Şimdi Ara

315. Dönem Yedek Subay Adayları (NİSAN DÖNEMİ) BURAYA.... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.480
Cevap
1
Favori
179.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: remcan

şubeye zarfı almak için giderken evrek götürüyomuyuz?bilen varmı ...

Walla benden 3 diploma fotokopisi 3 kimlik fotokopisi istediler. Kiminden 4der tane istemişler...
  • Aralık ayında Nisan-2007 için erken sevk dilekçesi vermiştim. Kabul edilmişti.
    Dün Ankara şubeye gittim. Sevk evraklarımı aldım.
    2 adet diploma fotokopisi
    2 adet nüfus cüzdanı fotokopisi
    istediler.
    Diplomanın ve nüfus cüzdanının orjinalini kesin götürün. Albay imza atarken sordu valla.
    Orada bir form doldurtuyorlar. Adres bilgileri, nerede sınava girersin gibi. (etimesgut ve mamak var)
    Sonra sınava gireceğin formu doldurtuyorlar. Yedek subay veya er olursan ne istersin diye. (Levazım, ordudonatım, hava, deniz vs)
    4 ytl'eye yakın para verdiler. Evrakları zarfa koyup bantlayıp verdiler. Sınava kadar açılmayacakmış.
    Evet gerisi 1 Nisan şakasına kaldı
    Nisan 3'ü gibi girerim sanırım. Bu arada sınavın son günü saat 15:00'ten sonraya kalmayın dediler.

• Bunlar hep formalite 9 derece gözü bozuk adamdan komando olur mu sizce rapora bakılmayınca oluyor :) Ya da kalbi delik adamdan, 313. dönemde 5 tane kalbi delik ve üfürüm diye tabir edilen kalp rahatsızlığı olan adam vardı bölükte. Hiçbirşeyi düşünmeyin kafanıza takmayın tamamen kader kısmet işi.
    quote:

Orjinalden alıntı: mehali78

quote:

Orjinalden alıntı: b_sevki

şimdi arkadaslar bir de bu A ve S tribi var,
    A veya S oldugumuza nerede karar veriliyor,sınav zamanı oradaki doktor mu karar veriyor,yoksa subemizde sarı zarfı almaya gittiğimizde mi karar veriliyor

not:onceki msjımda bu topiğe fazla rağbet olmadıgını vurgulamak istemiştim

Yaw walla ben 1,5 derece miyopum ve az derecede astigmatım var.Zaten gözlük kullanıyorum. Muayene olurken askeri doktor sordugunda Belirtim. Onlarda A gurubu arızalı yazdılar.

• aman aman Allah bu günleride gösterdi torunlarımız askere geliyor. Biletlerimiz geliyor

Levazım Çavuş'tan herkese sevgiler

51. Motorlu Piyade Tugayı Hozat/Tunceliye bekleriz

atarsa 69
  • Bu sınava giren arkadaşlar saatlerce beklememek için sabah erken saat yerine öğle yemeğinden sonra mı gitsek?
  • sınavda bişe yok.sorulardan çok fikirlerinizi soruyorlar size.
    askerlik çok zevkli aslında bunu bittikten birkaçsene sonra anlayacaksınız.
    ben uzun dönem 291.dönem istihkam asteğmen olarak izmirde 4 ay kurstan sonra
    8 ay babaeskide yaptım...
  • statü için neleri tercih etmemizi ogutlersin,
    ne olur farketmiyor deme
    sence sen suan ki aklın ile neleri tercih ederdin

quote:

Orjinalden alıntı: amele

sınavda bişe yok.sorulardan çok fikirlerinizi soruyorlar size.
    askerlik çok zevkli aslında bunu bittikten birkaçsene sonra anlayacaksınız.
    ben uzun dönem 291.dönem istihkam asteğmen olarak izmirde 4 ay kurstan sonra
    8 ay babaeskide yaptım...
  • Valla iş tercihinize kalıyorsa ki kalmaz benden söylemesi rahatınızı istiyosanız hava deniz seçeceksiniz. Adam gibi askerlik yapmak isteyen jandarma seçsin.
  • 3 ay boyunca günde 1 saat boş vaktim olmadı. Haftasonları 3-4 artık eğitim kaçta biterse ki cumartesi günleri zaten cuma çıktığımız tatbikattan öğlen 11-12 gibi dönerdik silah temizle vs derken saat 3 olurdu , saat 9 a kadar eğer bi halt etmeyip de çarşını kestirmediysen iznimiz olurdu. Son 1 ay koğuşu pek görmedik genelde dağda yattık kalktık gece 3 gibi gelir sabah 5 de kalkıp eğitime devam ederdik. Son hafta tamamen arazide genel tatbikattaydık. Merak ettiklerinin cevabı Foça J. Komando okulunda böyleydi :)
    Sonrasında komando birliğine gidersen operasyona çıkarsın kaç günse artık gerisinde rahatsındır sınır birliğine düşersen her gece yada yere bağlı 2 gecede 1 sabaha kadar pusuda olursun yatak yüzü görmezsin.

yedek subaylık deyince herkesin aklına sabah 8 akşam 5 mesai geliyor yanlışa düşmeyin.
  • hakketten yawww,sabah 8 aksam 5 geliyordu,
    ee peki yedek subaylıgın bu sekıl olanı yokmudur ,senın anlattıgın gibi mi yani sadece?
  • Torunlar biletimiz sizsiniz biran önce gelinde bizde gidelim Bu arada askeriyede ben herseyi biliyorum demeyin ha sakına. Genelde pek işe yaramaz.
  • yaw usta siz nasıl nete girebilyiorsunuz? askeriyede net cafe mi var benim haberim yok
    yoksa yazıcı falan mı olmak gerekiyor bilgisayar başında olmak için?
    bide bilgisayar bilen,araba kullanmayı bilen,helikopter kullanmayı bilen vs ...diye soruluyor mu gerçekten...ve ona göre mi görev veriyorlar?
    soruluyorsa biz ne diyelim?sizce en sorunsuzu hangisi...

bide en önemlisi benim için...şu telefon olayını nasıl yapabiliyorsunuz? ne yapmak lazım? acemilikte kesin cep tlini sokamaz mıyız? usta birliğinde nasıl sokarız..benim derdim tasam telefon bi yardımcı olun gözünüzü sevem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: b_sevki

hakketten yawww,sabah 8 aksam 5 geliyordu,
    ee peki yedek subaylıgın bu sekıl olanı yokmudur ,senın anlattıgın gibi mi yani sadece?

Öylesi de var tabi ki , ama bu sizin mesleğinizle ve ordunun ihtiyacıyla alakalı bir durum. Ben komando olarak yaptım ve yapmaktayım biz de öyle mesai falan yoktu (zaten acemilikte rütbesizsiniz olmaz mesai falan), ama artık eğitim alayında takım komutanlığı yapıcam biraz daha rahat olucak. Buradan doğuya giderseniz belki önünüzdeki 10 sene içerisinde göremeyeceğiniz meblada bi maaş alırsınız.

İnternete gelince kışla içinde internet kafeler olur eğer vaktiniz olursa girersiniz ki muhtemelen çoğunuzun olucaktır ben 3. ayın sonunda kurayı çektikten sonra girebildim ancak o zaman zamanım oldu :) Çarşı iznine çıkınca da girebilirsiniz. Ben şu anda 15 günlük dağıtım iznindeyim. O yüzden rahat girebiliyorum.

Mülakat adı altında yeteneklerinizi soruyorlar evet dalgıçlık , uçuş sertifikası , komşu ülke dilleri , yüksek lisans , öğretmenlik vs. Araba kullanmak ayırt edici bir özellik değil herkes kullanıyor ;) Onu sormazlar zaten.
    Telefona gelince Jandarma Genel komutanlığı Şubat ayı içinde bi emir yayınladı. Cep telefonu sadece ordunun tahsis ettiği kişilerce kullanılabilecekti bu da 2 kişi demek tugay komutanı ve okul komutanı. Zaten acemilikte yasaktır ama bu sizin yeteneğinize kalmış demokrasilerde çareler tükenmez , önce telefonsuz gidin yemin törenşnden sonra hem ortamı koklamış olursunuz hem daha da deneyim kazanırsınız. İlk giderken götürmek risktir size kalmış. Ucuz bir telefonla gidin kırdıklarında üzülmeyin :)

• paylaşımların için çok teşekkur ederim forumdaki diğer arkadaşlar adına da,
    bir soru daha sormak istiyorum,herkes onemli değil ona dikkat etmiyorlar diyor ama genede sorduklarına göre kendimizce en iyi olanı yazmalıyız,

yedek subaylık ve de kısa donem için 5 tercihi ne olarak soylemeliyim;

bir soru demiştim ama lisansın nedir çok merak ettim;cumlelerinde, o kadar uzun yazmana karşın ne bir anlatım bozuklugu ne de yanlış kullanılan bağlaç var
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurkans

3 ay boyunca günde 1 saat boş vaktim olmadı. Haftasonları 3-4 artık eğitim kaçta biterse ki cumartesi günleri zaten cuma çıktığımız tatbikattan öğlen 11-12 gibi dönerdik silah temizle vs derken saat 3 olurdu , saat 9 a kadar eğer bi halt etmeyip de çarşını kestirmediysen iznimiz olurdu. Son 1 ay koğuşu pek görmedik genelde dağda yattık kalktık gece 3 gibi gelir sabah 5 de kalkıp eğitime devam ederdik. Son hafta tamamen arazide genel tatbikattaydık. Merak ettiklerinin cevabı Foça J. Komando okulunda böyleydi :)
    Sonrasında komando birliğine gidersen operasyona çıkarsın kaç günse artık gerisinde rahatsındır sınır birliğine düşersen her gece yada yere bağlı 2 gecede 1 sabaha kadar pusuda olursun yatak yüzü görmezsin.

yedek subaylık deyince herkesin aklına sabah 8 akşam 5 mesai geliyor yanlışa düşmeyin.

komutanım bir soruda ben sorayım cevaplarsan sevinirim.. komando kendi tercihinmiydi? yani uzun mu yapmak istedin yoksa komando denk mi geldi? bir çok kişi ben tercih etmeden komando yaptılar diyor. siz oradan gelmiş biri olarak gerçekten böylemiydi? komando olan arkadaşlar genelde kısa mı istemiş uzun mu istemişti??

• mrb beyler ben bugün gittim şubeye.şubede muamele çok farklı y.subay aday adaylarına yanınızda evrak götürürken 3 dip.fot 2 kimlik fot. istediler bizden .ne olur ne olmaz diye de dip.aslını götürün astsubay sorabilir onların işine belli olmuyor.yol ücreti 4,75 ytl verdiler oda bizim ordan halıcıoğluna anca karşıladı.muayene yok 1 saat sürüyor işlemler o kadar.zarfı alıp geliyosunuz eve. cevaplarınızı bekliyorum 315. tertipler sıralamarı herkezs yazarsa sevinirim. ben k.dönem için deniz,jandarma,tank,topçu,muhabere yazdım.yedek subay içinde personel,jandarma,tank,muhabere,p.komando yazdım herkes yazarsa sevinirim arkadaşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: remcan

mrb beyler ben bugün gittim şubeye.şubede muamele çok farklı y.subay aday adaylarına yanınızda evrak götürürken 3 dip.fot 2 kimlik fot. istediler bizden .ne olur ne olmaz diye de dip.aslını götürün astsubay sorabilir onların işine belli olmuyor.yol ücreti 4,75 ytl verdiler oda bizim ordan halıcıoğluna anca karşıladı.muayene yok 1 saat sürüyor işlemler o kadar.zarfı alıp geliyosunuz eve. cevaplarınızı bekliyorum 315. tertipler sıralamarı herkezs yazarsa sevinirim. ben k.dönem için deniz,jandarma,tank,topçu,muhabere yazdım.yedek subay içinde personel,jandarma,tank,muhabere,p.komando yazdım herkes yazarsa sevinirim arkadaşlar...

Hadi hayırlı olsun tertip...
    Zonguldak Yd. adayı...
  • Merhaba ;

Sırayla cevaplamaya çalışayım. Dediğim gibi çok dikkate alınmıyor ama genelde deniz hava rahattır. Levazımlık sizin bildiğiniz anlamda memurlar gibi çalışan subaylardır genelde. Ve 16 gün acemilk yaparlar sonra çalışmaya başlarlar. Yani sadece temel askerlik eğitimi alırlar; yanaşık düzen vs. ("-Rahat, hazır ol, çök, kalk, yat gibi.")Jandarma biraz daha aktiftir. Piyadeler nasıldır bilmem ama jamdarmalar pek önemsemezler onları , belki biraz daha nizami harbe yönelik eğitim alıp hareket ettiklerinden bize biraz garip gelirler :)
    İstanbul Endüstri Mühendisliği bölümü 2005-2006 mezunuyum.

