Şimdi Ara

315. Dönem Yedek Subay Adayları (NİSAN DÖNEMİ) BURAYA.... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.480
Cevap
1
Favori
179.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ya kısa cıksa bari...

Gaziemirde giricem sınava galiba...
  • şubeye gidip zarfını alan varmı?bide tekrar sağlık muayenesi oluyomuyuz.
  • cok şükür, bende işlerimi halletim. nisanda askeriz cok şükür..
    @remcan ben zarfı adım. tekrar muayne olmuyoruz..(tabi rahattsızlığın olupta talepte bulunursan o başka)

beyler bu arada bu yaz yüzyılın en sıcak yazı olacakmış. hadi hayırlısı...
    selametle.. bağlantıyı koparmayalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: zargana

cok şükür, bende işlerimi halletim. nisanda askeriz cok şükür..
    @remcan ben zarfı adım. tekrar muayne olmuyoruz..(tabi rahattsızlığın olupta talepte bulunursan o başka)

beyler bu arada bu yaz yüzyılın en sıcak yazı olacakmış. hadi hayırlısı...
    selametle.. bağlantıyı koparmayalım

bu yaz herzamankinden farklı,daha sıcak bi yaz bekliyor bizi beyler...bakalım nasıl geçicek..inşallah herkes istediği gibi gider..zaman daraldıkça panik olmuyo değilim..yahu 25 gün kalmış..

dostlar bide bişey sorucam; ben muayene olduktan sonra hastaneden "komando olmasında bir sakınca yoktur" tarzı bi damga vurdular...

hepimizee o damgadan vuruluyor mu? yoksa bu işte bi iş mi var???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xX2HoT4uXx -- 5 Mart 2007; 11:45:23 >

• Bende yok zaten gözlükten ötürü arızalıyız...

yaww arkadaşlar bu dönem gidecek yd. subay adayları bir önceki döneme göre daha az oldugundan uzun dönem çıkma ihtimalinin daha yüksek oldugu yönünde rivayetler var. Siz ne düşünüyosunuz bu konuda.
    Kısa mı yapmak istersiniz yoksa uzun dönem subay olarakmı?. Walla benim için hiç fark etmez ne olursa olsun. Zamanda kısalıyo şunun şurasında 25 gün kaldı. Allah ne verirse hayırlısını versin...

Zonguldak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehali78 -- 5 Mart 2007; 11:51:57 >
  • selam alt devreler
    siz gelinde biz de gidelim
    313kd piyade çavuş
    ardahan göle
    mesajların bazılarını okudum
    umarım iyi bir yere düşersiniz buraya düşenlere de allah sabır versin
    beyler ne yazarsanız yazın tutmuyo
    ben piyade yazmadım piyade çıktı geldi
    neyin ne olacağı belli değil anladığınız
    ben izmir gaziemirde girdim sınava sabah 9da girdim akşam 6da çıktım yani hazırlıklı olun
    sınavda da abuk sabuk mantık soruları çıkıyor doğru yapsanda yapmasanda kafalarına göre atıyorlar
    o yüzden fazla kasmayın derim
    30unda askersiniz muhtemelen 10 12 gün kafadan askerlikten yiyeceksiniz
    birliğinize teslim olduktan sonra 155 veya 156 sayacaksınız
    şimdiden hayırlı teskereler

saygılar

• Az önce böyle bir bilgi okudum.

TSK'ya asteğmen isteklerini yıl sonunda ASAL'a bildiriyorlarmış. Dolayısıyla yıl sonunda bildirilen ihtiyaç, 1. ve 2. tertipler (bu durumda 315 ve 317) tarafından rahat rahat karşılanıyor. 3. tertipe de genelde kısa dönem düşüyor, çünkü zaten yeterince asteğmen istihdam edilmiş oluyor...

