Şimdi Ara

3000TL gunlerce yuk altinda calisacak borsa pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar yakin bir arkadasima borsa programi (ideal) icin bir bilgisayar kuracagim. Programin CPU gucune ihtiyaci var ve surekli %100 yuk altinda gunlerce belkide haftalarca kapanmadan calisacak. Bir kac konuda fikirlerinizi almak istiyorum arkadaslar.

Dusundugum sistem ozellikleri su sekilde:
    CPU: Intel i7 6700K
    SSD: Samsung EVO 850 250GB
    Anakart: ASUS Z170-P Intel Z170
    Ram: Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15 1.2V Dual Kit Ram
    CPU Cooler: 212 evo
    PSU: ZALMAN ZM600-LX (Bu arada kendim XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS 600W kullaniyorum hangisi daha mantikli sizce)

1)Aklima takilan ise su, surekli calisacagi icin bir sikinti cikarmi. Bu tarz isler icin Xeon islemcisimi almammi daha dogru olur? Benzer fiyata Xeon islemciler performans konusunda yanina bile yaklasamiyor.
    2)Anakart secimi konusunda ne diyorsunuz? Eger uzun sureligine dayanacaksa overclock bile yapmayi dusunuyorum.
    3)Ram leri daha dusuk CL li almam fark edermi? Arastirmalarima gore program pek ram bellegini kullanmiyor (sabit 600 700mb)

Bilgisayara goruntu almak icin eski bir gpu takilacak ve bu bilgisayar bu IDEAL programi disinda baska bir sey icin kullanilmayacak. 3000TL ye en yuksek verimi nasil alirim sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seveax -- 21 Mayıs 2016; 2:57:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seveax

Merhabalar yakin bir arkadasima borsa programi (ideal) icin bir bilgisayar kuracagim. Programin CPU gucune ihtiyaci var ve surekli %100 yuk altinda gunlerce belkide haftalarca kapanmadan calisacak. Bir kac konuda fikirlerinizi almak istiyorum arkadaslar.

Dusundugum sistem ozellikleri su sekilde:
    CPU Intel i7 6700K
    Anakart ASUS Z170-P Intel Z170
    Ram Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15 1.2V Dual Kit Ram
    CPU Cooler 212 evo
    PSU ZALMAN ZM600-LX (Bu arada kendim XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS 600W kullaniyorum hangisi daha mantikli sizce)

1)Aklima takilan ise su, surekli calisacagi icin bir sikinti cikarmi. Bu tarz isler icin Xeon islemcisimi almammi daha dogru olur? Benzer fiyata Xeon islemciler performans konusunda yanina bile yaklasamiyor.
    2)Anakart secimi konusunda ne diyorsunuz? Eger uzun sureligine dayanacaksa overclock bile yapmayi dusunuyorum.
    3)Ram leri daha dusuk CL li almam fark edermi? Arastirmalarima gore program pek ram bellegini kullanmiyor (sabit 600 700mb)

Bilgisayara goruntu almak icin eski bir gpu takilacak ve bu bilgisayar bu IDEAL programi disinda baska bir sey icin kullanilmayacak. 3000TL ye en yuksek verimi nasil alirim sizce

Sürekli yük altında ve hiç kapanmadan çalışacak bir PC için kasa, PSU, anakart, soğutucu sağlam seçilmelidir kardeşim..

Anakart: ASUS Z170-A DDR4 3400 MHz (O.C.) Soket 1151http://www.eksenbilgisayar.com/asus-z170-a-z170-lga1151-ddr4-2133-mhz-anakart

PSU: High Power Astro Lite 750 Watt 80+ GOLD (12V Tek Kanal 750 Watt)http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=103494

İşlemci Soğutucu: Noctua NH-U12S Intel / AMD 12 cm PWMhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5967

Kasa: Corsair Carbide SPEC-02 USB 3.0 MidT ATX Siyahhttp://www.eksenbilgisayar.com/corsair-carbide-series-spec-02-cc-9011051-ww-power-yok-siyah-kasa-

Ekran Kartı: Sapphire R5 230 1 GB DDR3 64 Bit DX 11http://www.eksenbilgisayar.com/sapphire-r5-230-1gb-ddr3-ekran-karti--11233-01-20g

TOPLAM: 2990 lira..www.eksenbilgisayar.com Fiyata işlemci ve 16 GB seçtiğin RAM'ler de dahildir.. Bu sistem sana epey uzun süre gidecektir..

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    i7 de zaten intel HD Graphics 530 yok mu? verdiğin anakartta hdmi çıkışı da var, ekran kartına gerek yok ki hatta ondan çok daha iyi sanırım içindeki. ben mi yanlış bilyorum?
  • Dogru fakat o 3 5 derece fark edecegi icin onboard yani entegre grafik islemcisi kullanmamayi dusunuyorum. Elimizde baska bir gpu var zaten onu kullanacagiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    Aralarina ssd eklemeyi unutmusum, ssd olarakta samsung evo 850 250gb alinacak. Gondermis oldugunuz anakart cok guzel onu sabah daha detayli inceleyecegim. Elimizde kasa ile gpu mevcut tekrar hesap kitap yapip donhs yapacagim. Tesekkur ederim

• seveax S kullanıcısına yanıt
    kasaya ekstra bir grafik kartı eklemek ekstradan bir çipin daha ısınması demek bu da kasa içi sıcaklıgını arttıtır bence, işlemci herhalukarda çalışacak ve soğutucu alacaksınız ona özel sanki daha mantıklı onu kullanmak, hem 24 saat sürekli açıksa güç kaynağı UPS de almak lazım ani elektirik kesintisi git gellerde kapanmaması için.

ayrıca bahsettiğiniz programı biliyorum bu çok basit bir arayüz bırak i7 yi çift çekirdek atom işlemciyi bile zorlamaya yetmeyecek kadar basit bir program. bu i7 işlemcinin %5 ini bile kullanmayacak bir şey. kasa içinde başka bir kart olursa kafa akışını da bir nebze olsun kesecek hiç gerek yok. hayli hayli yeter gibi geliyor.
  • Toplayacağın sistem de sıvı soğutma kullanırsan daha sağlıklı olcağını düşünüyorum ben.
  • işlemcinin %5 ini bile kullanmayan program için mi :D

abi çok gereksiz masraf yapıyorsunuz benden demesi. borsa matriksleri çok basit programlar. pentium 4 kasa kursan bile sorun çıkarmaz. yine de para sizin tabiki.
  • Kardeş sabah akşam çalışıcak bir bilgisayar sonuçta. içerdeki en büyük ısınan bileşen işlemci. Bide dahili grafik yongasını kullanmaktan bahsediyorsunuz. Bence sıvı soğutma daha sağlıklı olacaktır. Benimki bir fikir sadece. Ha dediğiniz gibi sabah akşam render falan yapmıcak o ayrı mesele. Bu kadar az kullanan bir programsa işlemciyi haklısınızdır.
    Düzeltme : Elinde harici ekran kartı varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanax70 -- 21 Mayıs 2016; 10:15:26 >
  • islemci %90 - 100 yuk altinda calisiyor test ettim. GPU %3 civarinda kullaniliyormus oda goruntu almak icin grafik hesaplari icin. Bunu IDEALin yazilimcilarinla iletisime gecerek ogrendim. Basta miningdeki gbi gpu ya ihtiyac oldugunu dusunmustum ama sadece islemci kullaniyor.

Bu evo 212 ile Noctua NH-U12S su sogutma performansina yakin calismiyormu zaten?

UPS de alinacak yakida
  • seveax S kullanıcısına yanıt
    ozaman ciddi yazılım sorunu vardır.

borsa programları bildiğin sayı ve yazıları online merkezden alıp sizin ekranınıza gösteren bir araç. nasıl i7nin %99 unu kullanabilir anlamıyorum ama öyle diyorsanız doğrudur.

sonuçta 15 sene öncede borsa programları yazılımları ve takibi vardı, değişen pek bir şey yok o zamanlar pentium 3 450mhz ile bakıyorduk sonuçta.

siz bilir kolay gele.
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    O öyle bir yazılım değil baya geçmişten hesaplar yapıyor bende tam bilmiyorum programın çalışma prensibini. Internetsiz çalışıp hesap yapabiliyor bazen bir işlem 3-4 günü bulabiliyor Render gibi çalışıyor o yuzden işlem performansına ihtiyacım var
  • quote:

Aralarina ssd eklemeyi unutmusum, ssd olarakta samsung evo 850 250gb alinacak. Gondermis oldugunuz anakart cok guzel onu sabah daha detayli inceleyecegim. Elimizde kasa ile gpu mevcut tekrar hesap kitap yapip donhs yapacagim. Tesekkur ederim

