Şimdi Ara

32 Bit 64 Bit Farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
6.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Reanimate

Oyunlarda görüntü kalitesinin arttığından bahsediliyo resimler felan vardı epeyi fark ediyo.

iyice ucmaya basladik.. hayirlisi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reanimate

Oyunlarda görüntü kalitesinin arttığından bahsediliyo resimler felan vardı epeyi fark ediyo.

Direct X ile karıştırdın sanırım onu.O Vista ile Xp'de fark eder sadece.
  • Hani bazen windows hata verir "bellek read olamadı" Orada hata kodları falan yazar 0012FF88 gibi sayılar vardır. Mutlaka görmüşsünüzdür 13DA3A4F gibi harf rakam karışımı sayılar.

Bu 16lı sayı sistemidir. (Hexadecimal) 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
    F 15 demek oluyor mesela.

Ufak bir örnek vereyim. Onluk sayı sisteminde 241, 16lı sayı sisteminde F1 ve 2li sayı sisteminde 11110001 olarak geçiyor.

32bit işletim sisteminde ram adreslemesi 00000000 'dan başlayıp FFFFFFFF 'e kadar çıkabiliyor.
    FFFFFFFF sayısı onluk sayı sisteminde (decimal) 4294967295 oluyor. Her bir adres 1 bayt veri tutuyor. Yani 4294967295 bayt oluyor. Bunu da çevirirsek 3.99 GB ediyor. Yani 4 GB.

Tabi Resident'in anlattığı sebepten dolayı 4 GB'ı tam kullanamıyoruz.

64bitte ise her adres için 64bit kullanılıyor. Bundan emin değilim, hiç 64bit kullanmadım ama tahminime göre 0000000000000000 gibi bir adresleme yapılıyor. Ki bunun da sınırı FFFFFFFFFFFFFFFF oluyor. 32bit te maximum RAM miktarı 2^32 (2 üzeri 32) olabiliyorken 64bitte 2^64 oluyor. Bu da muazzam bir sayı. 4 GB'ın yaklaşık 4 milyon katı. 16777216 TeraByte yapıyor bu da yaklaşık olarak 16 ExaByte yapıyor. Yani sınırsız desek yeridir.

• bende core duo 2 2.4 t7700 işlemci 2ggb ram 512 nwidia geforce 8400m ekran kartım war laptop xp yi beğeniyorum buna kurabilirmiyim kaldırımı farkı ne olur suan sp3 32 bit war birde turkçesi çıktımı 64 bitin cwp bekliyoum
  • Önemli Arkadaşlar Ciddi Cwp Lazım
  • Sen 64 Bit Kurarsan Sistemin Yavaşlar.64 Bitten tam performans sağlaman için 4gb Ram Şart.
  • Neden 4 gb ram ? çift çekirdek işlemcim war performas yerıne sistemimi yawaşlatcam saçmalık ne etkisi war ne zarari war performes için kurucam
  • 64-bit işletim sistemi kullanabilmemiz için 64-bit işlemcimizin olması gerekiyor mu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicans35 -- 11 Ocak 2009; 13:54:24 >
  • İşlemcinin 64 bit desteklemesi şart... Performans için ise illa 4 gb şartı yok. 2 gb yeterli oluyor...
  • core duo 2 2.4 ghz t7700 bu olurmu laptop casper
  • Olur...
  • arkaşalar ALLAH rızası için bi yardım tam 32 i biti yüklerken hata verdi

32 Bit 64 Bit Farkı
  • cd den dosyayı kopyalayamadığını yazıyor. Sanırım çizik filan var cd de...
  • Başka bir kaynaktan(cdden) kurmayı dener misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zallas003

Sen 64 Bit Kurarsan Sistemin Yavaşlar.64 Bitten tam performans sağlaman için 4gb Ram Şart.

Yavaslamaz. Hizlanmaz da.
  • Şimdi ßen Kurayımmı Kurmayımmı Şuan Sp3 Xp War 32 ßit
  • Kur gitsin içinde kalacağına makinende olur...
  • kurdum cok hizlandı ( windows 7 32 bit ten 64 bite geçtim) ama ekran kartının driverını bulamadim. lanet olsun 32 bite geri dönmek zorundayım. ama 64 bit gercekten cok hızlı. işlemcim amd turion X2 64 bit TL-50
  • quote:

Orjinalden alıntı: 241

Hani bazen windows hata verir "bellek read olamadı" Orada hata kodları falan yazar 0012FF88 gibi sayılar vardır. Mutlaka görmüşsünüzdür 13DA3A4F gibi harf rakam karışımı sayılar.

Bu 16lı sayı sistemidir. (Hexadecimal) 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
    F 15 demek oluyor mesela.

Ufak bir örnek vereyim. Onluk sayı sisteminde 241, 16lı sayı sisteminde F1 ve 2li sayı sisteminde 11110001 olarak geçiyor.

32bit işletim sisteminde ram adreslemesi 00000000 'dan başlayıp FFFFFFFF 'e kadar çıkabiliyor.
    FFFFFFFF sayısı onluk sayı sisteminde (decimal) 4294967295 oluyor. Her bir adres 1 bayt veri tutuyor. Yani 4294967295 bayt oluyor. Bunu da çevirirsek 3.99 GB ediyor. Yani 4 GB.

Tabi Resident'in anlattığı sebepten dolayı 4 GB'ı tam kullanamıyoruz.

64bitte ise her adres için 64bit kullanılıyor. Bundan emin değilim, hiç 64bit kullanmadım ama tahminime göre 0000000000000000 gibi bir adresleme yapılıyor. Ki bunun da sınırı FFFFFFFFFFFFFFFF oluyor. 32bit te maximum RAM miktarı 2^32 (2 üzeri 32) olabiliyorken 64bitte 2^64 oluyor. Bu da muazzam bir sayı. 4 GB'ın yaklaşık 4 milyon katı. 16777216 TeraByte yapıyor bu da yaklaşık olarak 16 ExaByte yapıyor. Yani sınırsız desek yeridir.

işte bize böyle şeyler lazım

şimdi olaya bu mantıkla baktığımızda pratikte bize performans açısından ne gibi bir yarar getireceğine cevap bulamıyorum tabi sadece bu bilgiler ışığında.. Şöyle ki şimdi işlemcinin yukarıda değinildiği gibi "FFFFFFFFFFFFFFFF" şeklinde adresleme yapabilmesinin performansa ne gibi bir etkisi olabilir?? bu sadece daha fazla fiziksel belleğe erişim imkanı sunduğunu bize gösterir.. yada şöyle söyleyelim; bir verinin bellekte "4a5bd8f4"adresinde saklanması yerine bundan daha uzun bir adreste mesela şöyle "4cf8d8a6d6e8as94" bir adreste saklanmasının performans olarak bize ne getirisi olabilir.. bu sadece daha fazla adres bilgisinin işlemcinin okuyabileceği anlamına gelmiyor mu?? Bunun neresi performans artışı sağlayacak?? hatta daha uzun adres satırı okumak daha fazla (32bite göre 2katı) zaman almaz mı??

tabi yukarıdaki soruları bilmediğim için söylüyorum.. teknik olarak pek bilgim yok ama arkadaşın yukarıda ki anlattığı adresme mantığı kafamda bu soruların doğmasına yol açtı.. yoksa ben daha fazla performans alınır yada alınmaz diye iddia etmiyorum.. bu mantıkla bu performans nasıl olur sorusunn cevabını merak ettim.. Yoksa bende 64bit vista kullandım bana görede 32bitten hızlı gibiydi ama o kadarda önemsenecek ve abartılacak cinsten bir fark yok..

• Ben yaklaşık 1 yıldır vista32 bit kullanıyordum ve gayette memnundum.Dün makineme 64 bit ve sp1 kurdum.Her nasılsa pc açılışta biraz yavaşladı sanki.32 bitte hoşgeldiniz yazısını bazen göstermiyordu bile direk masaüstüne geçiyor ve gagdet'lar hemen beliriyor başlangıç proramlarım yerini alıyordu.64 bitte ise açılış sürem 1-2 sn uzadı ama önemli değil dedim.Fakat gagdet'ların belirip yerine oturması ve başlangıç programlarının çalışmaya başlaması azmsanmayacak sürede uzadı.Birincisi bu;

İkincisi ise sistemimde 2*1 crucial 1066 ram takılıydı.Görev yöneticisinden baktığımda sistem boşta iken ram kullanımı 700-800 mb arasıydı.Ramleri 2*2 crucial ile değiştirdim ve görev yöneticisinden baktığımda aynı sistemde ram kullanımı 1,1 gb değerine çıktı.Şimdilik sadece oyun olarak crysis denedim ram artışından dolayı oyunun akışı değişti iyileşti.Fakat henüz 64 bitin bir espirisini göremedim geri 32 bitemi dönsem diye düşünüyorum şu anda.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.