Komandoluk şöyle oldu. Hatırlarsınız, ilk şubeye gidişinizde size saman kağıtta bir anket doldurtmuş olmalılar. Orada hobileriniz , fiziksel kabiliyetlerinize yönelik sorular soruyorlar. Bir soruda da komando olmayı düşünürmüsünüz vardı işte ben orda evet işaretlemiştim. Daha sonraki asıl formlarda ise bazı özel sebeplerden dolayı, kısa dönem istediğimi ve komando olmayı istemediğimi işaretlemiştim. Ama şuna şahidim ne komando istemiş ne uzun dönem işaretlemiş hatta sağlık problemi olan birçok kişi vardı. Genelde ortak özelliğimiz okulu bitirir bitirmez erken sevk dilekçesi vermiş olmamız. Ne kadar etkilidir bilmiyorum ama hemen hemen hepimizin ortak yanımız buydu.

Yedek subay haftasonu çalışır mı? Güzel soru, yedek subaylık deyince çok geniş bir yelpazedir. Sonuç itibariyle subay olacaksınız , bunun sınırda jandarması komandosu tankçısı topçusu levazımı , orduevinde görevlisi vs vs. var, bir sürü görev alanınız olacak. Yüksekova da silopide bir karakola düşersiniz haftasonu falan olmaz oranın. Zaten sadece konvoyla yada helikopterle gidebilirsiniz :) Ben eğitim alayı kurası çektim gerektiğinde haftasonu da çağırılıyor. Bu yüzden haftasonu garnizon dışına çıkmayı unutun. O şehirden ilçeden vs ayrılamazsınız. Acemiliğiniz bitince dizüstünü götürürsünüz sorun olmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: gurkans

Merhaba ;

Sırayla cevaplamaya çalışayım. Dediğim gibi çok dikkate alınmıyor ama genelde deniz hava rahattır. Levazımlık sizin bildiğiniz anlamda memurlar gibi çalışan subaylardır genelde. Ve 16 gün acemilk yaparlar sonra çalışmaya başlarlar. Yani sadece temel askerlik eğitimi alırlar; yanaşık düzen vs. ("-Rahat, hazır ol, çök, kalk, yat gibi.")Jandarma biraz daha aktiftir. Piyadeler nasıldır bilmem ama jamdarmalar pek önemsemezler onları , belki biraz daha nizami harbe yönelik eğitim alıp hareket ettiklerinden bize biraz garip gelirler :)
    İstanbul Endüstri Mühendisliği bölümü 2005-2006 mezunuyum.

Komandoluk şöyle oldu. Hatırlarsınız, ilk şubeye gidişinizde size saman kağıtta bir anket doldurtmuş olmalılar. Orada hobileriniz , fiziksel kabiliyetlerinize yönelik sorular soruyorlar. Bir soruda da komando olmayı düşünürmüsünüz vardı işte ben orda evet işaretlemiştim. Daha sonraki asıl formlarda ise bazı özel sebeplerden dolayı, kısa dönem istediğimi ve komando olmayı istemediğimi işaretlemiştim. Ama şuna şahidim ne komando istemiş ne uzun dönem işaretlemiş hatta sağlık problemi olan birçok kişi vardı. Genelde ortak özelliğimiz okulu bitirir bitirmez erken sevk dilekçesi vermiş olmamız. Ne kadar etkilidir bilmiyorum ama hemen hemen hepimizin ortak yanımız buydu.

Yedek subay haftasonu çalışır mı? Güzel soru, yedek subaylık deyince çok geniş bir yelpazedir. Sonuç itibariyle subay olacaksınız , bunun sınırda jandarması komandosu tankçısı topçusu levazımı , orduevinde görevlisi vs vs. var, bir sürü görev alanınız olacak. Yüksekova da silopide bir karakola düşersiniz haftasonu falan olmaz oranın. Zaten sadece konvoyla yada helikopterle gidebilirsiniz :) Ben eğitim alayı kurası çektim gerektiğinde haftasonu da çağırılıyor. Bu yüzden haftasonu garnizon dışına çıkmayı unutun. O şehirden ilçeden vs ayrılamazsınız. Acemiliğiniz bitince dizüstünü götürürsünüz sorun olmaz.

verdiğin bilgiler için çok teşşekkür ederim. gerçekten aydınlattın beni. yani bu komando olayının formla vs.vs. ilgisinin olmadığını; hangi kriterlere göre komando aldıklarını bir kez daha anlamış oldum.
    tekrar saol. hayırlısıyla inşallah bitirir dönersin..

• quote:

Orjinalden alıntı: Nitro555

okadar şubede bekledim zaman kaybettim onunda parasını vermeliydiler bence bin ytl iyi olurda askere uçarak giderdim

Hocam bu kadar da hayal kurulmaz ki.....
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.