O kadar pahalı SSD'ye pek ihityacın yoktur büyük ihtimalle.. ama kaliteli ve uzun ömürlü olsun diyorsan yine de tercih etmek mantıklı olacaktır.. Önerdiğim ekran kartını ve kasayı çıkarırsan bütçeyi aşmadan aynı paraya Samsung 850 EVO'yu ekelyebilirsin.. :) Bir de elindeki kasa ve GPU'nun modelini yazabilirsen detaylarına bakıp söyleyebilirim uyum sorunu olup olmayacağını..
  • quote:

islemci %90 - 100 yuk altinda calisiyor test ettim. GPU %3 civarinda kullaniliyormus oda goruntu almak icin grafik hesaplari icin. Bunu IDEALin yazilimcilarinla iletisime gecerek ogrendim. Basta miningdeki gbi gpu ya ihtiyac oldugunu dusunmustum ama sadece islemci kullaniyor.

Bu evo 212 ile Noctua NH-U12S su sogutma performansina yakin calismiyormu zaten?

UPS de alinacak yakida

EVO 212 değil de, Noctua NH-U12S ucuz ve orta derece su soğutmalar kadar yüksek performansa sahip bir üründür.. fiyatı da bu yüzden biraz fazla.. ancak çok kaliteli ve Inventus'ta yazana göre de 6 yıl garantisi bulunuyor ürünün.. yani parasını sonuna kadar hak ediyor bana göre.. :)
  • quote:

islemci %90 - 100 yuk altinda calisiyor test ettim. GPU %3 civarinda kullaniliyormus oda goruntu almak icin grafik hesaplari icin. Bunu IDEALin yazilimcilarinla iletisime gecerek ogrendim. Basta miningdeki gbi gpu ya ihtiyac oldugunu dusunmustum ama sadece islemci kullaniyor.

UPS de alinacak yakida

"Herif" i bulduk BIST e soyleyin [sm=biggrinking.gif

Bu arada cidden ne icin olacak anladigim kadariyla istatistiklere bakmak ocon degil de bir nevi kendi kendine isleyen sistem, bilgisayarin karar verip islem yaptigi bir devre olusturmaya calisiyorsunuz? (herif in hikayesini biliyorsunuzdur muhtemelen hakaret manasinda soylenmemis bir sozdur)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overclock tabanli bir sisteme gerek yok, serin bir kasa ve cpu cooler ile sessiz ve soguk çalisan bir sistem kurulabilir.

Anakarty üzerinde sogutucu blogu olan B150 çipsetlerden Gigabyte olarak seçtim, garanti sanirim 3 yil, yeterli gelir...

islemci için ayri bir sogutucu ve 4 fana sahip Zalman Z3 Plus kasa yazdim, psu'da 3 yil garantili olan Corsair'den seçtim, depolama diski lazim ise ayrica onu eklersin.

Görüntü için de ayrica düsük profil bir kart yazdim yeterli gelir, bütçeyi sonuna kadar kullanmana gerek yok, bu arada ram 16gb yine.

http://www.sinerji.gen.tr

3000TL gunlerce yuk altinda calisacak borsa pc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 21 Mayıs 2016; 23:49:30 >

• Yazılımın tam adi nedir

• http://i.hizliresim.com/ZdAYVA.jpg

Sistemi topladik elimizdeki ekrankarti gt 430

Aldigimiz parcalar
    6700k
    Asus z170 p d3
    Ssd olarak crucial bx200 240gb
    Gskill 1x 8gb 2400mhz cl15
    Zalman z3 plus
    CM Hyper 212 evo
    600watt xigmatek tauro 80plus guc kaynagi. Corsairin 550ligi arasinda gidip geldim fakat ben kullaniyorum xigmateki gayet memnunum bunu aldim

2630TL ye geldi Vatandan. Anakart olarak gaming disinda baska secenwgim yoktu malesef.

• Mr.Mezarci kullanıcısına yanıt
    Adi: DFN i deal

• Daha iyi bir soğutucu alsaydınız keşke hyper 212'nin yeterli geleceğini sanmam.Kasa olarakta 2.elden corsair 400r gibi geniş bir kasa fena olmazdı.Aldığınız psu 12w kanalından 430w verebiliyor corsair vs 550 ise 500w psu seçimide iyi olmamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkke -- 22 Mayıs 2016; 20:45:23 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.