Şimdi Ara

315. Dönem Yedek Subay Adayları (NİSAN DÖNEMİ) BURAYA.... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.480
Cevap
1
Favori
179.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence geri kalanları ozellıkle nişanlını kafana takmamalısın ,sonuçta insanlar birbirlerinin zamanlarını doldurmak,hoşça vakit geçirmek için nişanlanmıyorlar birbirleriyle ve siz nişanlanıncaya kadarda allahın ona verdiği bedeni canlı tutmayı basarabilmiş değil mi,ozamana kadar sen varmıydın,
    umarım eeger erken sevk dilekçeni bugun verdiysen çıkmama ihtimali var,zira tecil iptal durumları 28subata kadar bulundugun subeden anakaraya bildirilme durumu var,nisanda gitmen için

belkide hayırlısı budur,anladıgım kadarı ile pekde hazır değilsin askerliğe

quote:

Orjinalden alıntı: xX2HoT4uXx

bu gün dank etti kafama...kendi isteğimle erken sevk verdim..bitsin gitsin,yoluma bakayım dedim..

1 aydan az zaman kaldı..ben hertürlü zorluğu evel allah aşarım..neresi çıkarsa,ne görev gelirse yaparım,geçiririm günleri...ama geride bıraktıklarımı düşününce,nişanlımın yüzündeki o ifadeyi görünce şimdiden içim burkuluyor..
    aklım onda sürekli,ben gidince ne yapıcak,günlerini nasıl geçiricek...bi derdi olduğunda yardımına koşamama düşüncesi sıkıyor canımı...inşallah kısa dönem çıkar..bana kalsa yedek subay isterim,ama bu haksızlık olur..hergün dua ediyorum kısa dönem çıksın diye..

inşallah herkesin gönlünden geçen olur...belki aynı yerlere düşeriz,orda yeteri kadar dertleşicek zamanımız olucak nasıl olsa...

erdem-1982-izmir-inş.müh.

bide gider ayak,nick imin altında 2 tane kırmızı kutum olmuş.ne demek oluyosa...bi yanlış yaptık herhalde,canları sağolsun...

• nerede muayene olurken,ben bu subatta yuksek lısansdan mezun oldum ,nisanda da gidiyorum ,bir yere muayene olmadım henuz,
    sevk edileceğimiz yazılı sınav yerinde mimuayene olacağız
    quote:

Orjinalden alıntı: mehali78

quote:

Orjinalden alıntı: b_sevki

şimdi arkadaslar bir de bu A ve S tribi var,
    A veya S oldugumuza nerede karar veriliyor,sınav zamanı oradaki doktor mu karar veriyor,yoksa subemizde sarı zarfı almaya gittiğimizde mi karar veriliyor

not:onceki msjımda bu topiğe fazla rağbet olmadıgını vurgulamak istemiştim

Yaw walla ben 1,5 derece miyopum ve az derecede astigmatım var.Zaten gözlük kullanıyorum. Muayene olurken askeri doktor sordugunda Belirtim. Onlarda A gurubu arızalı yazdılar.

• quote:

bence geri kalanları ozellıkle nişanlını kafana takmamalısın ,sonuçta insanlar birbirlerinin zamanlarını doldurmak,hoşça vakit geçirmek için nişanlanmıyorlar birbirleriyle ve siz nişanlanıncaya kadarda allahın ona verdiği bedeni canlı tutmayı basarabilmiş değil mi,ozamana kadar sen varmıydın,
    umarım eeger erken sevk dilekçeni bugun verdiysen çıkmama ihtimali var,zira tecil iptal durumları 28subata kadar bulundugun subeden anakaraya bildirilme durumu var,nisanda gitmen için

üstad benim askerliğim belli oldu...kısmetse 315.dönem yedek subay aday adayı olarak başlıcam bu yola..
    işlerimdede ,evlilikl sürecinde de etkileyen bi unsur askerlik.bende bu görevi biran önce yapayım diye düşündüm..ben hazır hissetmesine hissediyorum kendimi,ama gel gör ki hesaba katmadığım olaylar da oldu bu süreçte...canım sıkkın biraz ondan paylaşmak istedim bir kısmını..inşallah benim içinde,diğer asker arkadaşlarım içinde hayırlısı olur..ilgi alakana teşekkür ederim..

