Şimdi Ara

307 antipolution fault ışığı kendiliğinden yanıp sönüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende 2004 model peugeot 307 hdi XR var. ara ara antipolution fault hatası veriyor. sonra kendiğinden düzeliyor bir anlam veremedim. nerdeyse 5-6 aydır devam ediyor. bazen akşama kendiliğinden yanan ışık sabaha kendiliğinden sönüyor? bir hafta bazen hiç yanmıyor. bir hafta beznde sürekli yanıyor .bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim
    şimdiden yardımlarınız için tşk lerr

• YAKITLA İLGİLİ SORUN..MAZOT ALDIGINIZ YERİ DEĞİŞTİRİN DERİM BEN..İLGİNÇTİRKİ BİR KERE OLSUN GÖRMEDİM ŞU HATAYI..HERKESTEN DUYDUM AMA
  • o hatanın bir çok sebebi olabilir,bana kalırsa sistemde hava var.elcik denen pompa değişecek ya da mazot oringleri var onlar değiişecek,eğer yetkili servise gidersen komple değşirler bu da 300 civarı tutar,yok özele gidersen uğraşmak isteyen 20 tl ye yapar uğraşmak istemeyen 150 ye değişir elcik denen parçayı,bence senin sorun bu,daha doğrusu bütün hdi lerin..birgün herkesin başına gelicek haberiniz olsun,korkacak bişey yok,üretim hatasından dolayı sürtünen iki parça zamanla deforme oluyo,kimin de 50 bin de kimin de 150 binde bu arızayı veriyo.basit bir sorun
  • ilginiz için tşk ler arkadaşlar. eskiden shellde alıyordum yakıtı. değiştiridim şimdi opet den alıyorum. bazen yolda giderken birden arıza ışığı yanıyor ve motor stop ediyor. ertesi gün ışık tekrardan sönüyor. birde koraycan arkadaşımın dediği parçayı değiştiriyim inşallah çözümü odur.
    çok tşk ler ilginiz için
  • tamam sorun çözüldü arkadaşım,aynen dediğim gibi hava yapıyo mazot,çünkü kaçak var sistemde.dediğim gibi eğer yolda kalırsan bir arkadaşın marşa basıcak sen de motorun solunda bulunan tansiyon aleti puarına benziyen pompayı hızlıca pompalıyacaksın ve araba çalışacak.sistemde hava oluşuyo basınç düşünce araba arızaya geçiyo.bir an önce yaptır,hem araban gürültülü çalışır bu durumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: akremon

arkadaşlar bende 2004 model peugeot 307 hdi XR var. ara ara antipolution fault hatası veriyor. sonra kendiğinden düzeliyor bir anlam veremedim. nerdeyse 5-6 aydır devam ediyor. bazen akşama kendiliğinden yanan ışık sabaha kendiliğinden sönüyor? bir hafta bazen hiç yanmıyor. bir hafta beznde sürekli yanıyor .bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim
    şimdiden yardımlarınız için tşk lerr

308 lerde benzinli motorlarda yüksek oktan 98 ve üzeri benzin kullanılırsa oluyordu ///peugeot 308/// topiğinde yeteri kadar konuştuk ama dizellerde olmamıştı. belki senin araç 90 bg.lik versiyonsa onlarda partikül filtresi yok euro dizel kullandığında oluyor olabilir. motorinin içerisindeki setan yüksekliğinden kaynaklanıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisG -- 10 Temmuz 2009; 11:05:07 >

• sanırım arkadaşın arabası 70 lik dizel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Airbag Işığı Sönmüyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok tşk ler arkadaşlar. ilginiz için benim araba 70 lik dizel ama reisG arkadaşın dediği olabilir. en iyisi normal mazota koyup bir ay devam ediyim . değişiklik yoksa koryacan arkadaşımın dediği elcik denilen aleti değiştiriyim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.