Şimdi Ara

3042 TL MSİ Optix MAG274QRF 2k IPS Monitör Amazon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.149
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ne zamandır takip ettiğim monitör,. Fiyatı ilk defa bu seviyelere düştü, 2k IPS monitör düşünenler, bu fiyat bandında alınabilecek en iyi monitörlerden.

MSI 27" OPTIX MAG274QRF Gaming Monitör, WQHD, RAPID IPS, 165HZ, 1MS, G-SYNC Compatible

https://www.amazon.com.tr/dp/B08L1SGLJW

Rtings incelemesi, aynı monitörün quantum-dot teknolojisine sahip monitörü incelenmiş. Aralarında tek fark bu.

https://www.rtings.com/monitor/reviews/msi/optix-mag274qrf-qd

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• WlcmToMyWrld kullanıcısına yanıt

İkisi arasında kaldım. Ben de uzun zamandır LG modelini takipteydim. Ergonomik özelliği çok hoşuma gitmişti. İstediğin şekilde çevirip kaldırabiliyorsun. Ama çoğu özellikte Msi modeli geçmiş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aralarındaki tek fark önemli bi fark mı bunun bilgisi var mı sizde?

• Konu ile alakasız olarak hocam bir şey sorucam amazon.de yada co.uk yada japonyadan amazon alışverişlerinde kredi kartına taksit şansı varmıdır teşekkürler

• blackprague kullanıcısına yanıt

Hocam quantum-dot teknolojisi hakkında ki bilgi aşağıda.

Quantum Dot, nano (çok küçük parçacık) boyutlu kristallerdir. Çok yüksek parlaklık seviyelerine çıkabilen, en gerçek ve en canlı renkleri sunan, kullanım ömrü uzun süren renk canlılığı, yüksek parlaklık, daha gerçekçi ve zengin renk desteği sunar. Bu teknoloji LED'lerden farklı olarak nano (çok küçük parçacık) parçacıkları sayesinde farklı renkte ışık yayarak çok daha zengin bir renk elde etmeyi sağlar.

Buda epey de ki karşılaştırması. sRGB kapsamı ve Dci-p3 kapsamı biraz fazla, başka bir fark görünmüyor.

https://www.epey.com/monitor/karsilastir/640547-640548/msi-optix-mag274qrf-qd_msi-optix-mag274qrf/

• Monitörün 274qrf ve 274qrf-qd modelleri bulunuyor. Linkini paylaştığınız model QD olan model değil, onun fiyatı 4700 küsür görünüyor şu an.

• goku2 kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam, qd olmayan ürünün konusu bu. Rtings incelemesi olmadığı için qd olan modelin rtings ini attım. Aralarında ki farkı da belirttim konuda zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bildiğim kadarı ile Qd ile Non qd birbirinden farkları ve avantajlarından bahsedeyim. Redditte iki monitörde araştırdığım kadarı ile öğrendiklerim;

-Mag274qrf-qd ; Quantum Dot katmanı sayesinde daha iyi kontrasta sahip , Daha yüksek Srgb kapsamı ve harici adaptör ile geliyor. (Neden qd versiyonda ayrıca harici adaptör olduğunu bilmiyorum) Çok yüksek srgb kapsamı insanların yanmış kızarmış gibi görünmesine neden oluyor. (Rtings incelemesinde net görülebiliyor)

-Mag274qrf ; Aşırı doygunluk görece daha az bu iyi bir şey ancak kontrast qd katmanı olmadığı için daha az. Bu modelde gelen harici bir adaptör yok. Aslında bir avantaj kablolaması daha düzenli olacaktır.

İki üründe aynı rapid ips paneli kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 18 Ağustos 2021; 23:58:52 >
  • 3042 TL MSİ Optix MAG274QRF 2k IPS Monitör Amazon
    3042 TL MSİ Optix MAG274QRF 2k IPS Monitör Amazonamazon
    27" MSI OPTIX G273QF 2560X1440 (WQHD) IPS 165HZ 1MS 16:9 G-SYNC COMPATIBLE FLAT GAMING MONITOR
    https://www.amazon.com.tr/MSI-OPTIX-G273QF-2560X1440-165HZ/dp/B08VH7Q7R2

Bu ürünle ne farkları var acaba? Bunu aldım 2200 e 3 stok vardı.

Hocam ayrıntılı açıklama için teşekkürler böyle bakınca evet neredeyse pek fark yok gibi görünüyor özellikle kağıt üstünde hiç fark yok acaba canlı olarak deneyimlesek fark görür müyüz çok merak ettim. Qd olan model almak istediğim bir monitör ancak pahalı qd olmayan model alınabilecek makul fiyatta keşke deneyimleme fırsatımız olabilseydi.

• Hocam nit değeri düşük piyasadaki muadil monitörlere göre acaba 300-350-400 nit değerler arasında aman aman bir fark var mıdır?

• Ben de dün bir tane sipariş geçtim QD modeli sanıp, sonra iptal ettim. Aynı panele sahip olmasına karşın QD modelin renk başarımı daha iyi, bu nedenle bu modeli alıp rtings incelemesinde belirtilen performansı beklemeyin, özellikle renklerde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MAG274QRF 3042 TL vs GIGABYTE 27' M27Q 2800 TL hangisini tercih edersiniz arkadaşlar ? Arada bir oyun, video editleme ve günlük kullanım için

• Marc Marquez kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum ki ikisi de aynı paneli kullanıyor, pahalı olanın ergonomisi yüksek.

2354e hepsiburadadan sipariş geçerken daha ucuza getiremem diyordum yine saplamışlar :) hayırlı olsun nerde 2200e düştü acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhanssss -- 21 Ağustos 2021; 2:38:28 >
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Rtings de gigbayte modeli de iyi puan almıştı alın geçin derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 21 Ağustos 2021; 8:35:8 >
  • Bmw. kullanıcısına yanıt

m27q piksel tipi bgr. bu sebeple google chrome gibi uygulamalarda yazılarda bulanıklık olacaktır. bence bu durumu araştırmadan bu monitörü almayın. dışarıdan bakınca m27q gerçekten çok iyi bu fiyata ama neticede bu fiyata olmasının da bir sebebi var.

• Yorumlarınız için teşekkürler, benim gibi günlük kullanım için monitör arayan birine m27q modeli uygun değil o yüzden MSI 27" OPTIX MAG274QRF modeline yöneldim 3000 tl'ye bu özelliklerde sanırım daha iyi bir monitör bulamam.

Yıllar önce msi optix MPG27CQ Alıp ölü pikseller yüzünden iade etmiştim, umarım bu sefer sorunsuz bir monitör denk gelir.

• Arkadaşlar benim ürünüm elime ulaştı, bir adet can sıkıcı bi ölü pikseli var. Ekranın tam ortalarına doğru. Sizce 1 adet ölü piksel için iade etmeye değer mi? Beyaz ekranda kırmızı, yeşil ekranda siyah görünüyor.

Takılmayın dostum, kullanırken size bir engeli olmayacak, fark etmeyeceksiniz bile.

o kadar para verip ürün alıyorsunuz iade et hocam. sürekli gözüne belirecek cünkü.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.