• TAKMA KAFAYA DOSTUM BETERİN BETERİ VAR,ASKERLİĞİN NE MENEM SEY OLDUGUNU BENDE ÇOK DERİN YASAYANLARDANIM,HERSEYİ ETKİLEMEKTE,CEBİMDEKI PARADAN ,KIZ ARKADASIMA KADAR ASKERLİĞİ AN BE AN HİSSEDİYORUM,SUAN ASKERLİK İÇİN İŞSİZ DURUMDAYIM,3 YIL ÇALIŞTIĞIM İŞ YERİNDEN AYRILDIM,ASKERLİĞİMİ YAPMADIGIM İÇİN BU ÜÇ YIL BOYUNCA FİRMADA BİR ARPA YOL KATEDEMEDİM,DAHA AÇIKLAYICI OLSUN GİRERKEN İLE ÇIKARKENKI MAAS FARKIM 300YTL İDİ,

KIZ MEVZUSUNU HİÇ ANLATMAYAYIM SENIN BİR NİŞANLIN VARMIŞ,BENIM ONA CESARETİM BİLE OLMADI,ZİRA ASKERDEN GELDİKTEN SONRA TEKRAR İŞ BULACAZ,ÇALISACAZ,KENARA PARA KOYUP DA HATUN BULUP NİŞANLANACAZ,EEE MALUM GUNUMUZ HATUNLARI OYLE VALIDELERIMIZ GİBİ DEĞİL,ÇALISIP BERABER EDİNİRİZ MALI MULKU DEMİYOR,EVİ DOSEMEYİ GEÇTİM BİR YERLERDE YEDİRİP İÇİRMEZSEN ,ARABAYA ATIP BİR YERLERE GOTURMEZSEN ONLARI KENDİLERİNE YAPACAKLARA YANASIYORLAR,HEPSİNİN KAFASINDA ANNELERİNİN HEP KAKTIGI KIZIM BEN ÇEKTİM SENCE ÇEKME MANTIĞI

DERT Mİ DEDİMİŞTİN

TEMENNİMİZ HAYIRLISI TABİKİ

quote:

quote:

bence geri kalanları ozellıkle nişanlını kafana takmamalısın ,sonuçta insanlar birbirlerinin zamanlarını doldurmak,hoşça vakit geçirmek için nişanlanmıyorlar birbirleriyle ve siz nişanlanıncaya kadarda allahın ona verdiği bedeni canlı tutmayı basarabilmiş değil mi,ozamana kadar sen varmıydın,

üstad benim askerliğim belli oldu...kısmetse 315.dönem yedek subay aday adayı olarak başlıcam bu yola..
    işlerimdede ,evlilikl sürecinde de etkileyen bi unsur askerlik.bende bu görevi biran önce yapayım diye düşündüm..ben hazır hissetmesine hissediyorum kendimi,ama gel gör ki hesaba katmadığım olaylar da oldu bu süreçte...canım sıkkın biraz ondan paylaşmak istedim bir kısmını..inşallah benim içinde,diğer asker arkadaşlarım içinde hayırlısı olur..ilgi alakana teşekkür ederim..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Peki, tecil Nisan�ın içerisinde bitiyorsa ve Nisan�da askere gidilmek istenmiyorsa ne yapılabilir?

üstad seni benim bildiğim kadarıyla,bir sonraki celb döneminde alırlar zaten..sonuçta asker kaçağı değilsin ki nisan celbinin ortasında seni alsınlar apar topar..
    çekinmeden git şubeye,ille işlemini yapmak zorunda değilsin konuş ordaki sivil memurla en sağlıklı bilgiyi ondan alırsın..

