Şimdi Ara

307 1.6 triptronik (yakıt tüketimi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
15.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2006 model 307 1.6 triptronik vitesli arabamın yakıt tüketiminden müzdaribim. full depo benzinle 365km yol yaptım ama katolog değerlerine göre şehir içinde 525km yapmam gerek. dün servise götürdüm 100km şehirler arası yol yapmışlar ve 6.4 litre yakmış. pek agresif kullandığımda söylenemez ama kısa mesafe şehir içi kullanıyorum bu kadar fark olurmu. ilginize şimdiden teşekkür ederim.

• sehir içindeki dur kalklarda otomatikler gaz ister ki 307 biraz daha ister o yüzden kalkıslardaki basıştan kaynaklanıo olabilir...
  • Abi naptın ya!307'im 50 ytl'lik benzinle şehiriçi 200-225 km arası yol yapıyorum. Full depo 150 ytl'ye falan doluyor. 550 km garanti şehiriçim var. Hadi daha performanslı kullanmış olayım 500 olsun. 365km acayip az. Otomatik bu kadar farketmez. Aracı kesinlikle servise sokun

quote:

Orjinalden alıntı: Akcan1974

2006 model 307 1.6 triptronik vitesli arabamın yakıt tüketiminden müzdaribim. full depo benzinle 365km yol yaptım ama katolog değerlerine göre şehir içinde 525km yapmam gerek. dün servise götürdüm 100km şehirler arası yol yapmışlar ve 6.4 litre yakmış. pek agresif kullandığımda söylenemez ama kısa mesafe şehir içi kullanıyorum bu kadar fark olurmu. ilginize şimdiden teşekkür ederim.

• Rave otomatikler aksine gaz istemiyor frenden ayağını çektiğinde hareket ediyor zaten. kısa mesafe şehir içi kullanım fark edermi bu kadar. bir total benzin gerçekten peugeot larda daha iyi performans sağlar mı?
  • quote:

2006 model 307 1.6 triptronik vitesli arabamın yakıt tüketiminden müzdaribim. full depo benzinle 365km yol yaptım ama katolog değerlerine göre şehir içinde 525km yapmam gerek. dün servise götürdüm 100km şehirler arası yol yapmışlar ve 6.4 litre yakmış. pek agresif kullandığımda söylenemez ama kısa mesafe şehir içi kullanıyorum bu kadar fark olurmu. ilginize şimdiden teşekkür ederim.

AKCAN1974 ARACINIZDAN MEMNUN MUSUNUZ?ÇOK PROBLEM ÇIKARIYOR MU?VTAVSİYE EDER MİSİNİZ?
  • Yakıt tüketimi haricinde arabamla ilgili bir problemim yok aslında. Tavsiye ederim yani. HDİ ile değiştirmeyi planlıyorum ama kısmet.
  • bizde de 2003 model 1,6 xt bva var... tiptronic. ve su an eger kısa mesafe kullanırsam km de 30ykr (yaklasık 11,5lt/100km) yakıyor (-----benzini BPden ve 95 oktan alıyorum: litresi 2,610 du galiba---- kısa mesafeden kastım da bakırkoy bahcelievler yani trafik lambaları, dur kalk, sokak arası falan) normalde ise sehir icinde karısık kullanımla 1 depoyla 550 km yaptım ki o da 10,9lt/100km gibi bisey geliyor... bizimki 2003 oldugu icin viteste falan problem cıkardı ama onların halledildigini duydum..

edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstf.ky -- 28 Ocak 2007; 15:47:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CLİO 3 1.4 98BG YAKIT TÜKETİMİ
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bendede 2003 model,benzinli 307 XT 1.6 var, yakıt tüketimini hesapladım şehir içi 290 kuruş ile 320 kuruş arası değişiyo, ortalama 305 kuruş işte. Dur kalk yapmaktan kaynaklanıyo tabi..
  • Nasıl oluyo? Daha yeni hesapladım şehiriçi 240 kuruş yakmış. Uzun yolda kmde 196 kuruş yaktım. Sürekli 4000-6000devir arası kullanıyorsan o değerleri yakar.
    quote:

Orjinalden alıntı: cokoprens

bendede 2003 model,benzinli 307 XT 1.6 var, yakıt tüketimini hesapladım şehir içi 290 kuruş ile 320 kuruş arası değişiyo, ortalama 305 kuruş işte. Dur kalk yapmaktan kaynaklanıyo tabi..
  • Selam arkadaslar, foruma yeni katildim, merhaba demek istedim sadece...
  • bende de 2006 model 307 1.6 triptronic var. bir keresinde bp ultimate 97 oktan ile 585 km. gördüm. ama şu kış ayı olduğundan beri (klima açık zaten) en fazla 500 km civarı yapıyorum maalesef! 480 km gibi benzin ışığı yanıyor. bu arada en son 135 ytl'ye doldurdum depoyu shell v-power ile.
  • peki peugeot'a gerçekten Total benzin koymanın bir avantajı var mı? yoksa Fransız milliyetçiliğimi.
  • total falan fark etmez,yeter ki bilindik bir marka olsun!
  • quote:

Babamın 2004 307 1.6 triptronik arabası şehir içinde (klima açık) 7.4lt yakıyor, ortalama 600km yapıyor. Otomatik vitese göre şehiriçi tüketiminiz fazla, ya kullanımdan kaynaklanıyor ya da başka bir sorun var

• quote:

Orjinalden alıntı: üskü

quote:

Babamın 2004 307 1.6 triptronik arabası şehir içinde (klima açık) 7.4lt yakıyor, ortalama 600km yapıyor. Otomatik vitese göre şehiriçi tüketiminiz fazla, ya kullanımdan kaynaklanıyor ya da başka bir sorun var

hocam sen nasıl hesapladın ya? 100 km'de 7.4lt yakan bir araç 60lt kabul edersek depoyu ki öle. 810km yapar? 10lt/100km gibi bir değerle ancak 600km gider. Arkadaşlar tüketim her kişinin kullanışına göre değişir o yüzden herkez farklı değerler elde edecektir.

• arkadaslar 2004 307sw 1.6 tiptronik almak üzereyim yakıtı 10 lıtr uzeri sehirici cıkarmı bide 307 lere has cok fazla elektronik arıza okudum bu modeli olanlar lutfen cvp yazsın cok kararsız kaldım alsammı almasammı sanzıman tiptronik vitesde sıkıntı yasayan varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: FaBeRgE

quote:

Orjinalden alıntı: üskü

quote:

hocam sen nasıl hesapladın ya? 100 km'de 7.4lt yakan bir araç 60lt kabul edersek depoyu ki öle. 810km yapar? 10lt/100km gibi bir değerle ancak 600km gider. Arkadaşlar tüketim her kişinin kullanışına göre değişir o yüzden herkez farklı değerler elde edecektir.

Ben de zaten kişisel kullanım farkından dolayı ortalama kelimesini kullandım, yol bilg. 7.4lt demesine rağmen babam kullandığında full depoyla 700km ben kullandığımda 600km yapıyoruz(Ankara Çankaya'da hoşdereyi kullandığımızdan, sürekli yokuş yukarı farkediyor tabiki)
    eyunal, babamın arabası da 2004 model ama hiçbir problem yaşamadık, yaşayan birini de duymadık...

• peki 307 tiptronik yakıt tüketimini en aza indirebilmek ve ekonomik olması bakımından NASIL KULLANMALIYIZ.

SAYGILARIMLA
  • BEN İSTANBUL TRAFİĞİNDE ŞEHİR İÇİ KULLANIYORUM ARKADAŞLAR HERGÜN 45 -50 KM YOL YAPIYORUM
    VE HESAP OLARAK ÇOK TİTİZİM ARAÇ 240 YAKIYOR ŞEHİR İÇİN DE BİLGİSAYARIM DA 9,2 GÖSTERİYOR UZUNYOLDA FAZLA İDDALI OLMAZSAN 200 YAKALARSIN BEN YAKALAYAMADIM UZUN YOL GEÇENLERDE ÇIKTIM VE YERİ GELDİĞİNDE ÇOK ASILDIM 225 YAKTI
  • su an pug bölümünde satılık olan triptronik olan 307 sehir dısı 210 lira yakıyor..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.