Doğruluğunu bilmiyorum ama zaman daraldıkça böyle efsaneler çoğalacağa benziyor.
  • yaa benım durumumda olan yok mu,ben teee 2003'de muayene tarzı bir sey olmuştum,oda yalandan doktor bir seyin var mı demişti,bende yok demiştim nasıl olsa yuksek lısans için uzattıracaktım,
    netekım uzattırdımda şimdi 2007 mezun oldum,bir daha sormayacaklarmı bana
    a tipi olamayacakmıyım

bende bu hafta içi gidiyorum subeye,daha mezuniyet belgemi almadım ,yuksek lısans yani,gerek var mı kı,okula gitmeye eriniyorum
  • asean gole 'de durdugun yerin tam adı nedir,kim bilir belki oraya dusebiliriz,

evet ust donem arkadaslar topiğe katılımınızı,deneyimlerinizi bekliyoruz ,
    bu arada efsane topik aralık 313 yalan olmuş,hatunların muhabbet yerine donmuş,birileri sunlara msn diye bir seyin oldugunu ogretseydi keske

quote:

Orjinalden alıntı: asean20

selam alt devreler
    siz gelinde biz de gidelim
    313kd piyade çavuş
    ardahan göle
    mesajların bazılarını okudum
    umarım iyi bir yere düşersiniz buraya düşenlere de allah sabır versin
    beyler ne yazarsanız yazın tutmuyo
    ben piyade yazmadım piyade çıktı geldi
    neyin ne olacağı belli değil anladığınız
    ben izmir gaziemirde girdim sınava sabah 9da girdim akşam 6da çıktım yani hazırlıklı olun
    sınavda da abuk sabuk mantık soruları çıkıyor doğru yapsanda yapmasanda kafalarına göre atıyorlar
    o yüzden fazla kasmayın derim
    30unda askersiniz muhtemelen 10 12 gün kafadan askerlikten yiyeceksiniz
    birliğinize teslim olduktan sonra 155 veya 156 sayacaksınız
    şimdiden hayırlı teskereler

saygılar

• Artık gitme vakti geldi askere. Yeter artık 1 yıllık tecil ve hakkımda bakaya kalmaktan dolayı açılan dava. Sınav yerim 315. DÖNEM İZMİR/GAZİEMİR. Anlatılanlara bakılırsa; 1 gün orada sınava gireceğime 1 ay askerlik yapmayı yeğlerim.

-Sizler kısa dönem mi istiyorsunuz uzun dönem mi? Niçin?
    - Şubeden sevk evraklarını aldınız mı? Alanlar şubede ne gibi işlemler yapıldığını herkesle paylaşırsa seviniriz? Hangi belgeleri götürmemiz gerekir? Sağlık sorunu olanları, başvurduğumuz şube mi yoksa sınava girdiğimiz yerdeki şube mi askeri hastaneye sevk ediyor?
    - Diploma falan istiyorlar mı? ya da mesleğinle ilgili evrakları?
    -Hem bir sorumda sınava girmiş olan üstadlara; Fiziki olarak sağlık problemleri olanlar uzun dönem olarak sevk ediliyorlar mı?
    Çok mu soru sordum nee eeeeeeee ne yapalım insan çömez olmaya görsün
    ANTALYADAN SEVGİLER. ÇOŞSUN BU 315LİLER.VER ÇOŞKUYU VER ÇOŞKUYU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeskin -- 5 Mart 2007; 23:45:22 >

• ya ben cok yanar doner pozisyonundayım,bir kısa istiyorum bir uzun sanki uzun yaparsam nispeten daha rahay yapabileceğimi dusunuyorum,kısa yaparsamda hemen geşleceğimi dusunuyorum
  • Uzun istiyorum ben. Tek nedeni de eğer kısa yaparsam askeri hakimlik sınavına giremiyorum.Bunun için uzun yapmam lazım.
    Gerçi sağlık problemim var uzun alırlarmı bilmem. İnşallah alırlar ama fazla eziyet etmezler. Biliyorum çok şey istiyorum ama ne yapalım menfaat dünyası...
  • beyler ben su an 313 kısa donem askerligini yapmakta olan biri olarak sorularınızı cvplayabilrim.... torunlar baglayın artık su botları yolunuzu gozluoz valla:))
  • A= ARIZALI S= SAĞLAM .. DA bu sizin kısa veya uzun olmanıza etki etmior.. uzun isteyenler sınavı adam gibi yapsınlar derim.. sınav muallak kimine gore faso fiso kimine gore diil ama.. benim ilk tercihim havacı kısa donem di.. sınavı da adam gibi yaptımm.. havacı oldum kutahya da ... askeri subede. nne istioalrdı hmmm. diplomanın fotokopisi 3-4 tane cektirinn lazım olur kimlik fotokopisi. sağlık raporu askeri hastaneden alınmıs olan.. kpds yuksek lisans diploması varsa onlarıda mutalka goturun.. sınav gunu tam bi iskence saat 6.30 dan sonra giderseniz 7-8 saate cıkamazsınız ben izmirliyim gaziemirde girdimm.. buyuk sehirlerin hepsinde sıkıntı oluoo... sınavdan sonrakii gunle acıklanıncaya kadar.. buyuk bi heyecan icinde gecicekkk sölemesi benden.. fazla takmayın desem de insan merak edioo....
  • quote:

Orjinalden alıntı: WorldİnMyEyes

arkadaşlar valla msn veririm ama konuşamayız:) çünkü bizim burda çavuş olmak hiç bir ayrıcalık kazandırmıyor .. tugayda internet cafe war ama gidemiyoruz:) çavuş nöbet tutmaz ama 6 saat amasya 15. ,tugayda nöbet tuttuğumz oluyor.. o yüzden bizim burda kadro olmak zor...Ama başka yerlerde rahat askerlik yapan K/D lerde var tabi...zaten onlar anlattıkça içim acıyor:) Allah herkeze hayırlısını versin
    bir şekilde bitiyor askrerlik
    ama şükürediyorum iyiki kısa dönem gelmişim..Herkezin tabi kişisel tercihidir tabi..ama ben K/D olmaktan çok memnunum

nobet mi:O o da ne... internette saman gecmio valla sabah kadar chat chat sıkıldım yaa.. valla nobet yazsalar keske:)))

• selam tertipler!Nisan ayında ben de ASKERİM kısmet olursa.313. dönemi okurken epey asker moduna girmiştim zaten.Hallerine de cok gülmüstüm acıkcası.çok keyifli mesajlar vardı.Neticede hepsi öyle veya böyle bitiriyorlar askerliği.Hepsine hayırlı teskereler.
    SINAV YERİ:İSTİHKAM OKULU NARLIDERE/İZMİR
  • SİZEEEE COK BUYK Bİ TAVSİYEE BİRLİGE TESLİM OLURKEN SAKIN 5 GİBİ FLAN GİTMEYİNN BENİM GİBİ2 GUNDE ANCA BİTER KAYIT İŞLEMLERİNİZ ELİNİZDE CANTA ORAYA BURAYA SURUKLERLER SİZİ VALLA ... 12-2 ARASI GİTSENİZ RAHT RAHAT KAYDINIZI KUYDUNUZU YAPARSINIZ... OTURUR ELEMANLARLA TANISIRSINIZ.. VALLAAA ASKERLİK NE KADAR RAHAT OLSA DA ZOR BE KARDESLER... GELMEYİN DESEMM DE OLMUOO.. İSİNİZ ZOR ALLAH KOLAYLIK VERSİNN:)) BANA DA TABİİ ŞAFAK 71:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetouristguide -- 6 Mart 2007; 5:28:45 >
  • işaretleyeceğimiz 5 statu ne olmalı,ne en rahattır,hava'yı yazacaz bir kere
    hem uzun hem kısa için 5 tane statu belirtebilir misin

quote:

Orjinalden alıntı: thetouristguide

beyler ben su an 313 kısa donem askerligini yapmakta olan biri olarak sorularınızı cvplayabilrim.... torunlar baglayın artık su botları yolunuzu gozluoz valla:))
  • walla hocam buradan şeç iste beş tane.http://www.asal.msb.gov.tr/yedek_subay/ydsb_16.htm

bana sorarsan ben yedek subay için sırasıyla personel(N) ;hava(A);levazım(L); jandarma(J);ulaştırma (U)
    Kd için Hava(H);levazım(L);Jandarma(J);İstikam (İ); Ulaştırma(U) işaretleyecem
    Ne olsa onlar bunları takmayacaklar

Bak burada statü belirleme formu bile var.http://www.asal.msb.gov.tr/yedek_subay/ydsb_5.htm

Biliyorum zaman daraldıkca Heyacanla beraber stres artıyo. Ama rahat olun takılın kafanıza göre...
    BİR ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ "Onlar sizin için herşeyi düşünüyo" merak etmeyin yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehali78 -- 6 Mart 2007; 16:39:12 >

• şubeye zarfı almak için giderken evrek götürüyomuyuz?bilen varmı ...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.