Mart'ın sonuymuş tecilin sona erişi.
    Nisan'da sevke tabiymiş.
  • Torunlarrr hoşgeldiniz 313 olarak sürekli takip ettiğim bu forumda 315 leri görmek gözlerimi yaşarttı walla ben amasya 15. piyade tugayındayım, ahh ahh...sizleri bir görsek aramzda bekliyoruz kardeşler bir sorunuz olursa biz 313 ler kısa dönem oalrak hep yanınızdayız bekleriz..sağlıcakla kalın
  • ARKADAŞLAR İSKENDERUN 39 NCU MKNZ P. TUGAYI DAN SELAMLAR GELMENİZİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ SİZ GELDİĞİNİZDE ŞAFAK 35 OLACAK İSKENDERUNA DÜŞEN OLUSA 39 NCU MKNZ TUGAYDA KANTİNDEYİM HER TÜRLÜ YARDIMCI OLURUM HEPİNİZE ŞİMDİDEN HAYIRLI TEZKERELER (BANA DA)
  • ey cemaat şuraya bir tane kısa dönem gitmiş bir tanede yedeksubay gitmiş olan arkadaş msn adresini yazsa tam süper olacak. Sorularımızı muhabbetımızı yaparsık kalan şu 1 aylık donemde olmazmı?
  • arkadaşlar valla msn veririm ama konuşamayız:) çünkü bizim burda çavuş olmak hiç bir ayrıcalık kazandırmıyor .. tugayda internet cafe war ama gidemiyoruz:) çavuş nöbet tutmaz ama 6 saat amasya 15. ,tugayda nöbet tuttuğumz oluyor.. o yüzden bizim burda kadro olmak zor...Ama başka yerlerde rahat askerlik yapan K/D lerde var tabi...zaten onlar anlattıkça içim acıyor:) Allah herkeze hayırlısını versin
    bir şekilde bitiyor askrerlik
    ama şükürediyorum iyiki kısa dönem gelmişim..Herkezin tabi kişisel tercihidir tabi..ama ben K/D olmaktan çok memnunum
  • 315'ler olarak bizimde bir topiğimiz var,
    313'lerin topiğinin ilk 60 sayfasını entry entry okudum valla çok yardımcı oldunuz bizlere,neler goturmemız gerektiğinden sınavda yasananlara kadar,

ancak sorular bitmedi tabiki,313 'lerden daha yuksek katılım beklemekteyim,ozellikle musait olanlar mutlaka gelmeli,
    saolsun 2 arkadas kendilerini belirtmişler,yerlerini soylemişler hemen not aldım,belkide oralarda olabiliriz bizde

evet 313ler efsane idiler 200 sayfalık topikleri ile,bu kadar kalabalıktınız katılımlarınızı beklemekteyiz burayada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_sevki -- 4 Mart 2007; 15:20:41 >
  • arkadaşlar 313. kısa dönem P.Çvş olarak torunlarıma bolca selam,
    bundan 3 ay önce bizde aynı durumdaydık çok stresli geçiyor bilirim.
    her şey bir muamma gibi geliyor aslında kısmen öyle sınav falan kafanıza takmayın nası olsa kafalarına göre alıyorlar.
    acemiliği kayseri 1. komando tugayına düşenler mutlaka beni bulsun her konu hakkında çok detaylı bilgi verebilirim sakın komando tugayı falan diye ürkmeyin en rahat güzlerim orda geçti şimdi bizim 80 kişiden 37 sini askerlik şubelerine dağıttılar dışardan rahat gibi görünüyor ama çok sıkıntılı ve stresli hele bide diğer çavuşlarla anlaşamazsanız işiniz daha zor
    her zaman farkınızı ortaya koyun zaten büyük çoğunlukla fiziksel bi beklentileri yok genel olarak bilgisayardan tutunda vergi iadesi doldurtmaya kadar bütün işleri sağolsun bize yaptırıyo komutanlar ,
    hakkaten vakit geçmiyor kendinizi öncelikle psikolojik olarak hazırlayın sakın ha sakın hasta olmayın anladımki askerde hasta olmak çok sıkıntılı
    şimdilik benden bu kadar ama tekrar söylüyorum acemiliği kayseri 1. komando tugayı çıkanlar mutlaka beni bulsun
    0505 655 92 48

Herkese bol şans....

