Şimdi Ara

307 - Titreme ve anlık güç kaybı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1 aydır 2oo3 307 XS 1.6,16V (Manuel, Benzinli, 68ooo KM'de) kullanıyorum. Genel olarak gayet memnunum aracımdan şuan ama;

Aracımı sessiz bir ortamda çalıştırıp dinlediğimde rölantide belirli aralıklarla titreme hissediyorum. Sanki ateşleme zamanında yapıyor gibi. 2-3 sn normal ve tırrt diye kısa bir titreme. Kaputu açıp baktığımda motor normal çalışıyor, gözle görülecek bir sarsıntısı yok ama rölantide içerde oturduğumda koltuktan popoma doğru bi titreme geliyor ( :
    Daha da önemlisi ivmelenme sırasında da bu titreme güç kaybı yaratıyor. İvmelenme sırasında pedalı sabitlediğimde hafif şekilde anlık olarak güç düşüp tekrar çıkıyor gibi hissttiriyor. Ayrıca rölantide devir saatinde de herhangi bir dalgalanma söz konusu değil.

Aracım genel olarak gayet bakımlı kilometresinden de anlaşılacağı gibi. Çok zorlanmış, hor kullanılmış bir araç değil, gayet diri.

Bir de sormak istediğim diğer bi konu şu yazılım güncellemesi. Durduk yere gerekli midir, belli aralıklarla yapılması mı lazımdır ve nerede ne kadara yaptırabilirim bunu?

Bu konularda fikir verip yardımcı olursanız sevinirim. Çok teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

• Bendede aynı sorun vardı bujileri değiştirdim düzeldi.
    Yazılım güncellemesi diye birşey duymadım, ama varsada bence yaptırma.
  • Buji ve buji ateşleme kablolarını kontrol ettirt ve gerekiyorsa ki bence komple değiştirt.

Mümkün olduğu kadar yakıtını bildiğin güvendiğin bir yerden almaya gayret et.

Yazılım konusuna gelince turbosuz motorlarda yazılım atmak öyle aman aman güç sağlamıyor.Bu nedenle orjinal yazılımını kurcalatma derim.
    Şayet aracınız tüm bakımlarını yetkili servisinde gördüyse bazı proğram yenilemelerini servisiniz zaten yapmıştır.Yanlız bu proğram güncellemeleri genellikle aracın güvenlik ve konfor donanımları ile ilgili olmakta.Motor yazılımı ile bir güncelleme benim bildiğim şimdiye kadar gelmedi böyle bir yazılım güncellemesi gelse zaten PEUGEOT araçları servise çağırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djkarakan

Bendede aynı sorun vardı bujileri değiştirdim düzeldi.
    Yazılım güncellemesi diye birşey duymadım, ama varsada bence yaptırma.

Benim de duymak istediğim cümle buydu.. " aynısı benim de başıma geldi, ...... yaptım düzeldi " ( : Çok teşekkürler, yarından tezi yok bujileri ve kablosunu yenilerim.

quote:

Orijinalden alıntı: login35

Buji ve buji ateşleme kablolarını kontrol ettirt ve gerekiyorsa ki bence komple değiştirt.
    Mümkün olduğu kadar yakıtını bildiğin güvendiğin bir yerden almaya gayret et.
    Buna dikkat ediyorum zaten, tek istasyondan alıyorum hatta..
  • merhaba arkadaşlar ben foruma yeni katıldım benimde sorunum 307 2002 xs aracım var tüp taktırdım 1,5 sene sonra rölantide aracım titremeye başladı bisüre sonra da anti pollition ve catalitic converter arızası vermeye başladı bugün bakıma götürdüm motor devir sensörü ve ateşleme bobinini değiştirmemiz gerekiyor falan dediler.bide orda sormayı unuttum size sormak istiyorum silindir kompresyon ayarının ücreti nekadardır bi bilginiz varmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.