalışmalar yapacağım. Bu yüzden bana fikir veren gördüğüm her şeyi bütçemin el verdiği cihaz ve ekipman ile en iyi performansı alarak çekmem gerekiyor. Kısaca damacanayı da çekebilirim yolculuk yaparken gördüğüm uçan kuşuda çekebilmeliyim.

Bütçeme göre bana önerebileceğiniz ürünler nelerdir. Marka takıntım yok ancak 2. ele güvenilebilirlik olarak pek sıcak bakamıyorum maalesef.

Danıştığım ekip arkadaşlarım bana makine olarak Nikon D5500 önerdiler sizce nasıldır beklentimi karşılar mı ? Objektif önceliğim önümdeki 2-3 haftalık süreçte acil değil şu anlık makineye alışmam ve bana sunduğu kolaylık ön planda benim için çalışmalarım dahilinde. Tabiki objektif önerilerinizide yazarsanız çok mutlu olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba açıkçası önemli olan objektif.
    Kitlensli bir DSLR ile anahtarlık çekmek istediğinizde hayal kırıklığına uğrarsınız.
    Son çıkan akıllı telefonlardan biri ile anahtarlığı daha iyi çekersiniz.
    Çünkü telefonlar daha yakına odaklanabiliyorlar.

Ben tüm tecrübesiz arkadaşlara önerdiğim gibi size de Sony Rx100m3 veya Canon G7x gibi makinaları öneririm.
    Bunlar her yola gelir. Çok kullanışlı ve pratiktir.

İlle de büyük makina isterim dersemiz Fuji XT1 gibi makinalar bakmanızı öneririm.
    İyi günler.
  • Selam...
    18-55 kit lens ile alırsanız zumu az olacağından belki kısa sürede bir tele lens(yani daha uzakları yakın eden) ihtiyacınız olabilir. Kuş falan dediğiniz için hani. Bir de 18-105 ve 18-140 kit lensleri de var ama fiyat da haliyle yükselir. Kit lens konusunda çoğu kişi olumsuz ifadeler kullanırlar. Ben size yorum yapmayayım da bu forumda kit lens ile çekilmiş fotoğrafların paylaşıldığı bir başlığa yönlendireyim. Kendiniz laflara değil lensin ortaya koyduğu sonuçlara bakarak karar verin. Bence en sağlıklısı bu olacaktır.

Şöyle :https://forum.donanimhaber.com/18-55-lensler-ile-cekilmis-fotograflar--58072200-49
    Geriye doğru bakılacak epey fotoğraf var. Çok iyisi de var, kötüsü de. Farkı yaratanın kullanıcı olduğunu açıkca göreceksiniz. Yani bu da bence şunu gösteriyor birilerinin "kötü" dediği bir şey aslında hiç de öyle olmayabilir. Kullanmayı bilmek, ihtiyaç ve beklentiler ile alakalı bir durum bu. Ben 3 sene sadece kit lens kullandım. Buradakilerin dediğine bakar isek o kadar kötüymüş ki kit lens ile çektiğim fotoğraflar stok sitelerinde satılıyor ! ? Anladığım kadarı ile sizin de çalışma alanlarınız profesyonel mesleğinizi uygularken yardımcı olacak bir ekipman olarak iyi bir fotoğraf makinası almak. Nikon D5500'ün 2016/2017 için alınabilecek en iyi modellerden biri olduğunu düşünüyorum. Raw fotoğraf işlemeyi de becerirseniz kit lens falan bana mısın demez. Yeter ki makinaya hakim olun, kullanmasını iyi öğrenip bilin.

Şuradan da
    https://www.dpreview.com/reviews/nikon-d5500/8
    bir çok farklı makinaya ait test fotoğrafı sonucunu kendiniz inceleyebilirsiniz. Ayrıca kutularda ISO'yu RAW yada Jpeg'ini seçebilirsiniz. RAW seçerseniz her modele ait kutunun altında RAW dosyasını indirme linki de var. İndirip Photoshop'ta kendiniz de işleyip sonucu görebilirsiniz. Buradaki direk makina çıktısı Jpeg'lerden daha iyi sonuçlar alabilir Raw işlemeyi bilen birisi. Mesela ben bu Nikon D5500'ün ISO 1600'de çekilmiş RAW'ını indirip işledim müthiş.

3000 TL DSLR Önerisi
    Tam boy için link :https://store.donanimhaber.com/df/30/99/df309953f413cc7060bcd0752d62845f.jpg

Renkler ile çok ilgilenmedim. Detay ve keskinliğe dikkat ediyordum. ISO 1600'de bu çözünürlükte bu kalite bence çok iyi. Dikkat ederseniz işlediğim foto çözünürlüğüne de görürsünüz. 24mp. olması nedeni ile çıktının herşeye yetecek kadar ufak bir küçültme ile de sonucu daha da iyi görünür hale getirebilirsiniz. Ben burada %75 ufaltma yaptım 13.5 megapixel'e düşürdüm orijinal çıktıyı mesela. 1 metrelik baskılar almayacaksanız bu bile çok.

Tabi bir şeye de dikkatinizi çekmek isterim. Buradaki fotoğrafları çekerken kullanılan lensler o markanın ürettiği en başarılı lensler içinde birisi ile çekiliyor genellikle. Bunun bilgisi de her kutunun altındaki " i " (info) ikonuna gelince görünüyor.

• Teşekkür ederim bilgilendirme için 😁 Şu anki süreç dahilinde araç, bina giydirme veya açık hava reklam gibi etkinliklerde kullanmayacağım sonuçta. Çalışmayı göstermeniz gerçekten içimi rahatlattı. Bahsettiğim gibi şu anki sistemim tamamen dijital ortamda tabii müşterinin istediğine göre kartvizitten, antetli kağıda veya araç giydirmeye kadar geniş skalayada sahip ancak şu anlık o kadar ileriyi göremediğimden amacım bu alanda kendimi geliştirmek. Yalnız konuyu açarken unuttuğum bir noktaya değinmek istiyorum bu ürün yanımda olucağından gözede hitap etmesini beklemek sizcede yanlış bir gereklilik mi ? Mesela kırmızı renkte olan D5500 gövdeyi çok beğendim ancak resmi satış yerlerini aradığımda Türkiye için gönderim olmadığını ve sipariş geçemediklerini söylediler. Bu konuyla alakalı yapabileceğim birşey söz konusu mu sizce ? Yurtdışından getirtmek v.b ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acynn -- 24 Aralık 2016; 2:30:56 >

• Acynn kullanıcısına yanıt
    Dostum hayırlı olsun öncelikle. Eğer çok çok güzel renkler istiyorsan Fujifilm de bak derim. Özellikle Xt1 fiyat performans dengesi çok yüksek bir ürün. 18-135 ile tamamen su ve toza karşı korumalı olurlar. Fujifilm kullanıyorum gerçekten çok çok iyi renkleri var. 18-55 mucizevi bir kit lens. Ama fiyatına bakarsan kit lens olmanın dışında. 18-135 ten daha kaliteli, daha keskin, daha karakterli bir lens. Ama su ve toza karşı tam korumalı değil. 3000 TL için D5500 çok giriş seviyesi bir ürün. Daha iyi ürünler alınabilir. İkinci el D600 + 50mm gibi bir set mesela. Bunun kararını deneyerek vermelisin. Aldıktan sonra memnun olmamak sonradan keyfini kaçırabilir. Fujifilmleri denemek için workshopa katılabilir yada mağazada detaylı olarak inceleyebilirsin. Bütçeni biraz daha yukarı çıkartırsan ikinci el 6D ve 40mm önerebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.