• cümleten allah kolaylık versin

soru varsa sorun

309 kral tertip :)
  • ha bu arada nöbet mevzuu dikkatimi çekti normal olarak çavuşlar nöbet tutmaz ama bende askerlik şubesinde -15 derecede günde 4 saat nöbet tuttuğum oluyodu.
    şimdi ise gündüz 2 saat nöbetim var
    kızgınım kızgınnnn
  • anıl senide biliyorum,biliyorum dediğim 313 topiğinden entry'lerini hatırlıyorum,
    hiç haberiniz olmadı ve belki de olmayacak ama o sınav açıklanma streslerinizi,kaygılarınızı hep okuduk

tesekkurler ilgin için,seni ve yerinide notlarım arasına aldım eger dusersenm bulurum muhakkak,

diğer arkadaslardan da nerelerde olduklarını beklemekteyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_sevki -- 4 Mart 2007; 15:49:52 >
  • Soru var olmazmı sorayım.

Sınava gıdecegımız zaman ustumuz sacımız vs nasıl olmalı ordakı muamele nasıl.

Giderken ne goturmelıyız.
  • + anladıgım kadarı ile butun gun orada sıra bekleyeceğiz,kitap veya dergi tarzı okunacak birseler goturebiliyormuyuz,

ve en onmli konu herkes onlar istediği bolume gore alıyor diyorda bana yedek subaylık ve de kısa donem için rahat olan statuleri soyleyebiilir misiniz
    lutfen sen ne yazarsan yaz onlar istediği bolume alıyorlar demeyin,ben genede kendimce iyi olanları yazayımda onlar istediği bolume alsınlar

quote:

Orjinalden alıntı: NoNiCK

Soru var olmazmı sorayım.

Sınava gıdecegımız zaman ustumuz sacımız vs nasıl olmalı ordakı muamele nasıl.

Giderken ne goturmelıyız.
  • haklısın b_sevki bız elımızden gelenı yapalım onlar ne ısterlerse yapsınlar bı cevap verım sorularımıza arkadaşlar
  • bir soruda anıla,
    anıl bir de bu a ve s statuleri var imiş,eger a isen komando olmaktamn yırtıyormussun,sen sanırım s idin,

bu statu nerede belirleniyor,yani yazılı sınava gittiğimizde doktor muayeneside olacak mıyız
    yoksa bana bu hafta içi gelin dediler subeden,sube beni muayeneyemı sokacak sınava sevk etmeden once
  • quote:

bir soruda anıla,
    anıl bir de bu a ve s statuleri var imiş,eger a isen komando olmaktamn yırtıyormussun,sen sanırım s idin,

bu statu nerede belirleniyor,yani yazılı sınava gittiğimizde doktor muayeneside olacak mıyız
    yoksa bana bu hafta içi gelin dediler subeden,sube beni muayeneyemı sokacak sınava sevk etmeden once

Valla ben eylülde çıkışımı aldım okuldan. Kariyerim için hemen askere gitmeyi uygun gördüm ama kış ayında yani aralık celbi ile gitmek istemiyordum. Bende aralık 15 gibi falan subeye gittim. Orada işlemlerimi başlattırken beni Zonguldak tugay komutanlıgındaki askeri doktora ve bir sağlık ocagına yolladılar elime bir ton kagıt tutuşturup. Doktor bir hastalıgın var mı dedi. Bende belki yırtarım die 5 yaşındayken dalak ameliyatı oldugumu söyledim. Bir kitaba baktı ve engel olamadıgını söyledi. Gözlük kullanıyorum gözlüklerimin numarası sordu. Evraklarımı doldurdu hiç ne bir vucuduma ne bir sıfatıma bakmadılar. A gurubu arızalı yazdılar. Sağlık ocagıda da imza atılar gönderdiler. O zaman bana bir Askelik durum belgesi verdiler Onun üzerinde A GURUBU ARIZALI YAZIYO.

• ben de nisan ayında gidecekmişim öyle diyolar henüz uğramadım ama şubeye.ayın 20sine kadar vakit varmış.sakata gelmeyiz inş...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.