Şimdi Ara

32 bit den 64 bite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşalr yakın zamanda casper moedelli bir bilgisayar aldım özellikleri:
    intel core 2 quad 2.66 ghz işlemci 4 gb ram ati raedon hd 4650 2gb paylaşımlı ekran kartı işletim sistemi 42 bit vista home pre.32 bit den dolayısıs ile 3 gb ram görüyo.Ben bit işlerinden anlamam 32 bit ten 64 bite geçmek mümkünmüfdür.zararı olurmu yararı olurmu.geçmemde bi sorun olurmu.Bu benim için çok önemli lütfen eminseniz cevap verin.Çok teşekkürler

• Mümkündür ama geçme derim ben.

Sadece ram için hiç değmez, kaldı kihiçbir faydasını görmezsin.
  • 64 bit iyidir. 4gb ram ile 64 bit işletim sistemi kullanmak çok zevklidir. sistem gayet hızlı çalışır. bunları windows vista ultimate x64 kullandığım için söylüyorum. şu an windows 7 ultimate x64 kullanıyorum ama vista'daki hızı henüz göremedim. belki benim makinamla alakalıdır.

64 bit işletim sisteminde işlemci önbelleği yükseldiği için sistem aynı zaman aralığında daha çok işlem yapar. illa ki programlarının 64 bit olması gerekmiyor. 32 bit programlar da normal çalışır. çok kıytırık bi program olmadğı sürece uyum sorunu da olmaz. 64 bit video codecleriyle hd videoları daha rahat izlersin. genel söylemle, işlemcini ve ramini daha verimli kullanırsın.
  • Bende Windows 7 RTM x64 kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim
  • peki bunlar arasındaki fark nedir arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

64 bit iyidir. 4gb ram ile 64 bit işletim sistemi kullanmak çok zevklidir. sistem gayet hızlı çalışır. bunları windows vista ultimate x64 kullandığım için söylüyorum. şu an windows 7 ultimate x64 kullanıyorum ama vista'daki hızı henüz göremedim. belki benim makinamla alakalıdır.

64 bit işletim sisteminde işlemci önbelleği yükseldiği için sistem aynı zaman aralığında daha çok işlem yapar. illa ki programlarının 64 bit olması gerekmiyor. 32 bit programlar da normal çalışır. çok kıytırık bi program olmadğı sürece uyum sorunu da olmaz. 64 bit video codecleriyle hd videoları daha rahat izlersin. genel söylemle, işlemcini ve ramini daha verimli kullanırsın.

İşlemci ve ramini daha verimli kullanırsın?
    İşlemci önbelleği yükselir ?

İlk defa senden duydum.

Benim işlemcimin önbelleği 6 mb , 64bit kurunca 12mb olacak, güzel arkadaşım?
    İşlemci daha verimli oluyormuş, rami hiç söylemiyorum çünkü alaka yok.

İşlemci üzerinde duracağım, bir ihtimal 32-64 bit işlemci çalışma prensibi üzerinde mantık yürütmüş olabilirsin. Peki sana soru, benim işlemcim 64 bit olarak çalışıp 32 bit program işlerse bana getirisi nedir bunun?

Lütfen yorumları yaparken dikkat edin.
    64 bit 'in 32bite göre tek farkı 64 bit programdaki performansıdır. Başka hiçbir getirisi yok-tur.

• quote:

şu an windows 7 ultimate x64 kullanıyorum ama vista'daki hızı henüz göremedim.

Nasıl yani?? 7'nin Vista'dan yavaş olduğunu söyleyen birini ilk kez görüyorum. Emin misin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JANT!

64 bit 'in 32bite göre tek farkı 64 bit programdaki performansıdır. Başka hiçbir getirisi yok-tur.

Yanlış bilgi veriyorsun, iyi araştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan23

quote:

Yanlış bilgi veriyorsun, iyi araştır.

Sen araştır biz görelim.

Ben bu zamana kadar onlarca kez kurduğum Vista - Xp - Win 7 32bit ve 64bit sürümleri karşısında + araştırmalarım ve tecrübelerim karşısında bu yorumu yapabiliyorum. Kaldı ki bilgimi forumada yansıttığımı düşünüyorum. Win7 ve Vista konularına bir bakın.

Ama dersen ben daha iyisini biliyorum, mantıklı açıklama yaparım... Akıl akıldan üstündür, yaz okuyalım.

• quote:

quote:

64 bit iyidir. 4gb ram ile 64 bit işletim sistemi kullanmak çok zevklidir. sistem gayet hızlı çalışır. bunları windows vista ultimate x64 kullandığım için söylüyorum. şu an windows 7 ultimate x64 kullanıyorum ama vista'daki hızı henüz göremedim. belki benim makinamla alakalıdır.

İşlemci ve ramini daha verimli kullanırsın?
    İşlemci önbelleği yükselir ?

İlk defa senden duydum.

Benim işlemcimin önbelleği 6 mb , 64bit kurunca 12mb olacak, güzel arkadaşım?
    İşlemci daha verimli oluyormuş, rami hiç söylemiyorum çünkü alaka yok.

İşlemci üzerinde duracağım, bir ihtimal 32-64 bit işlemci çalışma prensibi üzerinde mantık yürütmüş olabilirsin. Peki sana soru, benim işlemcim 64 bit olarak çalışıp 32 bit program işlerse bana getirisi nedir bunun?

birincisi, önce kendin yorumlarken dikkat et. "... kaldı kihiçbir faydasını görmezsin." şeklinde kesin bir yorum yapmak da ne oluyor, sen müneccim misin?

diğer yorumların için de genel olarak söylüyorum, bu kadar ateşli olma. babanın davasını savunmuyorsun.

konuya gelince, işlemci önbelleğinde fiziksel bir artış olmuyor. evet yanlış cümle kurmuşum.
    64 bit işletim sistemi işlemci önbelleğini daha verimli kullanıyor. sıradan windows işlemleri daha hızlı yapılıyor.

çok ayrıntılı bilgiye sahip olmadığımı söylemiştim. şimdi burda 1ler ve 0lar la sayısal anlatım yapamam, ama ben kendi makinamda 64 bit sistemlerde 32 bite göre daha fazla performans aldığımı ve stabilite farkını görüyorum. bu da bu yorumu yapmam için yeterli.

• @ dogan23

evet, benim makinada böyle. 3 gb ram var, ondandır muhtemelen
  • Öncelikle beni yanlış anlamışsın, burada kimseye ahkam kesen modellerden değilim.

Müneccin misin demişsin, şunuda belirteyim beni kafanda çizdiğin modeli oynuyorsun şuanda. Yani yanlış anlama ama senin bu tavrını sergileyen çok kişiyi susturdum.

Konuya gelelim.

Yanlış cümle kurmuşsun, o zaman doğrusunu kurmaya özen göster. Burada herkes senin kadar bilgili olmayabililr.

Heee , burayı iyi oku bak kalın font ile yazıyorum.

Ben yukarıda ne demişim iyi okudun mu? Okumadın, çünkü beni kafanda ukala- çok bilmiş olarak gördüğün için amacın bilgi vermekten çıkmış. Ben dedim ki, 64 bit program kullanmazsan o senin bahsettiğin, performansı alamazsın. Neden biliyor musun?

Benim arabam 220 basıyor. Tabi ki 6. viteste. Ve 2 çeşit arabamız var diğeri 3 vites. Şimdi bağlıyorum konuyu. 1. arabayı 6.viteste 220 ile gidiyor.... 2. araba 3.viteste 110 ile gider / gidiyor. Öyle üretilmiş. Şimdi ben diyorum ki 1. araba 6. viteste 220 çok rahat gider. Lafım yok. 3.vitestede 110 gidebilir(1.araba). Tamam, öyle diyorum zaten. Ama 1. araba 3. viteste de 220 gidemez ! Anlıyor musun... 6 vitese çıkarman lazım. Yanlış mıyım?

Şimdi olayı çevireyim.

64 bit işletim sistemini o bahsettiğiniz hızda kullanabilmeniz için 64bit program kullanmanız gerek. O bahsettiğiniz + döngüsel işlemler... + veriyolu performansı (bunları bilmiyorsunuzdur da biliyorsunuz varsayıyorum) hepsi 64 bit program ile çalışabilir.

Sen 32bit kullandığında o programların 32 bit sistemdenkinden hiçbir farkı olmaz. Çünkü 3. vitestesin. Anlıyor musun?

Ha bu 64bit hiçbir şekilde iyi olamaz demek anlamına gelmez ki. Sen 64bit program kur cananvar gibi kullan programını.. Ona hayır mı dedim?

Herneyse uzatmanın anlamı yok. Çok bilgili olmadığınız konulara yazmanızı tavsiye etmiyorum.

İyi forumlar.

• ama gerçekten ukalasın. tepeden bakmaya çalışan bi havan var. alttan aldığın mesajda bile iğnelemeye çalışıyorsun. az çok belli ediyorsun kendini zaten.

ben senin davranışını sergileyen bisürü insan susturmadım. çünkü pek kaale almıyorum. ama burda direk beni hedef aldığın için cevap veriyorum.

ben programların daha hızlı çalışması diye bişeyden bahsetmedim. 32 bit programların büyük ihtimalle uyumsuzluk sorunu çıkarmayacağını söyledim.
    daha hızlı yapılabilecek şeyler, sıradan windows işleridir dedim. ayrıca sistemin stabilitesinden bahsettim.

çok ayrıntılı teknik bilgim yok bunu söylüyorum. ama vites koluyla münasebet kuracak kadar cahil değilim. cahil bi adam x64'ün ne olduğunu bile bilmez, değil mi?
    o yüzden sen viteslerinle takıl.

ben 64-32 arasındaki farkı görüp 64 daha performanslı ve stabil diyorum. şahsen kullandığıma dayanarak. ayrıca her zaman kullandığım programları gene kullanıyorum. 32 bit programları. ve bilgisayarım dha önce kullandığım 32 bit windowslara göre daha düzgün çalışıyor.

bundan gerisi önemli mi?!

benm makinamda vista ultimate x64, win7 ultimate x64'ten hızlı çalışıyor. nasıl oluyor da? windows 7'nin çekirdeği geliştirilmedi mi? sistem optimize edilmedi mi? olmuyor işte.

sayısal hesaplarla yorum yapınca olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 26 Ağustos 2009; 20:47:32 >

• Ben olayı anlatabilmek için o tavrı kullanıyorum. Dikkatini çekerim kusura bakma dedim.

Evet ben ukalayım. Ayrıca bu windows işlerinde bilimsel sonuçlar değil sen ve senin gibi dehaların sistemi kullanıp.. ona göre verdiği yorumlar daha önemli. Haklısın, bunu düşünemedim ben.

Herneyse siz haklısınız. Sizin görüşleriniz doğrulardan daha doğru. Siz öyle bilin, öyle kullanın.

Hadi iyi forumlar.
  • tamam arkadaşlar sakin.kafam karıştı XD.şimdi sonuç geçeyyimmi geçmeyimmi pc nin özelliklerini verdim.herkes bi oy kullansın.ayrıca ram 4 gb 32 bitte 3 gb görüyo 64 bit olunca 4 gb performansını gorucem dimi
  • Bence Windows 7 64bit'e geç... Neden mi?... Uzun uzun açıklama isteme işte, geç dedik kardeşim.
  • Şimdi durum şöyle..

Win 7 hem Vista'ya hemde Xp göre çok daha seri.

Sen şimdi Wm7 64 bit kuracaksın ve o hızı görünce.. bunun 64bit 'ten kaynaklandığını sanacaksın. Sonra gelip diyeceksin ki " 64 bit çok hızlıııııı ".

Win 7 64bit kur , kullan .. ne diyeyim.
  • Bu arada @dogan23 yukarıda yaptığım açıklama ile ilgili söyleyeceklerin var mı?
    Çünkü üstteki mesajında " yanlış biliyorsun , araştır " demiştin.
  • bilgisayarı yeni aldığım için windows 7 bana orjinal oalrak 2010 da gelcek.Casper in kampanyası işte.o zamana kadar vista 64 bit indirip kurcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisgobel

bilgisayarı yeni aldığım için windows 7 bana orjinal oalrak 2010 da gelcek.Casper in kampanyası işte.o zamana kadar vista 64 bit indirip kurcam

Yukarıda dakikalarca uğraşıp birşeyler anlattım..

Ve sonucunda yine 64bit kurmaya karar verdin. Peki.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.