(Not: konuyu donanım bölümüne açmıştım, burası daha uygun galiba, o yüzden buraya tekrar açıyorum) Geçen hafta topladığım sistem şöyle;
MSI 785GM-E51 MB AMD Athlon II X4 630 2800 Mhz CPU Team Elite 2x2 GB 1333 Mhz Ram Seeagate 1TB 32 Mb HDD High Power 500 W PSU
Anakart üzerindeki easy o/c switchleriyle %20 o/c yaptım, şu anda cpu 3360 Mhz, ram ler ise 1600 Mhz de çalışıyor, her 2 testtede sistem konfigürasyonu aynıdır, farklı partition lara Windows XP temiz kurulum yapılmış, tüm driverlar kurulduktan sonra PassMark programıyla performans testleri yapılmıştır. Partitionlardan x86 kurulu olan hdd nin ilk 60 GB lık bölümünde, X64 olan son 60 GB lık bölümündedir.
Aşağıdaki ilk resimde kırmızı renk 32 bitlik işletim sistemiyle, yeşil ise 64 bitlik işletim sistemiyle yapılmış performans testlerini görüyorsunuz. X64 de cpu performansında % 28 lik bir artış var, ram de artış olması normal çünkü X86 ramleri 3.27 GB olarak görüyordu, X64 ise 3.75 GB (yanlış görmediysem) olarak görüyor.
Alttaki 2. resmin 1. den farkı, X64 testinin disk mark bölümünde passmark, x64 ün kurulu olduğu partition bölümünü test ediyor, bu yüzden %73 lük bir performans düşüşü oldu, 1. resimde ise X64 testinin disk mark bölümünde, x86 nın kurulu olduğu ilk partition test edilmiştir, zaten 1. resimde sonuçlar birbirine yakın çıkmıştır.
Dostum ben bu oalyla ilgli konu acacaktım tam sen acmıssın zaten acamıom konu nedense cözemedim :D hata verio üye olun falan dıo yetkınız yok dıo herneyse. dostum ben simdi benim pc sıfır exper onun ıcındekı home basic i kullanıorum vista. 32bit kullanıorum 64bit e gecersem pc hızlanırmı sadece bunu merak ettım bıde 64 e gecersem vistamı yoksa windows 7 nin 64 ünümü kurmamı tercıh edersın? win 7 dio herkez 7 nin hangisi sence performas olarak en ıyısı ultimatemi? onuda bi sölersen sevinirim bu arada islemci core 2 quad Q8300 4gb ram var ekran kartımda zotac 9800gt 1gb paylasımsız 256bit ekran kartım sanırsam desteklıyor 64bit i. fakat anakart desteklıyormu blmıyorum anakartın modelını verıyım dostum sana zahmet olmazsa bak lütfen. . ASUS P5KPL-AM dostum lütfen yardımcı olursan bana cok sevınırım sımdıden saol cevap yazdıgnda hemn yazarm ful bakıorum zaten...
quote:
Orijinalden alıntı: jjack
Dostum ben bu oalyla ilgli konu acacaktım tam sen acmıssın zaten acamıom konu nedense cözemedim :D hata verio üye olun falan dıo yetkınız yok dıo herneyse. dostum ben simdi benim pc sıfır exper onun ıcındekı home basic i kullanıorum vista. 32bit kullanıorum 64bit e gecersem pc hızlanırmı sadece bunu merak ettım bıde 64 e gecersem vistamı yoksa windows 7 nin 64 ünümü kurmamı tercıh edersın? win 7 dio herkez 7 nin hangisi sence performas olarak en ıyısı ultimatemi? onuda bi sölersen sevinirim bu arada islemci core 2 quad Q8300 4gb ram var ekran kartımda zotac 9800gt 1gb paylasımsız 256bit ekran kartım sanırsam desteklıyor 64bit i. fakat anakart desteklıyormu blmıyorum anakartın modelını verıyım dostum sana zahmet olmazsa bak lütfen. . ASUS P5KPL-AM dostum lütfen yardımcı olursan bana cok sevınırım sımdıden saol cevap yazdıgnda hemn yazarm ful bakıorum zaten...
ekran kartının 256 biti ile alakası yok işlemcin 64 bitse sorun yok ki 64 bit zaten win7 64 kur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme